Wyświetlanie 1–50 z 137 wyników

Sok z kiszonego buraka

6,06 

Sok z kiszonych buraków jest szczególnie wskazany w celu wzmocnienia organizmu.

Skład: buraki, woda, sól kamienna, czosnek.

Sok z kapusty kiszonej

6,06 

Picie soku z kapusty kiszonej ma pozytywny wpływ na nasz organizm. Zawarte w soku bakterie probiotyczne regulują pracę jelit i przemianę materii.

Skład: sok z kapusty kiszonej 100% (kapusta, sól kamienna).

Kombucha EKO 330 ml lawenda z cytryną

9,25 

Żywy napój powstający z naturalnych herbat, Rooibosa i Yerba Mate, fermentowanych symbiotycznym grzybkiem japońskim przez lokalnego producenta Ferment Kombucha. Charakterystyczny, gorzkawy smak lawendy przełamany orzeźwiającą cytryną.

Skład: napar z herbaty zielonej BIO, napar z herbaty oolong BIO, napar z Rooibosa BIO, napar z Yerba Mate BIO, cukier trzcinowy BIO, suszony kwiat lawendy BIO, świeże cytryny BIO, symbiotyczna kultura bakterii i drożdży Kombucha.

Zakwas z buraków ekologicznych EKO 0.7 l

23,64 

Skład: buraki EKO, czosnek EKO, liść laurowy EKO, ziele angielskie EKO, sól.

Kombucha EKO 330 ml imbir

9,25 

Słodko-kwaśny, lekko musujący napój o aromacie imbirowym, wytwarzany lokalnie w procesie fermentacji naparu herbacianego przez symbiotyczną kulturę bakterii i drożdży Kombucha.

Skład: napar z herbaty zielonej BIO, napar z herbaty oolong BIO, napar z Rooibosa BIO, napar z Yerba Mate BIO, cukier trzcinowy BIO, świeży imbir BIO, symbiotyczna kultura bakterii i drożdży Kombucha.

Sok z kiszonego ogórka

6,06 

Niepasteryzowany sok z kiszonych ogorków z gospodarstwa rolnego M. Sznajder z Doliny Baryczy.

Skład: sok z kiszonego ogórka 100%.

Kombucha EKO 330 ml hibiskus z miętą

9,25 

Orzeźwiający, kraftowy napój o rubinowym kolorze i aromacie mięty, wytwarzany naturalnie w miejscowości Dobczyn pod Warszawą. Powstaje na bazie mieszanki ekologicznych herbat z poddanych fermentacji przez grzybek Kombucha.

Skład: napar z herbaty zielonej BIO, napar z herbaty oolong BIO, napar z Rooibosa BIO, napar z Yerba Mate BIO, cukier trzcinowy BIO, suszone kwiaty hibiskusa BIO, świeże liście mięty BIO, symbiotyczna kultura bakterii i drożdży Kombucha.

Syrop malinowy

16,80 

Gęsty syrop o najprostszym i najlepszym składzie: tylko sok z wyciśniętych malin i cukier. Zrób swój pyszny malinowy napój! Nagrodzony w konkursie „Doceń Polskie” jako Top Produkt, zdobywca certyfikatu Jakość Tradycja.

 

Skład: sok wyciśnięty z malin (50%), cukier.

Zakwas z kiszonego buraka 750 ml

16,20 

Zakwas z kiszonych buraków od Państwa Sznajder.

Jest szczególnie wskazany w celu wzmocnienia organizmu.

Skład: buraki, woda, sól kamienna, czosnek.

Sok tłoczony jabłkowy z truskawką 300 ml

4,50 

Pora na sok! Tłoczony, naturalnie mętny, naturalnie słodki, bez dodatków cukru, pyszny w smaku.

Skład: Sok z jabłek 80%, sok z truskawek 20%.

Sok tłoczony jabłkowy z maliną 3 l

24,48 

Idealnie zbalansowany sok z Kałęczewa o słodkim posmaku maliny. Bogactwo błonnika oraz przeciwutleniaczy – głównie witaminy C oraz kwasu foliowego.

Skład: Sok z jabłek 80%, sok z malin 20%.

Sok tłoczony jabłkowy z maliną 300 ml

4,50 

Najlepszy! Sok z Kałęczewa o słodkim posmaku maliny. Bogactwo błonnika oraz przeciwutleniaczy – głównie witaminy C oraz kwasu foliowego.

Skład: Sok z jabłek 80%, sok z malin 20%.

