Wyświetlanie 1–44 z 267 wyników

Udziec z kurczaka EKO

31,75 450 g

Zagroda Łącka to rodzinne gospodarstwo z tradycjami, hodujące pierwszorzędne kurczaki, które przygotujesz na setki sposobów. Polski kurczak po amerykańsku? Proszę bardzo! Wystarczy zamarynować udziec z kurczaka w sosie sojowym z miodem, ketchupem i imbirem, a upieczony podać z pieczonymi ziemniakami.

Ligawa sezonowana

35,28 500 g

Raczej chude mięso, dobre do duszenia i gotowania, a czasem używane do tatara. Aby otrzymać większy kawałek, po prostu zwiększ liczbę porcji.

Pastrami

42,34 200 g

Pastrami – długo peklowany mostek wołowy, obficie natarty suchymi ziołami następnie wędzony 8-10 godzin w drzewie liściastym. Znakomity na zimne i gorące kanapki zwłaszcza z dodatkiem musztardy rosyjskiej z wędzonymi jabłkami.

Filet z kurczaka EKO

39,69 450 g

O kurczę! To dopiero drób! Zawsze wychodzi i wszystkim smakuje – filet z ekologicznego kurczaka hodowanego w Zagrodzie Łąckiej można by jeść codziennie, za każdym razem przyrządzony inaczej. To produkt iście światowy – kuchnie wszystkich kontynentów stoją przed nim otworem.

Stek Cote de boeuf sezonowany

49,39 400 g

Stek z antrykotu Cote de bouef swój niepowtarzalny smak zawdzięcza obecności kawałka szpondru, marmurkowatej strukturze i odpowiedniej kruchości. Jedna porcja to plaster o grubości 2,5 – 3 cm i wadze ok. 400 g. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C.

Pulled pork

38,81 200 g

Pulled pork – to szarpana łopatka wieprzowa. Marynowana w suchych przyprawach przez dobę, a następnie okadzana dymem z drzew liściastych low and slow przez kolejne 8-10 godzin. Po upieczeniu łopatka jest ręcznie dzielona na włókna i podlewana domowym jabłkowo-miodowym winegretem. Polecam serwować ją z dodatkiem mojego kimchi sław w kanapce lub saute.

Polędwica z indyka EKO

43,22 350 g

Polędwica to najszlachetniejsza część tuszki drobiowej – jej mięso jest delikatniejsze nawet od filetu. Aby w pełni wykorzystać jej walory, najlepiej poddać ją łagodnej obróbce, np. dusząc w owocach lub warzywach. Rewelacyjnie smakuje z domowym sosem słodko-kwaśnym i ryżem jaśminowym.

Filet z kaczki EKO

49,39 400 g

Filet z kaczki pochodzącej z rodzinnego gospodarstwa. Filet z kaczki będzie soczysty i kruchy, jeśli przyrządzimy go jak… wołowy stek. Mięso lądujące na patelni powinno mieć temperaturę pokojową i być oprószone jedynie solą i pieprzem. Smażymy je po 7-8 minut z każdej strony, podajemy z pieczonymi warzywami.

Filet z indyka EKO

74,09 700 g

Przed Państwem najlepszy z najlepszych! Chudy, łatwostrawny filet z indyka to najzdrowszy mięsny wybór. Ten pochodzący z Zagrody Łąckiej, całkowicie ekologiczny, jest idealny dla dzieci i osób chorych. Niezawodny w kuchni – można go piec, smażyć i dusić, pasuje do ziół, pikantnych i słodkich dodatków.

Udziec z indyka bez kości i bez skóry EKO

39,69 450 g

Ekologiczny udziec z indyka hodowanego w rodzinnym gospodarstwie Zagroda Łącka przygotujesz na wiele sposobów. Z marynowanego w musztardzie i przyprawach udźca powstanie aromatyczna pieczeń, w sam raz na sycący obiad. Wolno pieczone, szarpane mięso stanie się natomiast smakowitym „nadzieniem” do kanapki.

Stek z polędwicy

46,57 220 g

Klasyka steków, stek z środkowej części polędwicy sezonowanej na mokro około 40 dni. Bardzo krucha i delikatna struktura mięsa.

Ćwiartka z kaczki EKO

32,18 380 g

Eko kaczka z certyfikowanego gospodarstwa – na mały głód. Ćwiartkę można przygotować podobnie, jak całą tuszkę. Szczególnie warta polecenia jest kaczka po pekińsku. Przyrządzona według tradycyjnego, chińskiego przepisu zachwyca smakiem znakomitych przypraw – miodu, imbiru i sosu ostrygowego.

White Lite – zupa rybna

30,25 500 ml

Słoiczek pysznej zupy rybnej z manufaktury Leniwa Rodzina.
Produkt bezglutenowy, bez konserwantów, bez wzmacniaczy smaku.

Schab tradycyjny

32,05 500 g

Parzona wędzonka wieprzowa, wędzona ciepłym dymem. Wędzonka z dolnej i środkowej części polędwicy, marynowana w kąpieli solankowej połączonej z wywarem ziół i przypraw wg własnej receptury, wędzona gorącym dymem ok. 4 godzin w jednym cyklu czasowym, schłodzona zimnym powietrzem.

Tomahawk stek

125,69 950 g

Marmurkowy, antrykot z jałówki rasy NCB, sezonowany na sucho przez około 30 dni. Wysokość steka oraz jego marmurkowość dają gwarancję dużej soczystości.

Picanha stek

91,02 1,2 kg

Idealnie nadaje się na pieczeń oraz steki. Szczególnie polecana do wolnego pieczenia.

Parówki wieprzowo-cielęce

12,57 300 g

Parówki z dwóch rodzajów mięsa. Dodatek cielęciny nadaje im delikatności i jeszcze lepszego smaku. Parówki mają dosyć twardą skórkę.

Kaszanka

7,35 350 g

Kaszanka przyrządzona według tradycyjnej receptury w kuznocińskiej masarni.

Mięso mielone z szynki

14,99 500 g

Gotowe mięso mielone – na kotlety, pulpety lub do makaronu. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem. Mięso z tłustszych elementów szynki.

Polędwica wieprzowa

17,57 400 g

Najbardziej cenna część tuszy wieprzowej – polędwiczka. Świetnie smakuje podsmażona, a następnie duszona na patelni w sosie grzybowym. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Kabanosy suche carskie

22,75 250 g

Kabanosy z Dażynki po podsuszeniu charakteryzują się bardzo wyrazistym smakiem, są doprawione na bogato. Mocno są obsuszone, wychodzą więc dość twarde, mogą stanowić znakomitą przekąskę – na wieczór, na piknik, spacer.

Pasztet Prababci Jani

13,38 400 g

Pasztet wieprzowo-drobiowy z dodatkiem jajek z własnego gospodarstwa przyrządzany jest według receptury prababci Janiny w masarni Dażynka. Zgodnie z tradycją jest pieczony w piecu chlebowym.

Porcja rosołowa z indyka EKO

8,82 500 g

Porcja certyfikowanej ekologicznie porcji rosołowej z indyka od Polskie Eko Zagrody. Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli zamówienia należy składać z wyprzedzeniem, najpóźniej do poniedziałku do godziny 9 rano.

Zamów do poniedziałku do 9:00

Żeberka wieprzowe paski

17,64 500 g

Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Schab bez kości w kawałku

33,52 1 kg

Kawałek schabu wieprzowego na pieczeń lub na kotlety. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Karkówka wieprzowa plastry

21,17 600 g

Karkówka pokrojona w plastry, na grilla lub na patelnię. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Makrela wędzona

17,64 350 g

Wędzona w całości makrela, przygotowana tradycyjną metodą w małej mazowieckiej wsi, ręcznie patroszona przez Pana Suma.

Smalczyk z jabłkiem

12,22 200 g

To jest pyszne! Smalec z wysokiej klasy mięsa połączony z jabłkiem, cebulką oraz naturalnymi przyprawami. Świetnie smakuje zwłaszcza w klasycznej wersji – na pajdzie chleba i z ogórkiem kiszonym.

Pieczeń z ciecierzycy wegańska

13,44 200 g

Pieczeń z ciecierzycy to wegański dodatek do kanapek. To sycący wyrób, mogący stanowić również odrębne danie.

Zamów do poniedziałku do 15:00

Stek Rostbef premium sezonowany – New York Steak

54,51 300 g

Klasa Premium – rostbef jest sezonowany beztlenowo w temperaturze 0 – 4°C przez co najmniej 40 dni. Charakteryzuje się dużą miękkością oraz głębokim smakiem, który uzyskiwany jest dzięki pozostawieniu przy nim dużej tkanki tłuszczowej na czas dojrzewania (przed porcjowaniem tkanka tłuszczowa jest niwelowana do kilku milimetrów tak, aby smak był jak najlepszy).

Kiełbasa carska sucha

19,05 300 g

Kiełbasa wieprzowa o wyraźnie odmiennym smaku i wyglądzie ze względu na dodatek papryki, Poddana procesowi podsuszania w celu intensyfikacji walorów smakowych. Jest odrobinę tłustsza od pozostałych kiełbas :).

