Wyświetlanie 1–50 z 57 wyników

Niedostępny
Zobacz więcej

Baleron drohicki ok. 400 g

19,23 

Karkówka wieprzowa, najpierw leżakująca w zalewie solankowej, a następnie tradycyjnie wędzona drewnem olchowym, nieodparzana. Baleron jest kruchy, delikatny w smaku i ma wspaniały, swojski aromat.

Skład: mięso wieprzowe, sól, sól peklująca, cukier.

Dodaj do koszyka

Burger wołowy 2 szt.

13,81 

Ok. 360 g mielonego mięsa z przednich części wołowiny od Polskie Steki. Uformowane w dwa burgery – samo mięso, nieprzyprawione.

 

Skład: wołowina 100%.

Dodaj do koszyka

Dorsz atlantycki filet ok. 350 g (dostarczamy tylko w czwartki)

26,75 

Filet z dorsza atlantyckiego.

Ryby są dostępne tylko w czwartek. Filet z dorsza atlantyckiego jest produktem zmiennowagowym. Podana cena jest za filet o wadze 0,35 kg. Dołożymy wszelkich starań, aby przygotować dla Państwa filet o mniej więcej takiej wadze. Jeśli masa będzie się różnić o więcej niż 10% to zrobimy dopłatę lub zwrot. Jeśli chcą Państwo rybę o mniejszej lub większej wadze, prosimy o dopisanie takiej uwagi w komentarzu przed wrzuceniem ryby do koszyka. Inne ryby mogą być dostępne na zapytanie.

Dodaj do koszyka

Halibut wędzony dzwonek ok. 250 g (dostarczamy tylko w czwartki)

24,10 

Halibut wędzony w sposób tradycyjny przez Pana Sandacza. Na drewnie olchowym, pod koniec wędzenia Pan Dariusz dodaje trochę drewna owocowego dla podkręcenia smaku.

Ryby są dostępne tylko w czwartek. Halibut wędzony jest produktem zmiennowagowym. Podana cena jest za dzwonek halibuta o wadze 0,25 kg. Dołożymy wszelkich starań, aby uwędzić dla Państwa rybę o mniej więcej takiej wadze. Jeśli masa będzie się różnić o więcej niż 10% to zrobimy dopłatę lub zwrot. Inne ryby mogą być dostępne na zapytanie.

Dodaj do koszyka

Jesiotr wędzony dzwonek ok. 350 g (dostarczamy tylko w czwartki)

33,74 

Jesiotr wędzony w sposób tradycyjny przez Pana Sandacza. Na drewnie olchowym, pod koniec wędzenia Pan Dariusz dodaje trochę drewna owocowego dla podkręcenia smaku.

Ryby są dostępne tylko w czwartek. Jesiotr wędzony jest produktem zmiennowagowym. Podana cena jest za dzwonek jesiotra o wadze 0,35 kg. Dołożymy wszelkich starań, aby uwędzić dla Państwa rybę o mniej więcej takiej wadze. Jeśli masa będzie się różnić o więcej niż 10% to zrobimy dopłatę lub zwrot. Inne ryby mogą być dostępne na zapytanie.

Dodaj do koszyka

Kabanosy drohickie 8 szt.

24,40 

Kabanosy od Dażynka mogą stanowić świetną przekąskę lub urozmaicenie deski wędlin.

Skład: mięso wieprzowe, kminek, pieprz czarny, papryka, czosnek, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Dodaj do koszyka

Kabanosy drohickie podsuszane 8 szt.

24,40 

Kabanosy po podsuszeniu charakteryzują się bardzo wyrazistym, świetnym smakiem.

Skład: mięso wieprzowe, kminek, pieprz czarny, papryka, czosnek, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Dodaj do koszyka

Karp wędzony dzwonek ok. 350 g (dostarczamy tylko w czwartki)

29,77 

Karp wędzony w sposób tradycyjny przez Pana Sandacza. Na drewnie olchowym, pod koniec wędzenia Pan Dariusz dodaje trochę drewna owocowego dla podkręcenia smaku.

Ryby są dostępne tylko w czwartek. Karp wędzony jest produktem zmiennowagowym. Podana cena jest za dzwonek karpia o wadze 0,35 kg. Dołożymy wszelkich starań, aby uwędzić dla Państwa rybę o mniej więcej takiej wadze. Jeśli masa będzie się różnić o więcej niż 10% to zrobimy dopłatę lub zwrot. Inne ryby mogą być dostępne na zapytanie.

Niedostępny
Zobacz więcej

Kiełbasa carska podsuszona ok. 300 g

16,62 

Kiełbasa wieprzowa o wyraźnie odmiennym smaku i wyglądzie ze względu na dodatek papryki, Poddana procesowi podsuszania w celu intensyfikacji walorów smakowych. Jest odrobinę tłustsza od pozostałych kiełbas :).

Skład: mięso wieprzowe, papryka, pieprz czarny, czosnek, sól, sól peklująca, cukier.

Niedostępny
Zobacz więcej

Kiełbasa jałowcowa ok. 350 g

16,42 

Kiełbasa wieprzowa z masarni Państwa Putkowskich. Wyraźnie wyczuwalny aromat i smak jałowca. Najchudsza z proponowanych kiełbas.

Skład: mięso wieprzowe, pieprz czarny, jałowiec, sól, sól peklująca, cukier.

Niedostępny
Zobacz więcej

Kiełbasa podsuszana nadbużańska ok. 400 g

18,93 

Podsuszanie w tradycyjnej wędzarni intensyfikuje smak tej bardzo dobrej, grubo mielonej kiełbasy wieprzowej.

Skład: mięso wieprzowe, gorczyca, pieprz czarny, majeranek, czosnek, sól, sól peklująca, cukier.

Dodaj do koszyka

Kiełbaski śniadaniowe ok. 300 g (dostarczamy we wtorki i czwartki)

9,66 

Najlepiej smakują smażone lub grillowane, chociaż można je po prostu wrzucić na wrzątek jak parówki. Porcja miękkich kiełbasek w delikatnej, cieniutkiej osłonce z Masarni Kuznocin.

Skład: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, sól kuchenna ważona, składnik soli peklującej (środek konserwujący): azotyn sodu (0,006%)

Dodaj do koszyka

Kindziuk Dażynki ok. 400 g

22,86 

Szlachetna wędlina podsuszana i dojrzewająca, z wyselekcjonowanych kawałków szynki, wędzona tradycyjnie zimnym dymem.

Skład: mięso wieprzowe, pieprz czarny, bazylia, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Dodaj do koszyka

Kurczak EKO – połówka ok. 1,2 kg – dostarczamy tylko w soboty – przeczytaj opis przed zamówieniem

39,12 

Pół tuszki certyfikowanego kurczaka ekologicznego z gospodarstwa Krok.

Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli, zamawiać należy z wyprzedzeniem, przygotowywana jest dokładnie taka liczba porcji, jaka zostanie zamówiona.

Jeżeli chcesz otrzymać kurczaka w sobotę, poinformuj nas do środy do godziny 19.

Waga połowy tuszki kurczaka najczęściej waha się w przedziale 1 – 1,3 kg. Podana cena jest za tuszkę o wadze 1,2 kg. Jeśli masa będzie się różnić o więcej niż 10% to zrobimy dopłatę lub zwrot.

Dodaj do koszyka

Kurczak EKO – tuszka ok. 2,2 kg – dostarczamy tylko w soboty – przeczytaj opis przed zamówieniem

68,61 

Tuszka certyfikowanego kurczaka ekologicznego z gospodarstwa Krok.

Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli, zamawiać należy z wyprzedzeniem, przygotowywana jest dokładnie taka liczba kurczaków, jaka zostanie zamówiona.

Jeżeli chcesz otrzymać kurczaka w sobotę, poinformuj nas do środy do godziny 19.

Waga kurczaka najczęściej waha się w przedziale 2 – 2,5 kg. Podana cena jest za tuszkę o wadze 2,2 kg. Jeśli masa będzie się różnić o więcej niż 10% to zrobimy dopłatę lub zwrot.

