Wyświetlanie 1–60 z 181 wyników

Ser paneer z bazylią

24,18 250 g

Kostka z domowej roboty sera paneer w oleju z dodatkiem bazylii. Świetnie wypada w sałatkach, może też być zapiekany z warzywami. Ser jest dość słony, dania z nim zapiekane nie wymagają dosalania.

“Jadłam z blanszowanym szpinakiem i podprażonymi na suchej patelni orzechami włoskimi – pycha!” ~ Agata

Grillowa karkówka EKO

20,11 300 g

Karkówka ekologiczna w plastrach, w czerwonej marynacie, dzięki dodatkowi cukru mięso ładnie się karmelizuje podczas grillowania, bardzo dobrze doprawiona, mimo to łagodna w smaku.

„To super, że mogłem zjeść klasyczne grillowe mięso w wersji eko” ~ Agata

Grillowe kiełbaski EKO

15,88 300 g

Białe, parzone mini-kiełbaski, nadadzą się do przygotowania hot-dogów z grilla, tak jak wszystkie produkty z Farm Roztocza, ten również jest bardzo dobrze doprawiony.

„Dzieciaki były zachwycone, idealna kiełbaska dla malucha, dorośli jedli po 2- 3 na głowę, bo też im smakowały”. ~ Róża

Grillowe paluchy farmerskie EKO

15,88 300 g

Mini paluchy z ekologicznego, mielonego mięsa wieprzowego, produkt zawiera cukier bio, dzięki czemu pięknie się karmelizuje podczas grillowania. Wyborne u boku grillowanych warzyw i zielonej sałaty.

„Przed obróbką wyglądały niepozornie, po ugrillowaniu okazały się być gwiazdą wieczoru, doskonałe są, gdy się je macza w sosie jogurtowym”. ~ Agata

Grillowy boczek EKO

19,05 300 g

Plastry ekologicznego boczku w intensywnie czerwonej, ziołowej marynacie, dodatek cukru eko powoduje, że mięso ładnie karmelizuje się podczas pieczenia na ruszcie.

„Tłuściutki, dobrze doprawiony, nie wyobrażam sobie grilla bez boczku. Tutaj zero roboty. Gotowiec z dobrego eko mięsa” ~Róża

Grillowa kaszanka farmerska EKO

10,48 300 g

Parzona kaszanka przygotowana z ekologicznego mięsa wieprzowego, ta z Farm Roztocza zawiera kaszę gryczaną. Na grillu najlepiej przygotować ją zawiniętą w folię aluminiową, po upieczeniu bardzo smaczna jest z karmelizowaną cebulką, chutneyem lub konfiturą paprykową.

„Lubię kaszankę, szczególnie zestawioną ze słodko-ostrymi konfiturami, ta będzie gwiazdą na kolejnym majówkowym grillu” ~ Agata

Karkówka suvi

21,36 290 g

Długo gotowana w niskiej temperaturze karkówka z dodatkiem miodu, sosu i cukru kokosowego – ładnie się dzięki nim karmelizuje. Po wyjęciu z opakowania najlepiej ogrzać ją do temperatury pokojowej, po czym wrzucić na grill na niedługą chwilę. Wcześniejszy proces obróbki powoduje, że mięso staje się miękkie, ruszt dodaje jedynie ostatecznego sznytu – dymnego posmaku i ślicznej, karmelizowanej tekstury. Jak wszystkie wyroby z Pieczone i Wędzone karkówka nie zawiera azotynu sodu.

“To dla mnie nowość, wstępna obróbka znacznie skraca czas grillowania, ciekawy pomysł”. ~ Agata

Boczek suvi

18,86 270 g

Długo gotowany w niskiej temperaturze boczek z dodatkiem sosu kokosowego i przypraw. Po wyjęciu z opakowania najlepiej ogrzać go do temperatury pokojowej, po czym wrzucić na grill na niedługą chwilę. Można z powodzeniem przygotować go także na patelni grillowej. Wcześniejszy proces obróbki powoduje, że mięso staje się miękkie, ruszt dodaje jedynie ostatecznego sznytu – dymnego posmaku i ślicznej tekstury. Jak wszystkie wyroby z Pieczone i Wędzone boczek nie zawiera azotynu sodu.

