Wyświetlanie wszystkich 36 wyników

Fiesta w oliwie

15,28 150 g

Pyszny ser przekąskowy w typie sera feta zanurzony w oliwie z dodatkiem pieprzu kolorowego i czosnku. Wytwarzany z mleka krowiego, można go serwować samodzielnie w formie bądź jako dodatek do sałatek i innych potraw.

Fiesta

15,28 220 g

Pyszny ser przekąskowy w typie sera feta. Wytwarzany z mleka krowiego, można go serwować w formie kostek, w połączeniu z oliwą i ziołami bądź jako dodatek do sałatek i innych potraw.

Śmietana prosto od krowy

8,82 200 ml

Śmietana jest niepasteryzowana i pochodząca z prawdziwego mleka od krów wypasanych naturalnie. Śmietana jest obłędnie dobra w smaku. Pełnotłusta (ok. 40% zawartości tłuszczu), gęsta – chociaż ze względu na bardzo tradycyjny charakter produkcji i brak ciągłości, nie możemy tego obiecać i czasem będzie rzadsza.

Jaja od zielononóżki wolnobiegającej

14,99 10 szt.

Jajka od kury zielononóżki charakteryzują się lepszymi parametrami cholesterolu oraz lepszym stosunkiem kwasów tłuszczowych omega 6 do omega 3, w porównaniu ze zwykłymi jajami. Kury, rzecz jasna, biegają sobie wolno na wygrodzonym, zabezpieczonym obszarze na terenie gospodarstwa „Trzy Brzozy”.

Jaja wiejskie

14,11 10 szt.

Jajka od kur z wolnego wybiegu z Hacjendy „Trzy Brzozy”. Kury karmione wyłącznie ziarnem, czasami też robaczkami ;).

Twaróg wiejski półtłusty

21,17 500 g

Porcja sera twarogowego uzyskiwanego poprzez podgrzanie mleka, a następnie dokładne oddzielenie serwatki dzięki przecedzeniu przez chusty serowarskie. Twaróg ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania. W smaku przepyszny, wiejski. Idealny do naleśników i pierogów.

Jogurt kozi

6,70 200 ml

Pyszna porcja zdrowia – naturalny, ręcznie wyrabiany kozi jogurt jest polecany alergikom i lekkostrawny. Zaskakująco dobrze komponuje się z truskawkami – razem tworzą pełnowartościowy, smaczny deser. Jogurt kozi może być również składnikiem muffinów lub racuchów.

Twarożek czosnkowo – cebulowy

16,72 200 ml

Zwycięzca w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” oraz w wielu innych. Nic dziwnego, aksamitna konsystencja i oryginalny smak robią swoje. Twarożek ma bardzo mocny i charakterystyczny smak – polecam do pieczywa osobom, które lubią ostrość czosnku i cebuli.

Ser z mleka krowiego EKO dojrzewający EM MENTALER

26,88 300 g

SER EM MENTALER- jest to ser wyrabiany ręcznie, dojrzewający 3-4 miesiące z mleka krowiego niepasteryzowanego, dzięki czemu zawiera naturalne wapno. Ser posiada naturalną jadalną skórkę. Bez dodatków barwników czy chlorku wapnia. Dojrzewa w temperaturze 18-20 stopni C w parafinie.

Ser z mleka krowiego EKO dojrzewający pleśniowy Piwosz

30,23 300 g

Piwosz jest serem dojrzewającym od 4 do 5 miesięcy. Produkowany jest z mleka pełnotłustego niepasteryzowanego . Nacierany jest przez miesiąc piwem pszennym oraz po miesiącu przez 3 dni jest smarowany oliwą extra virgin. Dzięki takiej technice powstaje w pełni jadalna złocista skórka. Ser nie zawiera żadnych toksyn oraz składników grupy E.

Ser Fieno typu Pecorino

32,63 200 g

Ser Fieno typu Pecorino Jest to ser typu kruchego z ekologicznego mleka krowiego. Ser przez 2 tygodnie po wyjęciu z formy jest nacierany oliwą. Następnie dojrzewa przez 9 miesięcy w sianie.

Jaja kurze EKO

18,03 10 szt.

Sposób karmienia i chowu kur, nie pozostaje bez wpływu na jakość jaj. Do niewątpliwych walorów jajek ekologicznych należy ich smak, o którym przekonać się może każdy z nas. Kury hodowane na wolnym wybiegu, wraz z kogutami. Karmione ekologicznym zbożem z gospodarstwa, głównie pszenicą oraz pozostałościami eko warzyw, nie mówiąc już o trawce, w której od rana do wieczora wyszukują smakołyki.