• Ogonek dolnej zrazowej - Picanha sezonowana
  • Ogonek dolnej zrazowej - Picanha sezonowana
Ogonek dolnej zrazowej - Picanha sezonowana

Ogonek dolnej zrazowej - Picanha sezonowana

93,73 zł / 1,2 kg

Picanha, nazywana bywa też polędwicą górną, jest to część mięsa wykrawana z zadu wołowego. W Polskich Stekach sezonowana jest na mokro. To doskonałe mięso, czego najlepszym dowodem jest fakt, że uwielbiane jest przez znawców tematu - w Argentynie i Brazylii. Szczególnie poleca się ją do długiego pieczenia oraz na burgery.

"To jest taki bardziej mięsny stek niż mięciutki z polędwicy, czy z antrykotu. Otoczka z tłuszczu dobrze robi i nadaje całości soczystości - z grilla wychodzi lepsza, niż z patelni, fajnie mięknie i robi się taka duża skwara z niej. Sztosssssss total.~ Agata