“Tłuściutki, treściwy, łagodnie doprawiony. Dwa szerokie plastry – po chwili na grillu są gotowe”.~ Róża

Golonka długo gotowana

24,70 400 g

Długo pieczona w niskiej temperaturze, pozbawiona skóry golonka wieprzowa. Mięso z golonki samo w sobie jest chude i bardzo zdrowe, dlatego przygotowaną w ten sposób jeść można bez najmniejszych wyrzutów sumienia. Po wyjęciu z opakowania najlepiej ogrzać ją do temperatury pokojowej, po czym wrzucić na grill. Jest to świetna, wykwintna alternatywa dla majówkowych klasyków, jak wszystkie wyroby z Pieczone i Wędzone nie zawiera azotynu sodu.

“Ciekawa alternatywa dla grillowych klasyków, spora porcja mięsa, można się dzielić”.~ Róża

Kiełbasa biała z czosnkiem niedźwiedzim

55,92 1 kg

Biała kiełbasa parzona z dodatkiem czosnku niedźwiedziego niezawierająca azotynu sodu. Ziele subtelnie wyczuwalne jest w ustach, wyraźnie natomiast rysuje się w przekroju. Kiełbasa jest delikatniejsza niż klasyczna, żurkowa wersja, nie zawiera bowiem czosnku zwyczajnego. Bardzo ładnie wychodzi z rusztu. Opakowanie zawiera cztery sztuki kiełbasy.

“Duży plus za sezonowy dodatek czosnku niedźwiedziego i super, że bez azotynu sodu! Coś innego”.~ Agata

Kiełbasa z włoskimi suszonymi pomidorami

51,40 1 kg

Kiełbasa z dodatkiem suszonych pomidorów polnych z włoskiego regionu Trapani, dodatek ten wyraźnie jest wyczuwalny. Kiełbasa ma też ładny, nasycony kolor. Idealna jest z rusztu lub pieczona na patyku. Co istotne, w Pieczone i Wędzone nie dodaje się do wędlin azotynu sodu. Opakowanie zawiera cztery sztuki kiełbasy.

„Składy kiełbas sklepowych pozostawiają wiele do życzenia, tu nie ma się do czego przyczepić, najczystszy skład, wyborny smak”.~ Róża

Boczek marynowany grillowy

34,40 600 g

Plastry boczku zamarynowanego w soli i mieszance przypraw. Sposób doprawienia przywodzi na myśl smaki śródziemnomorskie, mięso po ugrillowaniu wychodzi łagodne, ma ziołowy aromat, nie jest zbyt słone.

„Moje dzieci nie lubią ostrych przypraw w mięsie z grilla, ten boczek bardzo im smakował, choć jest suto doprawiony, marynata jest łagodna”. – Artur

Karkówka marynowana grillowa

35,83 600 g

Plastry karkówki zamarynowanej w soli i mieszance przypraw. Sposób doprawienia przywodzi na myśl smaki śródziemnomorskie, mięso po ugrillowaniu wychodzi łagodne, ma ziołowy aromat.
„To jest takie mięsko po domowemu ”. – Krzysiek

Sałata masłowa EKO

12,31 1 szt.

Ekologiczna sałata masłowa, Lactuca sativa L. var. capitata należy do rodziny astrowatych. Stanowi świetną bazę pod świeże sałatki. By uniknąć negatywnego wpływu możliwych przymrozków, pierwsze wiosenne sałaty z Tradycji Natury pochodzą z uprawy tunelowej.

Szczypiorek

5,15 pęczek
Pierwsze, wiosenne pęczki szczypiorku z Gospodarstwa Warzywniczek pochodzą z uprawy tunelowej. Od połowy maja dostępny jest szczypiorek z pola. Warzywa nie są chemicznie stymulowane, uprawa odbywa się w sposób naturalny, z poszanowaniem cyklu wegetacyjnego roślin. Szczypiorek to klasyczny dodatek do potraw z jaj – past, jajecznicy, jajek sadzonych, jajek w majonezie, doskonale wzbogaca smak sałatek i twarożków. Najprostszą opcją jest jedzenie drobniutko skrojonego szczypiorku na pajdzie świeżego chleba z masłem, oprószonego solą.

Stek z polędwicy

46,57 220 g

Klasyka steków, stek z środkowej części polędwicy sezonowanej na mokro około 40 dni. Bardzo krucha i delikatna struktura mięsa.

Tomahawk stek

125,69 950 g

Marmurkowy antrykot z jałówki rasy NCB, sezonowany na sucho przez około 30 dni. Wysokość steka oraz jego marmurkowość dają gwarancję dużej soczystości.

Stek Rostbef premium sezonowany – New York Steak

54,51 300 g

Klasa Premium – rostbef jest sezonowany beztlenowo w temperaturze 0 – 4°C przez co najmniej 40 dni. Charakteryzuje się dużą miękkością oraz głębokim smakiem, który uzyskiwany jest dzięki pozostawieniu przy nim dużej tkanki tłuszczowej na czas dojrzewania (przed porcjowaniem tkanka tłuszczowa jest niwelowana do kilku milimetrów tak, aby smak był jak najlepszy).

Stek T-bone sezonowany

64,67 470 g

Klasyczny stek T-bone – wewnątrz ma kość w kształcie litery T, która oddziela polędwicę od rostbefu. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C. Sezonowanie w całości pozwala na osiągnięcie odpowiedniej kruchości i niepowtarzalnego smaku. Elementy są porcjowane dopiero w dniu, w którym trafią do Ciebie.

Rzodkiewka

5,15 pęczek

Rzodkiewka z Warzywniczka pochodzi z uprawy tunelowej, to delikatna, wrażliwa roślina, w tunelu łatwiej kontrolować szkodniki, warzywo urasta większe i bardziej jędrne. Metody zwalczania intruzów, jak również odchwaszczanie przebiega w sposób naturalny. W Warzywniczku szanuje się naturalny cykl wegetacyjny roślin, w żaden sposób się go nie przyśpiesza. Ostrawa rzodkiewka jest pyszna w pojedynkę, doskonała do twarożków, na kanapki i do sałatek, można ją także marynować.

Natka pietruszki EKO

4,59 pęczek

Liście pietruszki, Petroselinum crispum to świetne zwieńczenie niedzielnego rosołu, drobno posiekane nadają ciekawy smak marynatom do mięs, ryb i warzyw. Natka pietruszki zawiera bardzo dużo witaminy C, warto jeść ją na co dzień.

Koperek EKO

5,51 pęczek

Koperek, Anethum graveolens L. – ziele nieodzownie związane z tradycyjną kuchnią polską. Dość wspomnieć o młodych ziemniaczkach z koperkiem, młodą, duszoną kapustą, twarożku z koperkiem, chłodniku. Wiosna i polskie lato mają zapach koperku, ten pierwszy, nim trafi na otwarte pola, pochodzi z upraw tunelowych.

Biała kiełbasa EKO

14,82 300 g

Domowa biała kiełbasa, wyrabiana na Roztoczu według tradycyjnej, lokalnej receptury. W jej składzie znajduje się wyłącznie mięso zwierząt hodowanych na wolnym wybiegu i ekologiczne przyprawy. Obowiązkowy składnik żuru i białego barszczu, znakomicie smakuje także grillowana.

Pesto z czosnku niedźwiedziego

29,56 250 ml

Najintensywniejsze zielone pesto na świecie, niepasteryzowane. Czosnek niedźwiedzi zbierany w lesie jest znacznie bardziej aromatyczny niż jego hodowlany odpowiednik. Ten zrywany był w czystych, bieszczadzkich lasach. Zamknięta w słoiczku zieleń jest bardzo intensywna i aromatyczna, w roli konserwantu występuje tu sól, produkt jest mocno słony. Jest przez to bardzo wydajny, na kromkę chleba wystarczy dosłownie odrobinka. Pesto z Bieszczadzkich Smaków wspaniale się sprawdza w makaronie, risotto, a także jako dodatek do ziemniaków pieczonych czy ciasta chlebowego.

“Ale mega!” ~ Michał

Bułka burgerowa

5,43 ok. 110 g

Przepyszna bułka burgerowa z piekarni prowadzonej przez młode małżeństwo z Warszawy. Rozpływająca się w ustach bułka, wypiekana z dodatkiem maślanki, hojnie obsypana pełnymi witamin nasionami. Doskonała do stworzenia smakowitych domowych burgerów klasycznych i ich lżejszych, roślinnych wersji.

Szpinak pęczek

6,87 200 g / pęczek

Szpinak, Spinacia oleracea L. – ten najwcześniejszy z Warzywniczka pochodzi z uprawy tunelowej. Szpinak poza tym, że można jeść w sałatkach i blanszować, znakomicie nadaje się także do zielonych koktajli energetycznych – zmiksowany z jabłkiem jest przepyszny. Zielonymi liśćmi można również zabarwić ciasto makaronowe – pierogi, ravioli czy tortellini wyjdą przepiękne.

Sól bieszczadzka z czosnkiem niedźwiedzim

15,63 250 g

Sól od Bieszczadzkich Smaków ma przepiękną pastelowo-zieloną barwę, czosnek wyczuwalny jest w niej delikatnie. Jest to bardzo dekoracyjny produkt, ślicznie wygląda na jajkach z majonezem.

