This Is Smoke by J.J. Karewicz

This Is Smoke by J.J. Karewicz
Julian Karewicz - od 2001 roku związany z gastronomią i projektami około kulinarnymi. W trakcie swojej drogi zawodowej jako szef baru w lokalu Solec 44 wypracował styl “slow bar” promując miksologię opartą o sezonowe produkty z lokalnym rodowodem. Jako szef kuchni wyspecjalizował się w tworzeniu potraw w żywym ogniu, pracując najpierw jako grillmaster w firmie Weber Grills , a następnie jako animator w Studiu Kulinarnym Comfort Food w Hali Koszyki. This Is Smoke by J.J. Karewicz to kompilacja specjalizacji, którymi się parał, liczne sukcesy i wysokie kompetencje w tych dziedzinach pozwoliły zyskać uznanie w branży. W rezultacie zasiadał w kapitułach sędziowskich kilkudziesięciu konkursów barmańskich, winiarskich i kulinarnych. Bliska jest mu idea “ no waste ”, dla której na zlecenie Banku Żywności i wydawnictwa Agora opracował system “kreatywnego wykorzystania produktów, często niesłusznie nazywanych odpadami". Na co dzień ponadto wciela się w rolę konsultanta kulinarnego, projektuje karty koktajli oraz prowadzi swoją działalność cateringową. Od 2020 otworzył własną manufakturę produkcji żywności „ This Is Smoke by J.J. Karewicz ”, gdzie wytwarza dania gotowe technikami bbq . "Receptury, które mi towarzyszą, opracowywałem przez lata, przerabiając niezliczone ilości materiału, by w końcu podjąć decyzję o wypuszczeniu ich na światło dzienne. Moje jedzenie to przede wszystkim znakomity produkt, który swój najwyższy potencjał smakowy zyskuje, gdy spotyka się tresowanym przeze mnie dymem. Masz teraz możliwość skosztować moich wyrobów, a jak ich spróbujesz, to z pewnością zapytasz: co sprawia, że to jest tak obłędne? Odpowiem: This is smoke ." - Julian Karewicz

Alt Naturalnie, bezpośrednio od rolników i małych manufaktur Bez ich pasji nie byłoby naszego TARGU. Poznajcie kilku z nich. Od pierwszych 5 dostawców w 2017 roku nasza współpraca rozwinęła się dziś do ponad 90 rolników, ogrodników, hodowców czy rzemieślników i z tygodnia na tydzień rośnie!
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, o najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.