Pasta z bakłażana moutabal
15,08 zł150 gNajlepiej smakuje rozsmarowany na chlebie lub jako przekąska jedzona łyżeczką.
Wyświetlanie 1–44 z 78 wyników
Najlepiej smakuje rozsmarowany na chlebie lub jako przekąska jedzona łyżeczką.
Bardzo smaczna na chlebie, odpowiednia do potraw z mięsa i ryżu, doskonale sprawdzi się również jako średnio pikantny dressing do sałatki.
Trzy kremowe sery z mleka krowiego: z przyprawami, z kolendrą i bez dodatków. Doskonały zarówno na śniadanie, jak i na deskę serów.
Półtwardy ser tradycyjny. Delikatny, ale aromatyczny dzięki kozieradce. Doskonale sprawdzi się zarówno na eleganckiej desce serów, jak i do codziennych posiłków.
Pyszny ser przekąskowy w typie sera feta zanurzony w oliwie z dodatkiem pieprzu kolorowego i czosnku. Wytwarzany z mleka krowiego, można go serwować samodzielnie w formie bądź jako dodatek do sałatek i innych potraw.
Pyszny ser przekąskowy w typie sera feta. Wytwarzany z mleka krowiego, można go serwować w formie kostek, w połączeniu z oliwą i ziołami bądź jako dodatek do sałatek i innych potraw.
Kremowy serek, zatopiony w doskonałej jakości oleju z przyprawami.
Ser gospodarza w wersji dojrzewającej z mleka krowiego. Kozieradka nadaje mu orzechowy aromat. Doskonały na deskę serów i do przekąsek.
Cytryna ekologiczna i certyfikowana odmiany Feminello Siracusano.
Odmiana Naveline to wczesna odmiana pomarańczy zrywana od listopada do stycznia. Nazwa odmiany pochodzi od „pępka” (ang. navel), który znajduje się w dolnej części owocu. Charakteryzuje się jasnym miąższem i grubą, chropowatą skórą. Skórka pomarańczy z owoców Naveline jest najlepsza do kulinarnego zastosowania – tym bardziej że owoce mają certyfikat ekologiczny.
Przepyszny klasyczny hummus, który ma idealny smak i konsystencję. Robiony według tradycyjnego syryjskiego przepisu. Doskonały do smarowania chleba, jedzenia łyżeczką albo jako dodatek do warzyw.
Filet sandacza wyhodowanego w sposób tradycyjny.
Sprężyste, jędrne, zwarte, nie zmieniają kształtu nawet po dłuższym gotowaniu. Pyszne zimne i gorące. Dzieciaki za nimi przepadają.
Sposób karmienia i chowu kur, nie pozostaje bez wpływu na jakość jaj. Do niewątpliwych walorów jajek ekologicznych należy ich smak, o którym przekonać się może każdy z nas. Kury hodowane na wolnym wybiegu, wraz z kogutami. Karmione ekologicznym zbożem z gospodarstwa, głównie pszenicą oraz pozostałościami eko warzyw, nie mówiąc już o trawce, w której od rana do wieczora wyszukują smakołyki.
Leśny kurczak ekologiczny z Gapowa.
Leśny kurczak ekologiczny z Gapowa.
Kruche, delikatne chrupki żytnie, a w nich siemię lniane i prawdziwa moc ziaren: słonecznika, sezamu, zdrowia i smaku… Proste i lekkie chrupki z warszawskiej piekarni Pani Teresy będą świetnym dodatkiem do sałatek lub samodzielną przekąską. Dobrze smakują jedzone z pastami warzywnymi, np. hummusem.
Filet okonia wyhodowanego w sposób tradycyjny.
Dynia piżmowa z ekologicznego gospodarstwa Pana Tomasza.
Leśny kurczak ekologiczny z Gapowa.
Leśny kurczak ekologiczny z Gapowa.
Miętus jest jedną z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych o wybitnych walorach smakowych. Delikatne mięso rozpływa się w ustach. Miętus ma bardzo specyficzną budowę ciała, praktycznie pozbawioną ości bocznych, dzięki czemu delikatne mięso łatwo oddziela się od kręgosłupa.
