Wyświetlanie 1–50 z 100 wyników

Sok z kiszonego buraka

6,06 

Sok z kiszonych buraków jest szczególnie wskazany w celu wzmocnienia organizmu.

Skład: buraki, woda, sól kamienna, czosnek.

Koncentrat pomidorowy

4,32 

Częściowo odparowany przecier pomidorowy z Ogródka Dziadunia – odpowiedni jako baza do zup czy sosów.

 

Skład: koncentrat pomidorowy 30%.

Buraczki kiszone tarte

9,16 

Buraczki kiszone jesienią, zaraz po zebraniu, w gospodarstwie rolnym Michała Sznajdera. Receptura ich przygotowania jest prosta, tradycyjna, nie stosuje się dodatków: cukru, octu, ani konserwantów, a jedynie podkreślający smak czosnek.

Skład: buraczki, woda, sól kamienna, czosnek.

Zakwas z buraków ekologicznych EKO 0.7 l

23,55 

Skład: buraki EKO, czosnek EKO, liść laurowy EKO, ziele angielskie EKO, sól.

Sok z kiszonego ogórka

6,06 

Niepasteryzowany sok z kiszonych ogorków z gospodarstwa rolnego M. Sznajder z Doliny Baryczy.

Skład: sok z kiszonego ogórka 100%.

Czosnek kiszony

15,75 

Czosnek kiszony z Doliny Baryczy to wyrób z gospodarstwa rolnego M. Sznajder.

Rzodkiewka kiszona

10,80 

Rzodkiewka kiszona w rodzinnym gospodarstwie na Dolnym Śląsku, naturalnie, bez sztucznych dodatków, cukru i octu. Dzięki powolnemu procesowi fermentacji jest wyjątkowo krucha, a smak podkreślony czosnkiem i koprem bardziej wyrazisty.

Skład: rzodkiewka, woda, sól kamienna, czosnek, koper.

Zakwas z kiszonego buraka 750 ml

16,20 

Zakwas z kiszonych buraków od Państwa Sznajder.

Jest szczególnie wskazany w celu wzmocnienia organizmu.

Skład: buraki, woda, sól kamienna, czosnek.

Kalafior kiszony

11,07 

Kalafior kiszony pochodzący z upraw w Dolinie Baryczy, według tradycyjnych receptur stosowanych w rodzinie Pana Sznajdera od niemal 70 lat. Fermentowany naturalnie, bez sztucznych dodatków, octu ani cukru.

Skład: kalafior, woda, sól kamienna, czosnek, koper.

Zakwas żytni na żurek 300 ml

10,37 

Skład: mąka żytnia razowa, mąka żytnia typ 720, czosnek, woda, skórka chleba razowego żytniego, ziele angielskie, listek laurowy, sól.

Sok z kapusty kiszonej czerwonej

6,06 

Picie soku z kapusty kiszonej ma pozytywny wpływ na nasz organizm. Zawarte w soku bakterie probiotyczne regulują pracę jelit i przemianę materii.

Skład: sok z kapusty kiszonej czerwonej 100% (kapusta, sól kamienna).

Shot probiotyczny z kimchi EKO 500 ml

31,00 

Skład: ekstrakt z ekologicznego kimchi.

Posiada bardzo silne działanie probiotyczne oraz ma zdolność przywracania prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego.

Jak dawkować?
Stosować jako naturalny suplement diety.
Dawka – 100 ml dorosły.
Shot to naturalna kiszonka, produkt żywy,
niepasteryzowany – może gazować!
Przetrzymywać w chłodnym miejscu.
Data ważności: patrz etykieta (6 msc. od daty produkcji)
Przed użyciem wstrząsnąć.

Cytrynki z rumem

11,88 

Plastry cytryny zatopione w słodkim syropie z dodatkiem rumu. Dodanie jednego plastra cytryny i jednej – dwóch łyżeczek syropu wzbogaci smak herbaty, wody lub drinków. Świetnie pasuje jeszcze z miętą, melisą, zielonym ogórkiem czy miodem.

 

Skład: cytryny (50)%, cukier, woda, rum (3%)

Zakwas z buraków selera, imbiru z cytryną EKO 0.7 l

28,52 

Skład: buraki EKO, seler EKO, czosnek EKO, liść laurowy EKO, ziele angielskie EKO, imbir EKO, cytryny EKO, sól.

Konfitura z cebuli 195 g

15,55 

Składniki: cebula czerwona 90%, miód, ocet balsamiczny (gotowany moszcz gronowy, ocet winny), czosnek, tymianek.

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Cytrynki z miętą

11,88 

Plastry cytryny z dodatkiem mięty zatopione w słodkim syropie. Dodanie jednego plastra cytryny i jednej – dwóch łyżeczek syropu wzbogaci smak herbaty, wody lub drinków. Można użyć również do przygotowania potraw, zwłaszcza do drobiu i ryb lub wszędzie tam, gdzie uznasz to za stosowne :).

