Wyświetlanie 1–50 z 127 wyników

Pastrami

39,06 200 g

Pastrami – długo peklowany mostek wołowy, obficie natarty suchymi ziołami następnie wędzony 8-10 godzin w drzewie liściastym. Znakomity na zimne i gorące kanapki zwłaszcza z dodatkiem musztardy rosyjskiej z wędzonymi jabłkami.

Skład: mostek wołowy z solanki (sól, peklosól, cukier brązowy, czosnek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca, chilli) sucha wcierka (sól, pieprz, musztarda, kolendra, czosnek suszony, słodka papryka ) (krojone, pakowane vacum).

Burger wołowy sezonowany

15,72 ok. 360 g

Ok. 360 g mielonego mięsa z przednich części wołowiny od Polskie Steki. Uformowane w dwa burgery – samo mięso, nieprzyprawione.

Skład: wołowina 100%

Mięso wołowe mielone sezonowane

18,48 ok. 500 g

500 g mięsa mielonego głównie z przednich części wołowiny – odpowiednie do uformowania burgerów lub do sosu pomidorowego z makaronem.

Skład: wołowina.

Parówki wieprzowo-cielęce

12,57 300 g

Parówki z dwóch rodzajów mięsa. Dodatek cielęciny nadaje im delikatności i jeszcze lepszego smaku. Parówki mają dosyć twardą skórkę.

Skład: mięso wieprzowe 66%, cielęcina 20%, woda, przyprawy: gałka muszkatołowa, papryka słodka, papryka ostra, pieprz, sól kuchenna ważona, składnik soli peklującej (środek konserwujący): azotyn sodu (0,006%).

Paróweczki drobiowe

14,29 300 g

Parówki z mięsa z kurczaka, zrobione bez użycia soli peklującej. Wyrób z Masarni Kuznocin.

Skład: mięso z kurczaka, woda, sól, mąka ziemniaczana, przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz biały, papryka słodka, papryka ostra.

Kaszanka

7,35 350 g

Kaszanka przyrządzona według tradycyjnej receptury w kuznocińskiej masarni.

Skład: kasza gryczana, podgardle wieprzowe, cebula, krew wieprzowa, majeranek, pieprz, sól.

Mięso mielone z szynki

14,73 ok. 500 g

Gotowe mięso mielone – na kotlety, pulpety lub do makaronu. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem. Mięso z tłustszych elementów szynki.

Skład: wieprzowina 100%.

Polędwiczka wieprzowa

17,26 ok. 400 g

Najbardziej cenna część tuszy wieprzowej – polędwiczka. Świetnie smakuje podsmażona, a następnie duszona na patelni w sosie grzybowym. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Pasztet Prababci Jani

15,29 ok. 400 g

Pasztet wieprzowo-drobiowy z dodatkiem jajek z własnego gospodarstwa przyrządzany jest według receptury prababci Janiny w masarni Dażynka. Zgodnie z tradycją jest pieczony w piecu chlebowym.

Skład: mięso wieprzowe, mięso drobiowe, wątroba wieprzowa, bułka pszenna, jaja, pieprz czarny/ziołowy, gałka muszkatołowa, cukier, sól.

Kiełbaski śniadaniowe

9,32 300 g

Najlepiej smakują smażone lub grillowane, chociaż można je po prostu wrzucić na wrzątek jak parówki. Porcja miękkich kiełbasek w delikatnej, cieniutkiej osłonce z Masarni Kuznocin.

Skład: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, sól kuchenna ważona, składnik soli peklującej (środek konserwujący): azotyn sodu (0,006%)

Kiełbasa jałowcowa

17,57 ok. 300 g

Kiełbasa wieprzowa z masarni Państwa Putkowskich. Wyraźnie wyczuwalny aromat i smak jałowca. Najchudsza z proponowanych kiełbas.

Skład: mięso wieprzowe, pieprz czarny, jałowiec, sól, sól peklująca, cukier.

Szynka tradycyjna cała

46,51 ok. 700 g

Szynka z gospodarstwa Państwa Putkowskich. Leżakująca w solance, nieodparzana, wędzona dymem olchowym. Smakuje tak jak powinna smakować prawdziwa, wiejska szynka.

Skład: mięso wieprzowe, sól, sól peklująca, cukier.

Biała kiełbasa surowa

21,83 700 g

Surowa biała kiełbasa, specjalność masarni Kuznocin, uznanego producenta tradycyjnych wyrobów mięsnych. Wykonana z najwyższej jakości wieprzowiny kiełbasa to przede wszystkim nieodzowny składnik żurku i białego barszczu. Świetnie komponuje się z konfiturą z czerwonej cebuli, rewelacyjnie smakuje zapiekana w piwie.

Skład: mięso wieprzowe, sól, czosnek, majeranek, pieprz, środek konserwujący- azotyn sodu 0,006%.

Żeberka wieprzowe paski

17,33 ok. 500 g

Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Karkówka wieprzowa plastry

20,79 ok. 600 g

Karkówka pokrojona w plastry, na grilla lub na patelnię. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Skład: wieprzowina 100%.

Kindziuk Dażynki

31,98 ok. 400 g

Szlachetna wędlina podsuszana i dojrzewająca, z wyselekcjonowanych kawałków szynki, wędzona tradycyjnie zimnym dymem.

Skład: mięso wieprzowe, pieprz czarny, bazylia, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Schab bez kości w kawałku

32,92 ok. 1 kg

Kawałek schabu wieprzowego na pieczeń lub na kotlety. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Skład: wieprzowina 100%.

Stek Rostbef premium sezonowany – New York Steak

51,91 ok. 300 g

Klasa Premium – rostbef jest sezonowany beztlenowo w temperaturze 0 – 4°C przez co najmniej 40 dni. Charakteryzuje się dużą miękkością oraz głębokim smakiem, który uzyskiwany jest dzięki pozostawieniu przy nim dużej tkanki tłuszczowej na czas dojrzewania (przed porcjowaniem tkanka tłuszczowa jest niwelowana do kilku milimetrów tak, aby smak był jak najlepszy).

Skład: wołowina.

Kiełbasa biała parzona

9,92 300 g

Biała kiełbasa parzona polecana jest szczególnie do Wielkanocnego żurku, białego barszczu oraz w sezonie grillowym.

Skład: mięso wieprzowe, seler, czosnek, skrobia ziemniaczana, przyprawy, sól kuchenna ważona, środek konserwujący- azotyn sodu 0,006%.

Kiełbasa carska podsuszona

17,97 ok. 300 g

Kiełbasa wieprzowa o wyraźnie odmiennym smaku i wyglądzie ze względu na dodatek papryki, Poddana procesowi podsuszania w celu intensyfikacji walorów smakowych. Jest odrobinę tłustsza od pozostałych kiełbas :).

Skład: mięso wieprzowe, papryka, pieprz czarny, czosnek, sól, sól peklująca, cukier.

Stek Rib-eye premium sezonowany

60,98 330 g

Król steków od Polskie Steki. Oko antrykotu najpierw dojrzewa 40 dni na sucho w temperaturze 0 – 2°C, a następnie jest sezonowane vacuum (w workach próżniowych) przez 30 dni w temperaturze 0 – 4°C. Mięso na ten rodzaj steku jest selekcjonowane pod względem ilości, jakości oraz rozmieszczenia otłuszczenia (tzw. marmurkowatość) – wybierane są tylko elementy Premium. Podwójne sezonowanie nadaje mięsu niepowtarzalny, orzechowy posmak oraz zmienia strukturę mięsa, co sprawia, że jest jeszcze bardziej kruche.

Smalczyk z jabłkiem

11,17 200 g

To jest pyszne! Smalec z wysokiej klasy mięsa połączony z jabłkiem, cebulką oraz naturalnymi przyprawami. Świetnie smakuje zwłaszcza w klasycznej wersji – na pajdzie chleba i z ogórkiem kiszonym.

Skład: słonina, mięso wieprzowe, jabłko, cebula, pieprz czarny/ziołowy, majeranek, zioła prowansalskie, sól.

Ligawa sezonowana

33,60 ok. 500 g

Raczej chude mięso, dobre do duszenia i gotowania, a czasem używane do tatara. Aby otrzymać większy kawałek, po prostu zwiększ liczbę porcji.

Skład: wołowina.