“Ale śliczna jest ta sól!” ~ Róża

Młody szczypior EKO

7,35 100 g / pęczek

Ekologiczny szczypior od Alberta Mrzygłoda w kuchni wypada zacnie w wielu połączeniach – między innymi jako dodatek śniadaniowy i zwieńczenie wszelkich dań azjatyckich. Jędrne, młode pęczki bardzo smaczne są też po ugrillowaniu. W smaku młody szczypior delikatniejszy jest od cebuli, poza tym nie skłania do płaczu.

Sos paprykowo-pomidorowy – Ognisty Duet

8,77 220 g

Sos paprykowo – pomidorowy z płatkami chili – propozycja dla osób lubiących ostrzejsze smaki. Jeśli unikasz cukru to się świetnie składa, bo tu go nie ma – sos słodzony jest miodem i octem jabłkowym. Odpowiedni jako sos do ciepłych dań, do bigosu, gołąbków czy leczo, ale również do kanapek – jak ketchup.

Chleb tostowy na zakwasie

13,58 730 g

Niezwykle delikatny, na naturalnym zakwasie. Najlepszy do opiekania, zgrzewania i na grilla. Uczciwy, zdrowy i naturalny chleb tostowy to rzadkość, warto korzystać.

Filet z indyka EKO

74,09 700 g

Przed Państwem najlepszy z najlepszych! Chudy, łatwostrawny filet z indyka to najzdrowszy mięsny wybór. Ten pochodzący z Zagrody Łąckiej jest całkowicie ekologiczny. Niezawodny w kuchni – można go piec, smażyć i dusić, pasuje do ziół, pikantnych i słodkich dodatków.

Filet z kurczaka EKO

39,69 450 g

O kurczę! To dopiero drób! Zawsze wychodzi i wszystkim smakuje – filet z ekologicznego kurczaka hodowanego w Zagrodzie Łąckiej można by jeść codziennie, za każdym razem przyrządzony inaczej. To produkt iście światowy – kuchnie wszystkich kontynentów stoją przed nim otworem.

Pesto z czosnku niedźwiedziego z prażonym słonecznikiem

29,56 250 ml

Mocno słone, intensywne w smaku pesto. Produkt nie jest pasteryzowany. Czosnek niedźwiedzi zbierany w lesie jest znacznie bardziej aromatyczny niż jego hodowlany odpowiednik. Ten zrywany był w czystych, bieszczadzkich lasach, w tej wersji został wzbogacony o pestki słonecznika, jest bardziej sycący i kremowy niż klasyczny. Jako dodatek do chleba wystarczy odrobinka, sól jest tu jedynym konserwantem, trzeba zatem traktować pesto bardziej jako przyprawę niżeli dip.

“Czuję las, bardzo słony las, ale tak przepyszny, że nie chcę oderwać się od słoika.” ~ Agata

Rzodkiewka EKO

6,25 pęczek

Pierwsze ekologiczne rzodkiewki, Raphanus sativus L. var. sativus pochodzą z uprawy tunelowej, pełną wiosną uprawiane są już na otwartym terenie. Rzodkiewka smaczna jest jedzona w pojedynkę, ale też jako dodatek do twarożków, znakomita wychodzi również marynowana w occie. Z bujnych liści rzodkiewki przygotować można aromatyczne pesto do pieczywa – wystarczy zestawić listki z pestkami lub orzechami, sokiem z cytryny, czosnkiem, olejem i ewentualnie twardym serem.

Botwinka EKO

8,27 pęczek

Botwinka, Beta vulgaris L. subsp. vulgaris L. to młody burak z liśćmi doskonały na chłodnik, zupę, świetnie wychodzi blanszowany z czosnkiem na maśle i jako jarzynka do obiadu. W certyfikowanych gospodarstwach Biovege warzywa wzrastają w sposób naturalny, z poszanowaniem ich cyklu wegetacyjnego.

Pieczarka brązowa

9,55 500 g

Pieczarka brązowa zaliczana jest do tzw. żywności funkcjonalnej. Pieczarki brązowe dzięki specyficznej strukturze i charakterystycznemu aromatowi, doskonale sprawdzają się jako imitacja mięsa, dlatego są idealne dla osób będących na diecie wegetariańskiej. Idealne na farsz do pierogów, do zup, past warzywnych oraz jako dodatek do zapiekanek i pizzy.

Chleb pszenny śródziemnomorski

19,40 580 g

Przepiękny aromatyczny bochen pszenny powstały na żytnim zakwasie. W przekroju rysują się w nim cudowne, duże dziury. Klasyczna wersja wzbogacona tu została o oliwki, suszone pomidory i całą masę ziół. Istna śródziemnomorska uczta na polskim stole, idealna na wytrawne śniadanie.

Chleb pszenny

13,58 ok. 620 g

Tradycyjny, pszenny chleb z piekarni Pajda z Warszawy. Wypiekany na żytnim zakwasie bochenek ma pachnącą, chrupiącą skórkę i miękkie wnętrze. Znakomicie syci, sprawdzi się jako podstawa kanapki lub dodatek do dań kuchni polskiej. Pajda pszennego chleba to najlepsze towarzystwo dla myśliwskiego bigosu.

Bułka brioche na zakwasie

4,85 ok. 80 g

Bułka brioche pieczona na zakwasie, od Pajdy, czyli warszawskiej Manufaktury Chleba. Miękka i słodka, maślana bułka z delikatną rumianą skórką. Podana z domowymi konfiturami to znakomity sposób na śniadanie lub słodką przekąskę. Pieczywo na zakwasie ma niższy indeks glikemiczny niż drożdżowe i jest źródłem antyoksydantów.

Boczniaki

5,44 250 g

Boczniak ostrygowaty jest fantastyczny na grilla, na tatar grzybowy, jak i do zupy. Grzyb ten uwielbia towarzystwo tajskich przypraw i nade wszystko zielonej kolendry.

Cebulka ze szczypiorkiem EKO

5,88 pęczek

Szczypiorek wyhodowany z cebuli odmiany Supra, Allium cepa L. należącej do rodziny amarylkowatych. Doskonały na pajdzie chleba z masłem, do wszelkich dań jajecznych i do twarożków. Wspaniale wieńczy dania w stylu tajskim. Przecięta wzdłuż cebula ze szczypiorem jest znakomita z grilla.

Biodrówka wieprzowa EKO

30,57 1 kg

Biodrówka, czyli przednia część odcinka krzyżowego tuszy wieprzowej, może oznaczać tylko jedno – delikatne, soczyste mięso o przyjemnym smaku, bardzo uniwersalne. Z ekologicznej biodrówki powstaną pachnące ziołami pieczenie, pożywne gulasze, duszone zrazy myśliwskie oraz sznycle.

Boczek wieprzowy bez kości EKO

57,05 1 kg

Boczek wieprzowy to marka sama w sobie – pokrojony w cienkie plastry i usmażony na suchej patelni staje się fantastycznym, chrupiącym bekonem. Bardzo dobry jest grillowany lub pieczony, uprzednio natarty chili i majerankiem, a z miodem lub curry smakuje nietypowo, ale równie pysznie.

Karczek wieprzowy bez kości EKO

59,80 1 kg

Karkówka wieprzowa od lokalnych rolników z czystego Roztocza. Mięso, które smakuje wyśmienicie w wielu smakach – w grzybowo-paprykowym sosie cygańskim, w glazurze z czerwonej cebuli i żurawiny, a także… po prostu w pięciu smakach, czyli w wydaniu wprost z kuchni chińskiej.

Łopatka wieprzowa bez kości EKO

50,27 1 kg

Łopatka, która sama wędruje na widelec! Odpowiednio przyrządzona, pieczona w majeranku, kminku i cząbrze, jest tak smaczna, że momentalnie znika z talerza. Ekologiczna łopatka wieprzowa jest znakomita także do peklowania, wędzenia oraz na kotlety – uzyskamy z niej wyjątkowo soczyste mielone mięso.

Słodka polędwiczka wieprzowa EKO

65,97 1 kg

Roztoczańskie słodkie polędwiczki wieprzowe z ekologicznych farm dbających o dobrostan zwierząt. Kruche, soczyste mięso można zapiekać, smażyć i dusić. Polędwiczki podane z łagodnym sosem kurkowym, koperkowym lub miodowo-musztardowym będą wprost rozpływać się w ustach.

Grilluj z Pora na Pola!

Staramy się, aby oferta naszych dostawców przez cały rok robiła wrażenie i była najwyższej jakości – świeża, smaczna i dobrze prezentowała się na stole. Z okazji sezonu grillowego poprosiliśmy jednak naszych dostawców, aby przygotowali Wam produkty specjalnie na te okazje. Dodatkowo wyselekcjonowaliśmy spośród oferty całorocznej te produkty, które naszym zdaniem wyjątkowo dobrze pasują do wrzucenia na ruszt. Możesz jednak wybierać spośród wszystkich kategorii na stronie!