Wyświetlanie wszystkich 49 wyników

Awokado Hass BIO 550 g (3 szt.)

19,23 

Certyfikowany owoc Awokado najbardziej popularnej odmiany Hass, wyróżniającej się chropowatą strukturą. Zielona skóra ciemnieje, gdy owoc dojrzewa. Miąższ jest kremowy, maślany o intensywnym smaku. Awokado dłużej przechowuje się w lodówce, unikając najchłodniejszych miejsc. Jeśli zależy nam na przyspieszeniu dojrzewania, to najlepiej włożyć je do papierowej torby z jabłkami. Awokado jest szczególnie cenione ze względu na wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Miazga z pistacji 200 g

48,00 

Skład: pistacja prażona 100%.

Miazga pistacjowa 500 g

97,50 

Skład: pistacja prażona 100%.

Pomarańcze Naveline BIO 1 kg

18,89 

Odmiana Naveline to wczesna odmiana pomarańczy zrywana od listopada do stycznia. Nazwa odmiany pochodzi od „pępka” (ang. Navel), który znajduje się w dolnej części owocu. Charakteryzuje się jasnym miąższem i grubą, chropowatą skórą. Skórka pomarańczy z owoców Naveline jest najlepsza do kulinarnego zastosowania – tym bardziej, że owoce mają certyfikat ekologiczny. 

Gruszki Doktor Lucjus ok. 1 kg

10,36 

Gruszka ze starej odmiany gruszy – soczysta o słodko-kwaskowym smaku.

Zestaw warzywny ok. 800 g od Pana Łukasza

7,07 

Zestaw warzywny składa się z marchewek, pietruszki, cebuli i selera z gospodarstwa Pana Łukasza. Waga zestawu to ok. 800 g.

Gruszki Paten ok. 1 kg

10,36 

Soczysta i słodka gruszka o charakterystycznym posmaku i kształcie z gospodarstwa Huberta – grusze uprawiane są zgodnie z wymogami certyfikacji ekologicznej.

Borowik suszony exclusive 50 g

29,38 

Król grzybów w wersji premium – ręczna selekcja. Pod nadzorem grzyboznawcy do opakowania zostały włożone wyłącznie pokroje kapelusze borowika szlachetnego. Idealne do zup, sosów, bigosów i pierogów. Borowiki zostały zebrane w terenach czystych ekologicznie Puszczy Noteckiej i Borów Tucholskich.

Skład: suszone kapelusze borowika szlachetnego 100%.

 

Podgrzybek suszony exclusive 50 g

24,19 

Opakowanie 50 g suszonych podgrzybków brunatnych od Pana Krzysztofa. Klasa premium oznacza, że otrzymasz ręcznie wyselekcjonowane i pokrojone kapelusze podgrzybków, bez korzeni. Podgrzybki zostały zebrane w roku 2017. Suszone grzyby szczególnie polecane są do kapusty wigilijnej, pierogów, bigosu, zupy grzybowej, a także świetnie się odnajdą w uszkach.

Skład: suszone kapelusze podgrzybka brunatnego 100%.

 

Kapusta chińska Pak choi

6,28 
Wypełniacz

Kapusta kiszona biała z sokiem z buraka

10,33 

Kapusta od Państwa Sznajder jest kiszona wyłącznie z kapusty z własnych upraw, z użyciem soli kamiennej z kopalni w Kłodawie.

Skład: kapusta, sok z buraka, sól kamienna.

Brokuł różyczki 500 g od Pana Łukasza

6,28 

Jabłka Ligol EKO ok. 2 kg

15,21 

Odmiana twarda deserowa. Miąższ owocu jest kremowy, soczysty. Jabłka pochodzą z ekologicznego gospodarstwa Huberta.

Cena za porcję ok. 2 kg.

