Tradycyjny, pszenny chleb z piekarni Pajda z Warszawy. Wypiekany na żytnim zakwasie bochenek ma pachnącą, chrupiącą skórkę i miękkie wnętrze. Znakomicie syci, sprawdzi się jako podstawa kanapki lub dodatek do dań kuchni polskiej. Pajda pszennego chleba to najlepsze towarzystwo dla myśliwskiego bigosu.
Przepyszna bułka burgerowa z piekarni prowadzonej przez młode małżeństwo z Warszawy. Rozpływająca się w ustach bułka, wypiekana z dodatkiem maślanki, hojnie obsypana pełnymi witamin nasionami. Doskonała do stworzenia smakowitych domowych burgerów klasycznych i ich lżejszych, roślinnych wersji.
Chleb żytni do kwadratu – pieczony z żytniej mąki na takim samym zakwasie, w rodzinnej Manufakturze Chleba w Warszawie. Konkretny, sycący chleb o prostym składzie, przygotowany z naturalnych składników – żródło błonnika, witamin i minerałów, mający niższy indeks glikemiczny niż pieczywo pszenne.
Kimchi-sław – fuzja dwóch kulinarnych kultur. Sałatka z lekko kiszonej kapusty czerwonej z wędzonym majonezem i przyprawami piernikowymi. Doskonały dodatek do pulled porka.
Pastrami – długo peklowany mostek wołowy, obficie natarty suchymi ziołami następnie wędzony 8-10 godzin w drzewie liściastym. Znakomity na zimne i gorące kanapki zwłaszcza z dodatkiem musztardy rosyjskiej z wędzonymi jabłkami.
Pieczarka brązowa zaliczana jest do tzw. żywności funkcjonalnej. Pieczarki brązowe dzięki specyficznej strukturze i charakterystycznemu aromatowi, doskonale sprawdzają się jako imitacja mięsa, dlatego są idealne dla osób będących na diecie wegetariańskiej. Idealne na farsz do pierogów, zup, past warzywnych oraz jako dodatek do zapiekanek i pizzy.
Klasa Premium – rostbef jest sezonowany beztlenowo w temperaturze 0 – 4°C przez co najmniej 40 dni. Charakteryzuje się dużą miękkością oraz głębokim smakiem, który uzyskiwany jest dzięki pozostawieniu przy nim dużej tkanki tłuszczowej na czas dojrzewania (przed porcjowaniem tkanka tłuszczowa jest niwelowana do kilku milimetrów tak, aby smak był jak najlepszy).
Król steków od Polskie Steki. Oko antrykotu najpierw dojrzewa 40 dni na sucho w temperaturze 0 – 2°C, a następnie jest sezonowane vacuum (w workach próżniowych) przez 30 dni w temperaturze 0 – 4°C. Mięso na ten rodzaj steku jest selekcjonowane pod względem ilości, jakości oraz rozmieszczenia otłuszczenia (tzw. marmurkowatość) – wybierane są tylko elementy Premium. Podwójne sezonowanie nadaje mięsu niepowtarzalny, orzechowy posmak oraz zmienia strukturę mięsa, co sprawia, że jest jeszcze bardziej kruche.
Klasyczny stek T-bone – wewnątrz ma kość w kształcie litery T, która oddziela polędwicę od rostbefu. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C. Sezonowanie w całości pozwala na osiągnięcie odpowiedniej kruchości i niepowtarzalnego smaku. Elementy są porcjowane dopiero w dniu, w którym trafią do Ciebie.
Wędzony keczup – długo wędzone pomidory pelati, zmiksowane z karmelizowaną w miodzie cebulą. Znakomite jako dodatek do burgerów, kiełbasy lub jako guilty pleasure podczas nocnych wypadów do lodówki.
Wędzony majonez – majonez z oleju słonecznikowego wędzonego w drzewie jabłoni, przyprawiony domowym winegretem na bazie ziela angielskiego, liści laurowych i cebuli. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla, ale prawdę powiedziawszy, nie ma rzeczy, której nie można z nim zjeść.
Koala Kombucha 330 ml Malina-Cytryna EKOFermentowana, niepasteryzowana, 100% kombucha o smaku maliny z cytryną. Napój w stylu australijskim, naturalnie musujący z zawartością cukru poniżej 0,5g / 100ml! Całkowicie naturalna, bez dodatku sztucznych składników. Produkt Polski.
Pikle z ogórków i wędzonego habanero – klasyka amerykańskich przekąsek do grilla w piekielnie ostrym wydaniu. Świetnie sprawdzą się do potraw z grilla zwłaszcza jako dodatek do burgerów.
Koala Kombucha 330 ml Wiśnia EKOFermentowana, niepasteryzowana, 100% kombucha o smaku wiśni. Napój w stylu australijskim, naturalnie musujący z zawartością cukru poniżej 0,5g / 100ml! Całkowicie naturalna, bez dodatku sztucznych składników. Produkt Polski.
Dziękujemy. Możesz wybierać spośród setek wyrobów dostępnych na portalu.
Zadbamy o jakość - produkty wymagające utrzymania niskiej temperatury zostaną zabezpieczone termicznie. Paczkę nadamy w środę, najczęściej dotrze w czwartek w godzinach pracy kuriera DPD lub InPost. Zamówienia przyjmujemy do wtorku do godz. 9:00.
OK, rozumiem
Dziękujemy. Możesz wybierać spośród setek wyrobów dostępnych na portalu. Nie martw się o jakość - paczka powinna dotrzeć do Ciebie zabezpieczona termicznie w tym samym dniu, w którym została przez nas skompletowana :).
Dostawy do Twojej miejscowości są planowane na czwartki w godzinach 18 - 23, a zamówienia przyjmujemy do wtorku do godz. 9:00.
OK, rozumiem
Nie martw się o świeżość - kontrolujemy temperaturę w transporcie, a paczka dotrze do Ciebie maksymalnie w kilka godzin od jej skompletowania.
Dziękujemy. Wszystkie wyroby są dostępne do zamawiania w Twojej okolicy. Nie martw się o świeżość - kontrolujemy temperaturę w transporcie, a paczka dotrze do Ciebie maksymalnie w kilka godzin od jej skompletowania.
Dostawy realizujemy w środy,czwartki i piątki w godzinach 14-18 lub 18-22, a zamówienia przyjmujemy do wtorku do godz. 9:00.
OK, rozumiem
Podaj swój kod pocztowy, abyśmy mogli pokazać Ci wyroby dostępne w Twoim regionie :)
Wprowadzono niepoprawny kod pocztowy. Wprowadź kod pocztowy w formacie XX-XXX.
Zapisz
Dostawa pod Twój adres realizowana jest za pośrednictwem firmy kurierskiej. Opłata dodatkowa wynika z konieczności dodatkowego zabezpieczenia przesyłki (zarówno termiczne jak i mechaniczne).
Zamknij
Niektóre produkty na targu należy zamawiać wcześniej ze względu na dłuższy proces przygotowania lub na rytm pracy naszych dostawców. Produkty na targu są przygotowywane pod zamówienie według tradycyjnych (i bardziej czasochłonnych) metod.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgadzam się