Pajda Manufaktura Chleba

Prowadzimy ją wspólnie jako małżeństwo, można śmiało powiedzieć, że piekarnia jest naszym kolejnym „dzieckiem”. Wchodząc do naszych skromnych progów, czuje się nie tylko zapach świeżo wypieczonego chleba, ciepłych drożdżówek, ale również ogrom serca, jaki wkładamy w każdy wypiek. Kreatywność Pawła w tworzeniu nowych połączeń smakowych nie zna granic i niejednokrotnie przekraczał bariery w kubkach smakowych naszych klientów. Nasz zakwas nazywa się „Azor”. Wyhodowaliśmy go sami i jest z nami od listopada 2018 roku. To dzięki niemu mogą powstawać chleby pszenne i żytnie. Mąkę żytnią używaną do karmienia zakwasu oraz chlebów, mielimy sami. Za to mąka chlebowa pochodzi ze wspaniałego młynu Ciechanowiec. Dlaczego Pajda? Samo słowo kojarzy nam się z beztroskim dzieciństwem, w którym zapach świeżo upieczonego chleba roznosił się po całym domu. To też rodzinna atmosfera, dzięki której można poczuć się naturalnie, po prostu swojsko. Zamarzyliśmy, aby w naszej piekarni można było się poczuć właśnie tak jak w domu. Czy nam się to udało? Przekonajcie się sami!


Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.
