Wyświetlanie 1–44 z 78 wyników

Pasta z papryki mouhamara

15,08 150 g

Bardzo smaczna na chlebie, odpowiednia do potraw z mięsa i ryżu, doskonale sprawdzi się również jako średnio pikantny dressing do sałatki.

Ser krowi Fiesta w oliwie

15,28 150 g

Pyszny ser przekąskowy w typie sera feta zanurzony w oliwie z dodatkiem pieprzu kolorowego i czosnku. Wytwarzany z mleka krowiego, można go serwować samodzielnie w formie bądź jako dodatek do sałatek i innych potraw.

Ser krowi Fiesta

15,28 220 g

Pyszny ser przekąskowy w typie sera feta. Wytwarzany z mleka krowiego, można go serwować w formie kostek, w połączeniu z oliwą i ziołami bądź jako dodatek do sałatek i innych potraw.

Cytryny EKO

21,36 1 kg

Cytryna ekologiczna i certyfikowana odmiany Feminello Siracusano.

Pomarańcze Naveline EKO

20,53 1 kg

Odmiana Naveline to wczesna odmiana pomarańczy zrywana od listopada do stycznia. Nazwa odmiany pochodzi od „pępka” (ang. navel), który znajduje się w dolnej części owocu. Charakteryzuje się jasnym miąższem i grubą, chropowatą skórą. Skórka pomarańczy z owoców Naveline jest najlepsza do kulinarnego zastosowania – tym bardziej że owoce mają certyfikat ekologiczny.

Hummus klasyczny

14,24 200 g

Przepyszny klasyczny hummus, który ma idealny smak i konsystencję. Robiony według tradycyjnego syryjskiego przepisu. Doskonały do smarowania chleba, jedzenia łyżeczką albo jako dodatek do warzyw.

Parówki farmerki EKO

10,90 250 g

Sprężyste, jędrne, zwarte, nie zmieniają kształtu nawet po dłuższym gotowaniu. Pyszne zimne i gorące. Dzieciaki za nimi przepadają.

Jaja kurze EKO

18,03 10 szt.

Sposób karmienia i chowu kur, nie pozostaje bez wpływu na jakość jaj. Do niewątpliwych walorów jajek ekologicznych należy ich smak, o którym przekonać się może każdy z nas. Kury hodowane na wolnym wybiegu, wraz z kogutami. Karmione ekologicznym zbożem z gospodarstwa, głównie pszenicą oraz pozostałościami eko warzyw, nie mówiąc już o trawce, w której od rana do wieczora wyszukują smakołyki.

Ziarniste chrupki od Pani Teresy

9,07 100 g

Kruche, delikatne chrupki żytnie, a w nich siemię lniane i prawdziwa moc ziaren: słonecznika, sezamu, zdrowia i smaku… Proste i lekkie chrupki z warszawskiej piekarni Pani Teresy będą świetnym dodatkiem do sałatek lub samodzielną przekąską. Dobrze smakują jedzone z pastami warzywnymi, np. hummusem.

Miętus tuszka

30,23 360 g

Miętus jest jedną z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych o wybitnych walorach smakowych. Delikatne mięso rozpływa się w ustach. Miętus ma bardzo specyficzną budowę ciała, praktycznie pozbawioną ości bocznych, dzięki czemu delikatne mięso łatwo oddziela się od kręgosłupa.

Biała kiełbasa EKO

14,82 300 g

Wyborna z chrzanem i jako podstawa prawdziwie domowego żurku, doskonale absorbuje majeranek, czosnek.

Łosoś alaskański wędzony na zimno płat

69,17 250 g

Całkowicie dzikie łososie pochodzące z krystalicznie czystych i zimnych wód Alaski. Mięso tych ryb ma przepiękną czerwoną barwę oraz bardzo miękką, maślaną strukturę. Filety ważą od 1 kg do 1,3 kg i są docinane – jest usuwana część ogonowa (do pierwszej płetwy) oraz brzuszki. Ze względu na kruchość łososia alaskańskiego, w plastry jest krojony pionowo. Łososie na 24 godziny, przed wędzeniem zasypuje się mieszanką soli, cukru białego oraz trzcinowego. Łososie przez 48 godzin wędzi się w temperaturze do 25°C, zrębkami drewna olchowego z domieszką wiśniowego, do którego na ostatnie 3-4 godziny jest dokładany torf.

Żeberka wieprzowe paski EKO

26,37 500 g

Żeberka wieprzowe “paski” EKO mają bardzo róznorodne zastosowanie. Nadają się do grillowania w np. miodowej glazurze, ale są też doskonałe w kapuście, kwaśnicy. Każda wersja wyśmienita, palce lizać!

Karp wędzony

43,46 650 g

Karp z tradycyjnej, własnej hodowli wędzony według starej, rodzinnej receptury dymem olchowo-bukowym.