Musztarda Podkowiańska

11,89 

Skład: gorczyca biała i ciemna, woda, cukier, ocet spirytusowy, sól, przyprawy

Kąpiel Lemongrass z rozmarynem 180 g

27,84 

Kąpiel Lemongrass z Rozmarynem to musujący proszek kąpielowy z glinką kaolinową, olejem migdałowym, maceratem z marchwii, młodym jęczmieniem i naturalnymi olejkami eterycznymi. Wystarczy wsypać do wanny, miski, czy brodziku musujący proszek, by kąpiel stała się niesamowitym relaksem. Połączenie olejków eterycznych – z trawy cytrynowej i rozmarynowego – daje orzeźwiający, cytrusowy zapach. Skóra po takiej kąpieli nie wymaga balsamów. Ilość należy dostosować do własnych potrzeb oraz ilości wody. Do niedużej wanny sypiemy ok. 45 g. Z uwagi na cenne, ale też śliskie oleje, należy ostrożnie wychodzić z wanny. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej. Delikatne zbrylanie się proszku jest naturalnym zjawiskiem i nie ma wpływu na jakość produktu. Zaprzestać używania w razie reakcji alergicznej. Unikać okolic oczu. Należy zużyć w ciągu 2 miesięcy od otwarcia.

Składniki: soda oczyszczona, kwasek cytrynowy, skrobia ziemniaczana, olej ze słodkich migdałów, olejek eteryczny lemongrassowy, olejek eteryczny rozmarynowy, mielony młody jęczmień, niebieska glinka kaolinowa, wyciąg olejowy z marchwii na oleju słonecznikowym.

Kąpiel Rozmaryn Pomarańcza Eukaliptus 180 g

27,84 

Kąpiel Rozmaryn, Pomarańcza i Eukaliptus to musujący proszek kąpielowy z olejem migdałowym, olejem marchwiowym i naturalnymi olejkami eterycznymi. Wystarczy wsypać do wanny, miski, czy brodziku musujący proszek, by kąpiel stała się niesamowitym relaksem. Skóra po takiej kąpieli nie wymaga dodatkowego nawilżenia, a połączenie naturalnych olejków eterycznych – rozmarynu, pomarańczy i eukaliptusa wpływa pozytywnie na komfort oddychania (bardzo cenne w okresie przeziębieniowym ;)) Ilość należy dostosować do własnych potrzeb oraz ilości wody. Do niedużej wanny sypiemy ok. 45 g. Z uwagi na cenne, ale też śliskie oleje, należy ostrożnie wychodzić z wanny. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej. Delikatne zbrylanie się proszku jest naturalnym zjawiskiem i nie ma wpływu na jakość produktu. Zaprzestać używania w razie reakcji alergicznej. Unikać okolic oczu. Należy zużyć w ciągu 2 miesięcy od otwarcia.

Składniki: soda oczyszczona, kwasek cytrynowy, skrobia ziemniaczana, olej ze słodkich migdałów, olejek eteryczny pomarańczowy, olejek eteryczny eukaliptusowy, olejek eteryczny rozmarynowy, wyciąg olejowy z marchwi na oleju słonecznikowym.

Powidła z jagody leśnej bez cukru 200 ml

17,28 

Skład: 100% jagoda leśna.

Jabłka EKO Golden Delicious ok. 2 kg

15,21 

Certyfikowane ekologicznie jabłka odmiana Rajka z gospodarstwa sadowniczego Huberta.

Żółto-zielone, słodkie, soczyste.

Syrop truskawkowy niskosłodzony 300 ml

10,37 

Skład: 80% truskawka, 20% cukier.