Sok tłoczony jabłkowy z czarną porzeczką 300 ml

4,50 

Sok swoją delikatną kwaskowatość zawdzięcza czarnej porzeczce. Bardzo orzeźwiający.

Skład: Sok z jabłek 80%, sok z czarnej porzeczki 20%.

Sok z kapusty kiszonej czerwonej

6,06 

Picie soku z kapusty kiszonej ma pozytywny wpływ na nasz organizm. Zawarte w soku bakterie probiotyczne regulują pracę jelit i przemianę materii.

Skład: sok z kapusty kiszonej czerwonej 100% (kapusta, sól kamienna).

Shot probiotyczny z kimchi EKO 500 ml

31,11 

Skład: ekstrakt z ekologicznego kimchi.

Posiada bardzo silne działanie probiotyczne oraz ma zdolność przywracania prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego.

Jak dawkować?
Stosować jako naturalny suplement diety.
Dawka – 100 ml dorosły.
Shot to naturalna kiszonka, produkt żywy,
niepasteryzowany – może gazować!
Przetrzymywać w chłodnym miejscu.
Data ważności: patrz etykieta (6 msc. od daty produkcji)
Przed użyciem wstrząsnąć.

Sok tłoczony jabłkowy z aronią 300 ml

4,50 

Sok z Wiatrowego Sadu o wyraźnie aroniowym smaku. Aronia jest bogatym źródłem witamin (P, C, B2, B6, B9, E, PP, A) oraz mikroelementów (molibden, mangan, miedź, bor, jod, kobalt), ma działanie antyoksydacyjne oraz wspierające układ sercowo-naczyniowy.

Skład: Sok z jabłek 80%, sok z aronią 20%.

Sok tłoczony jabłkowy z truskawką 3 l

24,48 

Pora na sok! Tłoczony, naturalnie mętny, naturalnie słodki, bez dodatków cukru, pyszny w smaku.

Skład: Sok z jabłek 80%, sok z truskawek 20%.

Sok tłoczony jabłkowy z marchwią 300 ml

4,50 

Sok z tłoczni Pani Grażyny. 

Skład: Sok z jabłek 60%, sok z marchwi 40%.

Sok tłoczony jabłkowy z rabarbarem 300 ml

4,50 

Sok z tłoczni Pani Grażyny. Przepyszny dodatek rabarbaru, który zawiera dużo wapnia, magnezu, błonnika, witamin z grupy B i witaminy C.

Skład: Sok z jabłek 80%, sok z rabarbaru 20%.

Kombucha na zielonej herbacie EKO 500 ml

20,49 

Ekologiczny, żywy napój powstający z potrzeby zdrowia – i oczywiście z herbaty, w lokalnej manufakturze w Trójmieście. Orzeźwiający aromat zielonej herbaty zamknięty w butelce musującej kombuchy.

Skład: herbata zielona EKO fermentowana z użyciem komponentu schizosaccharomyces pombe oraz bacterium xylinum.

Sok tłoczony jabłkowy tradycyjny 300 ml

4,50 

Sok wytłoczony w Kałęczewie z całych i zdrowych jabłek Państwa Wiatr.

Skład: Sok z jabłek 100%

Syrop truskawkowy

14,18 

Gęsty syrop o najprostszym i najlepszym składzie: tylko sok z wyciśniętych truskawek i cukier. Zrób swój pyszny truskawkowy napój!

 

Skład: sok wyciśnięty z truskawki 50%, cukier.

Kozicowe

10,15 

Kozicowe to bezalkoholowy, tradycyjny napój kurpiowski, produkowany z naturalnych składników (owoce jałowca, drożdże piwowarskie), które zawierają wiele witamin oraz aminokwasów. Doskonale gasi pragnienie i orzeźwia. Produkcja oparta jest o naturalny proces fermentacji. Produkt pasteryzowany. Walory tego trunku zostały docenione przez dr Teofila Cieisielskiego, który w swojej książce pt. „Miodosytnictwo” wydanej w 1892 r. pisał: „piwo zaprawione chmielem i jałowcem jest w smaku bardzo miłe, zdrowe i ma wielkie podobieństwo do piwa Grodziskiego(…)”. Schłodzone Kozicowe najlepiej smakuje w upalne dni.

Składniki: woda, owoce jałowca, cukier, chmiel, drożdże

Zakwas z buraków z selerem, imbirem i cytryną EKO 0.7 l

32,36 

Skład: buraki EKO, seler EKO, czosnek EKO, liść laurowy EKO, ziele angielskie EKO, imbir EKO, cytryny EKO, sól.

