Wyświetlanie wszystkich 34 wyników

Jaja od zielononóżki wolnobiegającej

14,78 10 szt.

Jajka od kury zielononóżki charakteryzują się lepszymi parametrami cholesterolu oraz lepszym stosunkiem kwasów tłuszczowych omega 6 do omega 3, w porównaniu ze zwykłymi jajami. Kury, rzecz jasna, biegają sobie wolno na wygrodzonym, zabezpieczonym obszarze na terenie gospodarstwa „Trzy Brzozy”.

Jaja wiejskie

13,51 

Jajka od kur z wolnego wybiegu z Hacjendy „Trzy Brzozy”. Kury karmione wyłącznie ziarnem, czasami też robaczkami ;).

Twaróg wiejski półtłusty

19,85 500 g

Porcja sera twarogowego uzyskiwanego poprzez podgrzanie mleka, a następnie dokładne oddzielenie serwatki dzięki przecedzeniu przez chusty serowarskie. Twaróg ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania. W smaku przepyszny, wiejski. Idealny do naleśników i pierogów.

Skład: mleko krowie, kultury bakterii.

Mozzarella z mleka krowiego EKO

14,85 200 g

Mozzarella ręcznie wyrabiania z pełnotłustego niepasteryzowanego krowiego mleka ekologicznego.

Skład: Mleko świeże EKO, sok z cytryny, podpuszczka, sól jodowana.

Twarożek czosnkowo – cebulowy

15,29 200 ml

Zwycięzca w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” oraz w wielu innych. Nic dziwnego, aksamitna konsystencja i oryginalny smak robią swoje. Twarożek ma bardzo mocny i charakterystyczny smak – polecam do pieczywa osobom, które lubią ostrość czosnku i cebuli.

Skład: mleko krowie, śmietana, czosnek, cebula, sól.

Ser z mleka krowiego EKO dojrzewający EM MENTALER

26,40 300 g

SER EM MENTALER- jest to ser wyrabiany ręcznie, dojrzewający 3-4 miesiące z mleka krowiego niepasteryzowanego, dzięki czemu zawiera naturalne wapno. Ser posiada naturalną jadalną skórkę. Bez dodatków barwników czy chlorku wapnia. Dojrzewa w temperaturze 18-20 stopni C w parafinie.

Skład: Mleko świeże niepasteryzowane ekologiczne, kultury bakteryjne (mezofilne-termofilne, PB LYO), podpuszczka, oliwa extra virgin, sól niejodowana.

Ser z mleka krowiego EKO młody typu gouda

23,09 300 g

Ser Młoda Gouda to ser dojrzewający 1 miesiąc, zawierający mleko ekologiczne niepasteryzowane zachowujące naturalny wapń.

Skład: Mleko świeże niepasteryzowane, kultury bakteryjne MSO, sól niejodowana, podpuszczka, oliwa extra virgin.

Kryształek sałatkowy

19,09 300 ml

Pokrojony w kostkę ser podpuszczkowy dojrzewający, utopiony w oliwie z dodatkiem ziół, oliwek i papryczki chili. Szczególnie dobrze odnajduje się w sałatkach.

Skład: ser dojrzewający podpuszczkowy, oliwa, oliwki, papryczka chili, zioła.

Ser z mleka krowiego EKO dojrzewający Piwosz

29,70 300 g

Piwosz jest serem dojrzewającym od 4 do 5 miesięcy. Produkowany jest z mleka pełnotłustego niepasteryzowanego . Nacierany jest przez miesiąc piwem pszennym oraz po miesiącu przez 3 dni jest smarowany oliwą extra virgin. Dzięki takiej technice powstaje w pełni jadalna złocista skórka. Ser nie zawiera żadnych toksyn oraz składników grupy E.

Skład: Mleko świeże niepasteryzowane EKO, kultury bakteryjne startowe mezofilne grupy sera gouda i pleśniowego (bez pleśni), podpuszczka, sól niejodowana serowarska, oliwa extra virgin, piwo pszenne.

Ser Czarnuszek typu gouda dojrzewający 3 miesiące

30,32 300 g

Ser Czarnuszek typu gouda dojrzewający 3 miesiące. Do wytworzenia sera z czarnuszką użyto mleka świeżego, niepasteryzowanego, posiadającego naturalne wapno.

Skład: mleko EKO świeże niepasteryzowane, czarnuszka, podpuszczka, kultury bakteryjne MSO, sól, oliwa extra vergine z oliwek

Ser Fieno typu Pecorino

32,05 200 g

Ser Fieno typu Pecorino Jest to ser typu kruchego z ekologicznego mleka krowiego. Ser przez 2 tygodnie po wyjęciu z formy jest nacierany oliwą. Następnie dojrzewa przez 9 miesięcy w sianie.

Skład: mleko ekologiczne krowie, bakterie startowe PG, podpuszczka, sól, oliwa extra virgin.