Wyświetlanie wszystkich 48 wyników

Ser Czarnuszek typu gouda dojrzewający 3 miesiące 300g

29,40 
Ser Czarnuszek typu gouda dojrzewający 3 miesiące. Do wytworzenia sera z czarnuszką użyto mleka świeżego, niepasteryzowanego, posiadającego naturalne wapno.
Skład: mleko EKO świeże niepasteryzowane, czarnuszka, podpuszczka, kultury bakteryjne MSO, sól, oliwa extra vergine z oliwek
Termin przydatności: 14 dni

Masło wiejskie 200 g

11,26 

Pora na prawdziwe masło. Uzyskane ze śmietany z własnego gospodarstwa. Smak jest o niebo lepszy niż smak znany ze sklepu.

Termin przydatności do spożycia: 5 dni

Skład: śmietana krowia pasteryzowana.

Mleko prosto od krowy 1 l

5,72 

Prawdziwe, wiejskie mleko od krowy wypasanej i karmionej w zgodzie z naturą rasy Montbeliard. Niepasteryzowane, o zawartości tłuszczu min. 4%.

Termin przydatności do spożycia: 2 dni

Skład: mleko krowie niepasteryzowane.

10 jaj wiejskich od Państwa Michalak

14,21 

Jaja z Farmy Mlecznej to jajka prawdziwie wiejskie, świeże, od szczęśliwych kur mających dużą przestrzeń do życia (zarówno w kurniku jak i na zewnątrz). Aktualnie Państwo Michalak mają dużo młodych kurek, które znoszą małe jajka.

Śmietana prosto od krowy 200 ml

7,45 

Śmietana jest niepasteryzowana i pochodząca z prawdziwego mleka od krów wypasanych naturalnie. Śmietana jest obłędnie dobra w smaku. Pełnotłusta (ok. 40% zawartości tłuszczu), gęsta – chociaż ze względu na bardzo tradycyjny charakter produkcji i brak ciągłości, nie możemy tego obiecać i czasem będzie rzadsza.

Skład: mleko krowie niepasteryzowane.

Termin przydatności do spożycia: 4-5 dni

Jogurt krowi 200 ml

5,54 

Pora na śniadanie – jogurt z mleka prosto od kurpiowskiej krowy i dodatki – takie jak lubisz :). Skład: mleko krowie pasteryzowane, kultury bakterii.

Termin przydatności do spożycia: 6 dni

Skład: mleko krowie pasteryzowane, kultury bakterii.

Jaja od zielononóżki wolnobiegającej 10 szt.

14,78 

Jajka od kury zielononóżki charakteryzują się lepszymi parametrami cholesterolu oraz lepszym stosunkiem kwasów tłuszczowych omega 6 do omega 3, w porównaniu ze zwykłymi jajami. Kury, rzecz jasna, biegają sobie wolno na wygrodzonym, zabezpieczonym obszarze na terenie gospodarstwa „Trzy Brzozy”.

Jaja wiejskie 10 szt.

13,51 

Jajka od kur z wolnego wybiegu z Hacjendy „Trzy Brzozy”. Kury karmione wyłącznie ziarnem, czasami też robaczkami ;).

Twaróg wiejski półtłusty 300 g

12,10 

Mała porcja sera twarogowego wyrabianego naturalnie na wsi. Twaróg ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania.

 

Skład: mleko krowie, kultury bakterii.

Twaróg wiejski półtłusty 500 g

19,85 

Porcja sera twarogowego uzyskiwanego poprzez podgrzanie mleka, a następnie dokładne oddzielenie serwatki dzięki przecedzeniu przez chusty serowarskie. Twaróg ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania. W smaku przepyszny, wiejski. Idealny do naleśników i pierogów.

 

Skład: mleko krowie, kultury bakterii.

Masło wiejskie klarowane 200 ml

15,07 

Masło klarowane idealnie nadaje się do smażenia.

Skład: masło pasteryzowane.

Termin przydatności do spożycia: 25 dni

Jogurt kozi 200 ml

7,62 

Jogurt z mleka koziego jest bardzo aksamitny i delikatny w smaku. Polecam z granolą i borówkami :).

Skład: mleko kozie pasteryzowane, kultury bakterii

Mleko kozie 1 l

13,34 

Mleko od kóz z własnego gospodarstwa Państwa Michalak. Kozy mają się tam bardzo dobrze, więc i mleko jest fantastycznej jakości. Niepasteryzowane i pełnotłuste.

Termin przydatności do spożycia: 2 dni

Skład: mleko kozie niepasteryzowane.

