Burrata 1 szt. ok. 150 g

14,70 

Burrata jest to elastyczny woreczek z mozarelli w środku wypełniony półpłynną mieszanką drobniutkich strzępków (także mozarelli) i śmietany. Po przekrojeniu woreczka jego aksamitna, kremowa, słodkawa zawartość powolutku, jakby leniwie, wypływa na zewnątrz kusząc nieskazitelnym białym kolorem i gęstą konsystencją i pysznym smakiem.

Skład: mleko krowie, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, śmietanka pasteryzowana.

Termin przydatności do spożycia: 5 – 6 dni 

Niedostępny
Zobacz więcej

Długodojrzewający ser krowi typu parmezan 250 g

25,20 

Ser zrobiony z krowiego mleka w gospodarstwie Państwa Sokołowskich. Dojrzewał aż 2 lata, dzięki czemu jest twardy, ma słodkawy smak, ziarnistą konsystencją i można go stosować do potraw jak znany parmezan. Lub degustować z lampką winą.

Skład: mleko krowie surowe, podpuszczka, sól

Niedostępny
Zobacz więcej

Kryształek sałatkowy 300 ml

14,10 

Pokrojony w kostkę ser podpuszczkowy dojrzewający, utopiony w oliwie z dodatkiem ziół, oliwek i papryczki chili. Szczególnie dobrze odnajduje się w sałatkach.

Skład: ser dojrzewający podpuszczkowy, oliwa, oliwki, papryczka chili, zioła.

Mozzarella Extra 4 szt. ok. 600 g

31,60 

Niezwykle soczysta, miękka i delikatna wzbogaci każdy posiłek amatora zdrowej i smacznej kuchni, zachwyci lekką konsystencją i niepowtarzalnym smakiem świeżego mleka.

Skład:mleko krowie, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna.

Termin przydatności do spożycia: 5 – 6 dni

Mozzarella Ovoletti ok. 500 g

26,23 

Maleńkie kuleczki Mozzarelli Ovoletti to prawdziwe wyzwanie do stworzenia indywidualnych kompozycji smakowych. Idealnie wzbogaca tradycyjne sałatki.

Skład:mleko krowie, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna.

Termin przydatności do spożycia: 5 – 6 dni 

Scamorza naturalna 2 szt. ok. 700 g

36,17 

Ser dojrzewający min. 3 dni. Produkowany według tradycyjnej włoskiej receptury. Należy on do grupy serów „pasta filata” (z masy parzonej), produkowany jest z tych samych składników co mozzarella, a następnie poddany krótkiemu okresowi sezonowania. Jest idealny do spożywania na zimno lub do serwowania z grilla. Doskonały również jako dodatek do gorących kanapek, tostów i pieczonych lub smażonych warzyw.

Skład: mleko krowie, sól, podpuszczka.

Data przydatności: miesiąc od daty produkcji.

Scamorza z peperoncino 2 szt. ok. 800 g

43,37 

Ser dojrzewający min. 3 dni. Produkowany według tradycyjnej włoskiej receptury. Należy on do grupy serów „pasta filata” (z masy parzonej), produkowany jest z tych samych składników co mozzarella, a następnie poddany krótkiemu okresowi sezonowania. Jest idealny do spożywania na zimno lub do serwowania z grilla. Doskonały również jako dodatek do gorących kanapek, tostów i pieczonych lub smażonych warzyw.

Skład: mleko krowie, sól, podpuszczka, peperoncino.

Data przydatności: miesiąc od daty produkcji.

Scamorza z zielonym pieprzem 2 szt. ok.800 g

43,37 

Ser dojrzewający min. 3 dni. Produkowany według tradycyjnej włoskiej receptury. Należy on do grupy serów „pasta filata” (z masy parzonej), produkowany jest z tych samych składników co mozzarella, a następnie poddany krótkiemu okresowi sezonowania. Jest idealny do spożywania na zimno lub do serwowania z grilla. Doskonały również jako dodatek do gorących kanapek, tostów i pieczonych lub smażonych warzyw.

Skład: mleko krowie, sól, podpuszczka, pieprz zielony.

Data przydatności: miesiąc od daty produkcji.

Promocja!