Sok tłoczony jabłkowy z pokrzywą 300 ml

6,30 

Sok z tłoczni Pani Grażyny. 

Skład: Sok z jabłek 80%, sok z pokrzywy 20%.

Sok tłoczony jabłkowy z miętą 300 ml

4,50 

Sok z orzeźwiającym dodatkiem prozdrowotnej mięty.

Skład: Sok z jabłek 99%, sok z mięty 1%.

Sok tłoczony jabłkowy EKO 300 ml

6,30 

Sok wytłoczony w Kałęczewie wyłącznie z całych i zdrowych certyfikowanych jabłek ekologicznych.

Skład: Sok z jabłek EKO 100%

Sok tłoczony jabłkowy z burakiem 300 ml

4,50 

Sok o specyficznym, wyraźnym smaku buraka. Połączenie soku jabłkowego i soku z buraka ma bardzo korzystny odkwaszający wpływ na organizm, burak ma świetny wpływ na naszą krew, oczyszczając ją, poprawiając krążenie, jest wskazany przy anemii oraz w czasie ciąży.

Skład: Sok z jabłek 60%, sok z buraka 40%.

Kombucha z hibiskusem EKO 500 ml

21,77 

Skład: herbata czarna EKO i hibiskus EKO fermentowana z użyciem komponentu schizosaccharomyces pombe oraz bacterium xylinum.

Sok tłoczony z owoców borówki amerykańskiej 300 ml

10,01 

Sok z owoców borówki amerykańskiej z własnej plantacji od Przetwory z Borówki. Tłoczony na zimno wyłącznie ze świeżych owoców i poddany niskiej pasteryzacji w Gospodarstwie Ogrodniczym Borówki Amerykańskiej w miejscowości Grzędy w województwie mazowieckim.

Skład: sok z owoców borówki amerykańskiej 100%

Syrop z kwiatu czarnego bzu

12,61 

Syrop uzyskany z cukru i wywaru składającego się z wody, kwiatu czarnego bzu oraz soku z cytryny.

Skład: cukier, wywar (woda, kwiat czarnego bzu 13%, sok z cytryny).

Syrop z pigwy

16,80 

Wyciśnięty sok z pigwy i cukier to połączenie do osłodzenia herbaty czy jako dodatek do deserów.

 

Skład: sok wyciśnięty z pigwy 50%, cukier.

Sok tłoczony jabłkowy z burakiem 3 l

21,60 

Sok o specyficznym, wyraźnym smaku buraka. Połączenie soku jabłkowego i soku z buraka ma bardzo korzystny odkwaszający wpływ na organizm, burak ma świetny wpływ na naszą krew, oczyszczając ją, poprawiając krążenie, jest także wskazany przy anemii oraz w czasie ciąży.

Skład: Sok z jabłek 60%, sok z buraka 40%.

Mix inulinowy 45 g

18,09 

Zawiera cztery różne inuliny, które karmią i stymulują wzrost korzystnej mikroflory jelita grubego. Polecamy szczególnie przy cukrzycy, podagrze,  cieknącym jelicie,silnej dysbiozie, wycieńczeniu organizmu, przed, w trakcie i po chemioterapii, antybiotykoterapii. Uszczelnia jelita. Wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu i lipidów w surowicy krwi, usprawnia pracę przewodu pokarmowego zapobiegając zaparciom, redukuje toksyczne metabolity. Działa przeciwzapalnie. Udrażnia żyły, bardzo skuteczna w usuwaniu przyczyn podagry i łagodzeniu dolegliwości.
Według badań naukowych, zwiększone spożycie inuliny może być pomocne w zmniejszaniu ryzyka rozwoju cukrzycy i poprawy jej leczenia. Działa antynowotworowo oraz niszczy komórki rakowe.

Skład: ziele i bulwa topinamburu, korzeń omanu, korzeń cykorii, korzeń mniszka lekarskiego.

Zakwas z kapusty białej EKO z kurkumą, imbirem i cytryną 0.7 l

32,36 

Skład: kapusta EKO, jabłka EKO, liść laurowy EKO, ziele angielskie EKO, kurkuma EKO, imbir EKO, cytryna EKO, sól.

Sok tłoczony jabłkowy EKO 3 l

36,00 

Wiatrowy Sad przedstawia sok z ekologicznych i certyfikowanych jabłek w dużym opakowaniu.

Skład: Sok z jabłek EKO 100%

Sok tłoczony jabłkowy z rabarbarem 3 l

21,60 

Wiatrowy Sad przedstawia sok jabłkowo-rabarbarowy.

