Wyświetlanie wszystkich 23 wyników

Chleb pszenny

12,35 ok. 620 g

Tradycyjny, pszenny chleb z piekarni Pajda z Warszawy. Wypiekany na żytnim zakwasie bochenek ma pachnącą, chrupiącą skórkę i miękkie wnętrze. Znakomicie syci, sprawdzi się jako podstawa kanapki lub dodatek do dań kuchni polskiej. Pajda pszennego chleba to najlepsze towarzystwo dla myśliwskiego bigosu.

Chleb żytni

13,58 750 g

Chleb żytni do kwadratu – pieczony z żytniej mąki na takim samym zakwasie, w rodzinnej Manufakturze Chleba w Warszawie. Konkretny, sycący chleb o prostym składzie, przygotowany z naturalnych składników – żródło błonnika, witamin i minerałów, mający niższy indeks glikemiczny niż pieczywo pszenne.

Chleb domowy żytni od Pani Teresy

10,58 500 g

Pyszny żytni chleb na zakwasie, wilgotny w środku i ciężki, bardzo sycący. Idealnie wypieczony w tradycyjny sposób w warszawskiej Pracowni Pieczywa. Ma cudownie chrupiącą skórkę, a jedynym dodatkiem są płatki owsiane, które są źródłem błonnika.

Chleb orkiszowy od Pani Teresy

14,99 500 g

Wyjątkowy chleb orkiszowy o lekko orzechowym smaku. Wyrabiany ręcznie w Pracowni Pieczywa Santa Teresa w Warszawie. Powstaje wyłącznie z surowców orkiszowych – dwóch rodzajów mąki i zakwasu, bez dodatku drożdży.

Chleb żytni razowy od Pani Teresy

10,58 500 g

Chleb wypiekany z mieszanki dwóch rodzajów mąk żytnich, pochodzących z zaufanego, rodzinnego młyna. Pani Teresa z Pracowni Pieczywa wyrabia go ręcznie na zakwasie. Sycący i pyszny, z chrupiącą skórką, długo zachowuje świeżość.

Chleb sitkowy od Pani Teresy

10,58 550 g

Pyszny, prawdziwy chleb sitkowy, wypiekany wyłącznie z niezawierającej otrąb mąki żytniej typu 1400. Przygotowywany według tradycyjnej, prostej receptury w małej, łódzkiej piekarni rodzinnej firmy Zakrętka.

Chleb pszenny śródziemnomorski

19,40 580 g

Przepiękny aromatyczny bochen pszenny powstały na żytnim zakwasie. W przekroju rysują się w nim cudowne, duże dziury. Klasyczna wersja wzbogacona tu została o oliwki, suszone pomidory i całą masę ziół. Istna śródziemnomorska uczta na polskim stole, idealna na wytrawne śniadanie.

Chleb żytni pytlowy z kminkiem od Pani Teresy

14,99 500 g

Żytnie wypieki Pani Teresy charakteryzuje czysty smak domowego pieczywa na zakwasie. Dodatek kminku sprawia, że chleb wspaniale komponuje się z daniami z kapusty, na przykład bigosem, rozmaitymi mięsami – przede wszystkim dziczyzną, kaczką i wołowiną, a także z serami dojrzewającymi.

Chleb żytni z pokrzywą

15,88 750 g

Mąka żytnia, woda, zakwas żytni oraz czas – tyle trzeba by powstał przepyszny chleb żytni, ten z Pajdy taki właśnie jest – najlepszy! Znana i lubiana klasyczna wersja urozmaicona tu została o suszoną pokrzywę. Ziele wzbogaca pieczywo o przyjemny akcent smakowy, poza tym, nie od dziś wiadomo, że zioła należy przemycać w jedzeniu, gdzie tylko się da, ponieważ mają właściwości prozdrowotne. W okresie przedwiośnia ta praktyka szczególnie jest cenna, polecamy ją ze wszech miar.

Chleb farmerski z burakiem od Pani Teresy

14,99 500 g

Jak upiec najlepszy chleb? Wie to z pewnością Pani Teresa, której wypieki nie mają sobie równych. Jej chleb farmerski łączy w sobie bogactwo witamin i minerałów żytniego pieczywa z łagodną słodyczą buraków. Pasuje do większości mięs i warzyw, a nawet… naturalnego kremu czekoladowego!