Burger wołowy 2 szt.

14,44 

Ok. 360 g mielonego mięsa z przednich części wołowiny od Polskie Steki. Uformowane w dwa burgery – samo mięso, nieprzyprawione.

 

Skład: wołowina 100%.

Dolna zrazowa wołowa ok. 500 g

30,45 

Sezonowane mięso wołowe odpowiednie do pieczenia i duszenia. Z dolnej zrazowej mogą powstawać zrazy, rolady i pieczenie.

 

Skład: wołowina.

Kabanosy drohickie 8 szt.

24,40 

Kabanosy od Dażynka mogą stanowić świetną przekąskę lub urozmaicenie deski wędlin.

Skład: mięso wieprzowe, kminek, pieprz czarny, papryka, czosnek, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Karkówka wieprzowa plastry ok. 600 g (dostarczamy w czwartki)

14,40 

Karkówka pokrojona w plastry, na grilla lub na patelnię. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Skład: wieprzowina 100%.

Kiełbasa biała parzona ok. 300 g (dostarczamy w czwartki)

9,79 

Biała kiełbasa parzona polecana jest szczególnie do Wielkanocnego żurku, białego barszczu oraz w sezonie grillowym. 

Skład: mięso wieprzowe, seler, czosnek, skrobia ziemniaczana, przyprawy, sól kuchenna ważona, środek konserwujący- azotyn sodu 0,006%.

Kiełbasa carska podsuszona ok. 300 g

16,62 

Kiełbasa wieprzowa o wyraźnie odmiennym smaku i wyglądzie ze względu na dodatek papryki, Poddana procesowi podsuszania w celu intensyfikacji walorów smakowych. Jest odrobinę tłustsza od pozostałych kiełbas :).

Skład: mięso wieprzowe, papryka, pieprz czarny, czosnek, sól, sól peklująca, cukier.

Kiełbasa nadbużańska ok. 450 g

18,81 

Tradycyjna, wędzona kiełbasa o swojskim smaku.

Skład: mięso wieprzowe, gorczyca, pieprz czarny, majeranek, czosnek, sól, sól peklująca, cukier.

Kiełbasa podsuszana nadbużańska ok. 300 g

16,93 

Podsuszanie w tradycyjnej wędzarni intensyfikuje smak tej bardzo dobrej, grubo mielonej kiełbasy wieprzowej.

Skład: mięso wieprzowe, gorczyca, pieprz czarny, majeranek, czosnek, sól, sól peklująca, cukier.

Kiełbaski śniadaniowe ok. 300 g (dostarczamy w czwartki)

9,66 

Najlepiej smakują smażone lub grillowane, chociaż można je po prostu wrzucić na wrzątek jak parówki. Porcja miękkich kiełbasek w delikatnej, cieniutkiej osłonce z Masarni Kuznocin.

Skład: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, sól kuchenna ważona, składnik soli peklującej (środek konserwujący): azotyn sodu (0,006%)

Kindziuk Dażynki ok. 400 g

22,86 

Szlachetna wędlina podsuszana i dojrzewająca, z wyselekcjonowanych kawałków szynki, wędzona tradycyjnie zimnym dymem.

Skład: mięso wieprzowe, pieprz czarny, bazylia, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Kurczak EKO – połówka ok. 1,2 kg (dostarczamy w czwartki, zamów do niedzieli do 19:00, termin przydatności w następny dzień)

42,02 

Pół tuszki certyfikowanego kurczaka ekologicznego z gospodarstwa Krok.

Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli, zamawiać należy z wyprzedzeniem, przygotowywana jest dokładnie taka liczba kurczaków, jaka zostanie zamówiona.

Jeżeli chcesz otrzymać kurczaka w czwartek, poinformuj nas do niedzieli do godziny 19.

Termin przydatności do spożycia: 1 dzień. Produkt rolnictwa ekologicznego.

 

Kurczak EKO – tuszka ok. 2,2kg (dostarczamy w czwartki, zamów do niedzieli do 19:00, termin przydatności 1 dzień)

73,69 

Tuszka certyfikowanego kurczaka ekologicznego z gospodarstwa Krok. 

Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli, zamawiać należy z wyprzedzeniem, przygotowywana jest dokładnie taka liczba kurczaków, jaka zostanie zamówiona.

Jeżeli chcesz otrzymać kurczaka w czwartek, poinformuj nas do niedzieli do godziny 19.

Termin przydatności do spożycia: 1 dzień. Produkt rolnictwa ekologicznego.

 

Ligawa ok. 500 g

30,45 

Raczej chude mięso, dobre do duszenia i gotowania, a czasem używane do tatara. Aby otrzymać większy kawałek, po prostu zwiększ liczbę porcji.

