Serowarnia Magdalenka

Serowarnia Magdalenka

Serowarnia Magdalenka powstała z przeznaczenia. Pani Magdalena wychowywała się w rodzinie serowarów, jej rodzice do dziś wytwarzają sery w okolicach Krynicy Górskiej. Pani Magda dorastała więc wdychając woń świeżego mleka, obserwując proces powstawania sera, patrząc na dojrzewające gomułki. Wyfrunąwszy z gniazda nie planowała pójść w ślady rodziców, jednak szybko okazało się, że serowarstwo krąży w jej żyłach wartkim nurtem i jest najlepszym z możliwych pomysłów na przyszłość. Małopolska serowarnia w Chobędzy powstała w 2008 roku, powstają tu sery z mleka koziego, owczego i krowiego, przy czym mleko pochodzi od lokalnych dostawców. Znakiem rozpoznawczym Magdalenki jest szeroki wybór serów inspirowanych bogatą tradycją europejską. Pani Magda jest twórczą duszą, w ofercie znajdziemy więc sery miękkie, podpuszczkowe, dojrzewające, wędzone, pleśniowe w wielu wariantach, a nawet serki górskie wytwarzane w sposób tradycyjny. Trudno uwierzyć, że pod dachem jednej niedużej serowarni powstaje taka mnogość doskonałych wyrobów, niewątpliwie jest to wynik pasji, którą założycielka ma po prostu we krwi.

W tym momencie nie mamy dostępnych produktów od tego dostawcy. Poznaj ofertę innych małych wytwórców i rzemieślników.

Alt Naturalnie, bezpośrednio od rolników i małych manufaktur Bez ich pasji nie byłoby naszego TARGU. Poznajcie kilku z nich. Od pierwszych 5 dostawców w 2017 roku nasza współpraca rozwinęła się dziś do ponad 90 rolników, ogrodników, hodowców czy rzemieślników i z tygodnia na tydzień rośnie!
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.