Wyświetlanie wszystkich 35 wyników

Kukurydza kolba EKO

4,33 200 g

Kukurydza EKO z gospodarstwa ekologicznego Państwa Kowalik z malowniczego obszaru nad Wisłą, objętego programem Natura 2000.

Pomidorki koktajlowe mix kolorów EKO

9,19 250 g

Kolorowy mix ekologicznych pomidorków koktajlowych. Odmiany cherry, żółty gruszkowy, daktylowy, czarny oraz pomarańczowy, pochodzące z certyfikowanych upraw Eko Niedaleko. Każda z nich smakuje trochę inaczej, a wszystkie są soczyste i pyszne, zerwane prosto z krzaka. Doskonały sposób na stworzenie barwnej, orzeźwiającej i pełnej witamin sałatki.

Pastrami

39,06 200 g

Pastrami – długo peklowany mostek wołowy, obficie natarty suchymi ziołami następnie wędzony 8-10 godzin w drzewie liściastym. Znakomity na zimne i gorące kanapki zwłaszcza z dodatkiem musztardy rosyjskiej z wędzonymi jabłkami.

Skład: mostek wołowy z solanki (sól, peklosól, cukier brązowy, czosnek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca, chilli) sucha wcierka (sól, pieprz, musztarda, kolendra, czosnek suszony, słodka papryka ) (krojone, pakowane vacum).

Sałata dębowa zielona  EKO

5,51 

Sałata dębowa zielona – karbowane listki zielonej dębowej sałaty to alternatywa dla klasycznej sałaty masłowej. Doskonale nadaje się do polewania dipami i sosami na bazie oliwy, ponieważ jej liście nie tracą jędrności.

Szczypior czosnkowy

7,56 100 g

Pochodzący z certyfikowanego gospodarstwa ekologicznego pęczek szczypioru czosnkowego. Wyjątkowy smak i intensywny aromat szczypioru doskonale komponuje się z daniami kuchni azjatyckiej, pasuje do mięs i warzyw strączkowych. Zawiera więcej witaminy C niż klasyczny szczypiorek, jego spożywanie korzystnie wpływa na zdrowie całego organizmu.

Sałata Mix z kwiatami

11,34 100 g

Wyjątkowy miks sałat z kwiatami, prawdziwy bukiet smaków. Mieszanka świeżych, chrupiących liści kilku odmian popularnych sałat zielonych i czerwonych z jadalnymi kwiatami. Wśród nich między innymi delikatnie słodkie bratki i lekko pikantne nasturcje. Oryginalna baza do sałatek lub dodatek do dań mięsnych – wystarczy skropić oliwą extra virgin.

Chleb pszenny z Jalapeno i cheddarem

19,06 620 g

Nasz klasyczny chleb pszenny z dodatkiem papryczek jalapeno i cheddara. Ulubieniec bywalców naszej piekarni. Lekko ostry i aromatyczny.
Skład: mąka pszenna chlebowa, świeżo mielona pszenica, świeżo mielone żyto, zakwas żytni, sól,
woda, jalapeno marynowane, cheddarem.

Burger wołowy sezonowany

15,72 ok. 360 g

Ok. 360 g mielonego mięsa z przednich części wołowiny od Polskie Steki. Uformowane w dwa burgery – samo mięso, nieprzyprawione.

Skład: wołowina 100%

Stek Rostbef premium sezonowany – New York Steak

51,91 ok. 300 g

Klasa Premium – rostbef jest sezonowany beztlenowo w temperaturze 0 – 4°C przez co najmniej 40 dni. Charakteryzuje się dużą miękkością oraz głębokim smakiem, który uzyskiwany jest dzięki pozostawieniu przy nim dużej tkanki tłuszczowej na czas dojrzewania (przed porcjowaniem tkanka tłuszczowa jest niwelowana do kilku milimetrów tak, aby smak był jak najlepszy).

Skład: wołowina.

Stek Rib-eye premium sezonowany

60,98 330 g

Król steków od Polskie Steki. Oko antrykotu najpierw dojrzewa 40 dni na sucho w temperaturze 0 – 2°C, a następnie jest sezonowane vacuum (w workach próżniowych) przez 30 dni w temperaturze 0 – 4°C. Mięso na ten rodzaj steku jest selekcjonowane pod względem ilości, jakości oraz rozmieszczenia otłuszczenia (tzw. marmurkowatość) – wybierane są tylko elementy Premium. Podwójne sezonowanie nadaje mięsu niepowtarzalny, orzechowy posmak oraz zmienia strukturę mięsa, co sprawia, że jest jeszcze bardziej kruche.

Cukinia zielona od Pana Łukasza

6,28 1 kg

Cukinia jest lekkostrawna, łagodna w smaku, szczególnie ceniona przez osoby będące na diecie. Polecana jest również dla małych dzieci. Zawiera potas, żelazo, magnez oraz witaminę A, C, K, PP i B1 oraz beta karoten.

Pieczarka brązowa

9,00 500 g

Pieczarka brązowa zaliczana jest do tzw. żywności funkcjonalnej. Pieczarki brązowe dzięki specyficznej strukturze i charakterystycznemu aromatowi, doskonale sprawdzają się jako imitacja mięsa, dlatego są idealne dla osób będących na diecie wegetariańskiej. Idealne na farsz do pierogów, zup, past warzywnych oraz jako dodatek do zapiekanek i pizzy.

