Wyświetlanie 1–50 z 107 wyników

Gruszka Klapsa EKO 1 kg

9,25 

Gruszki odmiany Klapsa (Faworytka) – ekologiczne z gospodarstwa Kazimierz Miąsek. Słodkie i soczyste.

Jabłka Witos EKO 1 kg

7,75 

Jabłka odmiany Witos – ekologiczne z gospodarstwa Kazimierz Miąsek. Miąższ jest jasnokremowy, luźny, kruchy, bardzo soczysty, kwaskowato-słodki, aromatyczny. Jabłka uznawane są za jedne z najlepszych odmian deserowych.

Ziemniaki Owacja EKO 1 kg

7,51 

Ziemniaki Owacja – ekologiczne z gospodarstwa Kazimierz Miąsek. Typ ziemniaka o jasnożółtym miąższu, najlepszy do frytek, placków ziemniaczanych oraz puree. Mają strukturę mączystą i sypką, przez co nie są polecane do farszów i tzw. ziemniaków z wody. 

Marchew EKO 1 kg

6,77 

Ekologiczna marchew z gospodarstwa Państwa Niewiatowskich.

Ziemniaki EKO Aruba ok. 1 kg

6,23 

Ziemniaki ekologiczne odmiany Aruba – typ ogólnoużytkowy (zarówno do gotowania, jak i do smażenia). Miąższ kremowy w kierunku białego.

Marchew ok. 1 kg

7,90 

Cebula ok. 1 kg EKO

9,51 

Brokuł 1 szt. od Pana Łukasza

9,15 

Kasza jaglana 500 g

6,15 

Bardzo uniwersalna kasza – zarówno do słodkich śniadań, jak i do ostrych lub słonych obiadów.

Mąka pszenna typ 450 1 kg

4,98 

Mąka tortowa do wypieków oraz pierogów i naleśników.

Mąka pszenna typ 750 1 kg

4,98 

Mąka do wypieku chleba – można ją mieszać z mąkami żytnimi.

Kasza gryczana palona 500 g

6,88 

Palenie kaszy podkręca jej smak, przez co jest bardziej wyrazisty. Kasza gryczana ciemna jest szczególnie dobra jako dodatek do sosów, zup, gulaszów, pieczeni.

Mąka żytnia typ 720 1 kg

4,83 

Najlepsza do chleba, ale oprócz tego można jej użyć do wypieku kruchych ciast lub np. zmieszać z mąka pszenną 450 i uzyskać ciasto naleśnikowe.

Gołąbki domowe z ryżem 2 szt. (ok. 300g) (zamów do poniedziałku do 19:00)

11,81 

Gołąbki najlepiej smakują na ciepło w sosie własnym, pomidorowym lub grzybowym, podgrzane pod przykryciem na patelni lub w garnku delikatnie podlane wodą. Mogą być podane solo, z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub pieczywa jako wyśmienite danie obiadowe.

Skład: mięso wieprzowe (68%), ryż (20%), kapusta biała głowiasta, cebula, warzywa suszone (seler), olej roślinny,koper włoski, woda, przyprawy naturalne, pieprz czarny, sól.

Mąka kokosowa 500 g

7,62 

Mąka kokosowa świetnie pachnie i jest bardzo drobna. Wyroby z tej Mąki mają delikatną konsystencję. Świetnie nadaje się do słodkich wyrobów, koktajli, zup i sosów.

Mąka jaglana 500 g

9,08 

Bardzo dobra mąka do naleśników, placków, ciasteczek czy biszkoptu. Można jej używać w połączeniu z innymi mąkami do wypieku pieczywa. Nadaje się do zagęszczania potraw (neutralna w smaku i nie powstają grudki).

Mąka z ciecierzycy 500 g

10,55 

Mąka podnosząca wartości odżywcze tradycyjnych wypieków. Szczególnie dobra do naleśników, placków oraz jako zagęszczacz do zup i sosów. Może zastępować bułkę tartą.

Mąka ryżowa jasna 500 g

6,15 

Mąka ryżowa to mąka o bardzo szerokim zastosowaniu – do wypieku chleba, smażenia naleśników, placków oraz zagęszczania zup czy sosów. Dobra do zmieszania z innymi mąkami.

Arbuz Rosario ok. 3 kg

15,12 

Cena dotyczy całego arbuza (ok. 5 zł za kg).

Arbuz Rosario z niewielkiej uprawy Państwa Łukasińskich. Jest soczysty i słodki o ciemnoróżowym miąższu z małą ilością pestek. Arbuzy rosną w tunelu foliowym na rodzimej ziemi (nie w torfie, nie w wełnie mineralnej i nie w hydroponice), nawożone tylko naturalnym, przekompostowanym obornikiem, były pielone ręcznie, niepryskane na chwasty, szkodniki ani na żadne choroby grzybowe, to co wyrosło jest zdrowe i czyste od chemii.

Sól himalajska różowa młynek 180 g

16,04 

Pasztet Palce Lizać bez bułki 400 g (zamów do poniedziałku do 19:00)

15,50 

Pasztet “Palce lizać” od Kowala – od niego się wszystko zaczęło . To dzięki niemu nasi klienci przekonali się, że Kowal to nie tylko świetny smak ale i wysoka jakość. Naszym założeniem było ścigać się ze wspomnieniami smaków wypiekanych przez mamy i babcie pasztetów. W 2017 roku wpisem na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa dołączył do doborowego towarzystwa najlepszych polskich tradycyjnych wyrobów. Wyróżnienie za jakość w konkursie Tygiel Smaków 2014 potwierdziło wysokie standardy higieny w procesie produkcji. Wytwarzany w oparciu o kilkudziesięcioletnią recepturę ze starannie selekcjonowanych składników.

Skład: mięso wieprzowe (80%), podroby wieprzowe i drobiowe, olej roślinny, woda, cebula, warzywa (seler), siemię lniane, śmietana 30%, przyprawy naturalne, sól.

Pietruszka EKO 4 szt. pęczek

8,98 

Mąka konopna 500 g

9,81 

Mąka z konopi ma mnóstwo zalet prozdrowotnych, podobnie jak olej z konopi. Jest kompletnym źródłem białka – zawiera wszystkie znane aminokwasy. W nasionach konopi jest bardzo dobry rozkład kwasów tłuszczowych. Mąka ma charakterystyczny smak, można ją stosować w koktajlach i jako dodatek do nabiałowych śniadań lub w standardowych zastosowaniach – do naleśników, placków, sosów czy wypieków pieczywa.

Mąka z amarantusa 500 g

14,21 

Mąka amarantusowa od Swoja Mąka. Odpowiednia do wypieków, naleśników, a także jako dodatek do chleba.

Pomidory przecierowe Dino ok. 1 kg

8,88 

Ta odmiana ma w sobie mniej wody, więc jest idealna do robienia przecierów.

Pomidory powinny znaleźć się w każdej diecie ze względu na ich działania prozdrowotne. Znajdujący się w nich naturalny czerwony barwnik, czyli likopen, który jest najsilniejszym antyutleniaczem z grupy karetonoidów. Nie ginie on w obróbce cieplnej. W przetworach jest go nawet 2-3 razy więcej niż w świeżych pomidorach. Jako przeciwutleniacz likopen opóźnia procesy starzenia, ponieważ neutralizuje wolne rodniki.

Pomidory przechowywać w chodnym i zacienionym miejscu najlepiej w temperaturze 7-10 st C, bez opakowania. Nie należy przechowywać ich w lodówce, jak również w temperaturze pokojowej, co może negatywnie wpływać na jego smak, jak również szybsze dojrzewanie.

Mąka z ryżu brązowego 500 g

6,88 

Mąka ryżowa ciemna szczególnie polecana jest wielbicielom naleśników na słodko – sama ma delikatnie słodki, ryżowy posmak. Ponadto odpowiednia do wypieków słodkości :).

Smalec gęsi 250 g (zamów do poniedziałku do 19:00)

15,43 

Smalec z gęsi owsianej. Doskonały do smażenia jak również jako okrasa czy dodatek do dań, np. bigosu czy krupniku.

Smalec z gęsi. Gęsina to bardzo zdrowe mięso, które zdecydowanie częściej powinno gościć na naszych stołach. Zawiera znacznie więcej korzystnych kwasów omega-3 i omega-6 w porównaniu z mięsem indyczym czy kurzym. Gęsina polecana jest dla osób cierpiących na choroby sercowo-naczyniowe.

Skład: mięso wieprzowe (68%), ryż (20%), kapusta biała głowiasta, cebula, warzywa suszone (seler), olej roślinny,koper włoski, woda, przyprawy naturalne, pieprz czarny, sól.

Arbuz Rosario ok. 4 kg

19,53 

Cena dotyczy całego arbuza (ok. 5 zł za kg).

Arbuz Rosario z niewielkiej uprawy Państwa Łukasińskich. Jest soczysty i słodki o ciemnoróżowym miąższu z małą ilością pestek. Arbuzy rosną w tunelu foliowym na rodzimej ziemi (nie w torfie, nie w wełnie mineralnej i nie w hydroponice), nawożone tylko naturalnym, przekompostowanym obornikiem, były pielone ręcznie, niepryskane na chwasty, szkodniki ani na żadne choroby grzybowe, to co wyrosło jest zdrowe i czyste od chemii.

Pierogi wieprzowe z gęsiną 400 g (zamów do poniedziałku do 19:00)

18,60 

Gęsina z polskich gęsi owsianych doczekała się debiutu w roli nadzienia do  pierogów. Jej głęboki smak z pewnością zadowoli zarówno miłośników gęsiny jak i amatorów pierogów. Zapraszam do spróbowania :). Pierogi posiadają Znak Jakość Tradycja. Nagroda w kategorii Skarby Natury na targach Regionalia 2017, a także wpis na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa

Najlepsze po podgrzaniu, Wrzucić na lekko osolony wrzątek, poczekać aż wypłyną i po niecałej minucie odcedzić. Można też odsmażyć na patelni. Podawać ze skwarkami lub smażoną cebulką.

Skład: mięso wieprzowe (39%), mięso z gęsi (24%), tłuszcz z gęsi (4%), mąka pszenna (gluten pszenny), cebula, czosnek, warzywa suszone (seler), jaja, olej roślinny, woda, przyprawy naturalne, majeranek, pieprz czarny, sól.

Uszka z mięsem wieprzowym 400 g (zamów do poniedziałku do 19:00)

14,26 

Czerwony barszcz z uszkami. I właściwie można by na tym zakończyć, bo któż z nas nie doświadczył regeneracyjnej siły tego zestawu :)? Szybka przekąska w tygodniu lub jedna z pozycji na imprezę weekendową. Pożywne danie dosłownie w 5 minut ( jeśli mamy barszczyk 🙂 ). Mąka certyfikowana znakiem Jakość Tradycja.

Smacznego!

Uszka wrzucić do lekko osolonej wrzącej wody. Poczekać aż wypłyną, odcedzić. Podawać z czerwonym barszczem lub z okrasą z cebulki i/lub skwarek.

Skład: mięso wieprzowe (42%),mąka pszenna(gluten pszenny), cebula, warzywa suszone (seler),jaja,olej roślinny,woda,przyprawy naturalne,sól.

Pierogi z soczewicą 400 g (zamów do poniedziałku do 19:00)

13,18 

Pierogi z soczewicą (po obróbce termicznej) skomponowane z czerwonej soczewicy, marchewki i pachnącej cebulki. Do produkcji nie wykorzystujemy żadnych konserwantów prócz soli. Nasze ręcznie lepione pierogi wyróżnia sprężyste ciasto i przepyszny wyrazisty farsz. Wystarczy wrzucić je do wrzątku i poczekać aż wypłyną, aby posiłek był gotowy. Wszystkie surowce pochodzą z powiatu zgierskiego. Pierogi posiadają Znak Jakość Tradycja. Nagroda w kategorii Skarby Natury na targach Regionalia 2017.  

Skład: soczewica czerwona (40%), marchew (20%), mąka pszenna (gluten pszenny), olej roślinny, woda, jaja, masło 82% (laktoza), cebula, czosnek, papryka ostra, pieprz czarny, sól. .

Pomidory Babinicz ok. 1 kg

8,40 

Pomidory odmiany Babinicz z uprawy bez chemii od Państwa Łukasińskich.

Jabłka Piros ok. 2 kg

15,60 

Jabłka odmiana Piros z gospodarstwa sadowniczego Huberta.

Soczyste i kruche, słodko-kwaskowe w smaku, jedna z najwcześniejszych nowoczesnych odmian deserowych.

 

Pasztet Palce Lizać ze śliwką bez bułki 400 g (zamów do poniedziałku do 19:00)

15,50 

Tym razem postanowiliśmy dodać do pasztetu suszoną śliwkę, która jak wiadomo dobrze komponuje się z rozmaitymi mięsami. Poza tym żadnych niespodzianek. Stara, sprawdzona receptura, a jednocześnie nowa odmiana do sprawdzenia. Smacznego.

Skład: mięso wieprzowe (80%), podroby wieprzowe i drobiowe, żurawina, olej roślinny, woda, cebula, warzywa (seler), siemię lniane, śliwka suszona, śmietana 30%, przyprawy naturalne, sól.

Pasztet Palce Lizać z żurawiną bez bułki 400 g (zamów do poniedziałku do 19:00)

15,50 

Nie od dziś wiadomo, że żurawina dobrze komponuje się z mięsami i wędlinami. Naszym zdaniem jej mariaż z pasztetem to interesujące połączenie. Zapraszam do spróbowania. 

Skład: mięso wieprzowe (80%), podroby wieprzowe i drobiowe, żurawina, olej roślinny, woda, cebula, warzywa (seler), siemię lniane, żurawina suszona, śmietana 30%, przyprawy naturalne, sól.

Pasztet z gęsi i indyka z czarną truflą 350 g (zamów do poniedziałku do 19:00)

37,50 

Podnosimy poprzeczkę. Dodatek siekanych czarnych trufli jeszcze bardziej pogłębia jego smak. Dostępny tylko w jednej gramaturze. Zapakowany w ekologiczną foremkę. To nasz topowy produkt. Polecam na Święta i imprezy okolicznościowe. Powinien zrobić wrażenie nawet na tych, którzy nie określają siebie jako miłośników pasztetu 🙂 Smacznego.

Skład: gęsina (60%), indyk (30%),podroby drobiowe, cebula, tymianek, włoszczyzna (seler), len mielony, tłuszcz gęsi, czarne trufle, przyprawy, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, śmietana 30%, woda.

Pomidory koktajlowe ok. 500 g

13,90 

Konfitura z cebuli 195 g

15,07 

Składniki: cebula czerwona 90%, miód, ocet balsamiczny (gotowany moszcz gronowy, ocet winny), czosnek, tymianek.

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Chleb gryczany ze składników bezglutenowych 650 g

14,65 

Chleb ze składników bezglutenowych na zakwasie gryczanym według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: siemię lniane, mąka ryżowa, gryczana, ziemniaczana,  ziarno amarantusa, sól, zakwas gryczany.

Chleb ryżowy ze składników bezglutenowych 650 g

14,65 

Chleb ze składników bezglutenowych na zakwasie ryżowym według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: płatki ryżowe, siemię lniane, mąka ryżowa, gryczana, kukurydziana i ziemniaczana, sól, zakwas ryżowy.

Chleb żytni razowy 500 g

14,65 

Chleb żytni na zakwasie według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: mąka żytnia, żytnia razowa, zakwas, sól.

Kombucha na czarnej herbacie EKO 500 ml

17,16 

Skład: herbata czarna EKO fermentowana z użyciem komponentu schizosaccharomyces pombe oraz bacterium xylinum.

Kombucha na zielonej herbacie EKO 500 ml

17,16 

Skład: herbata zielona EKO fermentowana z użyciem komponentu schizosaccharomyces pombe oraz bacterium xylinum.

Kombucha z hibiskusem EKO 500 ml

17,16 

Skład: herbata czarna EKO i hibiskus EKO fermentowana z użyciem komponentu schizosaccharomyces pombe oraz bacterium xylinum.

Pierogi szpinak i feta 12 szt.

18,90 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – szpinak, cebula, feta, pieprz, sól, czosnek.

Paprykowa salsa 195 g

16,74 

Składniki:papryka czerwona 80  %, cukier, ocet winny, papryczka habanero 0,6% , sok z cytryny, sól

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Czerwona cebula z porzeczką 195 g

15,07 

Składniki:cebula czerwona 92%, sok z czarnej porzeczki 5,5%, sok z cytryny, sól, przyprawy

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Chutney chili 195 g

15,07 

Składniki: cebula czerwona, papryczki chilli 25%, cukier, sok z limonki, sól

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Wypełniacz

Ajwar 340 g

21,76 

Składniki : papryka 44%, bakłażan, pomidory, cukier, ocet jabłkowy( moszcz jabłkowy ) , olej rzepakowy , czosnek, sól

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Pomidor z cynamonem 195 g

15,07 

Składniki: pomidory 66  %, pomarańcza, cukier, cynamon 0,2 %

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni