Buraczki kiszone tarte

7,02 

Wyrób powstaje z buraków z własnych upraw z gospodarstwa M. Sznajder. Buraczki kiszone są zaraz po zbiorze, z solą z kopalni w Kłodawie i czosnkiem. Są niepasteryzowane, a bogactwo bakterii probiotycznych doskonale wpływa na florę bakteryjną naszych jelit.

Skład: buraczki, woda, sól kamienna, czosnek.

Buraczki tarte

5,27 

Ugotowane, obrane i przetarte buraki w słodko-słono-kwaśnej zalewie.

 

Skład: burak ćwikłowy, woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól.

Cytrynki z imbirem i miodem

12,00 

Plastry cytryny z dodatkiem imbiru i miodu zatopione w słodkim syropie. Dodanie jednego plastra cytryny i jednej – dwóch łyżeczek syropu wzbogaci smak herbaty, wody lub drinków.

Skład: cytryny 45%, cukier, woda, korzeń imbiru 5%, miód wielokwiatowy 3%.

Cytrynki z miętą

12,17 

Plastry cytryny z dodatkiem mięty zatopione w słodkim syropie. Dodanie jednego plastra cytryny i jednej – dwóch łyżeczek syropu wzbogaci smak herbaty, wody lub drinków. Można użyć również do przygotowania potraw, zwłaszcza do drobiu i ryb lub wszędzie tam, gdzie uznasz to za stosowne :).

 

Skład: cytryny (48,5%), wywar (cukier, woda, mięta suszona), mięta świeża 1,5%

Cytrynki z rumem

12,49 

Plastry cytryny zatopione w słodkim syropie z dodatkiem rumu. Dodanie jednego plastra cytryny i jednej – dwóch łyżeczek syropu wzbogaci smak herbaty, wody lub drinków. Świetnie pasuje jeszcze z miętą, melisą, zielonym ogórkiem czy miodem.

 

Skład: cytryny (50)%, cukier, woda, rum (3%)

Czosnek kiszony

11,57 

Czosnek kiszony z Doliny Baryczy to wyrób z gospodarstwa rolnego M. Sznajder.

Kalafior kiszony

8,61 

Kiszonki z Doliny Baryczy to wyroby z gospodarstwa rolnego M. Sznajder. Kalafior kiszony jest bezpośrednio po zbiorach i nie jest pasteryzowany.

Kapusta kiszona czerwona

7,12 

Kapusta od Państwa Sznajder jest kiszona wyłącznie z kapusty z własnych upraw, z użyciem soli kamiennej z kopalni w Kłodawie. W efekcie jest to pyszna kiszonka o wyjątkowym smaku i kruchości, w dodatku niepasteryzowana, dzięki czemu zachowuje najwięcej bakterii probiotycznych.

Skład: kapusta, sól kamienna.

Kapusta kiszona młoda

8,22 

Kapusta od Państwa Sznajder jest kiszona wyłącznie z kapusty z własnych upraw, z użyciem soli kamiennej z kopalni w Kłodawie i z dodatkiem marchewki. W efekcie jest to pyszna kiszonka o wyjątkowym smaku i kruchości, w dodatku niepasteryzowana, dzięki czemu zachowuje najwięcej bakterii probiotycznych.

Skład: kapusta, sól kamienna, marchew.

Konfitura cytryna EKO – imbir

24,88 

Rękodzieło Cytrynowych Królowych – długo warzona konfitura z ekologicznych cytryn z dodatkiem rozgrzewającego, wyrazistego świeżo startego korzenia imbiru. Doskonała do deski serów rozgrzewających, do mięsa, do ryby jako marynata.

 

Skład: cytryny BIO, cukier, woda, imbir.

Konfitura cytryna EKO – korzenne

24,54 

Cytrynowe Królowe do ekologicznych cytryn dodały korę cynamonu, goździki i gałkę muszkatową, aby otrzymać korzenny, rozgrzewający smak konfitury. Każda cytrynowa konfitura świetnie rozpuszcza się w herbacie, wodzie czy winie oraz doskonale współgra z grzanką i rogalikiem, ale korzenną Cytrynowe Królowe szczególnie polecają do owsianki, jaglanki czy czy jogurtu.

 

Skład: cytryny BIO, cukier, woda, przyprawy korzenne, agar.

Konfitura cytryna EKO – rozmaryn

23,85 

Ziołowy smak rozmarynu wspierającego trawienie zatopiony w ekologicznych cytrynach. Świetna do serów i do deserów, a także do mięs, w szczególności dziczyzny, gęsi, kurczaka i ryb morskich.

 

Skład: cytryny BIO, cukier, woda, rozmaryn, agar.

Konfitura cytryna EKO – wanilia

24,19 

Konfitura od Cytrynowych Królowych – najbardziej klasyczna. Najlepsza do owoców morza, a także do napojów, deserów i wytrawnych naleśników.

 

Skład: cytryny BIO, cukier, woda, ekstrakt z wanilii.

Konfitura z borówki amerykańskiej niskosłodzona

13,28 

Konfitura ręcznie robiona według rodzinnej receptury, z owoców z własnej plantacji Pana Tomka i Pani Agnieszki.

Skład: owoce borówki amerykańskiej, cukier, pektyny.

Sporządzono z 83g owoców na 100g produktu.

Niedostępny
Zobacz więcej

Konfitura z borówki amerykańskiej z lawendą

13,50 

Konfitura ręcznie robiona, z owoców z własnej plantacji. Dodatek lawendy nadaje jej oryginalny smak.

Skład: owoce borówki amerykańskiej, cukier, pektyny, kwiat lawendy.

Sporządzono z 83g owoców na 100g produktu.

Konfitura z jarzębiny – Jarzębinowy frykas

12,17 

Bardzo oryginalna kompozycja smakowa z Ogródka Dziadunia :). Zastosowań dla tej konfitury jest wiele, ale najlepsza jest jako dodatek do pieczonego mięsa. Wyrób uzyskany z uprzednio przemrożonych owoców jarzębiny.

 

Skład: jarzębina, cukier.

Konfitura z płatków róży – Różana mgiełka

11,85 

Baaardzo słodka konfitura z płatków róży – uczta dla podniebienia. Łyżeczką konfitury możesz posłodzić herbatę lub inny gorący napój. Świetnie sprawdzi się jako nadzienie do Twoich wypieków.

 

Skład: cukier, płatki róży 20%, sok z cytryny.

Niedostępny
Zobacz więcej

Leczo ostre EKO 275 g

15,12 

Mieszanka certyfikowanych warzyw, zamknięta w szklanym słoiczku i doprawiona ostrymi przyprawami dla amatorów odrobinę mocniejszych smaków.

Skład: papryka czerwona EKO, pomidor EKO, cebula EKO, olej rzepakowy EKO, papryka chili EKO, papryka słodka suszona EKO, czosnek EKO, sól, pieprz czarny EKO.

Ogórki czosnkowo-koperkowe

7,21 

Chrupkie ogórki konserwowe w zalewie słodko-kwaśnej z dodatkiem soli, czosnku, koperku i przypraw. Aromatyczny i intensywny w smaku dodatek do obiadu.

 

Skład: ogórki (49%), woda, ocet spirytusowy (10%), cukier, sól, czosnek (1%), koperek (1%), przyprawy (w tym ziarno gorczycy).

Ogórki kiszone

8,37 

Ogórki kiszone z Doliny Baryczy są chrupkie i pyszne w smaku. Brak pasteryzacji oznacza, że zachowują bogactwo bakterii probiotycznych. Pasują do obiadu, na kanapkę i na przekąskę.

Skład: ogórki, woda, sól kamienna, czosnek, koper.

Ogórki kiszone młode

10,44 

Młode ogórki z tego sezonu, kiszone tylko kilka dni. Są chrupkie i pyszne w smaku. Brak pasteryzacji oznacza, że zachowują bogactwo bakterii probiotycznych. Najlepsze oczywiście jako przekąska wprost ze słoika 😉

Skład: ogórki, woda, sól kamienna, czosnek, koper.

Ogórki konserwowe z papryką chili

7,69 

Niewielki dodatek chili podkręca smak ogórków w zalewie.

 

Skład: ogórki (51%), woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól, papryka chili, przyprawy (w tym ziarno gorczycy).

Powidła węgierkowe

8,81 

Skład: śliwki węgierki, cukier 31%.

Sporządzono z 200 g owoców na 100 g produktu.

Przecier ogórkowy

6,19 

Baza do zup i sosów.

Skład: tarte ogórki kwaszone 100%.

Sok z kapusty kiszonej

4,07 

Picie soku z kapusty kiszonej ma pozytywny wpływ na nasz organizm. Zawarte w soku bakterie probiotyczne regulują pracę jelit i przemianę materii.

Skład: sok z kapusty kiszonej 100% (kapusta, sól kamienna).

Sok z kapusty kiszonej czerwonej

5,00 

Picie soku z kapusty kiszonej ma pozytywny wpływ na nasz organizm. Zawarte w soku bakterie probiotyczne regulują pracę jelit i przemianę materii.

Skład: sok z kapusty kiszonej czerwonej 100% (kapusta, sól kamienna).

Sok z kiszonego buraka

5,33 

Sok z kiszonych buraków jest szczególnie wskazany w celu wzmocnienia organizmu.

Skład: buraki, woda, sól kamienna, czosnek.

Sok z kiszonego ogórka

5,26 

Niepasteryzowany sok z kiszonych ogorków z gospodarstwa rolnego M. Sznajder z Doliny Baryczy.

Skład: sok z kiszonego ogórka 100%.

Szczaw siekany

7,03 

Baza do szczawiowej.

Skład: tarte ogórki kwaszone 100%.