 

Skład: cytryny (48,5%), wywar (cukier, woda, mięta suszona), mięta świeża 1,5%

Kurka marynowana cała

20,74 

Maleńkie kurki od Gold-Las zebrane w ekologicznie czystych terenach Puszczy Noteckiej i Borów Tucholskich. Zamarynowane w całości są doskonałe do kanapek czy sałatek, a także jako przystawka czy po prostu przekąska.

Skład: kurka, woda, ocet, cukier, sól, cebula, marchew, ziele angielskie, liść laurowy.

 

Zakwas z kapusty białej EKO z kurkumą i imbirem 0.7 l

28,52 

Skład: kapusta EKO, jabłka EKO, liść laurowy EKO, ziele angielskie EKO, kurkuma EKO, imbir EKO, cytryna EKO, sól.

Zakwas z kapusty białej EKO 0.7 l

23,55 

Skład: kapusta EKO, czosnek EKO, jabłka EKO, liść laurowy EKO, czosnek EKO, sól.

Zakwas gryczany na żurek 300 ml

10,37 

Skład: mąka gryczana, woda, czosnek, ziele angielskie, listek laurowy, sól.

Zakwas z buraka EKO korzenny 0.7 l

33,48 

Skład: buraki EKO, goździki EKO, cynamon EKO, anyż EKO, liść laurowy EKO, ziele angielskie EKO, woda, sól.

Zakwas z buraka EKO z chilli 0.7 l

28,52 

Skład: buraki EKO, chilli EKO, czosnek EKO, liść laurowy EKO, ziele angielskie EKO, woda, sól.

Konfitura z jarzębiny – Jarzębinowy frykas

12,97 

Bardzo oryginalna kompozycja smakowa z Ogródka Dziadunia :). Zastosowań dla tej konfitury jest wiele, ale najlepsza jest jako dodatek do pieczonego mięsa. Wyrób uzyskany z uprzednio przemrożonych owoców jarzębiny.

 

Skład: jarzębina, cukier.

Konfitura z borówki amerykańskiej z wanilią

11,26 

Skład: owoce borówki amerykańskiej, cukier, pektyny, wanilia.

Sporządzono z 83g owoców na 100g produktu.

Ajwar 340 g

22,46 

Składniki : papryka 44%, bakłażan, pomidory, cukier, ocet jabłkowy( moszcz jabłkowy ) , olej rzepakowy , czosnek, sól

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Konfitura z borówki amerykańskiej z kwiatem czarnego bzu

11,26 

Skład: owoce borówki amerykańskiej, cukier, pektyny, kwiat czarnego bzu.

Sporządzono z 83g owoców na 100g produktu.

Ocet jabłkowy EKO 500 ml

28,60 

Skład: ocet z jabłek ekologicznych.

Paprykowa salsa 195 g

15,55 

Składniki:papryka czerwona 80  %, cukier, ocet winny, papryczka habanero 0,6% , sok z cytryny, sól

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Powidła malinowe słodzone ksylitolem 200 ml

17,28 

Skład: 80% malina, 20% ksylitol.

Wytrawna pomarańcza 195 g

15,55 

Składniki: pomarańcza 55%, cytryna, cukier, rozmaryn

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Konfitura z borówki amerykańskiej z lawendą

11,26 

Konfitura ręcznie robiona, z owoców z własnej plantacji. Dodatek lawendy nadaje jej oryginalny smak. Skład: owoce borówki amerykańskiej, cukier, pektyny, kwiat lawendy. Sporządzono z 83g owoców na 100g produktu.

Chutney chili 195 g

15,55 

Składniki: cebula czerwona, papryczki chilli 25%, cukier, sok z limonki, sól

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Cytrynki z żurawiną

12,97 

Świetnie sprawdzą się dodane do napojów zimnych i gorących. Podkreślą smak deserów, ciast, lodów, a także koktajli i drinków.

Składniki: cytryny (47%), cukier, woda, żurawina (3%).

Konfitura z borówki amerykańskiej z cynamonem

11,26 

Skład: owoce borówki amerykańskiej, cukier, pektyny, cynamon.

Sporządzono z 83g owoców na 100g produktu.

Zakwas z kapusty czerwonej EKO 0.7 l

23,55 

Skład: kapusta EKO, czosnek EKO, jabłka EKO, liść laurowy EKO, czosnek EKO, sól.

Zakwas ryżowy na żurek 300 ml

10,37 

Skład: mąka ryżowa, woda, czosnek, ziele ang, listek laurowy, sól.