Odświeżająca sól do stóp z magnezem 180 g

29,00 

Magnezowa, odświeżająca Sól do Stóp z olejkiem rozmarynowym, świerkowym, bergamotowym, z drzewa herbacianego i olejem laurowym. Wystarczy wsypać 1 łyżkę magnezowej soli do miski, czy brodziku, by zafundować stopom antybakteryjną świeżość oraz kąpiel w odprężających minerałach. Podarujmy naszym stopom, szczególnie latem, gdy podczas upałów nasze stopy narażone są na odparzenia odświeżającą kąpiel. Nasza polska Sól Kłodawska to bogactwo naturalnych pierwiastków takie jak: żelazo, wapń, magnez, cynk, potas i jod. Sól Epsom jest znana z właściwości antybakteryjnych, ale także jako środek zmiękczający i złuszczający skórę, dzięki czemu może być pomocna w walce z pękającymi piętami i twardymi skórkami. Zawarty w niej magnez działa rozkurczająco i regenerująco na mięśnie. Zielona glinka ma działanie odświeżające, odkażające i gojące, a olej laurowy znany jest z działania przeciwbólowego. Antybakteryjne i przeciwgrzybicze naturalne olejki eteryczne są wisienką na torcie, tworząc ciekawą, ziołową, świeżą kompozycję zapachową.

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej. Należy zużyć w ciągu 3 miesięcy od otwarcia.

Składniki: sól kłodawska, sól epsom (magnez), glinka zielona kaolinowa, olejek eteryczny z drzewa herbacianego, olejek eteryczny świerkowy, olej laurowy zimnotłoczony, olejek eteryczny bergamotkowy

Kąpiel Lawenda 180 g

30,16 

Kąpiel Lawenda z Glinką Kaolinową to musujący proszek kąpielowy z olejem migdałowym, i naturalnym, lawendowym olejkiem eterycznym. Wystarczy wsypać do wanny, miski, czy brodziku musujący proszek, by kąpiel stała się niesamowitym relaksem. Skóra po takiej kąpieli nie wymaga dodatkowego nawilżenia, a lawendowy olejek koi nasze zmysły, odprężając i wyciszając. Ilość należy dostosować do własnych potrzeb oraz ilości wody. Do niedużej wanny sypiemy ok. 45 g. Z uwagi na cenne, ale też śliskie oleje, należy ostrożnie wychodzić z wanny. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej. Delikatne zbrylanie się proszku jest naturalnym zjawiskiem i nie ma wpływu na jakość produktu. Należy zużyć w ciągu 2 miesięcy od otwarcia.

Składniki: soda oczyszczona, kwasek cytrynowy, skrobia ziemniaczana, olej ze słodkich migdałów, olejek eteryczny lawendowy, niebieska glinka kaolinowa, fioletowa glinka kaolinowa.

Ocet z wiśni długodojrzewający 250 ml

32,41 

Ocet z wiśni – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat. Octy w procesie leżakowania w odpowiednim mikroklimacie nabierają wyraźnego i intensywnego aromatu. Niewielka ilość octu winnego wspomaga pracę wątroby, oczyszcza organizm z toksyn oraz wspomaga prawidłowy metabolizm tłuszczów i węglowodanów. Ze względu na zawartość kwasu octowego, dezynfekuje przewód pokarmowy ze szkodliwych bakterii. Spożywanie niewielkich ilości octu podczas posiłków stymuluje narządy przewodu pokarmowego do wydzielania większej ilości enzymów trawiennych.W produkcie występuje naturalny osad.

SKŁADNIKI: ocet z wiśni.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Produkt niepasteryzowany. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Termin przydatności: 24 miesiące.

Ocet jabłkowy długodojrzewający 250 ml

32,41 

Ocet jabłkowy – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat. Octy w procesie leżakowania w odpowiednim mikroklimacie nabierają wyraźnego i intensywnego aromatu. W occie jabłkowym znajdują się enzymy, aminokwasy, pektyny, związki polifenolowe (kwas galusowy, katechiny, epikatechiny, kwasy: chlorogenowy, kawowy i kumarowy) oraz witaminy i składniki mineralne: witaminy B1, B2, B3, B5, B6, biotyna, kwas foliowy i witamina C, a także sód, fosfor, potas, wapń, żelazo i magnez.W produkcie występuje naturalny osad.

