Konfitura aroniowa z jabłkiem

11,91 200 g

This field can't be Empty

Owoce aronii są najbogatszym ze znanych, naturalnych źródeł witaminy P. Oprócz tego zawierają niewielkie ilości innych witamin np. witaminy C, PP, B2, B9 i E posiadają w sobie znaczne ilości wapnia i żelaza oraz inne przyswajalne mikroelementy: miedź, molibden, mangan, bor i jod. W ich składzie wyróżnić możemy także liczne kwasy organiczne, cukry, pektyny, garbniki, flawianoidy: rytynę i kwercetynę.

owoce aronii bio, jabłka - antonówki, cukier, kwas cytrynowy - regulator kwasowości.

Opis

Działanie: Obniżają ciśnienie krwi, przeciwdziałają miażdżycy i korzystnie wpływają na ogólne samopoczucie. Przeciwdziałają arteriosklerozie. Zawarta w nich witamina P ma właściwości przeciwutleniające i wzmacniające naczynia krwionośne. Ponadto wspiera przyswajanie witaminy C. Flawonoidy w aronii: rytyna – uszczelnia naczynia krwionośne; kwercetyna – właściwości przeciwutleniające.Zastosowanie: W związku z dużą zawartością witaminy P, która ułatwia przyswajanie witaminy C, zaleca się łączenie aronii z owocami bogatymi w witaminę C, np. z różą.Produkt pasteryzowany.

Wartość energetyczna w 100ml: 179 kcal.

Brak opinii dla Konfitura aroniowa z jabłkiem

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Konfitura aroniowa z jabłkiem”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Przy ocenie i komentarzu zostanie opublikowane Twoje imię.

wyczyść formularzPost comment

Categories: ,