Wyświetlanie wszystkich 30 wyników

Ligawa sezonowana

35,28 500 g

Raczej chude mięso, dobre do duszenia i gotowania, a czasem używane do tatara. Aby otrzymać większy kawałek, po prostu zwiększ liczbę porcji.

Pastrami

42,34 200 g

Pastrami – długo peklowany mostek wołowy, obficie natarty suchymi ziołami następnie wędzony 8-10 godzin w drzewie liściastym. Znakomity na zimne i gorące kanapki zwłaszcza z dodatkiem musztardy rosyjskiej z wędzonymi jabłkami.

Stek Cote de boeuf sezonowany

49,39 400 g

Stek z antrykotu Cote de bouef swój niepowtarzalny smak zawdzięcza obecności kawałka szpondru, marmurkowatej strukturze i odpowiedniej kruchości. Jedna porcja to plaster o grubości 2,5 – 3 cm i wadze ok. 400 g. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C.

Pulled pork

38,81 200 g

Pulled pork – to szarpana łopatka wieprzowa. Marynowana w suchych przyprawach przez dobę, a następnie okadzana dymem z drzew liściastych low and slow przez kolejne 8-10 godzin. Po upieczeniu łopatka jest ręcznie dzielona na włókna i podlewana domowym jabłkowo-miodowym winegretem. Polecam serwować ją z dodatkiem mojego kimchi sław w kanapce lub saute.

Filet z indyka EKO

74,09 700 g

Przed Państwem najlepszy z najlepszych! Chudy, łatwostrawny filet z indyka to najzdrowszy mięsny wybór. Ten pochodzący z Zagrody Łąckiej, całkowicie ekologiczny, jest idealny dla dzieci i osób chorych. Niezawodny w kuchni – można go piec, smażyć i dusić, pasuje do ziół, pikantnych i słodkich dodatków.

Udziec z indyka bez kości i bez skóry EKO

39,69 450 g

Ekologiczny udziec z indyka hodowanego w rodzinnym gospodarstwie Zagroda Łącka przygotujesz na wiele sposobów. Z marynowanego w musztardzie i przyprawach udźca powstanie aromatyczna pieczeń, w sam raz na sycący obiad. Wolno pieczone, szarpane mięso stanie się natomiast smakowitym „nadzieniem” do kanapki.

Stek z polędwicy

46,57 220 g

Klasyka steków, stek z środkowej części polędwicy sezonowanej na mokro około 40 dni. Bardzo krucha i delikatna struktura mięsa.

Tomahawk stek

125,69 950 g

Marmurkowy, antrykot z jałówki rasy NCB, sezonowany na sucho przez około 30 dni. Wysokość steka oraz jego marmurkowość dają gwarancję dużej soczystości.

Picanha stek

91,02 1,2 kg

Idealnie nadaje się na pieczeń oraz steki. Szczególnie polecana do wolnego pieczenia.

Stek Rostbef premium sezonowany – New York Steak

54,51 300 g

Klasa Premium – rostbef jest sezonowany beztlenowo w temperaturze 0 – 4°C przez co najmniej 40 dni. Charakteryzuje się dużą miękkością oraz głębokim smakiem, który uzyskiwany jest dzięki pozostawieniu przy nim dużej tkanki tłuszczowej na czas dojrzewania (przed porcjowaniem tkanka tłuszczowa jest niwelowana do kilku milimetrów tak, aby smak był jak najlepszy).

Stek z antrykotu premium sezonowany

64,03 330 g

Król steków od Polskie Steki. Oko antrykotu najpierw dojrzewa 40 dni na sucho w temperaturze 0 – 2°C, a następnie jest sezonowane vacuum (w workach próżniowych) przez 30 dni w temperaturze 0 – 4°C. Mięso na ten rodzaj steku jest selekcjonowane pod względem ilości, jakości oraz rozmieszczenia otłuszczenia (tzw. marmurkowatość) – wybierane są tylko elementy Premium. Podwójne sezonowanie nadaje mięsu niepowtarzalny, orzechowy posmak oraz zmienia strukturę mięsa, co sprawia, że jest jeszcze bardziej kruche.

Łosoś jurajski świeży filet

79,38 750 g

Łosoś jurajski to łosoś hodowlany w Polsce, w krystalicznie czystej wodzie, wyróżniający się jakością i smakiem.

