Pyszne i kruche, tradycyjnie kiszone ogórki, pochodzące z upraw gospodarstwa rolnego w Dolinie Baryczy. Przygotowywane według receptur opracowanych przez dziadka Pana Sznajdera. Powstają powoli, w pełni naturalnie, bez dodatku octu, cukru i konserwantów.
Kiszony w trójmiejskiej manufakturze Zakwasownia, pyszny buraczany zakwas wykonany jest wyłącznie z ekologicznych składników. Najlepiej pić go codziennie rano, małymi porcjami – spożywany regularnie podnosi odporność, obniża cholesterol i reguluje ciśnienie krwi.
Specjaliści od Przetworów z Borówki nie ustają w komponowaniu konfitur w zaskakujących smakach! Ręcznie robiona konfitura, z jedyną w swoim rodzaju waniliową nutą, obłędnie smakuje ze słodkim pieczywem i gorącym napojem z cynamonu, imbiru i kurkumy, czyli pysznym złotym mlekiem.
Kimchi-sław – fuzja dwóch kulinarnych kultur. Sałatka z lekko kiszonej kapusty czerwonej z wędzonym majonezem i przyprawami piernikowymi. Doskonały dodatek do pulled porka.
Ten zakwas, produkowany przez nas ze świeżo mielonej, orkiszowej mąki razowej, którą wstępnie zaparzamy wrzątkiem, aby uaktywnić enzymy amylolityczne, naturalnie zawarte w świeżo mielonym ziarnie zbóż. Dzięki temu zabiegowi, zakwas pracuje bardzo mocno, tworzy gęstą zawiesinę, dając intensywny smak i odpowiednią zawiesistość.
Specjalność Gospodarstwa Rolnego Michała Sznajdera. Kapusta zebrana z własnych upraw jesienią, kiszona powoli i naturalnie, zgodnie z recepturami przekazywanymi z pokolenia na pokolenie. Bez konserwantów, cukru czy octu.
Naturalny dżem, przygotowany z miłością na Podlasiu, wyłącznie z malin z własnej uprawy. Delikatnie słodki, smakuje tak dobrze, jak u babci – wystarczy położyć go na domowych naleśnikach i zwinąć, by cieszyć się przekąską, która przenosi w beztroski czas dzieciństwa. Nadaje się również do tortów i słodkich kanapek.
Pomidorowy zawrót głowy – naturalny sok z pomidorów wspomaga funkcjonowanie mózgu i jest stosowany w pielęgnacji… skóry i włosów. Tłoczony w miejscowości Kałęczew sok to wyjątkowy wyrób Wiatrowego Sadu. Smaczny, treściwy sok pomidorowy może z powodzeniem zastąpić lekki posiłek.
Podlaski malinowy mus, przygotowany w małym rodzinnym gospodarstwie, wyłącznie ze świeżych owoców. Bez dodatku cukru i konserwantów. Smakowity, słodki mus, bogaty w witaminy i błonnik, stanowi świetny dodatek do deserów – ciast, domowych lodów i naleśników, a nawet dań wytrawnych, np. pieczonej kaczki.
Koniecznie musisz spróbować! Mus z czarnej porzeczki przygotowany domowymi metodami, bez dodatku cukru, w rodzinnym gospodarstwie na Podlasiu. Tradycyjnie jedzony na słodko, np. ze świeżym pieczywem, sprawdzi się również jako dodatek do czerwonego mięsa, drobiu, a nawet ryb – w tym pysznego łososia.
Kiszona czerwona cebula jest bardzo delikatna, w trakcie kiszenia traci ostrość, jest słodko-kwaśna z wyraźnym aromatem przypraw. Ma delikatny zapach ziela angielskiego i liścia laurowego. Doskonale nadaje się do kanapek i hamburgerów
Sos kaszubski jest przetworem łączącym dynię i gruszkę z dodatkiem ostrej papryczki peprone. Owoce i warzywa te są bardzo bogate w witaminy i minerały. Połączenie tych dwóch składników daje nam wspaniały, pełnowartościowy a zarazem smaczny przysmak. Jest znakomity jako dodatek do mięsa oraz wędlin. Polecamy doskonałej jakości i o wyśmienitym smaku wyroby tradycyjne.
Zamknięte w podlaskim słoiku tarte jabłka bez dodatku cukru. Odmiana Antonówka to kwaskowe owoce o landrynkowym zapachu, w sam raz na szarlotkę. Domowy jabłecznik upieczony z ekologicznych Antonówek jest idealnie słodki, lecz nie mdły – zniknie z blachy jeszcze przed pojawieniem się pierwszej gwiazdki.