Stek z antrykotu premium sezonowany

64,03 330 g

Król steków od Polskie Steki. Oko antrykotu najpierw dojrzewa 40 dni na sucho w temperaturze 0 – 2°C, a następnie jest sezonowane vacuum (w workach próżniowych) przez 30 dni w temperaturze 0 – 4°C. Mięso na ten rodzaj steku jest selekcjonowane pod względem ilości, jakości oraz rozmieszczenia otłuszczenia (tzw. marmurkowatość) – wybierane są tylko elementy Premium. Podwójne sezonowanie nadaje mięsu niepowtarzalny, orzechowy posmak oraz zmienia strukturę mięsa, co sprawia, że jest jeszcze bardziej kruche.

Mięso ekologiczne

Na jakość mięsa, które spożywamy i wszelkich wyrobów wędliniarskich ma niewątpliwie sposób chowu czy hodowli zwierząt. Najlepsze hodowle muszą charakteryzować się nie tylko odpowiednimi warunkami bytowymi czy sanitarnymi ale również zbilansowanym, pełnowartościowym jedzeniem – paszami jakie podawane są zwierzętom. Warunki życia zwierząt w hodowlach ekologicznych korzystnie wpływają na niski poziom stresu zwierząt. Nadmierny poziom stresu występuje w masowych hodowlach np. kurczaków – ma to negatywny wpływ na jakość mięsa i jego smak. Kluczowe czynniki w odniesieniu do warunków w jakim przebywają zwierzęta to oświetlenie, wentylacja, odpowiednia przestrzeń, temperatura, wilgotność, dostępność pastwisk czy wybiegów, z których stale zwierzęta korzystają.

Bardzo duże znaczenie ma oczywiście pokarm jaki jest podawany zwierzętom jak krowy, świnie, kurczaki, indyki, perliczki czy inne. W przypadku chowu ekologicznego muszą być to pasze bardzo wysokiej jakości, bez dodatków zbóż czy substancji genetycznie modyfikowanych, które dodatkowo są odpowiednio zbilansowane pod kątem wartości odżywczych.

Kolejnym ważnym czynnikiem, jaki wpływa na jakość mięsa jest pochodzenie zwierząt, które też nie może być przypadkowe. Powinny być to przede wszystkim zwierzęta ras rodzimych, z natury od lat przystosowywane do panujących warunków klimatycznych, środowiskowych. Takie zwierzęta należycie odżywiane i którym zapewnione są odpowiednie warunki bytowe cechują się lepszym zdrowiem, mają zwiększoną odporność, przez co o wiele rzadziej chorują. Nie są więc stale poddawane działaniom antybiotyków, przez co mamy pewność do jakości samego mięsa i wyrobów. Pamiętajmy jednak, że tylko sprawdzone hodowle to gwarantują, a w Pora na Pola skrupulatnie dobieramy tylko najlepszych dostawców mięsa jak Polskie Steki, Masarnia Kuznocin, Polskie Eko Zagrody, Gospodarstwo Ekologiczne Krok i inne. Wybierając mięsa w sklepie internetowym Poranapola.pl masz gwarancję i pewność wyboru wyłącznie sprawdzonych i najlepszych jakościowo mięs.

Możliwość zamówienia online mięs najlepszej jakości, jest doskonałym rozwiązaniem dla mieszkańców dużych miast jak:

  • Warszawa
  • Kraków
  • Poznań
  • Wrocław
  • Katowice
  • Łódź
    czy innych.

Mięso ekologiczne Warszawa

Kraków, Poznań, Wrocław

Głównym naszym celem jest promocja segmentu zdrowego trybu życia, jakim jest zdrowe, naturalne jedzenie, ekologiczne mięsa i ryby. Osoby mieszkające w dużych miastach jak wyżej wymienione, które są „zasypane” marketami, mają ogromny problem z dostępem do naturalnego jedzenia najwyższej jakości. Celem Pora na Pola jest umożliwić każdemu zakup najlepszego mięsa, ryb czy innych produktów pewnego pochodzenia, o krótkim terminie spożycia, nienafaszerowanych antybiotykami, ulepszaczami czy innymi szkodliwymi substancjami. Pierwszym miastem, dla jakiego oferowaliśmy możliwość dostaw prosto do domu, była właśnie Warszawa, następnie dołączyliśmy takie miasta jak Kraków, Poznań, Wrocław, Katowice, Łódź. Plany rozwojowe naszego projektu zakładają możliwość dostawy mięs i ryb, do każdego zakątka Polski.