Skład: Sok z jabłek 80%, sok  rabarbaru 20%.

Zakwas z kapusty białej EKO 0.7 l

23,64 

Skład: kapusta EKO, czosnek EKO, jabłka EKO, liść laurowy EKO, czosnek EKO, sól.

Kombucha na czarnej herbacie EKO 500 ml

20,49 

Pyszny, tradycyjny napój fermentowany, powstający na bazie czarnej herbaty. Wytwarzany z prawdziwą pasją przez rodzinną manufakturę z Trójmiasta z certyfikowanych, ekologicznych składników.

Skład: herbata czarna EKO fermentowana z użyciem komponentu schizosaccharomyces pombe oraz bacterium xylinum.

Zakwas z buraka EKO korzenny 0.7 l

32,36 

Skład: buraki EKO, goździki EKO, cynamon EKO, anyż EKO, liść laurowy EKO, ziele angielskie EKO, woda, sól.

Kawa świeżo palona Brasilia Santos (mielona na życzenie)

30,44 

Lekki aromat czekolady, delikatna w smaku i oczywiście świeżo palona.

Zakwas z buraka EKO z chilli 0.7 l

32,36 

Skład: buraki EKO, chilli EKO, czosnek EKO, liść laurowy EKO, ziele angielskie EKO, woda, sól.

Zakwas z buraka EKO chrzanowy 0.7 l

32,36 

Skład: buraki EKO, chrzan EKO, liść laurowy EKO, ziele angielskie EKO, woda, sól.

Kawa z pieczonego topinamburu 120 g

25,01 

Kawa z pieczonych topinamburów działa pobudzająco i odtruwająco oraz reguluje trawienie; działa osłonowo na serce, wątrobę, naczynia krwionośne i nerki.  Działa podobnie do kawy naturalnej, lecz nie podnosi ciśnienia – przyspiesza krążenie krwi, dotlenia i oczyszcza umysł. Nie obciąża i nie podrażnia żadnych organów.  Inulina w trakcie pieczenia częściowo karmelizuje, częściowo rozpada się na cząstki fruktozy. Napój jest zatem lekko słodki, z wyczuwalnym aromatem przypominającym  kakao i gorzką czekoladę. Doskonała do picia w trakcie diet oczyszczający organizm – zapobiega wypłukiwaniu witamin i mikroelementów.

Jest źródłem witaminy C i witamin z grupy B (B1, B2, PP, B5, B6);  krzemu organicznego, magnezu, fosforu, żelaza, potasu i miedzi.

Kawa z topinamburów jest higroskopijna, należy ją przechowywać w szczelnym opakowaniu.

Czystek 50 g w torebkach

10,39 

Kawa świeżo palona niskodrażniąca Columbia Excelso (mielona na życzenie)

33,21 

Kawa niskodrażniąca jest polecana osobom, które muszą unikać lub mocno ograniczać kawę, ponieważ borykają się z nadwrażliwością i dolegliwościami przewodu pokarmowego. Z ziaren Kawy przed paleniem usuwane są substancje potencjalnie drażniące, co obniża kwaskowość Kawy, nadając jej gładszy smak. Proces ten jest realizowany poprzez wystawienie ziaren Kawy na działanie strumienia pary wodnej. Kawa jest bardziej delikatna przy zachowaniu pełnego, kwiatowo-słodkiego aromatu.

Syrop z sosny 200 ml

10,08 

Kawa mielona karmelowa

17,61 

Kawa drobno mielona z wyraźną nutą karmelu.

Kawa mielona o smaku czekoladowym

17,61 

Do parzenia w filiżance – z wyczuwalnym aromatem i posmakiem czekoladowym – chyba nie muszę dodawać, że świetnie smakuje z kostką gorzkiej czekolady ;). Palona w piecu bębnowym renomowanej firmy Toper , podobnie jak inne Kawy od Kaffa ETC.

Herbata z topinamburu na odporność 45 g

20,60 

Układ odpornościowy z różnych przyczyn nie radzi sobie z patogenami, wciąż następuje spadek odporności organizmu. Topinambur wzmacnia cały system odporności człowieka. Namnaża korzystną mikroflorę w przewodzie pokarmowym, bakterie te wytwarzają specyficzne substancje obronne i antybiotyki. Wzmacnia cały obwodowy układ immunologiczny dostarczając niezbędnych aminokwasów, witamin, mikroelementów, których sami nie potrafimy wyprodukować.