 

Skład: wołowina.

Łopatka wołowa ok. 1 kg

45,68 

Porcja 500 g łopatki sezonowanej idealnej na gulasz od Polskie Steki. Aby otrzymać większy kawałek mięsa, po prostu zwiększ liczbę porcji.

 

Skład: wołowina.

Mięso mielone z szynki ok. 500 g (dostarczamy w czwartki)

11,91 

Gotowe mięso mielone – na kotlety, pulpety lub do makaronu. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Skład: wieprzowina 100%.

Mięso wołowe mielone porcja ok. 500 g

18,72 

500 g mięsa mielonego głównie z przednich części wołowiny – odpowiednie do uformowania burgerów lub do sosu pomidorowego z makaronem.

 

Skład: wołowina.

Paróweczki drobiowe 300 g (dostarczamy w czwartki)

12,02 

Parówki z mięsa z kurczaka, zrobione bez użycia soli peklującej. Wyrób z Masarni Kuznocin.

Skład: mięso z kurczaka, woda, sól, mąka ziemniaczana, przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz biały, papryka słodka, papryka ostra.

Parówki wieprzowo-cielęce 300 g (dostarczamy w czwartki)

12,02 

Parówki z dwóch rodzajów mięsa. Dodatek cielęciny nadaje im delikatności i jeszcze lepszego smaku. Parówki mają dosyć twardą skórkę.

Skład: mięso wieprzowe 66%, cielęcina 20%, woda, przyprawy: gałka muszkatołowa, papryka słodka, papryka ostra, pieprz, sól kuchenna ważona, składnik soli peklującej (środek konserwujący): azotyn sodu (0,006%)

Pasztet Prababci Jani ok. 400 g

13,61 

Pasztet wieprzowo-drobiowy z dodatkiem jajek z własnego gospodarstwa przyrządzany jest według receptury prababci Janiny w masarni Dażynka. Zgodnie z tradycją jest pieczony w piecu chlebowym.

Skład: mięso wieprzowe, mięso drobiowe, wątroba wieprzowa, bułka pszenna, jaja, pieprz czarny/ziołowy, gałka muszkatołowa, cukier, sól.

Perliczka EKO – tuszka ok. 1,8 kg (dostarczamy w czwartki, zamów do niedzieli do 19:00, termin przydatności 1 dzień)

104,41 

Cała, wypatroszona tuszka perliczki z gospodarstwa Krok. Mięso gotowe do pieczenia lub na rosół.

Perliczki mają wolny wybieg, a ich hodowla jest certyfikowana.

Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli, zamawiać należy z wyprzedzeniem, przygotowywana jest dokładnie taka liczba perliczek, jaka zostanie zamówiona.

Jeżeli chcesz otrzymać perliczkę w czwartek, poinformuj nas do niedzieli do godziny 19.

Termin przydatności do spożycia: 1 dzień. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Waga perliczki najczęściej waha się w przedziale 1,6 – 2 kg. Podana cena jest za tuszkę o wadze 1,8 kg. Jeśli masa będzie się różnić o więcej niż 10% to zrobimy dopłatę lub zwrot.

Polędwica nadbużańska ok. 400 g

23,55 

Kawałek polędwicy delikatnie wędzonej olchą.

Skład: mięso wieprzowe, sól, sól peklująca, cukier.

Polędwica wołowa sezonowana cała ok. 1,8 kg

232,94 

Polędwica od Polskie Steki – sezonowana, doskonała na tatara i carpaccio, wykorzystywana również na steki. Proponowana polędwica waży ok. 1,8 kg.

 

Skład: wołowina.

Polędwica wołowa sezonowana cała ok. 2,2 kg

314,85 

Polędwica od Polskie Steki – sezonowana, doskonała na tatara i carpaccio, wykorzystywana również na steki. Proponowana polędwica waży ok. 2,2 kg.

 

Skład: wołowina.

Polędwiczka wieprzowa 1 szt. ok. 350 g (dostarczamy w czwartki)

14,85 

Najbardziej cenna część tuszy wieprzowej – polędwiczka w całości. Świetnie smakuje podsmażona, a następnie duszona na patelni w sosie grzybowym. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Skład: wieprzowina 100%.

Rozbratel porcja ok. 500 g

30,45 

Rozbratel bez kości, sezonowany – na gulasz lub na steki. Jeśli chciałbyś dostać porcję mięsa pokrojoną w np. one-minute steaki (cienkie plastry 0,5 cm – szybkie do usmażenia – wyjdą pewnie cztery sztuki) – to wpisz to w formularzu dotyczącym produktu przed dodaniem do koszyka. Aby otrzymać większy kawałek, po prostu zwiększ liczbę porcji.

