Wyświetlanie wszystkich 32 wyników

Ser podpuszczkowy kozi wędzony 200 g

19,53 

Ser kozi wędzony tradycyjnie na drewnie: olchowym 70% i bukowym 30%.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Ser podpuszczkowy kozi pomidor-bazylia-czosnek 300 g

24,41 

Ser podpuszczkowy kozi z gospodarstwa Leśna Polana z dodatkiem czarnuszki. Ser świeży, młody.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, mieszanka przypraw (pomidor, czosnek, bazylia), podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Ser podpuszczkowy kozi naturalny 300 g

24,41 

Ser podpuszczkowy kozi z gospodarstwa Leśna PolanaSer . Ser naturalny, świeży, młody.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Ser podpuszczkowy kozi z czosnkiem niedźwiedzim 300 g

24,41 

Ser podpuszczkowy kozi z gospodarstwa Leśna Polana z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Ser świeży, młody.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, czosnek niedźwiedzi, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Ser podpuszczkowy kozi z czarnuszką 300 g

24,41 

Ser podpuszczkowy kozi z gospodarstwa Leśna Polana z dodatkiem czarnuszki. Ser świeży, młody.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, czarnuszka, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Masło wiejskie 200 g

10,96 

Pora na prawdziwe masło. Uzyskane ze śmietany z własnego gospodarstwa. Smak jest o niebo lepszy niż smak znany ze sklepu.

 

Skład: śmietana krowia pasteryzowana.

Mleko prosto od krowy 1 l

5,36 

Prawdziwe, wiejskie mleko od krowy wypasanej i karmionej w zgodzie z naturą rasy Montbeliard. Niepasteryzowane, o zawartości tłuszczu min. 4%.

 

Skład: mleko krowie niepasteryzowane.

10 jaj wiejskich od Państwa Michalak

12,27 

Jaja z Farmy Mlecznej to jajka prawdziwie wiejskie, świeże, od szczęśliwych kur mających dużą przestrzeń do życia (zarówno w kurniku jak i na zewnątrz). Aktualnie Państwo Michalak mają dużo młodych kurek, które znoszą małe jajka.

Śmietana prosto od krowy 200 ml

6,58 

Śmietana jest niepasteryzowana i pochodząca z prawdziwego mleka od krów wypasanych naturalnie. Śmietana jest obłędnie dobra w smaku. Pełnotłusta (ok. 40% zawartości tłuszczu), gęsta – chociaż ze względu na bardzo tradycyjny charakter produkcji i brak ciągłości, nie możemy tego obiecać i czasem będzie rzadsza.

 

Skład: mleko krowie niepasteryzowane.

Jogurt krowi 200 ml

4,70 

Pora na śniadanie – jogurt z mleka prosto od kurpiowskiej krowy i dodatki – takie jak lubisz :). Skład: mleko krowie pasteryzowane, kultury bakterii.

 

Skład: mleko krowie pasteryzowane, kultury bakterii.

Jaja wiejskie 10 szt.

13,51 

Jajka od kur z wolnego wybiegu z Hacjendy „Trzy Brzozy”. Kury karmione wyłącznie ziarnem, czasami też robaczkami ;).

Jaja od zielononóżki wolnobiegającej 10 szt.

14,78 

Jajka od kury zielononóżki charakteryzują się lepszymi parametrami cholesterolu oraz lepszym stosunkiem kwasów tłuszczowych omega 6 do omega 3, w porównaniu ze zwykłymi jajami. Kury, rzecz jasna, biegają sobie wolno na wygrodzonym, zabezpieczonym obszarze na terenie gospodarstwa „Trzy Brzozy”.

Twaróg wiejski półtłusty 300 g

11,25 

Mała porcja sera twarogowego wyrabianego naturalnie na wsi. Twaróg ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania.

 

Skład: mleko krowie, kultury bakterii.

Masło wiejskie klarowane 200 ml

13,10 

Masło klarowane idealnie nadaje się do smażenia.

 

Skład: masło pasteryzowane.

