Dodaj do koszyka

Kryształek sałatkowy 300 ml

13,61 

Pokrojony w kostkę ser podpuszczkowy dojrzewający, utopiony w oliwie z dodatkiem ziół, oliwek i papryczki chili. Szczególnie dobrze odnajduje się w sałatkach.

Skład: ser dojrzewający podpuszczkowy, oliwa, oliwki, papryczka chili, zioła.

Dodaj do koszyka

Ser kozi typu Paneer 300 g

28,35 

Ser z mleka koziego typu Paneer to bardzo atrakcyjny i niespotykany wyrób. Paneer to ser szczególnie znany w kuchni indyjskiej, a do jego produkcji używa się tylko pełnotłustego mleka i soku z cytryny. Ser Paneer nie rozpływa się pod wpływem temperatury, więc można go smażyć, grillować, piec, panierować i podawać na gorąco. Niestety, w przypadku tego wyrobu jest ryzyko, że Pani Beata nie zdąży przygotować – najlepiej zamawiać trzy dni wcześniej lub zapytać (zadzwoń do mnie lub napisz przez formularz poniżej).

 

Skład: mleko kozie pasteryzowane, sok z cytryny.

Niedostępny
Zobacz więcej

Ser nadbużański pleśniowy 350 g

26,46 

Ser dojrzewający, zaszczepiony białą i niebieską pleśnią, które nadają bardzo wykwintny smak. Idealnie prezentuje się na desce w otoczeniu najlepszej konfitury. Dojrzewał co najmniej 60 dni w serowarni nad Bugiem.

Termin przydatności do spożycia: 21 dni

 

Dodaj do koszyka

Ser podpuszczkowy kozi 300 g

23,63 

Ser zagrodowy robiony ręcznie przez Panią Beatę na Kurpiach. Ser podpuszczkowy, dojrzewający. Można degustować na samo, z konfiturą, z winem, dodać do sałatki lub zjeść z kanapką. Chyba, że masz lepszy pomysł ;). Niestety, w przypadku tego wyrobu jest ryzyko, że Pani Beata nie zdąży przygotować – najlepiej zamawiać trzy dni wcześniej lub zapytać (zadzwoń do mnie lub napisz przez formularz poniżej).

 

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, podpuszczka, sól.

Dodaj do koszyka

Ser z mleka krowiego naturalny 300 g

14,57 

Propozycja dla osób, które chcą poczuć czysty smak sera zagrodowego lub po prostu zjeść go z własnymi dodatkami. Od siebie mogę polecić cytrynową konfiturę.

 

Skład: mleko krowie niepasteryzowane, sól, podpuszczka.

Dodaj do koszyka

Ser z mleka krowiego naturalny wędzony 300 g

16,54 

Ser podpuszczkowy dojrzewający delikatnie wędzony drewnem olchowym, czasem również dębowym i owocowym. Jeśli chciałbyś zamówić taki ser z jakimś dodatkiem – nic nie stoi na przeszkodzie, wystarczy, że podasz nazwę dodatku w komentarzu przed dodaniem go do koszyka.

 

Skład: mleko krowie niepasteryzowane, sól, podpuszczka.

Dodaj do koszyka

Ser z mleka krowiego typu Paneer 300 g

15,59 

Ser typu paneer, szczególnie popularny w kuchni indyjskiej, robiony przez Panią Grażynę z pełnotłustego mleka z własnego gospodarstwa. Ser ma delikatnie słodkawy posmak, świetnie nadaje się do obróbki termicznej – można go smażyć w panierce, piec, grillować. Dobry również w wersji na zimno, np. w połączeniu z miodem.

Skład: mleko pasteryzowane, ocet jabłkowy.

Dodaj do koszyka

Ser z mleka krowiego z czarnuszką 300 g

14,57 

Ser dojrzewający podpuszczkowy z niepasteryzowanego mleka zrobiony ręcznie przez Panią Grażynę. Czarnuszka jest super zdrowa i powoduje charakterystyczny posmak, który nie każdemu pasuje, ale według mnie jest świetny.

 

Skład: mleko krowie niepasteryzowane, czarnuszka, sól, podpuszczka.

Dodaj do koszyka

Ser z mleka krowiego z czosnkiem niedźwiedzim 300 g

14,25 

Jeśli lubisz czosnkowy smak – jest to ser dla siebie. Oprócz czosnku niedźwiedziego Pani Grażyna dorzuca też uprawiany przez siebie tradycyjny czosnek. Smażony jeszcze bardziej uwalnia swój smak.

 

Skład: mleko krowie niepasteryzowane, czosnek niedźwiedzi, czosnek, sól, podpuszczka.

Dodaj do koszyka

Ser z mleka krowiego z orzechami włoskimi 300 g

14,88 

Ser dojrzewający podpuszczkowy Salwaser z niepasteryzowanego mleka z własnego gospodarstwa z orzechami włoskimi ma niepowtarzalny smak. Osobiście zjadam go bez żadnych dodatków :). Otrzymasz świeży ser, z którego być może będzie jeszcze odciekała serwatka – jest to proces naturalny.

 

Skład: mleko krowie niepasteryzowane, orzechy włoskie, sól, podpuszczka.

Dodaj do koszyka

Ser z mleka krowiego z papryczką chili 300 g

15,20 

Ser dla miłośników ostrzejszych smaków – wszystko dzięki dodatkowi papryczki chili. Prawdopodobnie otrzymasz bardzo świeży ser, z którego będzie jeszcze odciekała serwatka – jest to proces naturalny.

 

Skład: mleko krowie niepasteryzowane, papryczka chili, sól, podpuszczka.

Dodaj do koszyka

Ser zwarowy typu Ricotta 300 g

16,54 

Ser zwarowy Pani Grażyny jest najbardziej podobny do włoskiej Ricotty – odrobinę kruchy, o konsystencji delikatnego twarożku, delikatny i słodki w smaku. Oczywiście w porównaniu do Ricotty ze sklepu jest znacznie lepszy. Polecam go szczególnie na słodko –ja dodaję kakao, miód, cynamon i owoce. Może być podstawą do zrobienia sernika z prawdziwego zdarzenia lub nadzieniem do naleśników.

 

Skład: serwatka mleka krowiego.

Niedostępny
Zobacz więcej

Twaróg wiejski półtłusty 300 g

10,88 

Mała porcja sera twarogowego wyrabianego naturalnie na wsi. Twaróg ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania.

 

Skład: mleko krowie, kultury bakterii.

Dodaj do koszyka

Twaróg wiejski półtłusty 500 g

17,50 

Porcja sera twarogowego uzyskiwanego poprzez podgrzanie mleka, a następnie dokładne oddzielenie serwatki dzięki przecedzeniu przez chusty serowarskie. Twaróg ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania. W smaku przepyszny, wiejski. Idealny do naleśników i pierogów.

 

Skład: mleko krowie, kultury bakterii.

Niedostępny
Zobacz więcej

Twarożek czosnkowo – cebulowy 200 g

12,60 

Zwycięzca w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” oraz w wielu innych. Nic dziwnego, aksamitna konsystencja i oryginalny smak robią swoje. Twarożek ma bardzo mocny i charakterystyczny smak – polecam do pieczywa osobom, które lubią ostrość czosnku i cebuli.  

Skład: mleko krowie, śmietana, czosnek, cebula, sól.