Wyświetlanie 1–50 z 66 wyników

Burger wołowy 2 szt.

14,44 

Ok. 360 g mielonego mięsa z przednich części wołowiny od Polskie Steki. Uformowane w dwa burgery – samo mięso, nieprzyprawione.

 

Skład: wołowina 100%.

Dolna zrazowa wołowa ok. 500 g

30,45 

Sezonowane mięso wołowe odpowiednie do pieczenia i duszenia. Z dolnej zrazowej mogą powstawać zrazy, rolady i pieczenie.

 

Skład: wołowina.

Filet z indyka EKO porcja ok. 800 g (zamów do poniedziałku do 9:00)

74,34 

Porcja certyfikowanego ekologicznie fileta z indyka od Polskie Eko Zagrody. Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli zamówienia należy składać z wyprzedzeniem, najpóźniej do poniedziałku do godziny 9 rano.

W przypadku większej różnicy w wadze porcji niż 10% zaproponujemy dopłatę lub zwrócimy pieniądze.

Cena za 1 kg to ~92,93 zł.

Kabanosy drohickie 8 szt.

24,40 

Kabanosy od Dażynka mogą stanowić świetną przekąskę lub urozmaicenie deski wędlin.

Skład: mięso wieprzowe, kminek, pieprz czarny, papryka, czosnek, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Kabanosy drohickie podsuszane 8 szt.

24,40 

Kabanosy po podsuszeniu charakteryzują się bardzo wyrazistym, świetnym smakiem.

Skład: mięso wieprzowe, kminek, pieprz czarny, papryka, czosnek, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Karkówka wieprzowa plastry ok. 600 g (dostarczamy w czwartki)

14,40 

Karkówka pokrojona w plastry, na grilla lub na patelnię. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Skład: wieprzowina 100%.

Kiełbasa biała parzona ok. 300 g (dostarczamy w czwartki)

9,79 

Biała kiełbasa parzona polecana jest szczególnie do Wielkanocnego żurku, białego barszczu oraz w sezonie grillowym. 

Skład: mięso wieprzowe, seler, czosnek, skrobia ziemniaczana, przyprawy, sól kuchenna ważona, środek konserwujący- azotyn sodu 0,006%.

Kiełbasa carska podsuszona ok. 300 g

16,62 

Kiełbasa wieprzowa o wyraźnie odmiennym smaku i wyglądzie ze względu na dodatek papryki, Poddana procesowi podsuszania w celu intensyfikacji walorów smakowych. Jest odrobinę tłustsza od pozostałych kiełbas :).

Skład: mięso wieprzowe, papryka, pieprz czarny, czosnek, sól, sól peklująca, cukier.

Kiełbasa nadbużańska ok. 450 g

18,81 

Tradycyjna, wędzona kiełbasa o swojskim smaku.

Skład: mięso wieprzowe, gorczyca, pieprz czarny, majeranek, czosnek, sól, sól peklująca, cukier.

Kiełbasa podsuszana nadbużańska ok. 300 g

16,93 

Podsuszanie w tradycyjnej wędzarni intensyfikuje smak tej bardzo dobrej, grubo mielonej kiełbasy wieprzowej.

Skład: mięso wieprzowe, gorczyca, pieprz czarny, majeranek, czosnek, sól, sól peklująca, cukier.

Kiełbaski białe cienkie drobiowe EKO 200 g (zamów do poniedziałku do 9:00)

13,44 

Kiełbaski cienkie ekologiczne drobiowe. Wędzone i parzone. Wyrób otrzymany z drobno rozdrobnionego mięsa indyka eko z dodatkiem mięsa kurczaka eko. Farsz napełniony w jelito baranie lub wieprzowe.

Skład: mięso indyka eko 65%, mięso kurczaka eko 25%, woda, pieprz eko, sól kamienna, czosnek eko, majeranek eko.

 

Kiełbaski śniadaniowe ok. 300 g (dostarczamy w czwartki)

9,66 

Najlepiej smakują smażone lub grillowane, chociaż można je po prostu wrzucić na wrzątek jak parówki. Porcja miękkich kiełbasek w delikatnej, cieniutkiej osłonce z Masarni Kuznocin.

Skład: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, sól kuchenna ważona, składnik soli peklującej (środek konserwujący): azotyn sodu (0,006%)

Kindziuk Dażynki ok. 400 g

22,86 

Szlachetna wędlina podsuszana i dojrzewająca, z wyselekcjonowanych kawałków szynki, wędzona tradycyjnie zimnym dymem.

Skład: mięso wieprzowe, pieprz czarny, bazylia, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Wypełniacz

Królik comber ok. 400 g (zamów do poniedziałku do 9:00)

30,87 

Comber z królika zagrodowego – porcja o wadze ok. 400 g.

Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli zamówienia należy składać z wyprzedzeniem, najpóźniej do poniedziałku do godziny 9 rano.

W przypadku większej różnicy w wadze porcji niż 10% zaproponujemy dopłatę lub zwrócimy pieniądze.

Cena za 1 kg to 77,18 zł.

Wypełniacz

Królik skoki ok. 300 g (zamów do poniedziałku do 9:00)

23,15 

Nogi z królika zagrodowego – porcja o wadze ok. 300 g.

Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli zamówienia należy składać z wyprzedzeniem, najpóźniej do poniedziałku do godziny 9 rano.

W przypadku większej różnicy w wadze porcji niż 10% zaproponujemy dopłatę lub zwrócimy pieniądze.

Cena za 1 kg to 77,18 zł.

Kurczak EKO – połówka ok. 1,2 kg (dostarczamy w czwartki, zamów do niedzieli do 19:00)

42,02 

Pół tuszki certyfikowanego kurczaka ekologicznego z gospodarstwa Krok.

Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli, zamawiać należy z wyprzedzeniem, przygotowywana jest dokładnie taka liczba kurczaków, jaka zostanie zamówiona.

Jeżeli chcesz otrzymać kurczaka w czwartek, poinformuj nas do niedzieli do godziny 19.

Produkt rolnictwa ekologicznego.

 

Kurczak EKO – tuszka ok. 2,2kg (dostarczamy w czwartki, zamów do niedzieli do 19:00)

73,69 

Tuszka certyfikowanego kurczaka ekologicznego z gospodarstwa Krok. 

Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli, zamawiać należy z wyprzedzeniem, przygotowywana jest dokładnie taka liczba kurczaków, jaka zostanie zamówiona.

Jeżeli chcesz otrzymać kurczaka w czwartek, poinformuj nas do niedzieli do godziny 19.

Produkt rolnictwa ekologicznego.

 

Ligawa ok. 500 g

30,45 

Raczej chude mięso, dobre do duszenia i gotowania, a czasem używane do tatara. Aby otrzymać większy kawałek, po prostu zwiększ liczbę porcji.

 

Skład: wołowina.

Łopatka wołowa ok. 1 kg

45,68 

Porcja 500 g łopatki sezonowanej idealnej na gulasz od Polskie Steki. Aby otrzymać większy kawałek mięsa, po prostu zwiększ liczbę porcji.

 

Skład: wołowina.

Mięso mielone z szynki ok. 500 g (dostarczamy w czwartki)

11,91 

Gotowe mięso mielone – na kotlety, pulpety lub do makaronu. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Skład: wieprzowina 100%.

Mięso wołowe mielone porcja ok. 500 g

18,72 

500 g mięsa mielonego głównie z przednich części wołowiny – odpowiednie do uformowania burgerów lub do sosu pomidorowego z makaronem.

 

Skład: wołowina.

Noga z indyka EKO porcja ok. 500 g (zamów do poniedziałku do 9:00)

33,86 

Porcja certyfikowanej ekologicznie nogi z indyka od Polskie Eko Zagrody. Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli zamówienia należy składać z wyprzedzeniem, najpóźniej do poniedziałku do godziny 9 rano.

W przypadku większej różnicy w wadze porcji niż 10% zaproponujemy dopłatę lub zwrócimy pieniądze.

Cena za 1 kg to ~67,73 zł.

Paróweczki drobiowe 300 g (dostarczamy w czwartki)

12,02 

Parówki z mięsa z kurczaka, zrobione bez użycia soli peklującej. Wyrób z Masarni Kuznocin.

Skład: mięso z kurczaka, woda, sól, mąka ziemniaczana, przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz biały, papryka słodka, papryka ostra.

Parówki drobiowe EKO 300 g (zamów do poniedziałku do 9:00)

25,20 

Parówki drobiowe z ekologicznego drobiu. Wędzone i parzone. Wyrób otrzymany z drobno rozdrobnionego mięsa kurczaka eko z dodatkiem mięsa indyka eko. Farsz napełniony w jelito baranie.

Skład: mięso kurczaka eko 70%, mięso indyka eko 20%, woda, pieprz eko, sól kamienna.

 

Parówki wieprzowo-cielęce 300 g (dostarczamy w czwartki)

12,02 

Parówki z dwóch rodzajów mięsa. Dodatek cielęciny nadaje im delikatności i jeszcze lepszego smaku. Parówki mają dosyć twardą skórkę.

Skład: mięso wieprzowe 66%, cielęcina 20%, woda, przyprawy: gałka muszkatołowa, papryka słodka, papryka ostra, pieprz, sól kuchenna ważona, składnik soli peklującej (środek konserwujący): azotyn sodu (0,006%)

Pasztet Prababci Jani ok. 400 g

13,61 

Pasztet wieprzowo-drobiowy z dodatkiem jajek z własnego gospodarstwa przyrządzany jest według receptury prababci Janiny w masarni Dażynka. Zgodnie z tradycją jest pieczony w piecu chlebowym.