Łopatka wieprzowa bez kości

20,62 ok. 700 g

Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Skład: wieprzowina 100%.

Kabanosy drohickie

27,03 ok. 400 g

Kabanosy od Dażynka mogą stanowić świetną przekąskę lub urozmaicenie deski wędlin.

Skład: mięso wieprzowe, kminek, pieprz czarny, papryka, czosnek, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Pasztet z indyka i kurczaka EKO (zamów do poniedziałku do 9:00)

13,02 ok. 250 g

Pasztet z indyka w foremce w całości, zapakowany próżniowo. Pieczony wyrób otrzymany z gotowanego mięsa indyka eko z dodatkiem mięsa kurczaka eko. Mięso pozbawione kości, zmielone, przyprawione, masa napełniona w foremkę aluminiową do żywności, posypana majerankiem.

Skład: mięso indyka eko 55%, mięso kurczaka eko 35%, woda, sól kamienna, pieprz eko, gałka muszkatołowa eko, majeranek eko, imbir eko.

Kurczak EKO – połówka

45,74 ok. 1,1 kg

Pół tuszki certyfikowanego kurczaka ekologicznego z gospodarstwa Krok. Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli, zamawiać należy z wyprzedzeniem, przygotowywana jest dokładnie taka liczba kurczaków, jaka zostanie zamówiona. Jeżeli chcesz otrzymać kurczaka w czwartek, poinformuj nas do niedzieli do godziny 12. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pasztet z indyka

20,44 400 g

Pasztet z indyka to wyborny główny składnik na chrupiącą kromkę chleba ze świeżym wiejskim masełkiem. Polecamy każdemu kto chce spróbować indyka w takim właśnie wydaniu!

Skład: udziec z indyka 80%, podgardle wieprzowe 10%, grzyby suszone koźlak, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, gałka muszkatołowa , śmietana, jaja, bułka, bułka tarta, marchew, korzeń pietruszki.

Wolno pieczona szynka

28,41 400 g

Każdy z nas ma ochotę na kanapki z szynką z prawdziwego zdarzenia. Genialnym pomysłem będzie właśnie wolno pieczona szynka.

Skład: szynka wieprzowa, czosnek, rozmaryn, sól, pieprz, liść laurowy.

Słodka polędwiczka

26,01 ok. 350 g

Pięknie wygląda, wykwintnie smakuje – słodka polędwiczka jest uzyskiwana ze starannie wyselekcjonowanej części wieprzowej.

Skład: mięso wieprzowe, sól, sól peklująca, cukier.

Parówki drobiowe EKO (zamów do poniedziałku do 9:00)

26,88 ok. 300 g

Parówki drobiowe z ekologicznego drobiu. Wędzone i parzone. Wyrób otrzymany z drobno rozdrobnionego mięsa kurczaka eko z dodatkiem mięsa indyka eko. Farsz napełniony w jelito baranie.

Skład: mięso kurczaka eko 70%, mięso indyka eko 20%, woda, pieprz eko, sól kamienna.

Pasztet Palce Lizać bez bułki (zamów do poniedziałku do 19:00)

19,20 400 g

“Pasztet “”Palce lizać”” od Kowala – od niego się wszystko zaczęło . To dzięki niemu nasi klienci przekonali się, że Kowal to nie tylko świetny smak ale i wysoka jakość.”

Skład: mięso wieprzowe (80%), podroby wieprzowe i drobiowe, olej roślinny, woda, cebula, warzywa (seler), siemię lniane, śmietana 30%, przyprawy naturalne, sól.

Porcja rosołowa z kurczaka EKO

7,56 ok. 600 g

Porcja rosołowa z kurczaka od Polskie Eko Zagrody. Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli zamówienia należy składać z wyprzedzeniem, najpóźniej do poniedziałku do godziny 9 rano.

Stek Cote de boeuf sezonowany

47,04 ok. 400 g

Stek z antrykotu Cote de bouef swój niepowtarzalny smak zawdzięcza obecności kawałka szpondru, marmurkowatej strukturze i odpowiedniej kruchości. Jedna porcja to plaster o grubości 2,5 – 3 cm i wadze ok. 400 g. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C.

Skład: wołowina.