Wyborna z chrzanem i jako podstawa prawdziwie domowego żurku, doskonale absorbuje majeranek, czosnek.
Całkowicie dzikie łososie pochodzące z krystalicznie czystych i zimnych wód Alaski. Mięso tych ryb ma przepiękną czerwoną barwę oraz bardzo miękką, maślaną strukturę. Filety ważą od 1 kg do 1,3 kg i są docinane – jest usuwana część ogonowa (do pierwszej płetwy) oraz brzuszki. Ze względu na kruchość łososia alaskańskiego, w plastry jest krojony pionowo. Łososie na 24 godziny, przed wędzeniem zasypuje się mieszanką soli, cukru białego oraz trzcinowego. Łososie przez 48 godzin wędzi się w temperaturze do 25°C, zrębkami drewna olchowego z domieszką wiśniowego, do którego na ostatnie 3-4 godziny jest dokładany torf.
Leśny kurczak ekologiczny z Gapowa.
Leśny kurczak ekologiczny z Gapowa.
Żeberka wieprzowe “paski” EKO mają bardzo róznorodne zastosowanie. Nadają się do grillowania w np. miodowej glazurze, ale są też doskonałe w kapuście, kwaśnicy. Każda wersja wyśmienita, palce lizać!
Ser typu gouda, dojrzewający minimum 6 tygodni.
Filet lina wyhodowanego w sposób tradycyjny.
Karp z tradycyjnej, własnej hodowli wędzony według starej, rodzinnej receptury dymem olchowo-bukowym.
Paski mięsa łososia szkockiego i alaskańskiego. Najpierw mocno zasolone, a potem moczone przez dobę w specjalnej autorskiej, słodkiej zalewie. Na końcu suszone 18 godzin gorącym powietrzem o temperaturze 60 °C. Z tego procesu powstają łososiowe “cukierki”, a każdy, kto ich spróbuje, nie zapomni tego wspaniałego smaku przez długi czas.
Półtwardy ser farmerski
Pochodzi z hodowli z certyfikatem Label Rouge. Charakteryzuje się wspaniałym, głębokim pomarańczowym kolorem, bardzo dobrą sprężystością mięsa oraz niepowtarzalnym smakiem. Całe filety ważą od 1,1 kg do 1,5 kg i są docinane – jest usuwana część ogonowa (do pierwszej płetwy) oraz brzuszki. Łososie na 24 godziny przed wędzeniem zasypuje się mieszanką soli, cukru białego oraz trzcinowego. Następnie przez 48 godzin wędzi się w temperaturze do 25°C zrębkami neutralnego drewna olchowego z domieszką wiśniowego, do którego na ostatnie 3-4 godziny jest dokładany torf.
Duże, mięsiste i mocno uwędzone. Coś dla prawdziwych koneserów owoców morza. W smaku absolutnie niepowtarzalne, lekko słodkie. Najlepiej jeść z kropelką sosu tabasco.
Krewetki Black Tiger marynowane przez dobę w specjalnej korzennej, słodkiej marynacie, a następnie wędzone wiele godzin gorącym dymem olchowo-wiśniowym. Smak lekko słodki o wyraźnym dymnym aromacie. idealnie pasują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Szczególnie polecane z sosem chilli lub pikantnym majonezem.
Kremowa i słodka konfitura z moreli dzięki kwiatom lawendy nabiera wyjątkowego aromatu – razem tworzą niezwykły smakołyk „pachnący słońcem i smakujący latem”! Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby jeść ją cały rok – najlepiej z naleśnikami z serkiem mascarpone i orzechami lub z domowymi goframi.
Schab wieprzowy EKO bez kości to najszlachetniejsza część wieprzowiny, wycinana z mięśnia grzbietowego. Nadaje się do wszelkiego rodzaju pieczeni, kotletów oraz wędzonek. Świetnie komponuje się z nim czosnek oraz majeranek.
Rozgrzewający syrop malinowy z Manufaktury Cieleśnica swój oryginalny smak i zapach zawdzięcza kwiatom lipy – wykonany z nich napar ma wyrazisty miodowy aromat. Tradycyjnie wytwarzany syrop będzie idealnym dodatkiem do herbaty, naturalnych deserów, a nawet słodkich owsianek.