Salmon Jerky

29,41 100 g

Paski mięsa łososia szkockiego i alaskańskiego. Najpierw mocno zasolone, a potem moczone przez dobę w specjalnej autorskiej, słodkiej zalewie. Na końcu suszone 18 godzin gorącym powietrzem o temperaturze 60 °C. Z tego procesu powstają łososiowe “cukierki”, a każdy, kto ich spróbuje, nie zapomni tego wspaniałego smaku przez długi czas.

Łosoś szkocki wędzony na zimno płat

53,71 250 g

Pochodzi z hodowli z certyfikatem Label Rouge. Charakteryzuje się wspaniałym, głębokim pomarańczowym kolorem, bardzo dobrą sprężystością mięsa oraz niepowtarzalnym smakiem. Całe filety ważą od 1,1 kg do 1,5 kg i są docinane – jest usuwana część ogonowa (do pierwszej płetwy) oraz brzuszki. Łososie na 24 godziny przed wędzeniem zasypuje się mieszanką soli, cukru białego oraz trzcinowego. Następnie przez 48 godzin wędzi się w temperaturze do 25°C zrębkami neutralnego drewna olchowego z domieszką wiśniowego, do którego na ostatnie 3-4 godziny jest dokładany torf.

Małże nowozelandzkie wędzone na gorąco

36,96 100 g

Duże, mięsiste i mocno uwędzone. Coś dla prawdziwych koneserów owoców morza. W smaku absolutnie niepowtarzalne, lekko słodkie. Najlepiej jeść z kropelką sosu tabasco.

Krewetki wędzone na gorąco

48,68 200 g

Krewetki Black Tiger marynowane przez dobę w specjalnej korzennej, słodkiej marynacie, a następnie wędzone wiele godzin gorącym dymem olchowo-wiśniowym. Smak lekko słodki o wyraźnym dymnym aromacie. idealnie pasują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Szczególnie polecane z sosem chilli lub pikantnym majonezem.

Konfitura morela z lawendą

13,85 180 g

Kremowa i słodka konfitura z moreli dzięki kwiatom lawendy nabiera wyjątkowego aromatu – razem tworzą niezwykły smakołyk „pachnący słońcem i smakujący latem”! Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby jeść ją cały rok – najlepiej z naleśnikami z serkiem mascarpone i orzechami lub z domowymi goframi.

Schab wieprzowy bez kości EKO

26,99 500 g

Schab wieprzowy EKO bez kości to najszlachetniejsza część wieprzowiny, wycinana z mięśnia grzbietowego. Nadaje się do wszelkiego rodzaju pieczeni, kotletów oraz wędzonek. Świetnie komponuje się z nim czosnek oraz majeranek.

Syrop malina z kwiatem lipy

17,34 230 g

Rozgrzewający syrop malinowy z Manufaktury Cieleśnica swój oryginalny smak i zapach zawdzięcza kwiatom lipy – wykonany z nich napar ma wyrazisty miodowy aromat. Tradycyjnie wytwarzany syrop będzie idealnym dodatkiem do herbaty, naturalnych deserów, a nawet słodkich owsianek.

Cymbir

7,93 330 ml

Cynamonowo-imbirowy kwas chlebowy. Cynamon cejloński gra tu pierwsze skrzypce. Imbir dzielnie mu wtóruje, nie oddając pola. W tle sok z cytryny wnosi egzotyczną świeżość. To wszystko, a nawet więcej przy doskonałym akompaniamencie kwasu półwytrawnego. Na gorąco lub na zimno. Musisz skosztować!

Ośmiornica wędzona na gorąco macki

60,49 100 g

Idealnie zamarynowane, potem ugotowane do miękkości tak, że można kroić je łyżką. Po takiej obróbce wędrują do wędzarni, gdzie przez 8 godzin gorący dym olchowy wyciąga z nich przepiękny kolor i dodaje sprężystości. Można je serwować na zimno w formie carpaccio, sałatki lub na ciepło obsmażone na oliwie albo jako dodatek do, np. do makaronu.

Róża pączki kwiatów

13,16 18 g

Róża niejedno ma imię. Także wtedy, gdy rozważamy jej kulinarne zastosowania. Pączki róży, suszone tradycyjnymi metodami na Podlasiu, ozdobią desery. Przygotowany z nich napar (np. w mieszance z dobrą czarną herbatą) przyjemnie rozgrzeje, a domową wodę różaną można, wzorem kuchni arabskiej, użyć do gotowania mięsa.

Kwiaty rumianku

13,16 45 g

Słodki, a jednocześnie ziołowy – smak rumianku jest jedyny w swoim rodzaju. Kwiaty suszone w Manufakturze Cieleśnica na Podlasiu można wykorzystać do upieczenia rumianych ciast i ciastek o niespotykanym aromacie. Pasują również do potraw wytrawnych, przede wszystkim ryb – wędzonych i grillowanych.

Suszone kwiaty chabra bławatka

13,16 20 g

Kwiaty chabra bławatka są niekwestionowaną ozdobą polskich łąk i przydroży. Z najczystszych terenów Podlasia wędrują na nasze stoły – można wykorzystać je np. do udekorowania tortów i sałatek czy przygotowania własnej mieszanki herbacianej. Mają słodki, lekko pikantny smak z korzenną nutą.