Wyświetlanie 1–50 z 99 wyników

Kukurydza kolba EKO

4,33 200 g

Kukurydza EKO z gospodarstwa ekologicznego Państwa Kowalik z malowniczego obszaru nad Wisłą, objętego programem Natura 2000.

Kurkumik

18,16 500 ml

Kurkumik – Niepasteryzowany, żywy, doskonale nawadniający i mineralizujący napój o przeciwzapalnym potencjale. Kurkumik skomponowany jest tak, aby każdy jego element potęgował działanie wszystkich pozostałych.

Składniki: woda, świeży korzeń kurkumy (z upraw ekologicznych), świeży korzeń imbiru (z upraw ekologicznych), sok jabłkowy NFC, cytryny, miód, kardamon, sól himalajska, mięta, pieprz cayenne.

Teramleko migdałowe

18,16 500 ml

TeraMleko Migdałowe- Niepasteryzowany, surowy napój wegański na bazie wody i migdałów z upraw ekologicznych. Jest wspaniałą alternatywą dla pasteryzowanego mleka krowiego. Migdały to najszlachetniejsze z orzechów, dlatego posiadają tytuł “króla orzechów”.

Skład: Woda, migdały (z upraw ekologicznych, min.12%), ksylitol fiński, sól kłodawska nie jodowana

Sok tajemniczy ogród, czerwony jak burak

23,10 330 ml

Łagodzi ból gardła, poprawia witalność, doskonale oczyszcza jelita, wątrobę i układ trawienny, przyśpiesza przemianę materii, wzmacnia serce i układ krwionośny. Świeże, niepasteryzowane soki, które zawierają w sobie wszystko co najlepsze w naturze. Są wyciskane przez wyciskarki wolnoobrotowe z ekologicznych warzyw i owoców, bez dodatku wody, cukru, barwników i konserwantów. To wyjątkowe źródło witamin, minerałów, żywych enzymów roślinnych, fitochemikalii, chlorofilu, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych omega 3.

Skład: Jabłko, marchewka, burak, limonka

Mleko orzechowe, pięć nasion

21,45 330 ml

Wpływa na tworzenie kolagenu w skórze, pomaga w zwalczaniu infekcji, zapobiega chorobom serca, wysoka zawartość kwasów tłuszczowych Omega 3 i 6. Świeże, niepasteryzowane soki, które zawierają w sobie wszystko co najlepsze w naturze. Są wyciskane przez wyciskarki wolnoobrotowe z ekologicznych warzyw i owoców, bez dodatku wody, cukru, barwników i konserwantów. To wyjątkowe źródło witamin, minerałów, żywych enzymów roślinnych, fitochemikalii, chlorofilu, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych omega 3.

Skład: Pestki dyni, pestki słonecznika, siemię lniane, nasiona, maku, nasiona, chia, woda alkaiczna

Sok super zielony, superman

23,10 330 ml

Dodaje sił i energii, poprawia kondycję, wspiera proces oczyszczania, podnosi poziom żelaza i wapnia we krwi, wzmacnia naczynia krwionośne. Świeże, niepasteryzowane soki, które zawierają w sobie wszystko co najlepsze w naturze. Są wyciskane przez wyciskarki wolnoobrotowe z ekologicznych warzyw i owoców, bez dodatku wody, cukru, barwników i konserwantów. To wyjątkowe źródło witamin, minerałów, żywych enzymów roślinnych, fitochemikalii, chlorofilu, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych omega 3.

Skład: Jarmuż, szpinak, jabłko, cytryna

Mleko orzechowe, białe

21,45 330 ml

Zawiera dużą ilość białka, poprawia kondycję i samopoczucie, równoważy pH organizmu, zapobiega niedokrwistości, pobudza wchłanianie glukozy. Świeże, niepasteryzowane soki, które zawierają w sobie wszystko co najlepsze w naturze. Są wyciskane przez wyciskarki wolnoobrotowe z ekologicznych warzyw i owoców, bez dodatku wody, cukru, barwników i konserwantów. To wyjątkowe źródło witamin, minerałów, żywych enzymów roślinnych, fitochemikalii, chlorofilu, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych omega 3.

