Wyświetlanie wszystkich 23 wyników

Chleb pszenny

12,35 ok. 620 g

Tradycyjny, pszenny chleb z piekarni Pajda z Warszawy. Wypiekany na żytnim zakwasie bochenek ma pachnącą, chrupiącą skórkę i miękkie wnętrze. Znakomicie syci, sprawdzi się jako podstawa kanapki lub dodatek do dań kuchni polskiej. Pajda pszennego chleba to najlepsze towarzystwo dla myśliwskiego bigosu.

Bułka burgerowa

5,43 ok. 110 g

Przepyszna bułka burgerowa z piekarni prowadzonej przez młode małżeństwo z Warszawy. Rozpływająca się w ustach bułka, wypiekana z dodatkiem maślanki, hojnie obsypana pełnymi witamin nasionami. Doskonała do stworzenia smakowitych domowych burgerów klasycznych i ich lżejszych, roślinnych wersji.

Chleb żytni

13,58 750 g

Chleb żytni do kwadratu – pieczony z żytniej mąki na takim samym zakwasie, w rodzinnej Manufakturze Chleba w Warszawie. Konkretny, sycący chleb o prostym składzie, przygotowany z naturalnych składników – żródło błonnika, witamin i minerałów, mający niższy indeks glikemiczny niż pieczywo pszenne.

Kimchi-sław

27,22 330 ml

Kimchi-sław – fuzja dwóch kulinarnych kultur. Sałatka z lekko kiszonej kapusty czerwonej z wędzonym majonezem i przyprawami piernikowymi. Doskonały dodatek do pulled porka.

Pastrami

42,34 200 g

Pastrami – długo peklowany mostek wołowy, obficie natarty suchymi ziołami następnie wędzony 8-10 godzin w drzewie liściastym. Znakomity na zimne i gorące kanapki zwłaszcza z dodatkiem musztardy rosyjskiej z wędzonymi jabłkami.

Pieczarka brązowa

9,55 500 g

Pieczarka brązowa zaliczana jest do tzw. żywności funkcjonalnej. Pieczarki brązowe dzięki specyficznej strukturze i charakterystycznemu aromatowi, doskonale sprawdzają się jako imitacja mięsa, dlatego są idealne dla osób będących na diecie wegetariańskiej. Idealne na farsz do pierogów, zup, past warzywnych oraz jako dodatek do zapiekanek i pizzy.

Stek Rostbef premium sezonowany – New York Steak

54,51 300 g

Klasa Premium – rostbef jest sezonowany beztlenowo w temperaturze 0 – 4°C przez co najmniej 40 dni. Charakteryzuje się dużą miękkością oraz głębokim smakiem, który uzyskiwany jest dzięki pozostawieniu przy nim dużej tkanki tłuszczowej na czas dojrzewania (przed porcjowaniem tkanka tłuszczowa jest niwelowana do kilku milimetrów tak, aby smak był jak najlepszy).

Stek z antrykotu premium sezonowany

64,03 330 g

Król steków od Polskie Steki. Oko antrykotu najpierw dojrzewa 40 dni na sucho w temperaturze 0 – 2°C, a następnie jest sezonowane vacuum (w workach próżniowych) przez 30 dni w temperaturze 0 – 4°C. Mięso na ten rodzaj steku jest selekcjonowane pod względem ilości, jakości oraz rozmieszczenia otłuszczenia (tzw. marmurkowatość) – wybierane są tylko elementy Premium. Podwójne sezonowanie nadaje mięsu niepowtarzalny, orzechowy posmak oraz zmienia strukturę mięsa, co sprawia, że jest jeszcze bardziej kruche.

Łosoś jurajski świeży filet

79,38 750 g

Łosoś jurajski to łosoś hodowlany w Polsce, w krystalicznie czystej wodzie, wyróżniający się jakością i smakiem.

Stek T-bone sezonowany

64,67 470 g

Klasyczny stek T-bone – wewnątrz ma kość w kształcie litery T, która oddziela polędwicę od rostbefu. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C. Sezonowanie w całości pozwala na osiągnięcie odpowiedniej kruchości i niepowtarzalnego smaku. Elementy są porcjowane dopiero w dniu, w którym trafią do Ciebie.

Wędzony ketchup

21,77 230 ml

Wędzony keczup – długo wędzone pomidory pelati, zmiksowane z karmelizowaną w miodzie cebulą. Znakomite jako dodatek do burgerów, kiełbasy lub jako guilty pleasure podczas nocnych wypadów do lodówki.

Wędzony majonez

21,77 230 ml

Wędzony majonez – majonez z oleju słonecznikowego wędzonego w drzewie jabłoni, przyprawiony domowym winegretem na bazie ziela angielskiego, liści laurowych i cebuli. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla, ale prawdę powiedziawszy, nie ma rzeczy, której nie można z nim zjeść.

Koala Kombucha Malina Cytryna

9,30 330 ml

Koala Kombucha 330 ml Malina-Cytryna EKOFermentowana, niepasteryzowana, 100% kombucha o smaku maliny z cytryną. Napój w stylu australijskim, naturalnie musujący z zawartością cukru poniżej 0,5g / 100ml! Całkowicie naturalna, bez dodatku sztucznych składników. Produkt Polski.

Koala Kombucha Wiśnia

9,30 330 ml

Koala Kombucha 330 ml Wiśnia EKOFermentowana, niepasteryzowana, 100% kombucha o smaku wiśni. Napój w stylu australijskim, naturalnie musujący z zawartością cukru poniżej 0,5g / 100ml! Całkowicie naturalna, bez dodatku sztucznych składników. Produkt Polski.