Wyświetlanie 1–44 z 70 wyników

Ser krowi gospodarza z kozieradką

18,33 250 g

Spiżarnia Kalabona z mleka krów żyjących na pograniczu Mazowsza i Lubelszczyzny tworzy pyszny, świeży ser półtwardy. Przyprawiony aromatyczną kozieradką, sprawdzi się jako dodatek do codziennych posiłków i składnik odświętnej deski serów. Doskonały ze świeżym pieczywem i pastą paprykową.

Ser krowi Fiesta

15,28 220 g

Krowi ser typu feta, produkowany z mleka zwierząt żyjących na pograniczu Mazowsza i Lubelszczyzny. Pokrojony w kostkę urozmaici smak sałatek, a pokruszony – pożywnego makaronu, z cukinią i orzechami pini. W formie plastrów, w połączeniu z suszonymi pomidorami, stworzy pyszną kanapkę.

Ser krowi gospodarza z czarnuszką

18,33 250 g

Delikatny, półtwardy tradycyjny ser z mleka krowiego. Doskonale sprawdzi się na eleganckiej desce serów, ale i jako codzienny posiłek, dodatek do sałatek w kawałkach lub starty. Czarnuszka nadaje korzenny smak serowi i posiada właściwości wzmacniające układ odpornościowy.

Ser krowi Fiesta w oliwie

15,28 150 g

Smakowity ser fiesta, pokrojony w kostkę i zanurzony w czosnkowo-pieprznej oliwie. Warzony z sercem w dolinie Wilgi z krowiego mleka od lokalnych dostawców. Niezbędny składnik sałatki greckiej, domowej tarty z łososiem, burakami i bazyliowym pesto oraz krokietów nadziewanych szpinakiem.

Ser krowi Kalabonka w oleju

12,22 120 g

Ser firmowy Spiżarni Kalabona, zatopiony w najwyższej jakości oleju, powstający z mleka pochodzącego od lokalnych krów. Doprawiony kolorowym pieprzem i czosnkiem, które nadają mu wyjątkowy, lekko pikantny smak. Naturalny kremowy serek sprawdzi się na kanapkach i na desce serów.

Śmietana prosto od krowy

8,82 200 ml

Śmietana jest niepasteryzowana i pochodząca z prawdziwego mleka od krów wypasanych naturalnie. Śmietana jest obłędnie dobra w smaku. Pełnotłusta (ok. 40% zawartości tłuszczu), gęsta – chociaż ze względu na bardzo tradycyjny charakter produkcji i brak ciągłości, nie możemy tego obiecać i czasem będzie rzadsza.

Jaja wiejskie białe

14,99 10 szt.

Białe jajka od krzyżówki kur zielononóżek z innymi rasami. Kury, rzecz jasna, biegają sobie wolno na wygrodzonym, zabezpieczonym obszarze na terenie gospodarstwa „Trzy Brzozy”.

Jaja wiejskie

14,11 10 szt.

Jajka od kur z wolnego wybiegu z Hacjendy „Trzy Brzozy”. Kury karmione wyłącznie ziarnem, czasami też robaczkami ;).

Twaróg wiejski półtłusty

21,17 500 g

Porcja sera twarogowego uzyskiwanego poprzez podgrzanie mleka, a następnie dokładne oddzielenie serwatki dzięki przecedzeniu przez chusty serowarskie. Twaróg ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania. W smaku przepyszny, wiejski. Idealny do naleśników i pierogów.

Jogurt kozi

8,47 200 ml

Pyszna porcja zdrowia – naturalny, ręcznie wyrabiany kozi jogurt jest polecany alergikom i lekkostrawny. Zaskakująco dobrze komponuje się z truskawkami – razem tworzą pełnowartościowy, smaczny deser. Jogurt kozi może być również składnikiem muffinów lub racuchów.

Mleko kozie

15,95 1 l

Mleko od kóz z własnego gospodarstwa Państwa Michalak. Kozy mają się tam bardzo dobrze, więc i mleko jest fantastycznej jakości. Niepasteryzowane i pełnotłuste.

Twarożek czosnkowo – cebulowy

16,72 200 ml

Zwycięzca w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” oraz w wielu innych. Nic dziwnego, aksamitna konsystencja i oryginalny smak robią swoje. Twarożek ma bardzo mocny i charakterystyczny smak – polecam do pieczywa osobom, które lubią ostrość czosnku i cebuli.

Ser podpuszczkowy kozi

35,28 300 g

Ser zagrodowy robiony ręcznie przez Panią Beatę na Kurpiach. Ser podpuszczkowy, dojrzewający. Można degustować na samo, z konfiturą, z winem, dodać do sałatki lub zjeść z kanapką. Chyba, że masz lepszy pomysł ;).

Jaja kurze EKO

18,03 10 szt.

Jajka znoszone przez kury żyjące w gospodarstwie z ponad 200-letnią tradycją. Ich jakość i smak bierze się ze znakomitych warunków, w jakich żyją zwierzęta. Kury karmione są ekologicznym zbożem i warzywami, a w wolnym czasie (na wolnym wybiegu!) podskubują świeżą trawę i wyszperane smakołyki.

Ser krowi typu paneer

18,52 300 g

Ser typu paneer, szczególnie popularny w kuchni indyjskiej, robiony przez Magdę ze Śródborskiej Manufaktury Serów. Ser świetnie nadaje się do obróbki termicznej – można go smażyć w panierce, piec, grillować.

Zamów do poniedziałku do 7:00

Ser owczy Antek świeży ser podpuszczkowy

28,22 200 g

Ser Antek – 100% owczy świeży ser podpuszczkowy, śnieżnobiały, delikatny w smaku, lekko solony. Mleko owcze zawiera 2x więcej białka niż mleko krowie, 100g owczego mleka pokrywa aż 19% dziennego zapotrzebowania na wapń. Produkty z mleka owczego wspomagają obniżanie złego cholesterolu, a zawarte w nich sprzężone kwasy linolowe (CLA) wykazują właściwości przeciwnowotworowe.

Zamów do poniedziałku do 7:00

Ser owczy Gienek wędzony tradycyjnie, podpuszczkowy

26,46 200 g

Ser Gienek – 100% owczy wędzony tradycyjnie na drewnie olchowo bukowym, ser podpuszczkowy. Mleko owcze zawiera 2x więcej białka niż mleko krowie, 100 g owczego mleka pokrywa aż 19% dziennego zapotrzebowania na wapń. Produkty z mleka owczego wspomagają obniżanie złego cholesterolu.

Zamów do poniedziałku do 7:00