Burger wołowy 2 szt.

13,81 

Ok. 360 g mielonego mięsa z przednich części wołowiny od Polskie Steki. Uformowane w dwa burgery – samo mięso, nieprzyprawione.

 

Skład: wołowina 100%.

Chleb żytni z czarnuszką i solą od Pani Teresy ok. 500 g

7,85 

Prawdziwy, ręcznie robiony, na zakwasie żytnim, z dodatkiem prozdrowotnej czarnuszki i soli morskiej. Polecam spróbować!

 

Skład: mąka żytnia 720, zakwas żytni, płatki owsiane, sól, woda, czarnuszka.

Ketchup łagodny – Aniołek Dziadunia

7,69 

Ketchup o bardzo wysokiej zawartości przetartych pomidorów w wersji dla osób lubiących łagodny smak. Ketchup bez zagęszczaczy, więc konsystencja jest bardziej naturalna – trochę rzadsza niż ketchupów znanych z półek supermarketów.

 

Skład: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (71%), cebula, cukier, ocet spirytusowy 10%, sól, przyprawy, czosnek.

Ketchup pikantny – Diabełek Dziadunia

7,69 

Czysty w składzie ketchup z przecieru pomidorowego z idealnie zbalansowanymi dodatkami, które nadają mu ostry smak. Zdobywca Złotego Medalu Targów World Food Warsaw w 2016 roku. Po spróbowaniu bardzo szybko znika ze słoika :).

 

Skład: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (71%), cebula, cukier, ocet spirytusowy 10%, sól, przyprawy, czosnek.

Kryształek sałatkowy 300 ml

13,61 

Pokrojony w kostkę ser podpuszczkowy dojrzewający, utopiony w oliwie z dodatkiem ziół, oliwek i papryczki chili. Szczególnie dobrze odnajduje się w sałatkach.

Skład: ser dojrzewający podpuszczkowy, oliwa, oliwki, papryczka chili, zioła.

Majonez czosnkowy z jaj z własnego gospodarstwa 300 ml

12,09 

W gospodarstwie Państwa Putkowskich oprócz serowarni i wędzarni są także kury – połączenie jaj, oleju i dużej ilości świeżo wyciśniętego czosnku to majonez o bardzo wyrazistym i ostrym smaku – świetny jako dip do przekąsek.

Skład: olej, jajka, musztarda, ocet, pieprz czarny/ ziołowy, czosnek, sól, cukier.

Majonez wegański 1000 wysp 210 ml

12,82 

Wegański sos 1000 wysp. Gęsty, pyszny, z kawałkami ogórków i ziarnami gorczycy.

Skład: olej rzepakowy, napój sojowy, pomidory, gorczyca, ogórek konserwowy, czosnek, sól, cukier.

Majonez wegański z mango 210 ml

13,04 

Gęsty majonez na mleku sojowym, w wersji na słodko, z mango.

Skład: olej rzepakowy, napój sojowy, mango, gorczyca, czosnek, sól, cukier.

Musztarda Wąsoska ostra

5,30 

Zwiększona ilość gorczycy z własnej uprawy nadaje tej musztardzie ostrzejszy, bardziej wyrazisty smak.

 

Skład: woda, gorczyca (25%), ocet spirytusowy 10%, cukier, sól.

Ogórki kiszone

8,37 

Ogórki kiszone z Doliny Baryczy są chrupkie i pyszne w smaku. Brak pasteryzacji oznacza, że zachowują bogactwo bakterii probiotycznych. Pasują do obiadu, na kanapkę i na przekąskę.

Skład: ogórki, woda, sól kamienna, czosnek, koper.

Polędwica wołowa sezonowana cała ok. 1,8 kg

228,93 

Polędwica od Polskie Steki – sezonowana, doskonała na tatara i carpaccio, wykorzystywana również na steki. Proponowana polędwica waży ok. 1,8 kg.

 

Skład: wołowina.

Polędwica wołowa sezonowana cała ok. 2,2 kg

293,14 

Polędwica od Polskie Steki – sezonowana, doskonała na tatara i carpaccio, wykorzystywana również na steki. Proponowana polędwica waży ok. 2,2 kg.

