Kapusta z marchewką
10,99 zł850 g
Ta kapusta pochodzi z pól uprawianych w naszej rodzinie od dziesięcioleci. Stosujemy odmiany Novoton i Liberator, cechujące się dużą odpornością na choroby grzybicze a także dużą zawartością naturalnych cukrów i witamin, a także odmiany Jaguar, która daje wyraźnie chrzanowy aromat.
Kapusta biała, marchew 5%, sól 1,5%. |
Data przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty produkcji. |
Opis
Kisimy ją w naturalny sposób, z zachowaniem reżimów temperaturowych w poszczególnych etapach fermentacji. Do słoików pakowana jest w postaci średnio ukwaszonej, z zawartością około 1% kwasu mlekowego. Przechowywana w warunkach chłodniczych. Produkt naturalnej fermentacji, zawiera żywe kultury bakterii, niepasteryzowany, nie zawiera konserwantów ani przeciwutleniaczy. Z czasem, nabiera wyrazistości i staje się bardziej kwaśna.
Przechowywać w temperaturze 2-8’C, po otwarciu należy spożyć w ciągu 14 dni. |
Ania –
Bardzo polecam, jest przepyszna. Można zrobić z niej surówkę, zupę oraz pierożki z grzybami i kapustą. Kwaśność w sam raz, dobra w smaku.