Targ

Rolnicy i mali producenci mogą sprzedawać na targu Pora na Pola swoje produkty bezpośrednio w odpowiedniej skali i przy zachowaniu adekwatnych do jakości i pracochłonności cen. Jesteśmy społecznością świadomych konsumentów i dostawców, dla których priorytetem jest jakość.

Pod drzwi

Dzięki unikalnemu procesowi logistycznemu dostarczamy produkty bezpośrednio z zachowaniem ciągu chłodniczego. Oferujemy unikalne produkty najwyższej jakości prosto od lokalnych producentów.

 

Więcej o dostawie

Rzemiosło

Wszyscy dostawcy targu są zweryfikowani przez nasz zespół pod kątem metod produkcji oraz smaku. Współpracujemy z ponad 80 wytwórcami którzy produkują swoją żywność naturalnymi metodami. Preferujemy rzemieślnicze metody produkcji oraz  stare odmiany warzyw i owoców, które są zwykle marginalizowane przez producentów żywności przemysłowej.

 

Poznaj naszych dostawców

Świeże!

Wybieramy dostawców prawdziwego jedzenia: mikro uprawy starych odmian, produkty tradycyjne i unikalne. Wybieramy zawsze produkty żywe! Przede wszystkim świeże, a jeśli konserwowane to w sposób naturalny: kiszone (i niepasteryzowane).

 

Sprawdź prawdziwy nabiał

Akcjonariat

Naszymi akcjonariuszami są dostawcy, rolnicy, mali producenci, nasi klienci, pracownicy spółki oraz ponad 1000 prywatnych inwestorów, którzy postanowili wesprzeć odpowiedzialną społecznie inicjatywę. Wierzymy w ideę biznesu odpowiedzialnego społecznie.

 

Więcej o akcjonariacie

Społeczna odpowiedzialność

Społeczna odpowiedzialność biznesu to dla nas przede wszystkim uczciwość, którą kierujemy się przy każdej codziennej decyzji. Jesteśmy uczciwi wobec klientów, wobec rolników i małych producentów, wobec społeczeństwa, wobec akcjonariuszy i wobec planety.

 

Więcej o odpowiedzialności społecznej

Moja historia

Witaj! Nazywam się Adrian Piwko i jestem organizatorem internetowego targu naturalnego jedzenia PORA NA POLA. Na początku 2016 roku nastąpiła u mnie duża zmiana nawyków żywieniowych – zacząłem bardziej zwracać uwagę na to, żeby jedzenie było najlepszej jakości: zarówno ze względu na skład, jak i smak. Pociągało to jednak za sobą przezwyciężanie problemów z dostępem do takiej żywności – i tak warzywa kupowałem z jednego źródła, wędliny z innego, miód odbierałem z Mazur, po jajka jeździłem specjalnie kilkadziesiąt kilometrów od Warszawy, pieczywo kupowałem w ulubionej piekarni, a nabiału praktycznie nie jadłem, bo nie wiedziałem gdzie kupić prawdziwy. Odbieranie wyrobów w różnych źródłach było uciążliwe i czasochłonne.

Podczas jednej z podróży po jajka postanowiłem zorganizować przestrzeń, w której będzie można zamawiać najwyższej jakości wyroby od zaufanych rolników oraz producentów z dostawą do domu – serwis dla osób ceniących smak, zdrowie oraz swój czas. Przygotowania zajęły pół roku – najważniejsze były spotkania z Producentami, wizyty w gospodarstwach i wytwórniach, weryfikacje składów i sposobu wytwarzania, degustacje dużej ilości wyrobów po to, aby wybrać te najlepsze. Znam pochodzenie, skład i smak każdego z wyrobów.

Wszystko po to, żebyś Ty nie musiał poświęcać czasu na zastanawianie się, czy te warzywa są lepsze od tych z supermarketu oraz, czy te jajka na pewno są wiejskie oraz świeże. Zrobiłem to za Ciebie – warzywa są lepsze, a jajka są wiejskie i świeże. Korzystając z serwisu masz dostęp do najwyższej jakości naturalnego jedzenia w jednym miejscu i to bez wychodzenia z domu.

Teraz pora na Ciebie! Od Twoich wyborów zależy dalszy kierunek rozwoju targu. Twoje zamówienia i opinie będą determinować ofertę – gdy dany rodzaj wyrobów spotka się z ciepłym przyjęciem to będę starał się rozwijać tę kategorię lub spróbuję namówić Producenta, aby poszerzył swój asortyment. Bo istnienie targu ma sens tylko wtedy, gdy będziesz z niego zadowolony.

Do zobaczenia!
Adrian Piwko – organizator internetowego targu naturalnego jedzenia PORA NA POLA