 

Skład: wołowina.

Ser kozi typu Paneer 300 g

28,35 

Ser z mleka koziego typu Paneer to bardzo atrakcyjny i niespotykany wyrób. Paneer to ser szczególnie znany w kuchni indyjskiej, a do jego produkcji używa się tylko pełnotłustego mleka i soku z cytryny. Ser Paneer nie rozpływa się pod wpływem temperatury, więc można go smażyć, grillować, piec, panierować i podawać na gorąco.

Skład: mleko kozie pasteryzowane, sok z cytryny.

Sok tłoczony jabłkowy z burakiem 3 l

19,51 

Sok o specyficznym, wyraźnym smaku buraka. Połączenie soku jabłkowego i soku z buraka ma bardzo korzystny odkwaszający wpływ na organizm, burak ma świetny wpływ na naszą krew, oczyszczając ją, poprawiając krążenie, jest także wskazany przy anemii oraz w czasie ciąży.

Skład: Sok z jabłek 60%, sok z buraka 40%.

Sok tłoczony jabłkowy z maliną 3 l

22,10 

Idealnie zbalansowany sok z Kałęczewa o słodkim posmaku maliny. Bogactwo błonnika oraz przeciwutleniaczy – głównie witaminy C oraz kwasu foliowego.

Skład: Sok z jabłek 80%, sok z malin 20%.

Sok tłoczony jabłkowy z truskawką 3 l

21,61 

Pora na sok! Tłoczony, naturalnie mętny, naturalnie słodki, bez dodatków cukru, pyszny w smaku.

Skład: Sok z jabłek 80%, sok z truskawek 20%.

Stek Cote de bouef ok. 400 g

38,22 

Stek z antrykotu Cote de bouef swój niepowtarzalny smak zawdzięcza obecności kawałka szpondru, marmurkowatej strukturze i odpowiedniej kruchości. Jedna porcja to plaster o grubości 2,5 – 3 cm i wadze ok. 400 g. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C.

 

Skład: wołowina.

Stek Rib-eye premium ok. 330 g

42,79 

Król steków od Polskie Steki. Oko antrykotu najpierw dojrzewa 40 dni na sucho w temperaturze 0 – 2°C, a następnie jest sezonowane vacuum (w workach próżniowych) przez 30 dni w temperaturze 0 – 4°C. Mięso na ten rodzaj steku jest selekcjonowane pod względem ilości, jakości oraz rozmieszczenia otłuszczenia (tzw. marmurkowatość) – wybierane są tylko elementy Premium. Podwójne sezonowanie nadaje mięsu niepowtarzalny, orzechowy posmak oraz zmienia strukturę mięsa, co sprawia, że jest jeszcze bardziej kruche.

 

Skład: wołowina.

Stek Rostbef – New York Steak ok. 250 g

23,89 

Rostbef sezonowany minimum 30 dni w workach próżniowych. Marmurkowata, poprzerastana tłuszczem struktura mięsa nadaje niesamowity smak . Jeden stek ma grubość 2,5 – 3 cm.

 

Skład: wołowina.

Stek Rostbef premium – New York Steak ok. 300 g

38,90 

Klasa Premium – rostbef jest sezonowany beztlenowo w temperaturze 0 – 4°C przez co najmniej 40 dni. Charakteryzuje się dużą miękkością oraz głębokim smakiem, który uzyskiwany jest dzięki pozostawieniu przy nim dużej tkanki tłuszczowej na czas dojrzewania (przed porcjowaniem tkanka tłuszczowa jest niwelowana do kilku milimetrów tak, aby smak był jak najlepszy).

 

Skład: wołowina.

Stek T-bone ok. 470 g

43,18 

Klasyczny stek T-bone – wewnątrz ma kość w kształcie litery T, która oddziela polędwicę od rostbefu. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C. Sezonowanie w całości pozwala na osiągnięcie odpowiedniej kruchości i niepowtarzalnego smaku. Elementy są porcjowane dopiero w dniu, w którym trafią do Ciebie.

 

Skład: wołowina.