Wyświetlanie wszystkich 35 wyników

Burrata 1 szt. ok. 150 g

14,70 

Burrata jest to elastyczny woreczek z mozarelli w środku wypełniony półpłynną mieszanką drobniutkich strzępków (także mozarelli) i śmietany. Po przekrojeniu woreczka jego aksamitna, kremowa, słodkawa zawartość powolutku, jakby leniwie, wypływa na zewnątrz kusząc nieskazitelnym białym kolorem i gęstą konsystencją i pysznym smakiem.

Skład: mleko krowie, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, śmietanka pasteryzowana.

Termin przydatności do spożycia: 5 – 6 dni 

Mozzarella Ovoletti ok. 500 g

26,23 

Maleńkie kuleczki Mozzarelli Ovoletti to prawdziwe wyzwanie do stworzenia indywidualnych kompozycji smakowych. Idealnie wzbogaca tradycyjne sałatki.

Skład:mleko krowie, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna.

Termin przydatności do spożycia: 5 – 6 dni 

Mozzarella Extra 4 szt. ok. 600 g

31,60 

Niezwykle soczysta, miękka i delikatna wzbogaci każdy posiłek amatora zdrowej i smacznej kuchni, zachwyci lekką konsystencją i niepowtarzalnym smakiem świeżego mleka.

Skład:mleko krowie, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna.

Termin przydatności do spożycia: 5 – 6 dni

Scamorza naturalna 2 szt. ok. 700 g

36,17 

Ser dojrzewający min. 3 dni. Produkowany według tradycyjnej włoskiej receptury. Należy on do grupy serów „pasta filata” (z masy parzonej), produkowany jest z tych samych składników co mozzarella, a następnie poddany krótkiemu okresowi sezonowania. Jest idealny do spożywania na zimno lub do serwowania z grilla. Doskonały również jako dodatek do gorących kanapek, tostów i pieczonych lub smażonych warzyw.

Skład: mleko krowie, sól, podpuszczka.

Data przydatności: miesiąc od daty produkcji.

Scamorza z peperoncino 2 szt. ok. 800 g

43,37 

Ser dojrzewający min. 3 dni. Produkowany według tradycyjnej włoskiej receptury. Należy on do grupy serów „pasta filata” (z masy parzonej), produkowany jest z tych samych składników co mozzarella, a następnie poddany krótkiemu okresowi sezonowania. Jest idealny do spożywania na zimno lub do serwowania z grilla. Doskonały również jako dodatek do gorących kanapek, tostów i pieczonych lub smażonych warzyw.

Skład: mleko krowie, sól, podpuszczka, peperoncino.

Data przydatności: miesiąc od daty produkcji.

Scamorza z zielonym pieprzem 2 szt. ok.800 g

43,37 

Ser włoski, dojrzewający minimum 3 dni. Oryginalna, włoska receptura produkcji. Produkt ten jest z grupy serów „pasta filata” (czyli z masy parzonej). Te same składniki występują w serach jak mozzarella. Prezentowany tutaj wyrób poddany jest krótkiemu okresowi sezonowania. Doskonale smakuje z grilla na ciepło lub idealnie smakuje na zimno. Jest to bardzo ciekawy dodatek do gorących kanapek, tostów i pieczonych lub smażonych warzyw.

Skład: mleko krowie, sól, podpuszczka, pieprz zielony.

Data przydatności: miesiąc od daty produkcji.

Masło wiejskie 200 g

10,96 

Pora na prawdziwe masło. Uzyskane ze śmietany z własnego gospodarstwa. Smak jest o niebo lepszy niż smak znany ze sklepu.

 

Skład: śmietana krowia pasteryzowana.

Mleko prosto od krowy 1 l

5,36 

Prawdziwe, wiejskie mleko od krowy wypasanej i karmionej w zgodzie z naturą rasy Montbeliard. Niepasteryzowane, o zawartości tłuszczu min. 4%.

 

Skład: mleko krowie niepasteryzowane.

10 jaj wiejskich od Państwa Michalak

12,27 

Jaja z Farmy Mlecznej to jajka prawdziwie wiejskie, świeże, od szczęśliwych kur mających dużą przestrzeń do życia (zarówno w kurniku jak i na zewnątrz). Aktualnie Państwo Michalak mają dużo młodych kurek, które znoszą małe jajka.

Śmietana prosto od krowy 200 ml

6,58 

Śmietana jest niepasteryzowana i pochodząca z prawdziwego mleka od krów wypasanych naturalnie. Śmietana jest obłędnie dobra w smaku. Pełnotłusta (ok. 40% zawartości tłuszczu), gęsta – chociaż ze względu na bardzo tradycyjny charakter produkcji i brak ciągłości, nie możemy tego obiecać i czasem będzie rzadsza.