Skład: Orzechy nerkowca, sól himalajska, woda, alkaiczna

Sok tajemniczy ogród, ostra marchewa

23,10 330 ml

Działa przeciwzapalnie, zwalcza wirusy, bakterie, grzyby i pasożyty, dostarcza dużej ilości kwasu jabłkowego, wspomaga odchudzanie i oczyszczanie. Świeże, niepasteryzowane soki, które zawierają w sobie wszystko co najlepsze w naturze. Są wyciskane przez wyciskarki wolnoobrotowe z ekologicznych warzyw i owoców, bez dodatku wody, cukru, barwników i konserwantów. To wyjątkowe źródło witamin, minerałów, żywych enzymów roślinnych, fitochemikalii, chlorofilu, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych omega 3.

Skład: Dynia, marchewka, ananas, pomarańcza, limonka, kurkuma, pieprz czarny

Sok cytrusowy, poczuj miętę

23,10 330 ml

Potężny antyoksydant, pomaga łatwiej przyswoić zawarte w jedzeniu żelazo, dodaje energii i witalności. Świeże, niepasteryzowane soki, które zawierają w sobie wszystko co najlepsze w naturze. Są wyciskane przez wyciskarki wolnoobrotowe z ekologicznych warzyw i owoców, bez dodatku wody, cukru, barwników i konserwantów. To wyjątkowe źródło witamin, minerałów, żywych enzymów roślinnych, fitochemikalii, chlorofilu, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych omega 3.

Skład: Pomarańcza, jabłko, marchewka, limonka, mięta

Sok klasyczny, mr chewka

19,80 330 ml

Świetny partner w procesie detoksykacji, zmniejsza uczucie zmęczenia, działa zbawiennie na układ trawienny oraz poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci. Świeże, niepasteryzowane soki, które zawierają w sobie wszystko co najlepsze w naturze. Są wyciskane przez wyciskarki wolnoobrotowe z ekologicznych warzyw i owoców, bez dodatku wody, cukru, barwników i konserwantów. To wyjątkowe źródło witamin, minerałów, żywych enzymów roślinnych, fitochemikalii, chlorofilu, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych omega 3.

Skład: Marchewka, cytryna

Sok klasyczny, limoniada

19,80 330 ml

Wysoka zawartość rozpuszczalnego błonnika – pektyny, pomaga spalać tłuszcz, wypłukuje toksyny z organizmu. Świeże, niepasteryzowane soki, które zawierają w sobie wszystko co najlepsze w naturze. Są wyciskane przez wyciskarki wolnoobrotowe z ekologicznych warzyw i owoców, bez dodatku wody, cukru, barwników i konserwantów. To wyjątkowe źródło witamin, minerałów, żywych enzymów roślinnych, fitochemikalii, chlorofilu, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych omega 3.

Skład: Jabłko, limonka, mięta

Ziemniaki Lord od Pani Danusi

5,51 1 kg

Dostał złoty medal na Polagrze. Jest to ziemniak ogólnoużytkowy, nadaje się na kopytka, frytki, do sałatek oraz zup. Mają dużo potasu i są głównym źródłem sodu, magnezu, żelaza, cynku, fosforu, jodu i karotenu. Są to witaminy z grupy K,B1,B2,B6,C. Ziemniaki obniżają ciśnienie we krwi oraz magnez jest budulcem zębów i kości, poprawia przemianę materii, łagodzi stany zmęczenia i stres.

Marchew karotka od Pani Danusi

7,35 1 kg

Produkowali ją nasi dziadkowie. Marchew jest jednym z podstawowych warzyw w naszej diecie. Ceniony ze względu na zawartość karotenu i prowitaminy A. Oprócz karotenu zawierają wapń, fosfor, potas, magnez, żelazo oraz witaminy z grupy B,E,K i PP. Jedzenie marchwi pozytywnie działa na wzrok i odporność dzieci. Jest bardzo soczysta i słodka nadaje się na soki surówki i sałatki.

Por od Pani Danusi

5,51 1 szt.