Dodaj do koszyka

Ligawa ok. 500 g

27,20 

Raczej chude mięso, dobre do duszenia i gotowania, a czasem używane do tatara. Aby otrzymać większy kawałek, po prostu zwiększ liczbę porcji.

 

Skład: wołowina.

Dodaj do koszyka

Łopatka wołowa ok. 1 kg

44,10 

Porcja 500 g łopatki sezonowanej idealnej na gulasz od Polskie Steki. Aby otrzymać większy kawałek mięsa, po prostu zwiększ liczbę porcji.

 

Skład: wołowina.

Dodaj do koszyka

Makrela wędzona ok. 400 g (dostarczamy tylko w czwartki)

16,01 

Makrela wędzona w sposób tradycyjny przez Pana Sandacza. Na drewnie olchowym, pod koniec wędzenia Pan Dariusz dodaje trochę drewna owocowego dla podkręcenia smaku.

Ryby są dostępne tylko w czwartek. Makrela wędzona jest produktem zmiennowagowym. Podana cena jest za makrelę o wadze 0,5 kg. Dołożymy wszelkich starań, aby uwędzić dla Państwa rybę o mniej więcej takiej wadze. Jeśli masa będzie się różnić o więcej niż 10% to zrobimy dopłatę lub zwrot. Jeśli chcą Państwo rybę o mniejszej lub większej wadze, prosimy o dopisanie takiej uwagi w komentarzu przed wrzuceniem ryby do koszyka. Inne ryby mogą być dostępne na zapytanie.

Niedostępny
Zobacz więcej

Okoń filety (4 sztuki) ok. 350 g (dostarczamy tylko w czwartki)

30,87 

Cztery filety z okoni o łącznej masie ok. 350 g. Ryby są dostępne tylko w czwartek. Filet z okonia jest produktem zmiennowagowym. Podana cena jest za filety o wadze 0,35 kg. Dołożymy wszelkich starań, aby przygotować dla Państwa filety o mniej więcej takiej wadze. Jeśli masa będzie się różnić o więcej niż 10% to zrobimy dopłatę lub zwrot. Jeśli chcą Państwo rybę o mniejszej lub większej wadze, prosimy o dopisanie takiej uwagi w komentarzu przed wrzuceniem ryby do koszyka. Inne ryby mogą być dostępne na zapytanie.

Dodaj do koszyka

Parówki wieprzowo-cielęce 300 g (dostarczamy we wtorki i czwartki)

12,02 

Parówki z dwóch rodzajów mięsa. Dodatek cielęciny nadaje im delikatności i jeszcze lepszego smaku. Parówki mają dosyć twardą skórkę.

Skład: mięso wieprzowe 66%, cielęcina 20%, woda, przyprawy: gałka muszkatołowa, papryka słodka, papryka ostra, pieprz, sól kuchenna ważona, składnik soli peklującej (środek konserwujący): azotyn sodu (0,006%)

Dodaj do koszyka

Pasztet Prababci Jani ok. 400 g

13,61 

Pasztet wieprzowo-drobiowy z dodatkiem jajek z własnego gospodarstwa przyrządzany jest według receptury prababci Janiny w masarni Dażynka. Zgodnie z tradycją jest pieczony w piecu chlebowym.

Skład: mięso wieprzowe, mięso drobiowe, wątroba wieprzowa, bułka pszenna, jaja, pieprz czarny/ziołowy, gałka muszkatołowa, cukier, sól.

Dodaj do koszyka

Perliczka EKO – tuszka ok. 1,8 kg – dostarczamy tylko w soboty – przeczytaj opis przed zamówieniem

97,21 

Cała, wypatroszona tuszka perliczki z gospodarstwa Krok. Mięso gotowe do pieczenia lub na rosół.

Perliczki mają wolny wybieg, a ich hodowla jest certyfikowana.

Ze względu na nieprzemysłowy charakter hodowli, zamawiać należy z wyprzedzeniem, przygotowywana jest dokładnie taka liczba perliczek, jaka zostanie zamówiona.

Jeżeli chcesz otrzymać perliczkę w sobotę, poinformuj nas do środy do godziny 19.

Waga perliczki najczęściej waha się w przedziale 1,6 – 2 kg. Podana cena jest za tuszkę o wadze 1,8 kg. Jeśli masa będzie się różnić o więcej niż 10% to zrobimy dopłatę lub zwrot.

Dodaj do koszyka

Polędwica dojrzewająca Drohicka ok. 400 g

29,49 

Polędwica dojrzewająca w naturalnych przyprawach, poddana bardzo długiemu procesowi suszenia. Niesamowicie intensywny smak – polecam kroić bardzo cienkie, niemal przezroczyste plastry – wtedy smakuje najlepiej. Będzie królować na desce wędlin do degustacji.

Skład: mięso wieprzowe, pieprz czarny/ziołowy, majeranek, zioła prowansalskie, sól, cukier.

Dodaj do koszyka

Polędwiczka wieprzowa 1 szt. ok. 350 g (dostarczamy we wtorki i czwartki)

14,85 

Najbardziej cenna część tuszy wieprzowej – polędwiczka w całości. Świetnie smakuje podsmażona, a następnie duszona na patelni w sosie grzybowym. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Skład: wieprzowina 100%.

Dodaj do koszyka

Pstrąg tęczowy patroszony ok. 600 g (dostarczamy tylko w czwartki)

28,22 

Pstrąg tęczowy patroszony w całości od Pana Sandacza.

Ryby są dostępne tylko w czwartek. Pstrąg jest produktem zmiennowagowym. Podana cena jest za rybę o wadze 0,6 kg. Dołożymy wszelkich starań, aby przygotować dla Państwa pstrąga o mniej więcej takiej wadze. Jeśli masa będzie się różnić o więcej niż 10% to zrobimy dopłatę lub zwrot. Jeśli chcą Państwo rybę o mniejszej lub większej wadze, prosimy o dopisanie takiej uwagi w komentarzu przed wrzuceniem ryby do koszyka. Inne ryby mogą być dostępne na zapytanie.

Dodaj do koszyka

Pstrąg wędzony ok. 500 g (dostarczamy tylko w czwartki)

32,34 

Pstrąg wędzony w sposób tradycyjny przez Pana Sandacza. Na drewnie olchowym, pod koniec wędzenia Pan Dariusz dodaje trochę drewna owocowego dla podkręcenia smaku.

Ryby są dostępne tylko w czwartek. Pstrąg wędzony jest produktem zmiennowagowym. Podana cena jest za pstrąga o wadze 0,5 kg. Dołożymy wszelkich starań, aby uwędzić dla Państwa rybę o mniej więcej takiej wadze. Jeśli masa będzie się różnić o więcej niż 10% to zrobimy dopłatę lub zwrot. Jeśli chcą Państwo rybę o mniejszej lub większej wadze, prosimy o dopisanie takiej uwagi w komentarzu przed wrzuceniem ryby do koszyka. Inne ryby mogą być dostępne na zapytanie.

Dodaj do koszyka

Rozbratel porcja ok. 500 g

25,62 

Rozbratel bez kości, sezonowany – na gulasz lub na steki. Jeśli chciałbyś dostać porcję mięsa pokrojoną w np. one-minute steaki (cienkie plastry 0,5 cm – szybkie do usmażenia – wyjdą pewnie cztery sztuki) – to wpisz to w formularzu poniżej przed dodaniem do koszyka. Aby otrzymać większy kawałek, po prostu zwiększ liczbę porcji.

 

Skład: wołowina.

Dodaj do koszyka

Sandacz filet ok. 400 g (dostarczamy tylko w czwartki)

41,41 

Filet z sandacza od Pana Sandacza.

Ryby są dostępne tylko w czwartek. Filet z sandacza jest produktem zmiennowagowym. Podana cena jest za filet o wadze 0,4 kg. Dołożymy wszelkich starań, aby przygotować dla Państwa filet o mniej więcej takiej wadze. Jeśli masa będzie się różnić o więcej niż 10% to zrobimy dopłatę lub zwrot. Jeśli chcą Państwo rybę o mniejszej lub większej wadze, prosimy o dopisanie takiej uwagi w komentarzu przed wrzuceniem ryby do koszyka. Inne ryby mogą być dostępne na zapytanie.

Dodaj do koszyka

Sielawa wędzona 6 szt. ok. 250 g (dostarczamy tylko w czwartki)

24,10 

Sielawy wędzone w sposób tradycyjny przez Pana Sandacza. Na drewnie olchowym, pod koniec wędzenia Pan Dariusz dodaje trochę drewna owocowego dla podkręcenia smaku.

Ryby są dostępne tylko w czwartek. Sielawa wędzona jest produktem zmiennowagowym. Podana cena jest za sześć rybek o wadze 0,25 kg. Dołożymy wszelkich starań, aby uwędzić dla Państwa rybę o mniej więcej takiej wadze. Jeśli masa będzie się różnić o więcej niż 10% to zrobimy dopłatę lub zwrot. Inne ryby mogą być dostępne na zapytanie.

Dodaj do koszyka

Stek Cote de bouef ok. 400 g

38,22 

Stek z antrykotu Cote de bouef swój niepowtarzalny smak zawdzięcza obecności kawałka szpondru, marmurkowatej strukturze i odpowiedniej kruchości. Jedna porcja to plaster o grubości 2,5 – 3 cm i wadze ok. 400 g. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C.

 

Skład: wołowina.

Dodaj do koszyka

Stek Rib-eye premium ok. 330 g

42,79 

Król steków od Polskie Steki. Oko antrykotu najpierw dojrzewa 40 dni na sucho w temperaturze 0 – 2°C, a następnie jest sezonowane vacuum (w workach próżniowych) przez 30 dni w temperaturze 0 – 4°C. Mięso na ten rodzaj steku jest selekcjonowane pod względem ilości, jakości oraz rozmieszczenia otłuszczenia (tzw. marmurkowatość) – wybierane są tylko elementy Premium. Podwójne sezonowanie nadaje mięsu niepowtarzalny, orzechowy posmak oraz zmienia strukturę mięsa, co sprawia, że jest jeszcze bardziej kruche.

 

Skład: wołowina.

Dodaj do koszyka

Stek Rostbef premium – New York Steak ok. 300 g

38,90 

Klasa Premium – rostbef jest sezonowany beztlenowo w temperaturze 0 – 4°C przez co najmniej 40 dni. Charakteryzuje się dużą miękkością oraz głębokim smakiem, który uzyskiwany jest dzięki pozostawieniu przy nim dużej tkanki tłuszczowej na czas dojrzewania (przed porcjowaniem tkanka tłuszczowa jest niwelowana do kilku milimetrów tak, aby smak był jak najlepszy).

 

Skład: wołowina.

Dodaj do koszyka

Stek T-bone ok. 470 g

43,18 

Klasyczny stek T-bone – wewnątrz ma kość w kształcie litery T, która oddziela polędwicę od rostbefu. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C. Sezonowanie w całości pozwala na osiągnięcie odpowiedniej kruchości i niepowtarzalnego smaku. Elementy są porcjowane dopiero w dniu, w którym trafią do Ciebie.

 

Skład: wołowina.

Dodaj do koszyka

Szynka ok. 1 kg (dostarczamy we wtorki i czwartki)

26,26 

Szynka kulka – idealna do upieczenia w domu. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Skład: wieprzowina 100%.

Dodaj do koszyka

Szynka tradycyjna – połówka ok. 400 g

20,95 

Pół szynki z gospodarstwa Państwa Putkowskich. Leżakująca w solance, nieodparzana, wędzona dymem olchowym. Smakuje tak, jak powinna smakować prawdziwa, wiejska szynka. Skład: mięso wieprzowe, sól, sól peklująca, cukier.