Mięso ekologiczne

Na jakość mięsa, które spożywamy i wszelkich wyrobów wędliniarskich ma niewątpliwie sposób chowu czy hodowli zwierząt. Najlepsze hodowle muszą charakteryzować się nie tylko odpowiednimi warunkami bytowymi czy sanitarnymi ale również zbilansowanym, pełnowartościowym jedzeniem – paszami jakie podawane są zwierzętom. Warunki życia zwierząt w hodowlach ekologicznych korzystnie wpływają na niski poziom stresu zwierząt. Nadmierny poziom stresu występuje w masowych hodowlach np. kurczaków – ma to negatywny wpływ na jakość mięsa i jego smak. Kluczowe czynniki w odniesieniu do warunków w jakim przebywają zwierzęta to oświetlenie, wentylacja, odpowiednia przestrzeń, temperatura, wilgotność, dostępność pastwisk czy wybiegów, z których stale zwierzęta korzystają.

Bardzo duże znaczenie ma oczywiście pokarm jaki jest podawany zwierzętom jak krowy, świnie, kurczaki, indyki, perliczki czy inne. W przypadku chowu ekologicznego muszą być to pasze bardzo wysokiej jakości, bez dodatków zbóż czy substancji genetycznie modyfikowanych, które dodatkowo są odpowiednio zbilansowane pod kątem wartości odżywczych.

Kolejnym ważnym czynnikiem, jaki wpływa na jakość mięsa jest pochodzenie zwierząt, które też nie może być przypadkowe. Powinny być to przede wszystkim zwierzęta ras rodzimych, z natury od lat przystosowywane do panujących warunków klimatycznych, środowiskowych. Takie zwierzęta należycie odżywiane i którym zapewnione są odpowiednie warunki bytowe cechują się lepszym zdrowiem, mają zwiększoną odporność, przez co o wiele rzadziej chorują. Nie są więc stale poddawane działaniom antybiotyków, przez co mamy pewność do jakości samego mięsa i wyrobów. Pamiętajmy jednak, że tylko sprawdzone hodowle to gwarantują, a w Pora na Pola skrupulatnie dobieramy tylko najlepszych dostawców mięsa jak Polskie Steki, Masarnia Kuznocin, Polskie Eko Zagrody, Gospodarstwo Ekologiczne Krok i inne. Wybierając mięsa w sklepie internetowym Poranapola.pl masz gwarancję i pewność wyboru wyłącznie sprawdzonych i najlepszych jakościowo mięs.

Możliwość zamówienia online mięs najlepszej jakości, jest doskonałym rozwiązaniem dla mieszkańców dużych miast jak:

  • Warszawa
  • Kraków
  • Poznań
  • Wrocław
  • Katowice
  • Łódź
    czy innych.

Mięso ekologiczne Warszawa

Kraków, Poznań, Wrocław

Głównym naszym celem jest promocja segmentu zdrowego trybu życia, jakim jest zdrowe, naturalne jedzenie, ekologiczne mięsa i ryby. Osoby mieszkające w dużych miastach jak wyżej wymienione, które są „zasypane” marketami, mają ogromny problem z dostępem do naturalnego jedzenia najwyższej jakości. Celem Pora na Pola jest umożliwić każdemu zakup najlepszego mięsa, ryb czy innych produktów pewnego pochodzenia, o krótkim terminie spożycia, nienafaszerowanych antybiotykami, ulepszaczami czy innymi szkodliwymi substancjami. Pierwszym miastem, dla jakiego oferowaliśmy możliwość dostaw prosto do domu, była właśnie Warszawa, następnie dołączyliśmy takie miasta jak Kraków, Poznań, Wrocław, Katowice, Łódź. Plany rozwojowe naszego projektu zakładają możliwość dostawy mięs i ryb, do każdego zakątka Polski.

Mięso z ekologicznej hodowli

Tak jak wcześniej wspomnieliśmy gwarancją wyboru najlepszej jakości zdrowych mięs, pozbawionych zbędnych składników szkodliwych, antybiotyków jest zakup produktów z pewnego źródła. Takim są niewątpliwie hodowle ekologiczne lub mięsa od rolnika. Wybierając hodowle czy dostawców mięs i ryb kierujemy się bardzo restrykcyjnymi zasadami. Wszystko po to, aby proponować prawdziwe, naturalne, nieoszukane produkty spożywcze.