Skład: mięso wieprzowe, mięso drobiowe, wątroba wieprzowa, bułka pszenna, jaja, pieprz czarny/ziołowy, gałka muszkatołowa, cukier, sól.

Pasztet z indyka i kurczaka EKO 200 g (zamów do poniedziałku do 9:00)

15,12 

Pasztet z indyka w foremce w całości, zapakowany próżniowo. Pieczony wyrób otrzymany z gotowanego mięsa indyka eko z dodatkiem mięsa kurczaka eko. Mięso pozbawione kości, zmielone, przyprawione, masa napełniona w foremkę aluminiową do żywności, posypana majerankiem.

Skład: mięso indyka eko 55%, mięso kurczaka eko 35%, woda, sól kamienna, pieprz eko, gałka muszkatołowa eko, majeranek eko, imbir eko.

 

Perliczka EKO – tuszka ok. 1,8 kg (dostarczamy w czwartki, zamów do niedzieli do 19:00)

104,41 

Cała, wypatroszona tuszka perliczki z gospodarstwa Krok. Mięso gotowe do pieczenia lub na rosół.

Perliczki mają wolny wybieg, a ich hodowla jest certyfikowana.

Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli, zamawiać należy z wyprzedzeniem, przygotowywana jest dokładnie taka liczba perliczek, jaka zostanie zamówiona.

Jeżeli chcesz otrzymać perliczkę w czwartek, poinformuj nas do niedzieli do godziny 19.

Produkt rolnictwa ekologicznego.

Waga perliczki najczęściej waha się w przedziale 1,6 – 2 kg. Podana cena jest za tuszkę o wadze 1,8 kg. Jeśli masa będzie się różnić o więcej niż 10% to zrobimy dopłatę lub zwrot.

Pieczeń drobiowa EKO 250 g (zamów do poniedziałku do 9:00)

12,60 

Pieczeń w foremce w całości, zapakowana próżniowo, pieczona. Wyrób otrzymany z drobno rozdrobnionych kawałków mięsa kurczaka eko i mięsa indyka eko.

Skład: mięso kurczaka eko, mięso indyka eko, woda,czosnek eko, bazylia eko, oregano eko, pieprz eko, sól kamienna.

 

Polędwica wołowa sezonowana cała ok. 1,8 kg

232,94 

Polędwica od Polskie Steki – sezonowana, doskonała na tatara i carpaccio, wykorzystywana również na steki. Proponowana polędwica waży ok. 1,8 kg.

 

Skład: wołowina.

Polędwica wołowa sezonowana cała ok. 2,2 kg

314,85 

Polędwica od Polskie Steki – sezonowana, doskonała na tatara i carpaccio, wykorzystywana również na steki. Proponowana polędwica waży ok. 2,2 kg.

 

Skład: wołowina.

Polędwiczka wieprzowa 1 szt. ok. 350 g (dostarczamy w czwartki)

14,85 

Najbardziej cenna część tuszy wieprzowej – polędwiczka w całości. Świetnie smakuje podsmażona, a następnie duszona na patelni w sosie grzybowym. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Skład: wieprzowina 100%.

Porcja rosołowa z indyka EKO ok. 800 g (zamów do poniedziałku do 9:00)

9,45 

Porcja certyfikowanej ekologicznie porcji rosołowej z indyka od Polskie Eko Zagrody. Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli zamówienia należy składać z wyprzedzeniem, najpóźniej do poniedziałku do godziny 9 rano.

W przypadku większej różnicy w wadze porcji niż 10% zaproponujemy dopłatę lub zwrócimy pieniądze.

Cena za 1 kg to ~11,81 zł.

Rozbratel porcja ok. 500 g

30,45 

Rozbratel bez kości, sezonowany – na gulasz lub na steki. Jeśli chciałbyś dostać porcję mięsa pokrojoną w np. one-minute steaki (cienkie plastry 0,5 cm – szybkie do usmażenia – wyjdą pewnie cztery sztuki) – to wpisz to w formularzu dotyczącym produktu przed dodaniem do koszyka. Aby otrzymać większy kawałek, po prostu zwiększ liczbę porcji.

 

Skład: wołowina.

Schab bez kości w kawałku ok. 1 kg (dostarczamy w czwartki)

24,80 

Kawałek schabu wieprzowego na pieczeń lub na kotlety. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Skład: wieprzowina 100%.

Schab bez kości w plastrach ok. 500 g (dostarczamy w czwartki)

13,20 

Gotowe plastry schabu wieprzowego na kotlety. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Skład: wieprzowina 100%.