SKŁADNIKI: ocet jabłkowy.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Produkt niepasteryzowany. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Termin przydatności: 24 miesiące.

Sos balsamiczny długodojrzewający 250 ml

47,97 

Sos balsamiczny – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat. Octy w procesie leżakowania w odpowiednim mikroklimacie nabierają wyraźnego i intensywnego aromatu. Może być dodatkiem zarówno do carpaccio warzywnego jak i mięsnego /mięs i warzyw pieczonych lub duszonych/. Wraz z oliwą z oliwek tworzy ciekawy sos sałatkowy.W produkcie występuje naturalny osad.

SKŁADNIKI: ocet z winogron ciemnych, ocet malinowy, moszcz z winogron, cukier trzcinowy.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Produkt niepasteryzowany. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Termin przydatności: 24 miesiące.

Syrop z kwiatów czarnego bzu 200 ml

10,37 

Jabłka EKO Empire ok. 2 kg

15,21 

Certyfikowane ekologicznie jabłka odmiana Rajka z gospodarstwa sadowniczego Huberta.

Nieduże, lekko kwaskowe, soczyste

Dressing sezamowy 250 ml

25,11 

Dressing sezamowy – oparty na naturalnych składnikach z dodatkiem naszego octu jest niepowtarzalnym akcentem kulinarnym. Doskonale komponuje się z różnymi gatunkami sałat wydobywając ich smak i aromat.

Dressing sezamowy może być również wykorzystywany w sałatkach makaronowych z dodatkiem warzyw i mięsa/groszek zielony, fasolka, kukurydza, soja, soczewica, gotowany kurczak, orzechy../. Dobór składników zależy tylko i wyłącznie od indywidualnych preferencji.

Może być wykorzystywany do sałatek, mięs, jako sos do potraw na zimno oraz marynata.

 

SKŁAD: ekologiczny olej z lnianki, ocet z borówki, sezam, imbir, czosnek, cytryna, przyprawy.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Przechowywać w lodówce. Przed użyciem wstrząsnąć.

Dressing chia 250 ml

25,11 

Dressing chia – oparty na naturalnych składnikach z dodatkiem naszego octu i nasion chia jest niepowtarzalnym akcentem kulinarnym. Doskonale komponuje się z różnymi gatunkami sałat wydobywając ich smak i aromat.

Dressing chia może być również wykorzystywany w sałatkach z dodatkiem warzyw i mięsa. Dobór składników zależy tylko i wyłącznie od indywidualnych preferencji.

Może być dodawany do sałatek, mięs, jako sos do potraw na zimno oraz marynata.

SKŁAD: ekologiczny olej z lnianki, ocet jabłkowy, nasiona chia, cytryna, miód, czosnek, kurkuma, przyprawy.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Przechowywać w lodówce.

Przed użyciem wstrząsnąć.

Ocet z pigwy długodojrzewający 250 ml

32,41 

Ocet z pigwy – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat. Octy w procesie leżakowania w odpowiednim mikroklimacie nabierają wyraźnego i intensywnego aromatu. Niewielka ilość octu winnego wspomaga pracę wątroby, oczyszcza organizm z toksyn oraz wspomaga prawidłowy metabolizm tłuszczów i węglowodanów. Ze względu na zawartość kwasu octowego, dezynfekuje przewód pokarmowy ze szkodliwych bakterii. Spożywanie niewielkich ilości octu podczas posiłków stymuluje narządy przewodu pokarmowego do wydzielania większej ilości enzymów trawiennych.W produkcie występuje naturalny osad.

SKŁADNIKI: ocet z pigwy.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Produkt niepasteryzowany. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Termin przydatności: 24 miesiące.