Por należy do warzywa docenianych ze względu na właściwości odżywcze, zdrowotne lekkostrawne i odchudzające. Pory są niskokaloryczne ale zawierają właściwości odżywcze, witaminy z grupy A,C,E,B1,B2, ponadto zawiera białko, żelazo, i olejki eteryczne, działa bakteriobójczo i antybakteryjnie, pomaga przy niestrawnościach, zaparciach, również pomaga pozbyć się robaków w układzie pokarmowym. To niepozorne warzywo jest bardzo skutecznym afrodyzjakiem. I nadaje się na sałatki surówki oraz do zup.

Cebula błońska od Pani Danusi

7,35 1 kg

Odmiana Polska i jest doceniana od wieków jako bogactwo substancji bakteryjnych i witaminy C jest dobra na przeziębienia i poprawia odporność. Cebula może zmniejszyć ryzyko rozwoju raka, zapobiega zakrzepom, nadciśnieniu i obniża poziom cholesterolu. Nadaje się na sałatki, surówki i do zup.

Jabłka Sampion EKO

20,60 2 kg

Bardzo smaczne i soczyste jabłka o słodko – winnym smaku, nadające się zarówno do jedzenia jak i do przetworów. Pochodzą z gospodarstwa na etapie konwersji pod okiem jednostki certyfikującej.

Burak podłużny Opolski od Pani Danusi

7,35 1 kg

Jeden z najstarszych odmian. Bogaty w bardzo dużo witamin i minerałów, to cenny składnik farmaceutyczny oraz kosmetyczny. Buraki mają bardzo mało kalorii. sok z buraków podnosi ciśnienie i poziom tlenu oraz poleca się osobom cierpiącym na anemie ze względu na swoje właściwości, odkwaszają organizm z toksyn bardzo jest polecany podczas chemioterapii.

Burak ćwikłowy od Pani Danusi

7,35 1 kg

Czerwona kula nasiona Polskie. Buraki są skarbnicą składników mineralnych takich jak magnez, fosfor, żelazo, mangan, miedz, potas, cynk oraz witaminy B6 czyli kwasu foliowego, witaminę C, B2 i B6, obniża ciśnienie krwi, zmniejszając ryzyko choroby anemii. Korzenie buraka czerwonego wykorzystuje się do soków, mrożonek, zup z ćwikły a także naturalnych barwników.

Młody czosnek EKO

2,76 

Mikro główki młodego, ekologicznego czosnku od Alberta Mrzygłoda. Intensywny aromat czosnku świetnie komponuje się z potrawami wielu kuchni, między innymi polskiej czy azjatyckiej. Codzienne spożywanie ząbka czosnku znakomicie wspiera odporność organizmu i wspomaga leczenie przeziębień.

Seler od Pani Danusi

11,03 1 szt. ok. 1 kg

Seler jest to jedno z najstarszych warzyw na świecie. Jest źródłem witaminy C,B,E. Spośród warzyw korzeniowych seler zawiera najwięcej fosforu, ale dostarcza także wapnia, cynku, potasu, magnezu i żelaza. Seler jest produktem odchudzającym oraz chroni przed nowotworami. Nadaje się na surówki, sałatki i zupy.

Pietruszka Berlińska od Pani Danusi

12,86 1 kg

Nasiona wyprodukowane w Polsce. Uprawiana była w starożytności jako roślina ozdobna, lecznicza i jadalna. Korzenie pietruszki zawierają cukry, białko, witaminę C i prowitaminę A, sole mineralne i żelaza. Jest stosowana w leczeniu astmy, wzdęć i problemów z nerkami, prostatą, reumatyzmem oraz dolegliwościami wątrobowymi. Nadaję się do sałatek, surówek i zup.

Kapusta czerwona od Pani Danusi

22,51 3,5 kg

Zawarte w kapuście czerwonej antocyjany wykazują działanie przeciw zapalnie i zapobiegają chorobom serca. Kapusta czerwona ma bogactwo witamin i składników mineralnych potasu siarki wapna fosforu sodu i magnezu. Ma więcej witaminy C od białej kapusty. Wspiera organizm w zwalczaniu anemii, działa antyalergicznie. W czerwonej kapuście siarka pływa pozytywnie na stan skóry włosów i paznokci. Polecane są na surówki i sałatki.

Gruszki Paten EKO

12,02 1 kg

Soczysta i słodka gruszka o charakterystycznym posmaku i kształcie z gospodarstwa Huberta – grusze uprawiane są zgodnie z wymogami certyfikacji ekologicznej.

Kapusta włoska od Pani Danusi

18,38 2,5 kg

Jest zdrowa i niskokaloryczna ma dużo witamin i soli mineralnych oraz ma dużo błonnika, cukrów, białka i tłuszczów. Kapusta włoska ma właściwości przeciwzapalne. Warto polecać dzieciom i młodzieży ponieważ dobrze wpływa na układ kostny. Polecana jest na surówki sałatki oraz na gołąbki.

Por EKO

5,51 

Ekologiczny por świeżo zebrany z grządki w gospodarstwie Alberta Mrzygłoda. Smaczny składnik sałatek, niezbędny do przygotowania aromatycznego bulionu i upieczenia popularnej tarty. Zawartość cennego prebiotyku – inuliny, która naturalnie pomaga odbudować prawidłową mikroflorę jelit sprawia, że zawsze jest pora na… pora.

Pietruszka korzeń EKO

9,19 

Pęczek ekologicznej pietruszki z gospodarstwa Alberta Mrzygłoda. Pietruszka to przede wszystkim ważny składnik włoszczyzny, choć nadaje się do jedzenia na różne sposoby. Pasuje do sałatek, można podawać ją w towarzystwie twarożku, a nawet owoców morza. Napar z korzenia pietruszki łagodzi dolegliwości układu pokarmowego.

Seler korzenny EKO

3,68 100 g

Aromatyczny seler korzenny od Alberta Mrzygłoda, uprawiany ekologicznie. Zawiera więcej witaminy C niż cytrusy, a zamknięte w nim olejki eteryczne usprawniają procesy trawienia. Niezastąpiony podczas gotowania treściwego rosołu, nadaje się również do przyrządzenia seleryby i podawania w surówkach. Dobrze komponuje się z jabłkami i orzechami.

Jabłka Antonówka EKO

20,60 ok. 2 kg

Jabłka odmiana Antonówka z gospodarstwa sadowniczego Huberta.

Soczyste, twarde i kwaskowate o bardzo wyrazistym aromacie.

Kapusta biała od Pani Danusi

22,97 5 kg

Nasiona produkowane w Polsce. Jest odmianą idealną do kiszenia, gotowania na bigos, oraz gołąbki można przyrządzać z nich surówki sałatki. Kapusta biała jest uboga w kalorie, bogata w błonnik, może być wykorzystywana w diecie. W białej kapuście znajdziemy witaminy A,B1,B2 i C, a także wapń, magnez czy fosfor. Wspomaga odporność oraz pomaga wydalać z organizmu szkodliwe toksyny.

Jabłka Delikates EKO

20,60 ok. 2 kg

Jabłka odmiana Delikates z gospodarstwa sadowniczego Huberta. Miąższ jest biały, słodko-kwaskowaty i bardzo soczysty. Cienka skórka.

Cukinia EKO

9,19 1 kg

Naturalna cukinia prosto z pola Alberta Mrzygłoda. Delikatne warzywo pełne witamin i minerałów, które można podawać dzieciom już od 6. miesiąca życia. Cukinia pozwala przygotować rozmaite potrawy – pachnące leczo i niskokaloryczne placki. Można zapiec ją faszerowaną, a pokrojona w cienkie paski z powodzeniem zastąpi makaron.

Młoda marchewka EKO

7,35  ok. 1 kg

Chrupiąca, młoda marchewka z gospodarstwa ekologicznego Alberta Mrzygłoda. Świetna na soki, do surówek i zup, smakuje pysznie pieczona w aromatycznych przyprawach w towarzystwie innych warzyw. Zawarte w marchewce witaminy i przeciwutleniacze korzystnie wpływają na wzrok oraz zdrowie i wygląd skóry.

Cebula czerwona EKO

9,19 1 kg

Cebula czerwona pochodząca z uprawy w gospodarstwie ekologicznym. Łagodniejsza w smaku niż odmiana biała, nie wyciska łez. Bogata w potas i witaminy C, E i z grupy B. Świetnie sprawdza się jako składnik sałatek oraz pizzy. Z czerwonej cebuli powstaną pyszne domowe konfitury, które będą aromatycznym dodatkiem do kanapek.