Twarożek czosnkowo – cebulowy 200 g

15,29 

Zwycięzca w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” oraz w wielu innych. Nic dziwnego, aksamitna konsystencja i oryginalny smak robią swoje. Twarożek ma bardzo mocny i charakterystyczny smak – polecam do pieczywa osobom, które lubią ostrość czosnku i cebuli.  

Skład: mleko krowie, śmietana, czosnek, cebula, sól.

Mozzarella 200g z mleka krowiego EKO

16,08 

Mozzarella ręcznie wyrabiania z pełnotłustego niepasteryzowanego krowiego mleka ekologicznego.

Skład:  Mleko świeże EKO, sok z cytryny, podpuszczka, sól jodowana.

Ser dojrzewający Dziurawiec 300g z mleka krowiego EKO

24,00 
SER DZIURAWIEC- Ser dojrzewający od 2 do 3 miesięcy z mleka krowiego EKO niepasteryzowanego, dzięki czemu zawiera naturalne wapno.

Skórka powstaje z nacierania oliwą extra virgin i jest jadalna.

Skład: Mleko krowie niepasteryzowane EKO, Bakterie starterowe mezofilne, podpuszczka, oliwa extra virgin, sól niejodowana serowarska.

Ser podpuszczkowy kozi 300 g

27,72 

Ser zagrodowy robiony ręcznie przez Panią Beatę na Kurpiach. Ser podpuszczkowy, dojrzewający. Można degustować na samo, z konfiturą, z winem, dodać do sałatki lub zjeść z kanapką. Chyba, że masz lepszy pomysł ;).

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, podpuszczka, sól.

Ser biały twarogowy 300g z mleka krowiego EKO

11,21 
Ser biały powstaje z niepasteryzowanego zsiadłego mleka krowiego.
Skład: Świeże ekologiczne mleko.

Ser kozi typu Paneer 300 g

33,26 

Ser z mleka koziego typu Paneer to bardzo atrakcyjny i niespotykany wyrób. Paneer to ser szczególnie znany w kuchni indyjskiej, a do jego produkcji używa się tylko pełnotłustego mleka i soku z cytryny. Ser Paneer nie rozpływa się pod wpływem temperatury, więc można go smażyć, grillować, piec, panierować i podawać na gorąco.

Skład: mleko kozie pasteryzowane, sok z cytryny.

Serwatka kozia 1 l

8,32 

Niepasteryzowana serwatka kozia w dużej butelce. Najpyszniejsza w koktajlach. Serwatka zdobyła uznanie sportowców, jest także stosowana w medycynie naturalnej.

Termin przydatności do spożycia: 6 dni

Skład: serwatka kozia 100%.

Ser z mleka krowiego EKO dojrzewający EM MENTALER 300g

25,60 
SER EM MENTALER- jest to ser wyrabiany ręcznie, dojrzewający 3-4 miesiące z mleka krowiego niepasteryzowanego, dzięki czemu zawiera naturalne wapno. Ser posiada naturalną jadalną skórkę. Bez dodatków barwników czy chlorku wapnia. Dojrzewa w temperaturze 18-20 stopni C w parafinie.
Skład:
Mleko świeże niepasteryzowane ekologiczne, kultury bakteryjne (mezofilne-termofilne, PB LYO), podpuszczka, oliwa extra virgin, sól niejodowana.

Ser podpuszczkowy kozi wędzony 200 g

19,43 

Ser kozi wędzony tradycyjnie na drewnie: olchowym 70% i bukowym 30%.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Termin przydatności do spożycia: 10 dni

Kryształek sałatkowy 300 ml

19,09 

Pokrojony w kostkę ser podpuszczkowy dojrzewający, utopiony w oliwie z dodatkiem ziół, oliwek i papryczki chili. Szczególnie dobrze odnajduje się w sałatkach.

Skład: ser dojrzewający podpuszczkowy, oliwa, oliwki, papryczka chili, zioła.

Ser z mleka krowiego EKO młody typu gouda 300 g

22,40 
Ser Młoda Gouda to ser dojrzewający 1 miesiąc, zawierający mleko ekologiczne niepasteryzowane zachowujące naturalny wapń.
Skład: Mleko świeże niepasteryzowane, kultury bakteryjne MSO, sól niejodowana, podpuszczka, oliwa extra virgin.
Termin przydatności do spożycia: 14 dni

Śniadaniowy twarożek z mleka eko ze szczypiorkiem i rzodkiewką 200g

12,80 
Śniadanie to podstawa! Dlatego też polecamy przepyszny twarożek z mleka Eko w towarzystwie szczypiorku i rzodkiewki.
 
