Kaszubski Frisztek

Kaszubski Frisztek

Kaszubski Frisztek to manufaktura przetworów owocowo-warzywnych i mięsnych, znana wcześniej pod nazwą ZEN - Jedz Zdrowo. Ewolucja marki to naturalne następstwo chęci zaakcentowania jej korzeni – słowo „frisztek” w języku kaszubskim oznacza śniadanie. Receptury wykorzystywane przez Kaszubski Frisztek pochodzą z tradycyjnej, regionalnej kuchni, a same wyroby należą do Pomorskiego Dziedzictwa Kulinarnego i w pełni zasługują na miano Produktów Polskich. Naturalne wyroby z mięs, takie jak kaszubski zylc, rozmaite smalce i pasztety (również wegetariańskie), powstają ze składników pochodzących od lokalnych producentów i w całości wytwarzane są ręcznie. W przetwórni nie stosuje się konserwantów ani ulepszaczy, dzięki czemu produkty Kaszubskiego Frisztka charakteryzują się najwyższą jakością, prawdziwym smakiem i wyjątkowym aromatem. Nadają się nie tylko na śniadanie i znakomicie smakują z domowym pieczywem.

Alt Naturalnie, bezpośrednio od rolników i małych manufaktur Bez ich pasji nie byłoby naszego TARGU. Poznajcie kilku z nich. Od pierwszych 5 dostawców w 2017 roku nasza współpraca rozwinęła się dziś do ponad 90 rolników, ogrodników, hodowców czy rzemieślników i z tygodnia na tydzień rośnie!
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.