Boczland

Boczland
Boczland to gospodarstwo rolne powstałe w 2008 roku. Podstawą działalności są grzyby jadalne tj. boczniaki, shiitake oraz ich przetwory: grzyby marynowane, suszone, a nawet kiszone. Od samego początku jednym z głównych prioirytetów jest prowadzenie upraw bez chemicznych dodatków i ulepszaczy. W Boczlandzie dba się o wysoką jakość, po to, by produkty mogły zachwycać wyglądem, smakiem, jak również bogactwem składników mineralnych, witamin i mikroelementów. Uprawa grzybów zrodziła się w Boczlandzie z pasji, jednym z głównych wyzwań jest szerzenie wiedzy i promowanie prozdrowowtnych właściwości grzybów. Wśród pozytywnych aspektów ich spożywania dość wymienić, że są bogatym źródłem białka, soli mineralnych oraz znacznych ilości witamin z grupy B. W kuchni domowej oraz profesjonalnej, w restauracjach wykorzystuje się najróżniejsze rodzaje grzybów. Cenne walory estetyczne i smakowe posiadają np. pieczarki brązowe, które są również dostępne w Boczland. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z poniższą ofertą grzybów i rozsmakowania w tym wyjątkowym produkcie.

Alt Naturalnie, bezpośrednio od rolników i małych manufaktur Bez ich pasji nie byłoby naszego TARGU. Poznajcie kilku z nich. Od pierwszych 5 dostawców w 2017 roku nasza współpraca rozwinęła się dziś do ponad 90 rolników, ogrodników, hodowców czy rzemieślników i z tygodnia na tydzień rośnie!
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, o najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.