Wyświetlanie 1–50 z 60 wyników

Agrest porcja ok. 500 g

8,21 

Raczej małe owoce agrestu. Owoce są pyszne, ale nietrwałe i należy je przechowywać w lodówce i spożyć jak najszybciej

Wypełniacz

Bób EKO 500 g

11,10 

Certyfikowany ekologicznie bób z gospodarstwa Państwa Niewiatowskich.

Borówka amerykańska ok. 250 g

9,50 

Owoce borówki amerykańskiej, ale polskie, spod Warki z Zielonej Dostawy, uprawiane bez sztucznych nawozów i pestycydów. Pyszne!

Chleb żytni dla zaoranych z żyta Wojciecha Cejrowskiego (dostarczamy w czwartek, zamów do wtorku do 15:00)

10,00 

Żyto do wytworzenia mąki pochodzi z pola Wojciecha Cejrowskiego. Jest nienawożone i niepryskane. Chleb jest z mąki razowej żytniej na zakwasie żytnim z dodatkiem otrębów żytnich. Wypiekany według starych receptur w małej piekarni naZakwasie.pl w miejscowości Ostromecko.

Chleb, któremu poświęcono odpowiednią ilość czasu, aby wydobyć ze składników to co najlepsze.
Chleb, który odwdzięcza się wspaniałym smakiem, zapachem i korzystnym wpływem na zdrowie.
Chleb, który syci, zachowuje długo świeżość i starzeje się z godnością.

Dostawę pieczywa realizujemy w czwartek wieczorem. Zamówienie należy złożyć do wtorku do godziny 15:00.

Masa chleba: ok. 600 g

Skład: mąka żytnia typ 1850, woda źródlana, otręby żytnie, sól morska, zakwas żytni.

–         Wartości odżywcze w 100g:

–         Energia: 203kcal / 848kJ

–         Białko: 5g

–         Węglowodany: 38g (w tym cukry: 3g, błonnik: 11g)

–         Tłuszcze: 1g (w tym nasycone: 0g)

–         Sód: 6mg; Magnez: 103mg; Wapń: 22mg

 

Chleb żytni kociewski z żyta od Wojciecha Cejrowskiego (dostarczamy w czwartek, zamów do wtorku do 15:00)

10,00 

Pieczywo w 100% żytnie: mąka żytnia i zakwas żytni, bez dodatku drożdży. Powstaje w wyniku wielofazowej fermentacji. Żyto do zrobienia mąki pochodzi z pola Wojciecha Cejrowskiego. Jest nienawożone i niepryskane. Chleb wypiekany według starych receptur w małej piekarni naZakwasie.pl w miejscowości Ostromecko. 

Chleb, któremu poświęcono odpowiednią ilość czasu, aby wydobyć ze składników to co najlepsze.
Chleb, który odwdzięcza się wspaniałym smakiem, zapachem i korzystnym wpływem na zdrowie.
Chleb, który syci, zachowuje długo świeżość i starzeje się z godnością.

Dostawę pieczywa realizujemy w czwartek wieczorem. Zamówienie należy złożyć do wtorku do godziny 15:00.

Masa chleba: ok. 600 g

Skład: mąka żytnia typ 1150, woda źródlana, sól morska, zakwas żytni.

Wartości odżywcze w 100g:

–         Energia: 209kcal / 876kJ

–         Białko: 4g

–         Węglowodany: 44g (w tym cukry: 3g, błonnik: 6g)

–         Tłuszcze: 1g (w tym nasycone: 0g)

–         Sód: 6mg; Magnez: 55mg; Wapń: 12mg;

Ciasto drożdżowe porzeczkowe EKO

45,00 

Skład: mąka orkiszowa EKO, napój sojowy EKO, syrop klonowy EKO, porzeczki EKO, olej słonecznikowy EKO, sól morska EKO.

Czarne porzeczki porcja ok. 500 g

9,50 

Czarne porzeczki z gospodarstwa ekologicznego Cud Malina. Państwo Cieśliccy uprawiają porzeczki ekologicznie, bez sztucznych nawozów i pestycydów. Uprawa porzeczek jest w trakcie nadawania certyfikatu ekologicznego.

Czerwone porzeczki porcja ok. 500 g

9,50 

Czarne porzeczki z gospodarstwa ekologicznego Cud Malina. Państwo Cieśliccy uprawiają porzeczki ekologicznie, bez sztucznych nawozów i pestycydów. Uprawa porzeczek jest w trakcie nadawania certyfikatu ekologicznego.

Kapusta kiszona młoda

8,22 

Kapusta od Państwa Sznajder jest kiszona wyłącznie z kapusty z własnych upraw, z użyciem soli kamiennej z kopalni w Kłodawie i z dodatkiem marchewki. W efekcie jest to pyszna kiszonka o wyjątkowym smaku i kruchości, w dodatku niepasteryzowana, dzięki czemu zachowuje najwięcej bakterii probiotycznych.

Skład: kapusta, sól kamienna, marchew.

Kombucha 330 ml hibiskus z miętą

8,96 

Ferment Kombucha to naturalnie gazowany napój na bazie naparu z herbaty, Yerba Mate i Rooibosa, fermentowany przez symbiotyczną kulturę bakterii i drożdży. 

Skład: napar z herbaty zielonej BIO, napar z herbaty oolong BIO, napar z Rooibosa BIO, napar z Yerba Mate BIO, cukier trzcinowy BIO, suszone kwiaty hibiskusa BIO, świeże liście mięty BIO, symbiotyczna kultura bakterii i drożdży Kombucha.