Dodaje sił i energii, poprawia kondycję, wspiera proces oczyszczania, podnosi poziom żelaza i wapnia we krwi, wzmacnia naczynia krwionośne. Świeże, niepasteryzowane soki, które zawierają w sobie wszystko co najlepsze w naturze. Są wyciskane przez wyciskarki wolnoobrotowe z ekologicznych warzyw i owoców, bez dodatku wody, cukru, barwników i konserwantów. To wyjątkowe źródło witamin, minerałów, żywych enzymów roślinnych, fitochemikalii, chlorofilu, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych omega 3.
Konserwowy szczaw łąkowy przygotowany przez rodzinne gospodarstwo Podlaski Słoik. Najlepszy sposób na to, by przez cały rok cieszyć się smakiem wiosennej zupy szczawiowej. Pełen witamin A i C, pobudzający apetyt konserwowy szczaw można też wykorzystać do przygotowania pysznej sałatki.
Zdrowe, bo bez cukru, pachnące świętami domowe powidła piernikowo-śliwkowe. Wyśmienicie nadają się do ciasteczek, herbaty, naleśników oraz do wyjadania palcem ze słoika jako alternatywa cukrowych przekąsek dla dzieciaków.
Łagodzi ból gardła, poprawia witalność, doskonale oczyszcza jelita, wątrobę i układ trawienny, przyśpiesza przemianę materii, wzmacnia serce i układ krwionośny. Świeże, niepasteryzowane soki, które zawierają w sobie wszystko co najlepsze w naturze. Są wyciskane przez wyciskarki wolnoobrotowe z ekologicznych warzyw i owoców, bez dodatku wody, cukru, barwników i konserwantów. To wyjątkowe źródło witamin, minerałów, żywych enzymów roślinnych, fitochemikalii, chlorofilu, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych omega 3.
Usuwa toksyny z organizmu, silny antyutleniacz, reguluje system nerwowy, osłabia łaknienie słodyczy, działa antydepresyjnie. Świeże, niepasteryzowane soki, które zawierają w sobie wszystko co najlepsze w naturze. Są wyciskane przez wyciskarki wolnoobrotowe z ekologicznych warzyw i owoców, bez dodatku wody, cukru, barwników i konserwantów. To wyjątkowe źródło witamin, minerałów, żywych enzymów roślinnych, fitochemikalii, chlorofilu, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych omega 3.
Wywołuje uczucie sytości, usprawnia pracę nerek, działa przeciwskurczowo i przeciwzakrzepowo, wskazany dla kobiet w ciąży. Świeże, niepasteryzowane soki, które zawierają w sobie wszystko co najlepsze w naturze. Są wyciskane przez wyciskarki wolnoobrotowe z ekologicznych warzyw i owoców, bez dodatku wody, cukru, barwników i konserwantów. To wyjątkowe źródło witamin, minerałów, żywych enzymów roślinnych, fitochemikalii, chlorofilu, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych omega 3.
Pyszny dżem dla łasuchów, którzy pragną osłodzić sobie życie, jednocześnie unikając cukru. Choć zawiera ksylitol – naturalny, lecz nie tradycyjny składnik, przygotowywany jest domowymi metodami i smakuje wybornie. Osłodzisz nim ciepłą herbatę lub podasz na kanapce ze świeżym twarogiem.
Ekologiczny sok jabłkowy z dodatkiem świeżo tłoczonego jarmużu. Łączy w sobie słodycz jabłek z pochodzącą z jarmużu, delikatną nutą pikantności i goryczki. Doskonale skomponowany sok, idealny dla miłośników smaków słodkich, lecz wyważonych.
Przecier pomidorowy, w którym są tylko przetarte pomidory! Niby oczywiste, ale niespotykane. Nie ma soli, nie ma soku z cytryny – wreszcie to Ty możesz zdecydować, jak zbalansować swój przecier :). Doskonały jako podstawa zupy lub sosu do makaronu, gołąbków czy leczo.
Buraczki kiszone jesienią, zaraz po zebraniu, w gospodarstwie rolnym Michała Sznajdera. Receptura ich przygotowania jest prosta, tradycyjna, nie stosuje się dodatków: cukru, octu, ani konserwantów, a jedynie podkreślający smak czosnek.
Rzodkiewka kiszona w rodzinnym gospodarstwie na Dolnym Śląsku, naturalnie, bez sztucznych dodatków, cukru i octu. Dzięki powolnemu procesowi fermentacji jest wyjątkowo krucha, a smak podkreślony czosnkiem i koprem bardziej wyrazisty.