 

Skład: wołowina.

Schab bez kości w kawałku ok. 1 kg (dostarczamy w czwartki)

24,80 

Kawałek schabu wieprzowego na pieczeń lub na kotlety. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Skład: wieprzowina 100%.

Schab bez kości w plastrach ok. 500 g (dostarczamy w czwartki)

13,20 

Gotowe plastry schabu wieprzowego na kotlety. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Skład: wieprzowina 100%.

Słodka polędwiczka ok. 350 g

26,49 

Pięknie wygląda, wykwintnie smakuje – słodka polędwiczka jest uzyskiwana ze starannie wyselekcjonowanej części wieprzowej.

Skład: mięso wieprzowe, sól, sól peklująca, cukier.

Stek Cote de bouef ok. 400 g

45,68 

Stek z antrykotu Cote de bouef swój niepowtarzalny smak zawdzięcza obecności kawałka szpondru, marmurkowatej strukturze i odpowiedniej kruchości. Jedna porcja to plaster o grubości 2,5 – 3 cm i wadze ok. 400 g. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C.

 

Skład: wołowina.

Stek Rib-eye premium ok. 330 g

45,46 

Król steków od Polskie Steki. Oko antrykotu najpierw dojrzewa 40 dni na sucho w temperaturze 0 – 2°C, a następnie jest sezonowane vacuum (w workach próżniowych) przez 30 dni w temperaturze 0 – 4°C. Mięso na ten rodzaj steku jest selekcjonowane pod względem ilości, jakości oraz rozmieszczenia otłuszczenia (tzw. marmurkowatość) – wybierane są tylko elementy Premium. Podwójne sezonowanie nadaje mięsu niepowtarzalny, orzechowy posmak oraz zmienia strukturę mięsa, co sprawia, że jest jeszcze bardziej kruche.

 

Skład: wołowina.

Stek Rostbef – New York Steak ok. 250 g

26,64 

Rostbef sezonowany minimum 30 dni w workach próżniowych. Marmurkowata, poprzerastana tłuszczem struktura mięsa nadaje niesamowity smak . Jeden stek ma grubość 2,5 – 3 cm.

 

Skład: wołowina.

Stek Rostbef premium – New York Steak ok. 300 g

41,33 

Klasa Premium – rostbef jest sezonowany beztlenowo w temperaturze 0 – 4°C przez co najmniej 40 dni. Charakteryzuje się dużą miękkością oraz głębokim smakiem, który uzyskiwany jest dzięki pozostawieniu przy nim dużej tkanki tłuszczowej na czas dojrzewania (przed porcjowaniem tkanka tłuszczowa jest niwelowana do kilku milimetrów tak, aby smak był jak najlepszy).

 

Skład: wołowina.

Stek T-bone ok. 470 g

44,30 

Klasyczny stek T-bone – wewnątrz ma kość w kształcie litery T, która oddziela polędwicę od rostbefu. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C. Sezonowanie w całości pozwala na osiągnięcie odpowiedniej kruchości i niepowtarzalnego smaku. Elementy są porcjowane dopiero w dniu, w którym trafią do Ciebie.

 

Skład: wołowina.

Szynka ok. 1 kg (dostarczamy w czwartki)

27,13 

Szynka kulka – idealna do upieczenia w domu. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Skład: wieprzowina 100%.

Niedostępny
Zobacz więcej

Szynka tradycyjna – połówka ok. 350 g

18,95 

Pół szynki z gospodarstwa Państwa Putkowskich. Leżakująca w solance, nieodparzana, wędzona dymem olchowym. Smakuje tak, jak powinna smakować prawdziwa, wiejska szynka. Skład: mięso wieprzowe, sól, sól peklująca, cukier.

Szynka ze słoninką – połówka ok. 400 g

20,55 

Połowa szynki z tłuszczykiem od spodu, który nadaje jej wyjątkowy smak. Nagrodzona Kulinarną Perłą 2017 – nagrodą dla najlepszych tradycyjnych i regionalnych wyrobów roku.

Wołowina górna zrazowa na pieczeń lub zrazy – porcja ok. 0,5 kg

30,45 

Górna zrazowa jest przede wszystkim właściwym elementem kulinarnym na pieczeń i do przyrządzenia zrazów. Jeśli chciałbyś dostać porcję mięsa pokrojoną w np. cienkie plastry 0,5 cm – wyjdą pewnie cztery sztuki) – to wpisz to w formularzu dotyczącym produktu przed dodaniem do koszyka.

 

Skład: wołowina.

Żeberka wieprzowe paski ok. 500 g (dostarczamy w czwartki)

14,40 

Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Skład: wieprzowina 100%.