Mięso – właściwości odżywcze

Różne odmiany mięsa oferują inne właściwości odżywcze, inną porcję białka, tłuszczy, witamin czy innych składników. Wiele odmian mięs spożywa się głównie nie tylko ze względów na różnorodne walory smakowe, ale przede wszystkim ze względu na wysokowartościowe białko. Jest też bardzo cennym źródłem żelaza, cynku, witamin z grupy B jak B1, B2 czy B12. Innym, cennym źródłem białka mogą być też ryby, które wybierane z odpowiednich hodowli czy od sprawdzonych dostawców są źródłem wielu zdrowych tłuszczy.

Mięso wołowe

Jest to jedno z najbardziej wartościowych mięs pod kątem składników odżywczych. Jest bogatym źródłem białka, żelaza, którego jest o wiele więcej niż w przypadku mięsa z kurczaka oraz fosfor. Wołowina jest też doskonałym źródłem witamin B12, B6 i B1. W 100 gramach chudej wołowiny znajduje się aż 20 gramów białka. Mięso tego typu jest też doskonałe przy diecie redukującej tłuszcz z racji na kwas CLA – linolowy, który pomaga efektywnie spalać tłuszcz. Nie trzeba też przypominać o wielu intensywnych, ciekawych walorach smakowych różnego rodzaju wołowiny, która doskonała jest na steki, na grilla, do zupy – rosołu czy bulionu, na rolady, gulasz i wiele innych pyszności. Najistotniejsze jest jednak pochodzenie takiego mięsa, które musi być od sprawdzonej hodowli – a tylko takie dopuszczamy w Pora na Pola. Najlepszą wołowinę w różnych postaciach i odmianach dostarcza nam „Polskie Steki”.

Mięso wieprzowe

Wieprzowina z uwagi na swoją przystępną cenę na stałe zagościła na naszych Polskich stołach. Głównym problemem, w standardowej ofercie sklepów wielkopowierzchniowych, jest oferowanie mięs II kategorii, z Niemiec czy innych krajów lub z Polskich hodowli, które nastawione są wyłącznie na szybki zysk. Tego typu mięsa w porównaniu z mięsem wieprzowym oferowanym na Poranapola przegrywa pod względem walorów smakowych, wartości odżywczych i prozdrowotnch. W hodowlach, które dostarczają nam ten rodzaj mies, stosuje się wysokiej jakości pasze. Z racji na sposób przechowywania i hodowli świnie są bardziej odporne na choroby. Wartości odżywcze wieprzowiny mają doskonałe parametry w przypadku wyboru chudszych części jak schab czy szynka, które w wersji odtłuszczonej na 100 gramów mają odpowiednio 23 i 22 gramów pełnowartościowego białka i tylko niecałe 2% i ok. 3,3% tłuszczu. Są też spore ilości, cynku, żelaza, witamin z grupy B i E.

Tak samo jak w przypadku wołowiny czy innych mięs ważny jest sprawdzony dostawca jak np. Masarnia Kuznocin, której mięsa oferujemy w naszym internetowym targu z naturalnym, zdrowym jedzeniem.

Mięso drobiowe ekologiczne

W przypadku mięsa drobiowego musimy niewątpliwie bardzo uważać podczas zakupów z niepewnych źródeł. Powodem jest znaczne traktowanie wszelkiego drobiu, w szczególności kurczaków antybiotykami. Takie mięso nie tylko nie posiada odpowiednich walorów smakowych ale spożywane w znacznych ilościach może być również szkodliwe i niebezpieczne dla naszego zdrowia. Warto więc wybierać ekologiczne mięso drobiowe wyłącznie od sprawdzonych dostawców, których znajdziecie na Pora na Pola jak: Polskie Eko Zagrody, Gospodarstwo Ekologiczne Krok.

Mięso drobiowe jest najczęściej stosowane przy różnego rodzaju dietach, zarówno tych na redukcję wagi czy tkanki tłuszczowej, ale z uwagi na wysoką zawartość białka jak i niską zawartość tłuszczu w chudych częściach jak filety chętnie stosowana jest przy diecie na budowę masy mięśniowej.