Skład: Mleko świeże EKO, szczypiorek, rzodkiewka, sól , pieprz
 
Termin przydatności: 5 dni

Ser z mleka krowiego EKO dojrzewający Piwosz 300g

28,80 

Piwosz jest serem dojrzewającym od 4 do 5 miesięcy. Produkowany jest z mleka pełnotłustego niepasteryzowanego . Nacierany jest przez miesiąc piwem pszennym oraz po miesiącu przez 3 dni jest smarowany oliwą extra virgin. Dzięki takiej technice powstaje w pełni jadalna złocista skórka. Ser nie zawiera żadnych toksyn oraz składników grupy E.

Skład: Mleko świeże niepasteryzowane EKO, kultury bakteryjne startowe mezofilne grupy sera gouda i pleśniowego (bez pleśni), podpuszczka, sól niejodowana serowarska, oliwa extra virgin, piwo pszenne.

Ser podpuszczkowy kozi pomidor-bazylia-czosnek 300 g

24,29 

Ser podpuszczkowy kozi z gospodarstwa Leśna Polana z dodatkiem czarnuszki. Ser świeży, młody.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, mieszanka przypraw (pomidor, czosnek, bazylia), podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Termin przydatności do spożycia: 10 dni

Masło z mleka EKO 150 g

12,60 

Masło z mleka krowiego

Skład: śmietana z mleka Eko

Termin produktu do spożycia: 14 dni

Masło kozie 100 g

13,34 

Masło wiejskie wyrabiane ze śmietany koziej, która nie była pasteryzowana i jest bardzo delikatna w smaku. Polecam koneserom wyrobów kozich oraz oczywiście osobom, które nie mogą jeść masła krowiego.   Skład: śmietana kozia niepasteryzowana.

Termin przydatności do spożycia: 5 dni

Ser podpuszczkowy kozi z czosnkiem niedźwiedzim 300 g

24,29 

Ser podpuszczkowy kozi z gospodarstwa Leśna Polana z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Ser świeży, młody.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, czosnek niedźwiedzi, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Termin przydatności do spożycia: 10 dni

Ser podpuszczkowy kozi z czarnuszką 300 g

24,29 

Ser podpuszczkowy kozi z gospodarstwa Leśna Polana z dodatkiem czarnuszki. Ser świeży, młody.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, czarnuszka, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Termin przydatności do spożycia: 10 dni

Ser podpuszczkowy kozi naturalny 300 g

24,29 

Ser podpuszczkowy kozi z gospodarstwa Leśna Polana. Ser naturalny, świeży, młody.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Termin przydatności do spożycia: 10 dni

Śniadaniowy twarożek czosnkowo ogórkowy 200g

13,44 
Śniadaniowy twarożek czosnkowo ogórkowy 200 g
Skład: ser biały z mleka ekologicznego, czosnek, ogórek zielony, sól, pieprz, mleko ekologiczne
Termin przydatności: 3 dni od otwarcia

Ser Fieno typu Pecorino 200g

31,08 

Ser Fieno typu Pecorino

Jest to ser typu kruchego z ekologicznego mleka krowiego. Ser przez 2 tygodnie po wyjęciu z formy jest nacierany oliwą extra vergin. Następnie dojrzewa przez 9 miesięcy w sianie.
Skład: mleko ekologiczne krowie, bakterie startowe PG, podpuszczka, sól, oliwa extra vergine.
Termin przydatności do spożycia: 20 dni

Twarożek krowi podpuszczkowy z pomidorem i czosnkiem 200g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

12,13 

Twarożek podpuszczkowy – delikatnie solony, otulony przyprawami, idealny do rozsmarowania na kromce chleba. Wydzielająca się serwatka jest zjawiskiem naturalnym.

Skład: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka naturalna, kultury bakterii, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

Termin przydatności 7dni

Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi typu halloumi 200 g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

13,17 

Ser typu halloumi robiony przez Magdę ze Śródborskiej Manufaktury Serów.

Skład: mleko krowie pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka naturalna

Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi typu feta naturalny 250 g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

15,16 

Krowi ser podpuszczkowy, idealny do sałatki, szakszuki, jako farsz do mięsa, łososia albo pokrojony w kostki na desce serów.

  1. Skład: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, kultury bakterii
  2. Waga 250g (+/-20g)
  3. Termin przydatności min. 5 – 6 dni.
Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi farmerski z czarnuszką 200 g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

13,17 

Krowi świeży serek podpuszczkowy z dodatkiem czarnuszki.

  1. Skład: mleko krowie pasteryzowane, czarnuszka, sól, podpuszczka, kultury bakterii
  2. Waga 200 – 250 g.
  3. Termin przydatności min. 5 – 6 dni
Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi typu paneer 300 g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

18,19 

Ser typu paneer, szczególnie popularny w kuchni indyjskiej, robiony przez Magdę ze Śródborskiej Manufaktury Serów. Ser świetnie nadaje się do obróbki termicznej – można go smażyć w panierce, piec, grillować.

Skład: mleko krowie pasteryzowane, sok z cytryny, sól

Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi farmerski z kozieradką 200 g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

13,17 

Krowi świeży serek podpuszczkowy z dodatkiem kozieradki.

  1. Skład: mleko krowie pasteryzowane, kozieradka, sól, podpuszczka, kultury bakterii
  2. Waga 200 – 250 g
  3. Termin przydatności min. 5 – 6 dni
Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi farmerski z suszonymi pomidorami 200 g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

13,17 

Krowi świeży serek podpuszczkowy z dodatkiem suszonych pomidorów

  1. Skład: mleko krowie pasteryzowane, suszone pomidory, sól, podpuszczka, kultury bakterii
  2. Waga 200 – 250 g.
  3. Termin przydatności min. 5 – 6 dni
Niedostępny
Zobacz więcej

Ser owczy Gienek wędzony tradycyjnie, podpuszczkowy 200g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

25,99 

Ser Gienek – 100% owczy wędzony tradycyjnie na drewnie olchowo bukowym, ser podpuszczkowy. Mleko owcze zawiera 2x więcej białka niż mleko krowie, 100 g owczego mleka pokrywa aż 19% dziennego zapotrzebowania na wapń. Produkty z mleka owczego wspomagają obniżanie złego cholesterolu, a zawarte w nich sprzężone kwasy linolowe (CLA) wykazują właściwości przeciwnowotworowe.

Skład: mleko owcze termizowane, sól, podpuszczka naturalna, kultury bakterii

Termin przydatności 14 dni

Niedostępny
Zobacz więcej

Ser owczy Antek świeży ser podpuszczkowy 200g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

27,72 

Ser Antek – 100% owczy świeży ser podpuszczkowy, śnieżnobiały, delikatny w smaku, lekko solony. Mleko owcze zawiera 2x więcej białka niż mleko krowie, 100g owczego mleka pokrywa aż 19% dziennego zapotrzebowania na wapń. Produkty z mleka owczego wspomagają obniżanie złego cholesterolu, a zawarte w nich sprzężone kwasy linolowe (CLA) wykazują właściwości przeciwnowotworowe.

Skład: mleko owcze termizowane, sól, podpuszczka naturalna, kultury bakterii

Termin przydatności 7 dni

Niedostępny
Zobacz więcej

Twarożek krowi podpuszczkowy z pomidorem, czarnuszką i czosnkiem 200g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

12,13 

Twarożek podpuszczkowy – delikatnie solony, otulony przyprawami, idealny do rozsmarowania na kromce chleba. Wydzielająca się serwatka jest zjawiskiem naturalnym.

Skład: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka naturalna, kultury bakterii, suszone pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim

Termin przydatności 7dni

Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi farmerski naturalny 200 g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

13,17 

Krowi świeży serek podpuszczkowy naturalny.

  1. Skład: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, kultury bakterii
  2. Waga 200 – 250 g.
  3. Termin przydatności min. 5 – 6 dni
Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi typu feta z suszonymi pomidorami 250 g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

15,16 

Krowi ser podpuszczkowy posypany suszonymi pomidorami, idealny do sałatki, szakszuki, jako farsz do mięsa, łososia albo pokrojony w kostki na desce serów.

  1. Skład: mleko krowie pasteryzowane, suszone pomidory, sól, podpuszczka, kultury bakterii
  2. Waga 250g (+/-20g)
  3. Termin przydatności min. 5 – 6 dni.
Niedostępny
Zobacz więcej

Ser Farmerski wędzony podpuszczkowy 200g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

13,86 

Ser Farmerski wędzony – zgrabny krążek krowiego sera podpuszczkowego wędzony tradycyjnie na drewnie olchowo bukowym.

Skład: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka naturalna, kultury bakterii

Termin przydatności 14 dni

Niedostępny
Zobacz więcej

Twarożek krowi podpuszczkowy z chilli 200g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

12,13 

Twarożek podpuszczkowy – delikatnie solony, otulony przyprawami, idealny do rozsmarowania na kromce chleba. Wydzielająca się serwatka jest zjawiskiem naturalnym.

Skład: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka naturalna, kultury bakterii, chilli

Termin przydatności 7dni