Cebula biała EKO

9,19 1 kg

Biała cebula ekologiczna z gospodarstwa Alberta Mrzygłoda. Źródło witamin, minerałów i wyjątkowego smaku. Cebula opalana na ogniu doskonale podkręca aromat rosołu. Świetna zarówno do stworzenia szybkiej przekąski, np. cebularza, oryginalnego dania – cebul nadziewanych mięsem oraz klasycznej francuskiej zupy, podawanej z serem i grzankami.

Papryka Chilli

4,59 250 g

Papryka Chilli używana jako dodatek do potraw i sosów nadająca im ostry i piekąca smak. Ma zastosowanie w medycynie jako środek rozgrzewający mięśnie i stawy.

Ravioli z kaczką

23,20 300 g

Soczyste i niezwykle kruche mięso z kaczki duszone w czerwonym winie z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw to sekret idealnego w smaku nadzienia, zamkniętego w cieniutkim cieście z pszenicy durum. Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 5-6 minut. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie. Masa: 300/tacka. Skład: mięso z kaczki (pochodzi z Polski)(36%), semolina z PSZENICY durum, warzywa (cebula, SELER naciowy, marchew), ser ricotta (serwatka i śmietanka z MLEKA, sól), pasteryzowana masa JAJOWA, woda, wino czerwone, olej rzepakowy, bułka tarta (mąka PSZENNA, sól, drożdże), płatki ziemniaczane, sól, bulion drobiowy (sól, skrobia ziemniaczana, cukier, tłuszcz palmowy nieutwardzony, tłuszcz z kurczaka, cebula, przyprawy, ekstrakt z kury), cukier, przyprawy (zawierają GORCZYCĘ).

Ravioli z leśnymi grzybami

19,04 250 g

Borowiki, podgrzybki, maślaki to zapach lasu i smak natury połączony ze świeżą ricottą tworzy idealnie kremowe nadzienie otoczone cienką warstwą ciasta z pszenicy durum. Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 4 minuty. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie. Masa: 250/tacka. Skład: semolina z PSZENICY durum, woda, płatki ziemniaczane, grzyby leśne (podgrzybki, maślaki, borowiki) (8%), pasteryzowana masa JAJOWA, ser ricotta (serwatka i śmietanka z MLEKA, sól), grzyby Shiitake, cebula, bułka tarta (mąka PSZENNA, sól, drożdże), sól, olej rzepakowy, przyprawy.

Kapusta czerwona od Pani Danusi

16,08 2,5 kg

Zawarte w kapuście czerwonej antocyjany wykazują działanie przeciw zapalnie i zapobiegają chorobom serca. Kapusta czerwona ma bogactwo witamin i składników mineralnych potasu siarki wapna fosforu sodu i magnezu. Ma więcej witaminy C od białej kapusty. Wspiera organizm w zwalczaniu anemii, działa antyalergicznie. W czerwonej kapuście siarka pływa pozytywnie na stan skory włosów i paznokci. Polecane są na surówki i sałatki.

Pietruszka Berlińska od Pani Danusi

7,35 500 g

Nasiona wyprodukowane w Polsce. Uprawiana była w starożytności jako roślina ozdobna, lecznicza i jadalna. Korzenie pietruszki zawierają cukry, białko, witaminę C i prowitaminę A, sole mineralne i żelaza. Nadaję się do sałatek, surówek i zup.

 

Tortelli grandi z sycylijską caponatą

25,99 260 g

Caponata to bogactwo warzyw i smaków. Bakłażany, oliwki, papryka, kapary, orzeszki pinii i rodzynki sułtańskie zamknięte w ręcznie robionym Tortelli w wersji wegańskiej ze 100% semoliny durum. Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 7-8 minut. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie. Masa: 260g/tacka. Skład: semolina z PSZENICY, bakłażan, papryka (czerwona, żółta, zielona), woda, warzywa (cebula, SELER naciowy, marchew), ziemniaki, oliwki zielone, orzechy piniowe, olej rzepakowy, rodzynki sułtańskie, kapary, sól, ocet winny, cukier.