Ser kozi “Sir Grill” 200 g

26,26  22,00 

Ten ser uwielbia gorące sytuacje i do nich właśnie został stworzony. Grill, patelnia, opiekacz – to jego najlepsi towarzysze. Nie rozpuści się, lecz smakowicie zarumieni z wierzchu. W środku zaś zmieni się nie do poznania, stając się delikatny i piankowy.

Sir Grill otrzymał we wrześniu 2013 r. tytuł Smaku Roku na Festiwalu Dobrego Smaku w Grucznie.

Ser kozi dojrzewający “Śmielec” 200 g

24,41 

Długodojrzewający Łomnicki ser kozi, tym odróżniający się od innych, że dojrzewa nie w naturalnej skórce, lecz w czarnej parafinie. To dodaje mu śmiałości i delikatnej pikantności, choć nie ma on żadnych dodatków ziołowych czy przyprawowych.

Ser kozi typu Paneer 300 g (zamów do wtorku do 15:00)

29,30 

Ser z mleka koziego typu Paneer to bardzo atrakcyjny i niespotykany wyrób. Paneer to ser szczególnie znany w kuchni indyjskiej, a do jego produkcji używa się tylko pełnotłustego mleka i soku z cytryny. Ser Paneer nie rozpływa się pod wpływem temperatury, więc można go smażyć, grillować, piec, panierować i podawać na gorąco.

Skład: mleko kozie pasteryzowane, sok z cytryny.

Promocja!

Ser Łomnicki kozi dojrzewający z czarnuszką 200 g

23,63  20,00 

Ser Łomnicki produkowany w certyfikowanym ekologicznie gospodarstwie Kozia Łąką zawsze z surowego mleka koziego od kóz z własnego gospodarstwa.

Sery Łomnickie są dość delikatne w smaku (choć mogą się między sobą znacząco różnić, w zależności od dodatków). Wraz z wiekiem stają się coraz bardziej wyraziste, tracąc początkową (charakterystyczną dla swych młodszych, kilkutygodniowych wcieleń) kwaskowatość i słoność.

Skład: mleko kozie pełne, niepasteryzowane, nienormalizowane, mięta, podpuszczka, sól, kultury bakterii

Ser Łomnicki kozi dojrzewający z miętą 200 g

23,63 

Ser Łomnicki produkowany w ekologicznym gospodarstwie Kozia Łąką zawsze z surowego mleka koziego od kóz z własnego gospodarstwa.

Sery Łomnickie są dość delikatne w smaku (choć mogą się między sobą znacząco różnić, w zależności od dodatków). Wraz z wiekiem stają się coraz bardziej wyraziste, tracąc początkową (charakterystyczną dla swych młodszych, kilkutygodniowych wcieleń) kwaskowatość i słoność.

Skład: mleko kozie pełne, niepasteryzowane, nienormalizowane, mięta, podpuszczka, sól, kultury bakterii

Ser podpuszczkowy kozi 300 g (zamów do wtorku do 15:00)

24,41 

Ser zagrodowy robiony ręcznie przez Panią Beatę na Kurpiach. Ser podpuszczkowy, dojrzewający. Można degustować na samo, z konfiturą, z winem, dodać do sałatki lub zjeść z kanapką. Chyba, że masz lepszy pomysł ;). 

 

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, podpuszczka, sól.

Twaróg wiejski półtłusty 500 g (zamów do wtorku do 15:00)

18,13 

Porcja sera twarogowego uzyskiwanego poprzez podgrzanie mleka, a następnie dokładne oddzielenie serwatki dzięki przecedzeniu przez chusty serowarskie. Twaróg ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania. W smaku przepyszny, wiejski. Idealny do naleśników i pierogów.

 

Skład: mleko krowie, kultury bakterii.

Twarożek czosnkowo – cebulowy 200 g

12,60 

Zwycięzca w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” oraz w wielu innych. Nic dziwnego, aksamitna konsystencja i oryginalny smak robią swoje. Twarożek ma bardzo mocny i charakterystyczny smak – polecam do pieczywa osobom, które lubią ostrość czosnku i cebuli.  

Skład: mleko krowie, śmietana, czosnek, cebula, sól.