Wędzony keczup

20,09 230 ml

Wędzony keczup – długo wędzone pomidory pelati, zmiksowane z karmelizowaną w miodzie cebulą. Znakomite jako dodatek do burgerów, kiełbasy lub jako guilty pleasure podczas nocnych wypadów do lodówki.

Skład: pomidory, cebula, czosnek, ocet, sól, miód, pieprz.

Koala Kombucha Malina Cytryna

8,46 330 ml

Koala Kombucha 330 ml Malina-Cytryna EKOFermentowana, niepasteryzowana, 100% kombucha o smaku maliny z cytryną. Napój w stylu australijskim, naturalnie musujący z zawartością cukru poniżej 0,5g / 100ml! Całkowicie naturalna, bez dodatku sztucznych składników. Produkt Polski.

Skład: woda, cukier*, kultury kombuchy, zielona herbata*, stewia*, erytrytol* (fermentowana glukoza - wzmacniacz smaku), naturalne aromaty z maliny i cytryny, hibiskus* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Koala Kombucha Wiśnia

8,46 330 ml

Koala Kombucha 330 ml Wiśnia EKOFermentowana, niepasteryzowana, 100% kombucha o smaku wiśni. Napój w stylu australijskim, naturalnie musujący z zawartością cukru poniżej 0,5g / 100ml! Całkowicie naturalna, bez dodatku sztucznych składników. Produkt Polski.

Skład: woda, cukier*, kultury kombuchy, zielona herbata*, stewia*, erytrytol* (fermentowana glukoza - wzmacniacz smaku), naturalny aromat z wiśni, hibiskus (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Wędzony majonez

20,09 230 ml

Wędzony majonez – majonez z oleju słonecznikowego wędzonego w drzewie jabłoni, przyprawiony domowym winegretem na bazie ziela angielskiego, liści laurowych i cebuli. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla, ale prawdę powiedziawszy, nie ma rzeczy, której nie można z nim zjeść.

Skład: jajka, olej słonecznikowy wędzony, ocet, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, sól.

Pikle z ogórków i wędzonego habanero

22,60 330 ml

Pikle z ogórków i wędzonego habanero – klasyka amerykańskich przekąsek do grilla w piekielnie ostrym wydaniu. Świetnie sprawdzą się do potraw z grilla zwłaszcza jako dodatek do burgerów.

Skład: ogórki, czosnek, ocet, sól, cukier, wędzone habanero.

Kimchi-sław

25,11 330 ml

Kimchi-sław – fuzja dwóch kulinarnych kultur. Sałatka z lekko kiszonej kapusty czerwonej z wędzonym majonezem i przyprawami piernikowymi. Doskonały dodatek do pulled porka.

Skład: podkiszana kapusta czerwona, majonez wędzony (ocet, sól, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, wędzony olej, jajka), przyprawa piernikowa (cynamon, goździk, imbir, gałka muszkatołowa).

Majonez premium – na bażancich jajkach

28,46 230 ml

Majonez premium – na bażancich jajkach. Prosty majonez na bażancich jajkach z wolnowybiegowej fermy. Bezcukrowy, choć pełen naturalnej słodyczy pozyskanej poprzez ekstrakcję ziół i warzyw.

Skład: bażancie jaja, ocet, olej słonecznikowy, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, sól, sok z cytryny.

Sos Orange Habanero

24,00 240 g

Orange Habanero – orzeźwiająca ostrość. Egzotyczny, cytrusowy z umiarkowaną ostrością.

Skład: pomidory, cebula, czosnek, pomarańcze, skórka pomarańczowa, kakao, przyprawy, ocet jabłkowy, syrop z agawy.

Sos Rum & Coke

24,00 240 g

Rum & Coke cięższy sos do czerwonego mięsa. Aromatyczny i dobrze zbalansowany smakowo.

Skład: rum, cola, pomidory, cebula, czosnek, melasa, kakao, przyprawy, ocet jabłkowy, olej.

Sos Whisky/Ananas

24,00 240 g

Whisky/Ananas słodko-kwaśny, dosyć egzotyczny w smaku z nutami azjatyckimi.

Skład: pomidory, cebula, czosnek, whiskey, ananas, syrop z agawy, przyprawy, ocet jabłkowy, olej.

Sos Coffee & Smoke

24,00 240 g

Coffee & Smoke lekko podwędzany dębową beczką po Whiskey, kawowy, dosyć ciężki i czekoladowo-dymny bardzo złożony smak dla prawdziwych wielbicieli ciekawych dodatków do mięsa.

Skład: pomidory, papryka, czosnek, kawa, melasa, przyprawy, ocet balsamiczny.

Stek T-bone sezonowany

61,59 ok. 470 g

Klasyczny stek T-bone – wewnątrz ma kość w kształcie litery T, która oddziela polędwicę od rostbefu. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C. Sezonowanie w całości pozwala na osiągnięcie odpowiedniej kruchości i niepowtarzalnego smaku. Elementy są porcjowane dopiero w dniu, w którym trafią do Ciebie.

Skład: wołowina.