Produkt niepasteryzowany. Przechowuj w lodówce również przed otwarciem.

Kombucha 330 ml imbir

8,82 

Orzeźwiająca kombucha z dodatkiem imbiru produkowana lokalnie, w miejscowości Dobczyn pod Warszawą przez Ferment Kombucha. Wytwarzana wyłącznie z certyfikowanych ekologicznie składników.

Skład: napar z herbaty zielonej BIO, napar z herbaty oolong BIO, napar z Rooibosa BIO, napar z Yerba Mate BIO, cukier trzcinowy BIO, świeży imbir BIO, symbiotyczna kultura bakterii i drożdży Kombucha.

Produkt niepasteryzowany. Przechowuj w lodówce również przed otwarciem.

Kombucha 330 ml lawenda z cytryną

8,67 

Pyszny, aromatyczny, fermentowany napój na bazie ekologicznych herbat. Kombucha ma działanie probiotyczne, zawiera zdrowe kwasy organiczne, wzmacnia odporność, dodaje energii i poprawia metabolizm.

Skład: napar z herbaty zielonej BIO, napar z herbaty oolong BIO, napar z Rooibosa BIO, napar z Yerba Mate BIO, cukier trzcinowy BIO, suszony kwiat lawendy BIO, świeże cytryny BIO, symbiotyczna kultura bakterii i drożdży Kombucha.

Produkt niepasteryzowany. Przechowuj w lodówce również przed otwarciem.

Liść laurowy w doniczce

6,00 

Póki co jest mały, niedawno zasadzony, ale urośnie i jest parapetową rośliną wieloletnią.

Maliny EKO porcja ok. 500 g

14,81 

Maliny pochodzą z ekologicznej plantacji Państwa Cieślickich. To jedna z niewielu w Polsce plantacja malin owocujących wczesnym latem, uprawianych zupełnie bez pestycydów i nawozów sztucznych. Dzięki ekologicznej uprawie, owoce są zdrowe, soczyste i aromatyczne.

Marchewka EKO pęczek

6,77 

Pęczek ekologicznej, młodej marchewki (3-4 małe marchewki z nacią)

Masło kozie 100 g

8,93 

Masło wiejskie wyrabiane ze śmietany koziej, która nie była pasteryzowana i jest bardzo delikatna w smaku. Polecam koneserom wyrobów kozich oraz oczywiście osobom, które nie mogą jeść masła krowiego.

 

Skład: śmietana kozia niepasteryzowana.

Ogórki kiszone młode

10,44 

Młode ogórki z tego sezonu, kiszone tylko kilka dni. Są chrupkie i pyszne w smaku. Brak pasteryzacji oznacza, że zachowują bogactwo bakterii probiotycznych. Najlepsze oczywiście jako przekąska wprost ze słoika 😉

Skład: ogórki, woda, sól kamienna, czosnek, koper.

Pierogi z jagodami 12 szt.

18,32 

Pora na jagody trwa, więc mamy pierogi na słodko 🙂

 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – jagody, cukier.

Pierogi z kurkami i cebulą 12 szt.

19,32 

Pora na jagody trwa, więc mamy pierogi na słodko 🙂

 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – jagody, cukier.

Polędwica nadbużańska ok. 450 g

23,55 

Kawałek polędwicy delikatnie wędzonej olchą.

Skład: mięso wieprzowe, sól, sól peklująca, cukier.

Poziomki porcja ok. 180 g

16,55 

Poziomki są głównie odmiany Rugia – czyli duże, o podłużnym kształcie. Owoce są bardzo delikatne, polecane do jedzenia na miejscu prosto z krzaczka 🙂 Oficjalnie nie nadają się do transportu, ani przechowywania. Ale przetestowaliśmy delikatny transport i spróbujemy Ci przywieźć – prosimy tylko zjeść od razu, a jeśli koniecznie chcesz zostawić na kolejny dzień to koniecznie włóż do lodówki. I wybacz nam jeśli znajdziesz kilka zgniecionych 🙂

Rzodkiewka EKO pęczek

5,50 

Ekologiczna rzodkiewka – do naszego twarogu, do przegryzienia lub do kanapek.

Salceson ok. 450 g

13,20 

Wyrób w pełni tradycyjny, mięso i podroby ręcznie krojone w naturalnej galarecie, aromatyczny, wyrazisty smak z dodatkiem czosnku, liścia laurowego, majeranku i świeżo zmielonego pieprzu. 

Skład: głowizna wieprzowa, nerki, serca, ozory, czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, cukier.

Niedostępny
Zobacz więcej

Sos Bolognese EKO

14,43 

Aksamitny sos na bazie certyfikowanych warzyw i przypraw. Świetny do makaronów, ma wyrazisty smak, a jak ktoś woli delikatniejszy, to można złagodzić śmietaną, z którą świetnie współgra.

Skład: pomidor EKO, cebula EKO, olej rzepakowy EKO, pieprz czarny EKO, papryka ostra EKO, czosnek EKO, tymianek EKO, oregano EKO, bazylia EKO.

Sos EKO Ortolana wegański

14,43 

Mieszanka certyfikowanych, chrupiących warzyw w sosie od Pani Agnieszki z ManufakturaA.

Skład: pomidor EKO, cukinia EKO, marchew EKO, cebula EKO, koncentrat pomidorowy EKO, olej rzepakowy EKO, sól, czosnek EKO, cukier trzcinowy EKO, papryka chili EKO, papryka czerwona suszona EKO, sok z cytryny EKO.