Cynamonowo-imbirowy kwas chlebowy. Cynamon cejloński gra tu pierwsze skrzypce. Imbir dzielnie mu wtóruje, nie oddając pola. W tle sok z cytryny wnosi egzotyczną świeżość. To wszystko, a nawet więcej przy doskonałym akompaniamencie kwasu półwytrawnego. Na gorąco lub na zimno. Musisz skosztować!
Idealnie zamarynowane, potem ugotowane do miękkości tak, że można kroić je łyżką. Po takiej obróbce wędrują do wędzarni, gdzie przez 8 godzin gorący dym olchowy wyciąga z nich przepiękny kolor i dodaje sprężystości. Można je serwować na zimno w formie carpaccio, sałatki lub na ciepło obsmażone na oliwie albo jako dodatek do, np. do makaronu.
Leśny kurczak ekologiczny z Gapowa.
Róża niejedno ma imię. Także wtedy, gdy rozważamy jej kulinarne zastosowania. Pączki róży, suszone tradycyjnymi metodami na Podlasiu, ozdobią desery. Przygotowany z nich napar (np. w mieszance z dobrą czarną herbatą) przyjemnie rozgrzeje, a domową wodę różaną można, wzorem kuchni arabskiej, użyć do gotowania mięsa.
Słodki, a jednocześnie ziołowy – smak rumianku jest jedyny w swoim rodzaju. Kwiaty suszone w Manufakturze Cieleśnica na Podlasiu można wykorzystać do upieczenia rumianych ciast i ciastek o niespotykanym aromacie. Pasują również do potraw wytrawnych, przede wszystkim ryb – wędzonych i grillowanych.
Kwiaty chabra bławatka są niekwestionowaną ozdobą polskich łąk i przydroży. Z najczystszych terenów Podlasia wędrują na nasze stoły – można wykorzystać je np. do udekorowania tortów i sałatek czy przygotowania własnej mieszanki herbacianej. Mają słodki, lekko pikantny smak z korzenną nutą.
Dziękujemy. Możesz wybierać spośród setek wyrobów dostępnych na portalu.
Zadbamy o jakość - produkty wymagające utrzymania niskiej temperatury zostaną zabezpieczone termicznie. Paczkę nadamy w środę, najczęściej dotrze w czwartek w godzinach pracy kuriera DPD lub InPost. Zamówienia przyjmujemy do wtorku do godz. 9:00.
OK, rozumiem
Dziękujemy. Możesz wybierać spośród setek wyrobów dostępnych na portalu. Nie martw się o jakość - paczka powinna dotrzeć do Ciebie zabezpieczona termicznie w tym samym dniu, w którym została przez nas skompletowana :).
Dostawy do Twojej miejscowości są planowane na czwartki w godzinach 18 - 22, a zamówienia przyjmujemy do wtorku do godz. 9:00.
OK, rozumiem
Dziękujemy. Wszystkie wyroby są dostępne do zamawiania w Twojej okolicy. Nie martw się o świeżość - kontrolujemy temperaturę w transporcie, a paczka dotrze do Ciebie maksymalnie w kilka godzin od jej skompletowania.
Dostawy realizujemy w środy i czwartki w godzinach 18 - 22, a zamówienia przyjmujemy do wtorku do godz. 9:00.
OK, rozumiem
Podaj swój kod pocztowy, abyśmy mogli pokazać Ci wyroby dostępne w Twoim regionie :)
Wprowadzono niepoprawny kod pocztowy. Wprowadź kod pocztowy w formacie XX-XXX.
Zapisz
Dostawa pod Twój adres realizowana jest za pośrednictwem firmy kurierskiej. Opłata dodatkowa wynika z konieczności dodatkowego zabezpieczenia przesyłki (zarówno termiczne jak i mechaniczne).
Zamknij
Niektóre produkty na targu należy zamawiać wcześniej ze względu na dłuższy proces przygotowania lub na rytm pracy naszych dostawców. Produkty na targu są przygotowywane pod zamówienie według tradycyjnych (i bardziej czasochłonnych) metod.
Zamknij