Kurczak EKO – połówka

46,57 1,1 kg

Pół tuszki certyfikowanego kurczaka ekologicznego z gospodarstwa Krok. Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli, zamawiać należy z wyprzedzeniem, przygotowywana jest dokładnie taka liczba kurczaków, jaka zostanie zamówiona. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Zamów do niedzieli do 12.00

Stek T-bone sezonowany

64,67 470 g

Klasyczny stek T-bone – wewnątrz ma kość w kształcie litery T, która oddziela polędwicę od rostbefu. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C. Sezonowanie w całości pozwala na osiągnięcie odpowiedniej kruchości i niepowtarzalnego smaku. Elementy są porcjowane dopiero w dniu, w którym trafią do Ciebie.

Kurczak EKO – tuszka

93,14 ok. 2,2 kg

Tuszka certyfikowanego kurczaka ekologicznego z gospodarstwa Krok. Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli, zamawiać należy z wyprzedzeniem, przygotowywana jest dokładnie taka liczba kurczaków, jaka zostanie zamówiona. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Zamów do niedzieli do 12.00

Polska suszona wołowina classic

23,28 50 g

Classic – nasza klasyka gatunku, od 2015 roku zdobywa zagorzałych fanów. Marynowana przez minimum 24h wołowina doprawiona, tak by zadowolić najbardziej wymagające podniebienia w połączeniu z aromatem dymu uzyskanym w tradycyjny sposób z drewna olchowego.

Podudzie z indyka EKO

36,87 550 g

Czy indyk może iść w parze z grzybami? Naturalnie! Podudzie z ekologicznego indyka z Zagrody Łąckiej i leśne grzyby to przepis na genialny obiad. Myśliwski sos grzybowy z miodem, pomidorkami cherry, jałowcem, majerankiem i cząbrem nada kawałkom soczystego indyka wyjątkowy smak i aromat.

Polska suszona wołowina classic

16,49 30 g

Classic – nasza klasyka gatunku, od 2015 roku zdobywa zagorzałych fanów. Marynowana przez minimum 24h wołowina doprawiona, tak by zadowolić najbardziej wymagające podniebienia w połączeniu z aromatem dymu uzyskanym w tradycyjny sposób z drewna olchowego.

Polska suszona wołowina papryka hot!

16,49 30 g

Papryka hot! – wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów przygotowaliśmy pikantniejszą odmianę. W porównaniu do standardowej papryki zawiera w składzie większą ilość pikantnego Habanero. Oznaczona pieczęcią HOT! Przeznaczona dla wytrawnych miłośników ostrych klimatów.

Polska suszona wołowina BBQ

16,49 30 g

BBQ – Za finalny efekt smakowy suszonej wołowiny o smaku BBQ odpowiadają słodkie, hiszpańskie pomidory, cebula, czosnek, pieprz i hiszpański Pimenton, czyli subtelnie wędzona papryka, z której usług korzystaliśmy już tworząc wersję paprykową naszego beef jerky. Do tego zestawu dorzuciliśmy jeszcze szczyptę soli himalajskiej oraz nierafinowanego cukru trzcinowego. Końcowego rezultatu nie udałoby się osiągnąć bez octu jabłkowego, który pomaga mięsu skruszeć podczas marynowania, i… burbonu. Tak jest! Podczas suszenia, amerykańska whiskey odparowuje pozostawiając w suszonej wołowinie aromat dębowych beczek, w których alkohol dojrzewa, nabierając szlachetnych walorów.

Polska suszona wołowina żurawina

16,49 30 g

Żurawina – cienkie plasterki marynowane w specjalnie przez nas przygotowanym musie żurawinowym. Słodki smak przełamany nutką lekko kwaskowych owoców żurawiny dopełniony aromatem prawdziwego dymu drewna olchowego.

Polska suszona wołowina papryka

16,49 30 g

Papryka -autorska kompozycja bazująca na dwóch rodzajach hiszpańskiej papryki Pimenton i tymianku zaakcentowana delikatną pikantnością papryczki Habanero.

Filet z kurczaka EKO

34,57 400 g

Certyfikowany filet z kurczaka od Polskie Eko Zagrody. Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli zamówienia należy składać z wyprzedzeniem, najpóźniej do poniedziałku do godziny 9 rano.

Zamów do poniedziałku do 9:00

Kaczka EKO pół tuszki

79,56 1,1 kg

Pół tuszki kaczki hodowanej w gospodarstwie z certyfikatem ekologicznym. Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli zamówienia należy składać z wyprzedzeniem, najpóźniej do poniedziałku do godziny 9 rano.

Zamów do poniedziałku do 9:00