Twaróg wiejski półtłusty 500 g

18,13 

Porcja sera twarogowego uzyskiwanego poprzez podgrzanie mleka, a następnie dokładne oddzielenie serwatki dzięki przecedzeniu przez chusty serowarskie. Twaróg ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania. W smaku przepyszny, wiejski. Idealny do naleśników i pierogów.

 

Skład: mleko krowie, kultury bakterii.

Jogurt kozi 200 ml

6,38 

Jogurt z mleka koziego jest bardzo aksamitny i delikatny w smaku. Polecam z granolą i borówkami :).

 

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, kultury bakterii

Twarożek czosnkowo – cebulowy 200 g

12,60 

Zwycięzca w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” oraz w wielu innych. Nic dziwnego, aksamitna konsystencja i oryginalny smak robią swoje. Twarożek ma bardzo mocny i charakterystyczny smak – polecam do pieczywa osobom, które lubią ostrość czosnku i cebuli.  

Skład: mleko krowie, śmietana, czosnek, cebula, sól.

Ser podpuszczkowy kozi 300 g

24,41 

Ser zagrodowy robiony ręcznie przez Panią Beatę na Kurpiach. Ser podpuszczkowy, dojrzewający. Można degustować na samo, z konfiturą, z winem, dodać do sałatki lub zjeść z kanapką. Chyba, że masz lepszy pomysł ;). 

 

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, podpuszczka, sól.

Mleko kozie 1 l

12,50 

Mleko od kóz z własnego gospodarstwa Państwa Michalak. Kozy mają się tam bardzo dobrze, więc i mleko jest fantastycznej jakości. Niepasteryzowane i pełnotłuste.

 

Skład: mleko kozie niepasteryzowane.

Serwatka kozia 1 l

7,57 

Niepasteryzowana serwatka kozia w dużej butelce. Najpyszniejsza w koktajlach. Serwatka zdobyła uznanie sportowców, jest także stosowana w medycynie naturalnej.

 

Skład: serwatka kozia 100%.

Promocja!

Kryształek sałatkowy 300 ml

14,10  11,00 

Pokrojony w kostkę ser podpuszczkowy dojrzewający, utopiony w oliwie z dodatkiem ziół, oliwek i papryczki chili. Szczególnie dobrze odnajduje się w sałatkach.

Skład: ser dojrzewający podpuszczkowy, oliwa, oliwki, papryczka chili, zioła.

Ser kozi typu Paneer 300 g

29,30 

Ser z mleka koziego typu Paneer to bardzo atrakcyjny i niespotykany wyrób. Paneer to ser szczególnie znany w kuchni indyjskiej, a do jego produkcji używa się tylko pełnotłustego mleka i soku z cytryny. Ser Paneer nie rozpływa się pod wpływem temperatury, więc można go smażyć, grillować, piec, panierować i podawać na gorąco.

Skład: mleko kozie pasteryzowane, sok z cytryny.

Ser Łomnicki kozi dojrzewający z czarnuszką 200 g

23,63 

Ser Łomnicki produkowany w certyfikowanym ekologicznie gospodarstwie Kozia Łąką zawsze z surowego mleka koziego od kóz z własnego gospodarstwa.

Sery Łomnickie są dość delikatne w smaku (choć mogą się między sobą znacząco różnić, w zależności od dodatków). Wraz z wiekiem stają się coraz bardziej wyraziste, tracąc początkową (charakterystyczną dla swych młodszych, kilkutygodniowych wcieleń) kwaskowatość i słoność.

Skład: mleko kozie pełne, niepasteryzowane, nienormalizowane, mięta, podpuszczka, sól, kultury bakterii

Twaróg wiejski półtłusty 1 kg

35,25 

Duża porcja twarogu uzyskiwanego według tradycyjnej receptury z mleka krowiego. Twaróg jest bardzo dobrze odsączony z serwatki, dzięki czemu ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania. Jest wyjątkowy w smaku, o niebo lepszy niż twaróg ze sklepu. Idealny na sernik.

 

Skład: mleko krowie, kultury bakterii.