Mięso z ekologicznej hodowli

Tak jak wcześniej wspomnieliśmy gwarancją wyboru najlepszej jakości zdrowych mięs, pozbawionych zbędnych składników szkodliwych, antybiotyków jest zakup produktów z pewnego źródła. Takim są niewątpliwie hodowle ekologiczne lub mięsa od rolnika. Wybierając hodowle czy dostawców mięs i ryb kierujemy się bardzo restrykcyjnymi zasadami. Wszystko po to, aby proponować prawdziwe, naturalne, nieoszukane produkty spożywcze.

Mięso – właściwości odżywcze

Różne odmiany mięsa oferują inne właściwości odżywcze, inną porcję białka, tłuszczy, witamin czy innych składników. Wiele odmian mięs spożywa się głównie nie tylko ze względów na różnorodne walory smakowe, ale przede wszystkim ze względu na wysokowartościowe białko. Jest też bardzo cennym źródłem żelaza, cynku, witamin z grupy B jak B1, B2 czy B12. Innym, cennym źródłem białka mogą być też ryby, które wybierane z odpowiednich hodowli czy od sprawdzonych dostawców są źródłem wielu zdrowych tłuszczy.

Mięso wołowe

Jest to jedno z najbardziej wartościowych mięs pod kątem składników odżywczych. Jest bogatym źródłem białka, żelaza, którego jest o wiele więcej niż w przypadku mięsa z kurczaka oraz fosfor. Wołowina jest też doskonałym źródłem witamin B12, B6 i B1. W 100 gramach chudej wołowiny znajduje się aż 20 gramów białka. Mięso tego typu jest też doskonałe przy diecie redukującej tłuszcz z racji na kwas CLA – linolowy, który pomaga efektywnie spalać tłuszcz. Nie trzeba też przypominać o wielu intensywnych, ciekawych walorach smakowych różnego rodzaju wołowiny, która doskonała jest na steki, na grilla, do zupy – rosołu czy bulionu, na rolady, gulasz i wiele innych pyszności. Najistotniejsze jest jednak pochodzenie takiego mięsa, które musi być od sprawdzonej hodowli – a tylko takie dopuszczamy w Pora na Pola. Najlepszą wołowinę w różnych postaciach i odmianach dostarcza nam „Polskie Steki”.

Mięso wieprzowe

Wieprzowina z uwagi na swoją przystępną cenę na stałe zagościła na naszych Polskich stołach. Głównym problemem, w standardowej ofercie sklepów wielkopowierzchniowych, jest oferowanie mięs II kategorii, z Niemiec czy innych krajów lub z Polskich hodowli, które nastawione są wyłącznie na szybki zysk. Tego typu mięsa w porównaniu z mięsem wieprzowym oferowanym na Poranapola przegrywa pod względem walorów smakowych, wartości odżywczych i prozdrowotnch. W hodowlach, które dostarczają nam ten rodzaj mies, stosuje się wysokiej jakości pasze. Z racji na sposób przechowywania i hodowli świnie są bardziej odporne na choroby. Wartości odżywcze wieprzowiny mają doskonałe parametry w przypadku wyboru chudszych części jak schab czy szynka, które w wersji odtłuszczonej na 100 gramów mają odpowiednio 23 i 22 gramów pełnowartościowego białka i tylko niecałe 2% i ok. 3,3% tłuszczu. Są też spore ilości, cynku, żelaza, witamin z grupy B i E.

Tak samo jak w przypadku wołowiny czy innych mięs ważny jest sprawdzony dostawca jak np. Masarnia Kuznocin, której mięsa oferujemy w naszym internetowym targu z naturalnym, zdrowym jedzeniem.

Mięso drobiowe ekologiczne

W przypadku mięsa drobiowego musimy niewątpliwie bardzo uważać podczas zakupów z niepewnych źródeł. Powodem jest znaczne traktowanie wszelkiego drobiu, w szczególności kurczaków antybiotykami. Takie mięso nie tylko nie posiada odpowiednich walorów smakowych ale spożywane w znacznych ilościach może być również szkodliwe i niebezpieczne dla naszego zdrowia. Warto więc wybierać ekologiczne mięso drobiowe wyłącznie od sprawdzonych dostawców, których znajdziecie na Pora na Pola jak: Polskie Eko Zagrody, Gospodarstwo Ekologiczne Krok.

Mięso drobiowe jest najczęściej stosowane przy różnego rodzaju dietach, zarówno tych na redukcję wagi czy tkanki tłuszczowej, ale z uwagi na wysoką zawartość białka jak i niską zawartość tłuszczu w chudych częściach jak filety chętnie stosowana jest przy diecie na budowę masy mięśniowej.