 

Skład: mleko krowie niepasteryzowane.

Jogurt krowi 200 ml

4,70 

Pora na śniadanie – jogurt z mleka prosto od kurpiowskiej krowy i dodatki – takie jak lubisz :). Skład: mleko krowie pasteryzowane, kultury bakterii.

 

Skład: mleko krowie pasteryzowane, kultury bakterii.

Jaja wiejskie 10 szt.

13,51 

Jajka od kur z wolnego wybiegu z Hacjendy „Trzy Brzozy”. Kury karmione wyłącznie ziarnem, czasami też robaczkami ;).

Jaja od zielononóżki wolnobiegającej 10 szt.

14,78 

Jajka od kury zielononóżki charakteryzują się lepszymi parametrami cholesterolu oraz lepszym stosunkiem kwasów tłuszczowych omega 6 do omega 3, w porównaniu ze zwykłymi jajami. Kury, rzecz jasna, biegają sobie wolno na wygrodzonym, zabezpieczonym obszarze na terenie gospodarstwa „Trzy Brzozy”.

Twaróg wiejski półtłusty 300 g

11,25 

Mała porcja sera twarogowego wyrabianego naturalnie na wsi. Twaróg ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania.

 

Skład: mleko krowie, kultury bakterii.

Masło wiejskie klarowane 200 ml

13,10 

Masło klarowane idealnie nadaje się do smażenia.

 

Skład: masło pasteryzowane.

Jogurt kozi 200 ml

6,38 

Jogurt z mleka koziego jest bardzo aksamitny i delikatny w smaku. Polecam z granolą i borówkami :).

 

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, kultury bakterii

Twaróg wiejski półtłusty 500 g

18,13 

Porcja sera twarogowego uzyskiwanego poprzez podgrzanie mleka, a następnie dokładne oddzielenie serwatki dzięki przecedzeniu przez chusty serowarskie. Twaróg ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania. W smaku przepyszny, wiejski. Idealny do naleśników i pierogów.

 

Skład: mleko krowie, kultury bakterii.

Twarożek czosnkowo – cebulowy 200 g

12,60 

Zwycięzca w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” oraz w wielu innych. Nic dziwnego, aksamitna konsystencja i oryginalny smak robią swoje. Twarożek ma bardzo mocny i charakterystyczny smak – polecam do pieczywa osobom, które lubią ostrość czosnku i cebuli.  

Skład: mleko krowie, śmietana, czosnek, cebula, sól.

Mleko kozie 1 l

12,50 

Mleko od kóz z własnego gospodarstwa Państwa Michalak. Kozy mają się tam bardzo dobrze, więc i mleko jest fantastycznej jakości. Niepasteryzowane i pełnotłuste.

 

Skład: mleko kozie niepasteryzowane.

Ser podpuszczkowy kozi 300 g

24,41 

Ser zagrodowy robiony ręcznie przez Panią Beatę na Kurpiach. Ser podpuszczkowy, dojrzewający. Można degustować na samo, z konfiturą, z winem, dodać do sałatki lub zjeść z kanapką. Chyba, że masz lepszy pomysł ;). 

 

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, podpuszczka, sól.

Serwatka kozia 1 l

7,57 

Niepasteryzowana serwatka kozia w dużej butelce. Najpyszniejsza w koktajlach. Serwatka zdobyła uznanie sportowców, jest także stosowana w medycynie naturalnej.

 

Skład: serwatka kozia 100%.

Kryształek sałatkowy 300 ml

14,10 

Pokrojony w kostkę ser podpuszczkowy dojrzewający, utopiony w oliwie z dodatkiem ziół, oliwek i papryczki chili. Szczególnie dobrze odnajduje się w sałatkach.

Skład: ser dojrzewający podpuszczkowy, oliwa, oliwki, papryczka chili, zioła.

Ser kozi typu Paneer 300 g

29,30 

Ser z mleka koziego typu Paneer to bardzo atrakcyjny i niespotykany wyrób. Paneer to ser szczególnie znany w kuchni indyjskiej, a do jego produkcji używa się tylko pełnotłustego mleka i soku z cytryny. Ser Paneer nie rozpływa się pod wpływem temperatury, więc można go smażyć, grillować, piec, panierować i podawać na gorąco.

Skład: mleko kozie pasteryzowane, sok z cytryny.

Długodojrzewający ser krowi typu parmezan 150 g

20,20 

Ser zrobiony z krowiego mleka w gospodarstwie Państwa Sokołowskich. Dojrzewał aż 2 lata, dzięki czemu jest twardy, ma słodkawy smak, ziarnistą konsystencją i można go stosować do potraw jak znany parmezan. Lub degustować z lampką winą.