Owca sałatkowa 150 g – ser owczy typu feta (dostarczamy w czwartki)

20,08 

100% owczy ser podpuszczkowy, idealny do sałatki, szakszuki, jako farsz do mięsa, łososia albo pokrojony w kostki na desce serów.

  1. Skład: mleko owcze termizowane, sól, podpuszczka, kultury bakterii
  2. Waga 150g (+/-20g)
  3. Termin przydatności min. 5 – 6 dni.

Jogurt owczy bardzo naturalny 220 ml (dostarczamy w czwartki)

11,03 

100% owczy jogurt, do mleka dodajemy jedynie probiotyczne bakterie jogurtowe. Pyszny jeśli wyjadasz go łyżeczką prosto ze słoiczka, świetnie będzie pasował również do porannego musli, jako baza sosu czy dodatek do zupy.

  1. Skład: mleko owcze pasteryzowane, kultury bakterii

Ser owczy Antek z mieszanką zielenin 200 g ((dostarczamy w czwartki)

24,10 

100% owczy świeży serek podpuszczkowy z dodatkiem sezonowych ziół i jadalnych chwastów. Najczęściej do serka trafia szczypiorek, pokrzywa, listki krwawnika, podagrycznik, w miarę dostępności również czosnek niedźwiedzi.

  1. Skład: mleko owcze termizowane, zioła, sól, podpuszczka, kultury bakterii
  2. Waga 200g (+/-20g)
  3. Termin przydatności min. 5 – 6 dni

Owca kanapkowa w przyprawach 180 g – twarożek owczy z pomidorem, chili i oregano (dostarczamy w czwartki)

24,10 

100% owczy delikatnie solony twarożek podpuszczkowy . Doskonały na kanapki, gładko się rozsmarowuje. Serek otoczony jest mieszanką przypraw.

  1. Skład: mleko owcze termizowane, sól, podpuszczka, kultury bakterii
  2. Waga 180g (+/-20g)
  3. Termin przydatności min. 5 – 6 dni
Niedostępny
Zobacz więcej

Długodojrzewający ser krowi typu parmezan 250 g

28,20 

Ser zrobiony z krowiego mleka w gospodarstwie Państwa Sokołowskich. Dojrzewał aż 2 lata, dzięki czemu jest twardy, ma słodkawy smak, ziarnistą konsystencją i można go stosować do potraw jak znany parmezan. Lub degustować z lampką winą.

Skład: mleko krowie surowe, podpuszczka, sól

Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi młody z czosnkiem, pomidorem i bazylią 250 g

14,97 

Młoda, zaledwie kilkudniowa wersja sera dojrzewającego, wytwarzana z niepasteryzowanego krowiego mleka. Bardzo delikatny, rozpływający się praktycznie w ustach. Nadaje się świetnie zarówno na kanapki, jak i jako dodatek do sałatek. Bardzo dobrze się rozpuszcza na tostach lub w potrawach.

Skład: mleko krowie pełne, niepasteryzowane, nienormalizowane, czosnek, pomidor, bazylia, podpuszczka, sól, kultury bakterii

Promocja!
Niedostępny
Zobacz więcej

Ser kozi dojrzewający “Śmielec” 200 g

22,16  17,00 

Długodojrzewający Łomnicki ser kozi, tym odróżniający się od innych, że dojrzewa nie w naturalnej skórce, lecz w czarnej parafinie. To dodaje mu śmiałości i delikatnej pikantności, choć nie ma on żadnych dodatków ziołowych czy przyprawowych.

Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi dojrzewający “Czarny bez” 200 g

14,65 

Ser długodojrzewajacy, wytwarzany z mleka krowiego niepasteryzowanego. W swoim wnętrzu kryje owoce czarnego bzu a skórka pokryta jest pulpą wytworzoną z tych owoców. W smaku lekko słodki. Idealny do wina czy na deskę serów.

Skład: mleko krowie pełne, niepasteryzowane, nienormalizowane, owoce czarnego bzu, podpuszczka, sól, kultury bakterii