Wyświetlanie wszystkich 39 wyników

Ser dojrzewający Dziurawiec 300g z mleka krowiego EKO

24,00 
SER DZIURAWIEC- Ser dojrzewający od 2 do 3 miesięcy z mleka krowiego EKO niepasteryzowanego, dzięki czemu zawiera naturalne wapno. 
Skórka powstaje z nacierania oliwą extra virgin i jest jadalna.

Skład: Mleko krowie niepasteryzowane EKO, Bakterie starterowe mezofilne, podpuszczka, oliwa extra virgin, sól niejodowana serowarska.
 

Ser biały twarogowy 300g z mleka krowiego EKO

11,55 
Ser biały powstaje z niepasteryzowanego zsiadłego mleka krowiego.
 
Skład: Świeże ekologiczne mleko.
 
 

Mozzarella 200g z mleka krowiego EKO

14,85 

Mozzarella ręcznie wyrabiania z pełnotłustego niepasteryzowanego krowiego mleka ekologicznego.

Skład:  Mleko świeże EKO, sok z cytryny, podpuszczka, sól jodowana.

Ser z mleka krowiego EKO dojrzewający Piwosz 300g

28,80 

Piwosz jest serem dojrzewającym od 4 do 5 miesięcy. Produkowany jest z mleka pełnotłustego niepasteryzowanego . Nacierany jest przez miesiąc piwem pszennym oraz po miesiącu przez 3 dni jest smarowany oliwą extra virgin. Dzięki takiej technice powstaje w pełni jadalna złocista skórka. Ser nie zawiera żadnych toksyn oraz składników grupy E. 

Skład: Mleko świeże niepasteryzowane EKO, kultury bakteryjne startowe mezofilne grupy sera gouda i pleśniowego (bez pleśni), podpuszczka, sól niejodowana serowarska, oliwa extra virgin, piwo pszenne.

Ser z mleka krowiego EKO dojrzewający EM MENTALER 300g

25,60 
SER EM MENTALER- jest to ser wyrabiany ręcznie, dojrzewający 3-4 miesiące z mleka krowiego niepasteryzowanego, dzięki czemu zawiera naturalne wapno. Ser posiada naturalną jadalną skórkę. Bez dodatków barwników czy chlorku wapnia. Dojrzewa w temperaturze 18-20 stopni C w parafinie.
 
Skład:
Mleko świeże niepasteryzowane ekologiczne, kultury bakteryjne (mezofilne-termofilne, PB LYO), podpuszczka, oliwa extra virgin, sól niejodowana.
 

Ser z mleka krowiego EKO młody typu gouda 300g

22,40 
Ser Młoda Gouda to ser dojrzewający 1 miesiąc zawierający mleko ekologiczne niepasteryzowane zachowujące naturalne wapno. 
 
Skład : Mleko świeże niepasteryzowane, kultury bakteryjne MSO, sól niejodowana,
podpuszczka, oliwa extra virgin.
 
Termin przydatności do spożycia: 14 dni
 
Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi typu halloumi 200 g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

13,17 

Ser typu halloumi, czyli świetny do poddawania obróbce termicznej. Robiony przez Magdę ze Śródborskiej Manufaktury Serów.

Skład:mleko krowie pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka naturalna

Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi typu paneer 300 g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

18,19 

Ser typu paneer, szczególnie popularny w kuchni indyjskiej, robiony przez Magdę ze Śródborskiej Manufaktury Serów. Ser świetnie nadaje się do obróbki termicznej – można go smażyć w panierce, piec, grillować. 

Skład: mleko krowie pasteryzowane, sok z cytryny, sól

Masło wiejskie 200 g

11,26 

Pora na prawdziwe masło. Uzyskane ze śmietany z własnego gospodarstwa. Smak jest o niebo lepszy niż smak znany ze sklepu.

Termin przydatności do spożycia: 5 dni

 

Skład: śmietana krowia pasteryzowana.

Mleko prosto od krowy 1 l

5,72 

Prawdziwe, wiejskie mleko od krowy wypasanej i karmionej w zgodzie z naturą rasy Montbeliard. Niepasteryzowane, o zawartości tłuszczu min. 4%.

 

Skład: mleko krowie niepasteryzowane.

Śmietana prosto od krowy 200 ml

7,45 

Śmietana jest niepasteryzowana i pochodząca z prawdziwego mleka od krów wypasanych naturalnie. Śmietana jest obłędnie dobra w smaku. Pełnotłusta (ok. 40% zawartości tłuszczu), gęsta – chociaż ze względu na bardzo tradycyjny charakter produkcji i brak ciągłości, nie możemy tego obiecać i czasem będzie rzadsza.

 

Skład: mleko krowie niepasteryzowane.

10 jaj wiejskich od Państwa Michalak

13,34 

Jaja z Farmy Mlecznej to jajka prawdziwie wiejskie, świeże, od szczęśliwych kur mających dużą przestrzeń do życia (zarówno w kurniku jak i na zewnątrz). Aktualnie Państwo Michalak mają dużo młodych kurek, które znoszą małe jajka.

Jogurt krowi 200 ml

5,54 

Pora na śniadanie – jogurt z mleka prosto od kurpiowskiej krowy i dodatki – takie jak lubisz :). Skład: mleko krowie pasteryzowane, kultury bakterii.

 

Skład: mleko krowie pasteryzowane, kultury bakterii.

Jaja wiejskie 10 szt.

13,51 

Jajka od kur z wolnego wybiegu z Hacjendy „Trzy Brzozy”. Kury karmione wyłącznie ziarnem, czasami też robaczkami ;).

Jaja od zielononóżki wolnobiegającej 10 szt.

14,78 

Jajka od kury zielononóżki charakteryzują się lepszymi parametrami cholesterolu oraz lepszym stosunkiem kwasów tłuszczowych omega 6 do omega 3, w porównaniu ze zwykłymi jajami. Kury, rzecz jasna, biegają sobie wolno na wygrodzonym, zabezpieczonym obszarze na terenie gospodarstwa „Trzy Brzozy”.

Twaróg wiejski półtłusty 300 g

11,43 

Mała porcja sera twarogowego wyrabianego naturalnie na wsi. Twaróg ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania.

 

Skład: mleko krowie, kultury bakterii.

Masło wiejskie klarowane 200 ml

15,07 

Masło klarowane idealnie nadaje się do smażenia.

Skład: masło pasteryzowane.

Termin przydatności do spożycia: 25 dni

Twaróg wiejski półtłusty 500 g

18,75 

Porcja sera twarogowego uzyskiwanego poprzez podgrzanie mleka, a następnie dokładne oddzielenie serwatki dzięki przecedzeniu przez chusty serowarskie. Twaróg ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania. W smaku przepyszny, wiejski. Idealny do naleśników i pierogów.

 

Skład: mleko krowie, kultury bakterii.

Twarożek czosnkowo – cebulowy 200 g

15,77 

Zwycięzca w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” oraz w wielu innych. Nic dziwnego, aksamitna konsystencja i oryginalny smak robią swoje. Twarożek ma bardzo mocny i charakterystyczny smak – polecam do pieczywa osobom, które lubią ostrość czosnku i cebuli.  

Skład: mleko krowie, śmietana, czosnek, cebula, sól.

Twaróg wiejski półtłusty 1 kg

36,91 

Duża porcja twarogu uzyskiwanego według tradycyjnej receptury z mleka krowiego. Twaróg jest bardzo dobrze odsączony z serwatki, dzięki czemu ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania. Jest wyjątkowy w smaku, o niebo lepszy niż twaróg ze sklepu. Idealny na sernik.

 

Skład: mleko krowie, kultury bakterii.

Ser podpuszczkowy kozi wędzony 200 g

19,43 

Ser kozi wędzony tradycyjnie na drewnie: olchowym 70% i bukowym 30%.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Termin przydatności do spożycia: 10 dni 

Ser podpuszczkowy kozi z czarnuszką 300 g

24,29 

Ser podpuszczkowy kozi z gospodarstwa Leśna Polana z dodatkiem czarnuszki. Ser świeży, młody.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, czarnuszka, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Termin przydatności do spożycia: 10 dni 

Ser podpuszczkowy kozi pomidor-bazylia-czosnek 300 g

24,29 

Ser podpuszczkowy kozi z gospodarstwa Leśna Polana z dodatkiem czarnuszki. Ser świeży, młody.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, mieszanka przypraw (pomidor, czosnek, bazylia), podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Termin przydatności do spożycia: 10 dni

Ser podpuszczkowy kozi naturalny 300 g

24,29 

Ser podpuszczkowy kozi z gospodarstwa Leśna Polana. Ser naturalny, świeży, młody.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Termin przydatności do spożycia: 10 dni 

Ser podpuszczkowy kozi z czosnkiem niedźwiedzim 300 g

24,29 

Ser podpuszczkowy kozi z gospodarstwa Leśna Polana z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Ser świeży, młody.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, czosnek niedźwiedzi, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Termin przydatności do spożycia: 10 dni

Ser dojrzewający dwuletni z mleka koziego EKO 200 g

31,40 

Ser kozi podpuszczkowy, dojrzewający, dwuletni, twardy, z gospodarstwa certyfikowanego ekologicznie.

Waga: 200g

Skład: kozie mleko, podpuszczka, solanka, woda, sól

Termin spożycia: 60 dni 

Ser kozi dojrzewający roczny z mleka koziego EKO 200 g

31,40 

Ser kozi podpuszczkowy, dojrzewający, roczny, twardy, z gospodarstwa certyfikowanego ekologicznie.

Waga: 200g

Skład: kozie mleko, podpuszczka, solanka, woda, sól

Termin spożycia: 21 dni 
Niedostępny
Zobacz więcej

Jogurt kozi 200 ml

6,40 

Jogurt z mleka koziego jest bardzo aksamitny i delikatny w smaku. Polecam z granolą i borówkami :).

 

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, kultury bakterii

Niedostępny
Zobacz więcej

Mleko kozie 1 l

12,60 

Mleko od kóz z własnego gospodarstwa Państwa Michalak. Kozy mają się tam bardzo dobrze, więc i mleko jest fantastycznej jakości. Niepasteryzowane i pełnotłuste.

 

Skład: mleko kozie niepasteryzowane.

Niedostępny
Zobacz więcej

Ser podpuszczkowy kozi 300 g

24,75 

Ser zagrodowy robiony ręcznie przez Panią Beatę na Kurpiach. Ser podpuszczkowy, dojrzewający. Można degustować na samo, z konfiturą, z winem, dodać do sałatki lub zjeść z kanapką. Chyba, że masz lepszy pomysł ;). 

 

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, podpuszczka, sól.

Niedostępny
Zobacz więcej

Serwatka kozia 1 l

7,57 

Niepasteryzowana serwatka kozia w dużej butelce. Najpyszniejsza w koktajlach. Serwatka zdobyła uznanie sportowców, jest także stosowana w medycynie naturalnej.

 

Skład: serwatka kozia 100%.

Niedostępny
Zobacz więcej

Ser kozi typu Paneer 300 g

29,70 

Ser z mleka koziego typu Paneer to bardzo atrakcyjny i niespotykany wyrób. Paneer to ser szczególnie znany w kuchni indyjskiej, a do jego produkcji używa się tylko pełnotłustego mleka i soku z cytryny. Ser Paneer nie rozpływa się pod wpływem temperatury, więc można go smażyć, grillować, piec, panierować i podawać na gorąco.

Skład: mleko kozie pasteryzowane, sok z cytryny.

Niedostępny
Zobacz więcej

Kryształek sałatkowy 300 ml

15,67 

Pokrojony w kostkę ser podpuszczkowy dojrzewający, utopiony w oliwie z dodatkiem ziół, oliwek i papryczki chili. Szczególnie dobrze odnajduje się w sałatkach.

Skład: ser dojrzewający podpuszczkowy, oliwa, oliwki, papryczka chili, zioła.

Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi typu feta naturalny 250 g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

15,16 

Krowi ser podpuszczkowy, idealny do sałatki, szakszuki, jako farsz do mięsa, łososia albo pokrojony w kostki na desce serów.

  1. Skład: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, kultury bakterii
  2. Waga 250g (+/-20g)
  3. Termin przydatności min. 5 – 6 dni.
Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi farmerski z czarnuszką 200 g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

13,17 

Krowi świeży serek podpuszczkowy z dodatkiem czarnuszki.

  1. Skład: mleko krowie pasteryzowane, czarnuszka, sól, podpuszczka, kultury bakterii
  2. Waga 200 – 250 g.
  3. Termin przydatności min. 5 – 6 dni
Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi farmerski z kozieradką 200 g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

13,17 

Krowi świeży serek podpuszczkowy z dodatkiem kozieradki.

  1. Skład: mleko krowie pasteryzowane, kozieradka, sól, podpuszczka, kultury bakterii
  2. Waga 200 – 250 g
  3. Termin przydatności min. 5 – 6 dni
Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi farmerski z suszonymi pomidorami 200 g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

13,17 

Krowi świeży serek podpuszczkowy z dodatkiem suszonych pomidorów

  1. Skład: mleko krowie pasteryzowane, suszone pomidory, sól, podpuszczka, kultury bakterii
  2. Waga 200 – 250 g.
  3. Termin przydatności min. 5 – 6 dni
Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi typu feta z suszonymi pomidorami 250 g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

15,16 

Krowi ser podpuszczkowy posypany suszonymi pomidorami, idealny do sałatki, szakszuki, jako farsz do mięsa, łososia albo pokrojony w kostki na desce serów.

  1. Skład: mleko krowie pasteryzowane, suszone pomidory, sól, podpuszczka, kultury bakterii
  2. Waga 250g (+/-20g)
  3. Termin przydatności min. 5 – 6 dni.
Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi farmerski naturalny 200 g (zamów NAJPÓŹNIEJ do poniedziałku do 7:00)

13,17 

Krowi świeży serek podpuszczkowy naturalny.

  1. Skład: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, kultury bakterii
  2. Waga 200 – 250 g.
  3. Termin przydatności min. 5 – 6 dni