Skład: mleko krowie surowe, podpuszczka, sól

Ser kozi dojrzewający “Śmielec” 200 g

22,16 

Długodojrzewający Łomnicki ser kozi, tym odróżniający się od innych, że dojrzewa nie w naturalnej skórce, lecz w czarnej parafinie. To dodaje mu śmiałości i delikatnej pikantności, choć nie ma on żadnych dodatków ziołowych czy przyprawowych.

Ser krowi dojrzewający “Krówka pigwówka” 200 g

16,41 

Ser długodojrzewający, wytwarzany z niepasteryzowanego krowiego mleka. Jego skórka obmywana jest (podczas procesu dojrzewania) winem pigwowym, co sprawia, że aromat i smak sera wzbogacony jest o delikatne, lekko kwaskowo-owocowe nuty. Pigwa również z sadu Państwa Sokołowskich :).

Skład: mleko krowie pełne, niepasteryzowane, nienormalizowane, wino pigwowe, podpuszczka, sól, kultury bakterii

Ser krowi dojrzewający “Krowa w popiele” 200 g

15,18 

Ser długodojrzewający, wytwarzany z niepasteryzowanego krowiego mleka. W jego wnętrzu znajduje się warstwa popiołu drzewnego – zresztą pochodzącego z wędzenia innych serów. W smaku złożony, koneserski, ale bardzo przyjemny. Świetny do czerwonych win, szczególnie tych nieco starszych, z wyczuwalną beczką i delikatną taniną.

Skład: mleko krowie pełne, niepasteryzowane, nienormalizowane, węgiel drzewny owocowy, podpuszczka, sól, kultury bakterii

Ser krowi dojrzewający “Czarny bez” 200 g

14,65 

Ser długodojrzewajacy, wytwarzany z mleka krowiego niepasteryzowanego. W swoim wnętrzu kryje owoce czarnego bzu a skórka pokryta jest pulpą wytworzoną z tych owoców. W smaku lekko słodki. Idealny do wina czy na deskę serów.

Skład: mleko krowie pełne, niepasteryzowane, nienormalizowane, owoce czarnego bzu, podpuszczka, sól, kultury bakterii

Twaróg wiejski półtłusty 1 kg

35,25 

Duża porcja twarogu uzyskiwanego według tradycyjnej receptury z mleka krowiego. Twaróg jest bardzo dobrze odsączony z serwatki, dzięki czemu ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania. Jest wyjątkowy w smaku, o niebo lepszy niż twaróg ze sklepu. Idealny na sernik.

 

Skład: mleko krowie, kultury bakterii.

Ser podpuszczkowy kozi wędzony 200 g

19,53 

Ser kozi wędzony tradycyjnie na drewnie: olchowym 70% i bukowym 30%.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Ser podpuszczkowy kozi z czarnuszką 300 g

24,41 

Ser podpuszczkowy kozi z gospodarstwa Leśna Polana z dodatkiem czarnuszki. Ser świeży, młody.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, czarnuszka, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Ser podpuszczkowy kozi naturalny 300 g

24,41 

Ser podpuszczkowy kozi z gospodarstwa Leśna PolanaSer . Ser naturalny, świeży, młody.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Ser podpuszczkowy kozi z czosnkiem niedźwiedzim 300 g

24,41 

Ser podpuszczkowy kozi z gospodarstwa Leśna Polana z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Ser świeży, młody.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, czosnek niedźwiedzi, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie serowarskie.

Niedostępny
Zobacz więcej

Ser krowi młody z czosnkiem, pomidorem i bazylią 250 g

14,97 

Młoda, zaledwie kilkudniowa wersja sera dojrzewającego, wytwarzana z niepasteryzowanego krowiego mleka. Bardzo delikatny, rozpływający się praktycznie w ustach. Nadaje się świetnie zarówno na kanapki, jak i jako dodatek do sałatek. Bardzo dobrze się rozpuszcza na tostach lub w potrawach.

Skład: mleko krowie pełne, niepasteryzowane, nienormalizowane, czosnek, pomidor, bazylia, podpuszczka, sól, kultury bakterii

Niedostępny
Zobacz więcej

Ser Łomnicki kozi dojrzewający z czarnuszką 200 g

23,63 

Ser Łomnicki produkowany w certyfikowanym ekologicznie gospodarstwie Kozia Łąką zawsze z surowego mleka koziego od kóz z własnego gospodarstwa.

Sery Łomnickie są dość delikatne w smaku (choć mogą się między sobą znacząco różnić, w zależności od dodatków). Wraz z wiekiem stają się coraz bardziej wyraziste, tracąc początkową (charakterystyczną dla swych młodszych, kilkutygodniowych wcieleń) kwaskowatość i słoność.

Skład: mleko kozie pełne, niepasteryzowane, nienormalizowane, mięta, podpuszczka, sól, kultury bakterii