Chutney żurawinowy 195 g

15,55 

Składniki: cebula czerwona 81%, żurawina 13,5%, cukier, przyprawy

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Konfitura z borówki amerykańskiej z płatkami róży

11,26 

Skład: owoce borówki amerykańskiej, cukier, pektyny, kwiat lipy.

Sporządzono z 83g owoców na 100g produktu.

Czerwona cebula ze śliwką 195 g

15,55 

Składniki: cebula czerwona 75% , powidło śliwkowe 15%(śliwki), śliwki suszone  ( śliwki , cukier ) 7,5%, cukier, rozmaryn

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Sos kaszubski 265 g

15,44 

Sos kaszubski jest przetworem łączącym dynię i gruszkę z dodatkiem ostrej papryczki peprone. Owoce i warzywa te są bardzo bogate w witaminy i minerały. Połączenie tych dwóch składników daje nam wspaniały, pełnowartościowy a zarazem smaczny przysmak. Jest znakomity jako dodatek do mięsa oraz wędlin. Polecamy doskonałej jakości i o wyśmienitym smaku wyroby tradycyjne.

Termin przydatności: minimum miesiąc. 
 
Składniki: gruszka, dynia, ocet, cukier, woda, papryka peperoni, rodzynki, czosnek świeży, imbir mielony, gorczyca

 

Żurawina 195 g

15,55 

Składniki :żurawina 93 % , cukier.

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Maliny z chili 195 g

15,55 

Składniki: maliny 78%, cukier, papryczki habanero 2,3%

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Konfitura z borówki amerykańskiej z kwiatem lipy

11,26 

Skład: owoce borówki amerykańskiej, cukier, pektyny, kwiat lipy.

Sporządzono z 83g owoców na 100g produktu.

Dżem kiwi 195 g

15,55 

Składniki: kiwi 66 %, jabłko, miód

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Cukinia marynowana w occie 340 g

17,28 

Składniki :  cukinia 59%, ocet spirytusowy 15%,cebula, cukier, sól, przyprawy

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Czerwona cebula z porzeczką 195 g

15,55 

Składniki:cebula czerwona 92%, sok z czarnej porzeczki 5,5%, sok z cytryny, sól, przyprawy

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Maślak marynowany

24,19 

Napój probiotyczny z topinamburu 500ml

12,92 

Napój probiotyczny z kiszonych topinamburów wpływa na dobrą kondycję mikroflory górnego odcinka przewodu pokarmowego; poprawia sprawność umysłową i koncentrację; ma właściwości przeciwnowotworowe; łagodzi kaszel, bóle głowy i migreny, działa przeciwzapalne, obniża ciśnienia krwi, pomaga w przetwarzaniu tłuszczów, węglowodanów i białek; jest moczopędny i łagodzi bóle stawowe. Zawiera witaminy z grupy B, w tym witaminę B12 (mające wpływ na wygląd skóry, paznokci i włosów) ponadto Wit. C, A, E, K. Zawiera też min: żelazo, fosfor, cynk, magnez, potas, wapń, sód, fosfor, krzem, miedź. w trakcie procesu kiszenia powstaje kwas mlekowy, dzięki temu działa wzmacniająco, podnosi odporność organizmu i poprawia gospodarkę kwasowo-zasadową. Picie zakwasu z topinamburów w sezonie jesienno-zimowym wspiera zapobieganie infekcjom. Łagodzi nietolerancję laktozy, chroni przed chorobami wrzodowymi, zwiększa stężenie lipidów we krwi; eliminuje pasożyty i drożdżycę, uszczelnia jelita, dostarcza witaminę B12 do jelita cienkiego. Bakterie probiotyczne znajdujące się w kwasie doskonale poprawiają gospodarkę kwasowo-zasadową organizmu. Dodatki i przyprawy użyte do kiszenia topinamburów hamują rozwój bakterii gnilnych, zawierają garbniki, zawierają olejki eteryczne wzbogacające smak i aromat.

Stosowanie:

Wypijać ok. 100ml. zakwasu/lub porcja na raz 125ml./ przed każdym posiłkiem lub raz dziennie na noc, tuż przed snem. W celu poprawy zdrowia i kondycji całego organizmu, powyższe kuracje należy stosować minimum kilkanaście dni, maksymalnie do 30, jednorazowo lub kilka razy w roku robiąc wtedy 30 dni przerwy.

Skład: woda, topinambury, sól, czosnek, koper, chrzan, liść dębu, liść wiśni, liść czarnej porzeczki, gorczyca, ziele angielskie, kolendra.

Ostra pomarańcza 195 g

15,55 

Składniki:  pomarańcza  92%, 2% gorzka czekolada , cukier, papryczki chilli

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Słodko-ostra pomarańcza 195 g

15,07 

Składniki: pomarańcze 26%, cebula, cukier, papryczka habanero  

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni