Śliwki w occie winnym

14,67 520 g

This field can't be Empty

Marynowanie jest jedną z najstarszych metod przechowywania żywności znanych ludzkości. Dzięki zastosowaniu octu winnego śliwki zyskują trwałość, ale również wyjątkowy smak, którego nie sposób porównać do świeżego owocu. Poza tym marynowanie octem jest niezwykle bezpieczne, a przy tym pozwala zachować owocom ich wartości odżywcze. Nie musisz się więc martwić, że śliwki będą pozbawione witamin czy minerałów. Koniecznie sprawdź nasze wyroby i przypomnij sobie smak dzieciństwa.

śliwki węgierki, cukier, woda, ocet winny, przyprawy (goździki)

Opis

„Przepadamy za domowymi, nieco zapomnianymi smakami, dlatego sięgnęliśmy po tradycyjny, polski przepis na śliwki w occie. Niegdyś nasze mamy i babcie cierpliwie drenowały owoce i przygotowywały zalewę, aby zamarynować śliwki na zimę. Gdy nadszedł czas, wykorzystywały je jako nadzienie do ryb czy mięsa. Uwielbialiśmy je jako osobną przekąskę nie tylko od święta. Obecnie można je stosować w sałatkach lub jako dodatek do serów podczas wieczornych spotkań.” – Vitapol Dlaczego śliwki?Chociaż na świecie jest kilka tysięcy odmian śliwek, my postawiliśmy na te bodaj najbardziej znane w naszym kraju, czyli węgierki. To jeden z najsmaczniejszych odmian, które jednocześnie są bardzo zdrowe. Nasze śliwki w occie winnym zawierają m.in. pektyny, czyli błonnik pokarmowy pochodzenia roślinnego, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu trawiennego. Zapobiega również zaparciom i ułatwia wchłanianie substancji odżywczych oraz usuwanie zbędnych substancji z organizmu. Co jeszcze znajdziesz w śliwkach w occie? Przede wszystkim bogactwo witamin. Wśród nich nie brakuje witamin C, E, A oraz witaminy z grupy B, które są najlepszymi naturalnymi antyoksydantami, a do tego wspierają funkcjonowanie pracę naszych organizmów.Pozytywnie wpływają na kondycję układu krwionośnego, wzrok, funkcjonowanie układu nerwowego, odporność oraz trawienie. Ponadto śliwki w occie winnym są pełne wartościowych minerałów, w tym m.in. fosforu i potasu odpowiadających za układ kostny czy magnezu, bez którego bylibyśmy nieustannie rozdrażnieni. Produkt pasteryzowany.

Wartość energetyczna w 100ml: 452 kJ / 108 kcal.

Brak opinii dla Śliwki w occie winnym

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Śliwki w occie winnym”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Przy ocenie i komentarzu zostanie opublikowane Twoje imię.

wyczyść formularzPost comment