Kapusta od Państwa Sznajder jest kiszona wyłącznie z kapusty z własnych upraw, z użyciem soli kamiennej z kopalni w Kłodawie. W efekcie jest to pyszna kiszonka o wyjątkowym smaku i kruchości, w dodatku niepasteryzowana, dzięki czemu zachowuje najwięcej bakterii probiotycznych.
Niezbędny składnik świątecznego żurku, czyli w pełni naturalny żytni zakwas od rodzinnej manufaktury Zakrętka. Wykonany z mąki razowej, z klasycznymi przyprawami, dość kwaśny. Żurek przyrządzony na tym zakwasie zasmakuje szczególnie wielbicielom intensywnych smaków.
Kalafior kiszony pochodzący z upraw w Dolinie Baryczy, według tradycyjnych receptur stosowanych w rodzinie Pana Sznajdera od niemal 70 lat. Fermentowany naturalnie, bez sztucznych dodatków, octu ani cukru.
Powidła węgierkowe od firmy Vitapol to wypełnione po brzegi pysznymi śliwkami przetwory, znakomite do słodkich deserów i dań wytrawnych. Sprawdzą się na kanapkach i jako dodatek do mięs. Śliwki węgierki są źródłem przeciwutleniaczy oraz błonnika. Cenione przede wszystkim z uwagi na właściwości poprawiające trawienie.
Posiada bardzo silne działanie probiotyczne oraz ma zdolność przywracania prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego. Shot to naturalna kiszonka, produkt żywy,niepasteryzowany – może gazować!
Od tej pory zakwasy będą kojarzyć się wyłącznie dobrze! Fermentowany w Trójmieście, w rodzinnej manufakturze Zakwasownia, dzięki mocy drogocennych składników – kiszonych buraków, imbiru i cytryny, zakwas pierwszorzędnie pobudza trawienie, wzmacnia odporność i jest po prostu pyszny!
Baaardzo słodka konfitura z płatków róży – uczta dla podniebienia. Łyżeczką konfitury możesz posłodzić herbatę lub inny gorący napój. Świetnie sprawdzi się jako nadzienie do Twoich wypieków.
Dla Wszystkich tych, którzy uwielbiają kiszonki, wyraziste potrawy i nie lubią nudy w kuchni! Wysoce rekomendowane osobom świadomie korzystającym z dobroczynnych właściwości żywych, naturalnych probiotyków. Kimchi Zakwasowni dedykowane jest także dla wegan, ponieważ nie zawiera sosu rybnego.
Dziękujemy. Możesz wybierać spośród setek wyrobów dostępnych na portalu.
Zadbamy o jakość - produkty wymagające utrzymania niskiej temperatury zostaną zabezpieczone termicznie. Paczkę nadamy w środę, najczęściej dotrze w czwartek w godzinach pracy kuriera DPD lub InPost. Zamówienia przyjmujemy do wtorku do godz. 9:00.
OK, rozumiem
Dziękujemy. Możesz wybierać spośród setek wyrobów dostępnych na portalu. Nie martw się o jakość - paczka powinna dotrzeć do Ciebie zabezpieczona termicznie w tym samym dniu, w którym została przez nas skompletowana :).
Dostawy do Twojej miejscowości są planowane na czwartki w godzinach 18 - 22, a zamówienia przyjmujemy do wtorku do godz. 9:00.
OK, rozumiem
Dziękujemy. Wszystkie wyroby są dostępne do zamawiania w Twojej okolicy. Nie martw się o świeżość - kontrolujemy temperaturę w transporcie, a paczka dotrze do Ciebie maksymalnie w kilka godzin od jej skompletowania.
Dostawy realizujemy w środy i czwartki w godzinach 18 - 22, a zamówienia przyjmujemy do wtorku do godz. 9:00.
OK, rozumiem
Podaj swój kod pocztowy, abyśmy mogli pokazać Ci wyroby dostępne w Twoim regionie :)
Wprowadzono niepoprawny kod pocztowy. Wprowadź kod pocztowy w formacie XX-XXX.
Zapisz
Dostawa pod Twój adres realizowana jest za pośrednictwem firmy kurierskiej. Opłata dodatkowa wynika z konieczności dodatkowego zabezpieczenia przesyłki (zarówno termiczne jak i mechaniczne).
Zamknij
Niektóre produkty na targu należy zamawiać wcześniej ze względu na dłuższy proces przygotowania lub na rytm pracy naszych dostawców. Produkty na targu są przygotowywane pod zamówienie według tradycyjnych (i bardziej czasochłonnych) metod.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgadzam się