Wyświetlanie wszystkich 2 wyników

Napój probiotyczny z topinamburu 500ml

12,92 

Napój probiotyczny z kiszonych topinamburów wpływa na dobrą kondycję mikroflory górnego odcinka przewodu pokarmowego; poprawia sprawność umysłową i koncentrację; ma właściwości przeciwnowotworowe; łagodzi kaszel, bóle głowy i migreny, działa przeciwzapalne, obniża ciśnienia krwi, pomaga w przetwarzaniu tłuszczów, węglowodanów i białek; jest moczopędny i łagodzi bóle stawowe. Zawiera witaminy z grupy B, w tym witaminę B12 (mające wpływ na wygląd skóry, paznokci i włosów) ponadto Wit. C, A, E, K. Zawiera też min: żelazo, fosfor, cynk, magnez, potas, wapń, sód, fosfor, krzem, miedź. w trakcie procesu kiszenia powstaje kwas mlekowy, dzięki temu działa wzmacniająco, podnosi odporność organizmu i poprawia gospodarkę kwasowo-zasadową. Picie zakwasu z topinamburów w sezonie jesienno-zimowym wspiera zapobieganie infekcjom. Łagodzi nietolerancję laktozy, chroni przed chorobami wrzodowymi, zwiększa stężenie lipidów we krwi; eliminuje pasożyty i drożdżycę, uszczelnia jelita, dostarcza witaminę B12 do jelita cienkiego. Bakterie probiotyczne znajdujące się w kwasie doskonale poprawiają gospodarkę kwasowo-zasadową organizmu. Dodatki i przyprawy użyte do kiszenia topinamburów hamują rozwój bakterii gnilnych, zawierają garbniki, zawierają olejki eteryczne wzbogacające smak i aromat.

Stosowanie:

Wypijać ok. 100ml. zakwasu/lub porcja na raz 125ml./ przed każdym posiłkiem lub raz dziennie na noc, tuż przed snem. W celu poprawy zdrowia i kondycji całego organizmu, powyższe kuracje należy stosować minimum kilkanaście dni, maksymalnie do 30, jednorazowo lub kilka razy w roku robiąc wtedy 30 dni przerwy.

Skład: woda, topinambury, sól, czosnek, koper, chrzan, liść dębu, liść wiśni, liść czarnej porzeczki, gorczyca, ziele angielskie, kolendra.

Niedostępny
Zobacz więcej

Napój probiotyczny wielowarzywny 500ml

12,92 

Napój Probiotyczny wielowarzywny z topinamburem.

Korzystnie wpływa na dobrą kondycję mikroflory górnego odcinka przewodu pokarmowego; poprawia sprawność umysłową i koncentrację; ma właściwości przeciwnowotworowe; łagodzi kaszel, bóle głowy i migreny, działa przeciwzapalne, obniża ciśnienia krwi, pomaga w przetwarzaniu tłuszczów, węglowodanów i białek; jest moczopędny i łagodzi bóle stawowe. Zawiera witaminy z grupy B, w tym witaminę B12 (mające wpływ na wygląd skóry, paznokci i włosów) ponadto Wit. C, A, E, K. Zawiera też min: żelazo, fosfor, cynk, magnez, potas, wapń, sód, fosfor, krzem, miedź. w trakcie procesu kiszenia powstaje kwas mlekowy, dzięki temu działa wzmacniająco, podnosi odporność organizmu i poprawia gospodarkę kwasowo-zasadową. Picie napojów probiotycznych w sezonie jesienno-zimowym zapobiega infekcjom. Łagodzi nietolerancję laktozy, chroni przed chorobami wrzodowymi, zwiększa stężenie lipidów we krwi; eliminuje pasożyty i drożdżycę, uszczelnia jelita, dostarcza witaminę B12 do jelita cienkiego.  Bakterie probiotyczne znajdujące się w kwasie doskonale poprawiają gospodarkę kwasowo-zasadową organizmu. Dodatki i przyprawy użyte w procesie kiszenia hamują rozwój bakterii gnilnych, zawierają garbniki, olejki eteryczne wzbogacające smak i aromat.

 

Skład: topinambur, woda, kapusta biała, kapusta czerwona, kapusta pekińska, buraki, papryka, sól, kolendra, gorczyca, czosnek, ziele kopru, korzeń chrzanu, liść wiśni, liść czarnej porzeczki, liść dębu