Pomidory kiszone

13,17 

Syrop z mniszka lekarskiego 200 ml

10,37 
Wypełniacz

Ketchup z dyni 300 ml

12,10 

Skład: dynia, pomidor, cukinia, jabłko, cebula, pigwa, cytryna, przyprawy (pieprz, sól, chilli).

Sok winogronowy ciemny 300 ml

10,37 

Skład: 100% winogrona ciemne.

Herbata z topinamburu na odporność 45 g

19,60 

Układ odpornościowy z różnych przyczyn nie radzi sobie z patogenami, wciąż następuje spadek odporności organizmu. Topinambur wzmacnia cały system odporności człowieka. Namnaża korzystną mikroflorę w przewodzie pokarmowym, bakterie te wytwarzają specyficzne substancje obronne i antybiotyki. Wzmacnia cały obwodowy układ immunologiczny dostarczając niezbędnych aminokwasów, witamin, mikroelementów, których sami nie potrafimy wyprodukować. Obwodowym układem odpornościowym zawiaduje grasica, która wraz z wiekiem zanika. Zgodnie z dzisiejszą wiedzą, drugim centrum odporności jest jelito grube. Odporność jelitowa stanowi o ok. 70% całej naszej odporności. Co druga osoba w Polsce ma nieprawidłową mikroflorę jelitową. Topinambur jest źródłem inuliny, wielocukru, który jest naturalnym prebiotykiem odżywiającym i namnażającym w jelitach korzystna florę bakteryjną.

Skład: bulwy, łodygi i liście topinamburu

Proszek z topinamburu na odporność 200 g

41,62 

Wzmacnia system odpornościowy, produkty z inuliną polecane są szczególnie przy wyjałowieniu przewodu pokarmowego, np. po lub w trakcie antybiotykoterapii i chemioterapii. Z badań naukowych wynika, że około 40% masy spożytej inuliny przekształca się w jelicie grubym w biomasę bakterii.

 

Poza właściwościami prebiotycznymi, bulwa topinamburu zawiera bardzo dobrze przyswajalne żelazo, potas i witaminę C. Ponadto zawiera: tiaminę (B1) i kwas pantotenowy (B5),  niacynę (B3)  pirydoksynę (B6) ryboflawinę (B2).

skład: 95% topinambur suszony, 5% topinambur pieczony

Topinambur kandyzowany 85 g

15,50 

Wspaniała alternatywa słodyczy i słonych przekąsek przemysłowych dla  dzieci. Podbija serca nawet zatwardziałych przeciwników smaku topinamburu. Jeśli jesteś cukrzykiem – musisz je mieć zawsze przy sobie, zadziałają w przypadku nagłego spadku poziomu cukru we krwi.
Topinambur kandyzowany w cukrze z przyprawami korzennymi.
Bez barwników, polepszaczy smaków, produkt bezglutenowy. jest naturalnym prebiotykiem – zawiera inulinę, witaminy, mikroelementy. Odżywia mikroflorę bakteryjną jelita grubego.

Skład: 80% topinambur, 20% cukier rafinowany.

Ocet z kwiatów czarnego bzu długodojrzewający 250 ml

32,41 

Ocet z kwiatów czarnego bzu – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat. Octy w procesie leżakowania w odpowiednim mikroklimacie nabierają wyraźnego i intensywnego aromatu. Ocet znajduje zastosowanie przy leczeniu przeziębień, chorobach górnych dróg oddechowych oraz łagodzi ból i stany zapalne w chorobie reumatycznej stawów. Ma bardzo bogate działanie prozdrowotne na cały organizm począwszy od profilaktyki a skończywszy na leczeniu.W produkcie występuje naturalny osad.

SKŁADNIKI: ocet z kwiatów czarnego bzu.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Produkt niepasteryzowany. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Termin przydatności: 24 miesiące.

Ocet z czarnej porzeczki długodojrzewający 250 ml

32,41 

Ocet z czarnej porzeczki – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat. Octy w procesie leżakowania w odpowiednim mikroklimacie nabierają wyraźnego i intensywnego aromatu. Niewielka ilość octu winnego wspomaga pracę wątroby, oczyszcza organizm z toksyn oraz wspomaga prawidłowy metabolizm tłuszczów i węglowodanów. Ze względu na zawartość kwasu octowego, dezynfekuje przewód pokarmowy ze szkodliwych bakterii. Spożywanie niewielkich ilości octu podczas posiłków stymuluje narządy przewodu pokarmowego do wydzielania większej ilości enzymów trawiennych.W produkcie występuje naturalny osad.

SKŁADNIKI: ocet z czarnych porzeczek.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Produkt niepasteryzowany. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Termin przydatności: 24 miesiące.

Ocet malinowy długodojrzewający 250 ml

32,41 

Ocet malinowy – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat. Octy w procesie leżakowania w odpowiednim mikroklimacie nabierają wyraźnego i intensywnego aromatu. Niewielka ilość octu winnego wspomaga pracę wątroby, oczyszcza organizm z toksyn oraz wspomaga prawidłowy metabolizm tłuszczów i węglowodanów. Ze względu na zawartość kwasu octowego, dezynfekuje przewód pokarmowy ze szkodliwych bakterii. Spożywanie niewielkich ilości octu podczas posiłków stymuluje narządy przewodu pokarmowego do wydzielania większej ilości enzymów trawiennych.W produkcie występuje naturalny osad.

SKŁADNIKI: ocet z malin.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Produkt niepasteryzowany. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Termin przydatności: 24 miesiące.

Ocet z aronii długodojrzewający 250 ml

32,41 

Ocet z aronii – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat. Octy w procesie leżakowania w odpowiednim mikroklimacie nabierają wyraźnego i intensywnego aromatu. Niewielka ilość octu winnego wspomaga pracę wątroby, oczyszcza organizm z toksyn oraz wspomaga prawidłowy metabolizm tłuszczów i węglowodanów. Ze względu na zawartość kwasu octowego, dezynfekuje przewód pokarmowy ze szkodliwych bakterii. Spożywanie niewielkich ilości octu podczas posiłków stymuluje narządy przewodu pokarmowego do wydzielania większej ilości enzymów trawiennych.W produkcie występuje naturalny osad.

SKŁADNIKI: ocet z aronii.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Produkt niepasteryzowany.  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Termin przydatności: 24 miesiące.

Herbata z topinamburu inulinowa 45 g

19,60 

Zawiera cztery różne inuliny, które karmią i stymulują wzrost korzystnej mikroflory jelita grubego. Polecamy szczególnie przy cukrzycy, podagrze,  cieknącym jelicie,silnej dysbiozie, wycieńczeniu organizmu, przed, w trakcie i po chemioterapii, antybiotykoterapii. Uszczelnia jelita. Wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu i lipidów w surowicy krwi, usprawnia pracę przewodu pokarmowego zapobiegając zaparciom, redukuje toksyczne metabolity. Działa przeciwzapalnie. Udrażnia żyły, bardzo skuteczna w usuwaniu przyczyn podagry i łagodzeniu dolegliwości.
Według badań naukowych, zwiększone spożycie inuliny może być pomocne w zmniejszaniu ryzyka rozwoju cukrzycy i poprawy jej leczenia. Działa antynowotworowo oraz niszczy komórki rakowe.

Skład: ziele i bulwa topinamburu, korzeń omanu, korzeń cykorii, korzeń mniszka lekarskiego.

Herbata z topinamburu oczyszczająca 45 g

19,60 

Herbata jest autorską mieszanką wszystkich części rośliny, zbieranych w najkorzystniejszych dla nich okresach wegetacji, suszonych powolnie w niskiej temperaturze po to, aby nie zniszczyć ich struktury wewnętrznej.

skład: bulwy, łodygi, liście i kwiaty topinamburu

Kawa z pieczonego topinamburu 120 g

23,16 

Kawa z pieczonych topinamburów działa pobudzająco i odtruwająco oraz reguluje trawienie; działa osłonowo na serce, wątrobę, naczynia krwionośne i nerki.  Działa podobnie do kawy naturalnej, lecz nie podnosi ciśnienia – przyspiesza krążenie krwi, dotlenia i oczyszcza umysł. Nie obciąża i nie podrażnia żadnych organów.  Inulina w trakcie pieczenia częściowo karmelizuje, częściowo rozpada się na cząstki fruktozy. Napój jest zatem lekko słodki, z wyczuwalnym aromatem przypominającym  kakao i gorzką czekoladę. Doskonała do picia w trakcie diet oczyszczający organizm – zapobiega wypłukiwaniu witamin i mikroelementów.

Jest źródłem witaminy C i witamin z grupy B (B1, B2, PP, B5, B6);  krzemu organicznego, magnezu, fosforu, żelaza, potasu i miedzi.

Kawa z topinamburów jest higroskopijna, należy ją przechowywać w szczelnym opakowaniu.

Jabłka EKO Rajka ok. 2 kg

15,21 

Certyfikowane ekologicznie jabłka odmiana Rajka z gospodarstwa sadowniczego Huberta.

Soczysta, dość słodka, żółta z czerwonym rumieńcem
Niedostępny
Zobacz więcej

Klementynki BIO 1 kg

19,66 

Certyfikowane klementynki z niewielką ilością nasion, cienką skórką i intensywnym zapachu od rolników sycylijskich z grupy Incampagna.

Niedostępny
Zobacz więcej

Malina w soku własnym bez cukru 330 ml

12,10 

Skład: 100% malina.

Niedostępny
Zobacz więcej

Zakwas z topinamburu 500 ml

13,73 

Zakwas z kiszonych topinamburów wpływa na dobrą kondycję mikroflory górnego odcinka przewodu pokarmowego; poprawia sprawność umysłową i koncentrację. 

Stosowanie:

Wypijać ok. 100 ml zakwasu na raz przed każdym posiłkiem lub raz dziennie na noc, tuż przed snem. W celu poprawy zdrowia i kondycji całego organizmu, powyższe kuracje należy stosować minimum kilkanaście dni, maksymalnie do 30, jednorazowo lub kilka razy w roku robiąc wtedy 30 dni przerwy.

Skład: woda, topinambury, sól, czosnek, koper, chrzan, liść dębu, liść wiśni, liść czarnej porzeczki, gorczyca, ziele angielskie, kolendra.

Niedostępny
Zobacz więcej

Dressing malinowy 250 ml

25,11 

Dressing malinowy – oparty na naturalnych składnikach z dodatkiem naszego octu jest niepowtarzalnym akcentem kulinarnym. Doskonale komponuje się z różnymi gatunkami sałat wydobywając ich smak i aromat.

Dobór składników zależy tylko i wyłącznie od indywidualnych preferencji. Może być wykorzystywany do sałatek, ryb, owoców morza, jako sos do potraw na zimno oraz marynata.

SKŁAD: ekologiczny olej z lnianki, ocet z malin, malina, cytryna, przyprawy.

Niedostępny
Zobacz więcej

Dressing cytrynowy 250 ml

25,11 

Dressing cytrynowy – oparty na naturalnych składnikach z dodatkiem naszego octu jest niepowtarzalnym akcentem kulinarnym. Doskonale komponuje się z różnymi gatunkami sałat wydobywając ich smak i aromat.

Dobór składników zależy tylko i wyłącznie od indywidualnych preferencji. Może być wykorzystywany do sałatek, ryb, owoców morza, jako sos do potraw na zimno oraz marynata.

 

SKŁAD: ekologiczny olej z lnianki, ocet jabłkowy, miód, cytryna, przyprawy.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Przechowywać w lodówce. Przed użyciem wstrząsnąć.