This Is Smoke by J.J. Karewicz

This Is Smoke by J.J. KarewiczJulian Karewicz - od 2001 roku związany z gastronomią i projektami około kulinarnymi. W trakcie swojej drogi zawodowej jako szef baru w lokalu Solec 44 wypracował styl “slow bar” promując miksologię opartą o sezonowe produkty z lokalnym rodowodem. Jako szef kuchni wyspecjalizował się w tworzeniu potraw w żywym ogniu, pracując najpierw jako grillmaster w firmie Weber Grills, a następnie jako animator w Studiu Kulinarnym Comfort Food w Hali Koszyki. This Is Smoke by J.J. Karewicz to kompilacja specjalizacji, którymi się parał, liczne sukcesy i wysokie kompetencje w tych dziedzinach pozwoliły zyskać uznanie w branży. W rezultacie zasiadał w kapitułach sędziowskich kilkudziesięciu konkursów barmańskich, winiarskich i kulinarnych. Bliska jest mu idea “no waste”, dla której na zlecenie Banku Żywności i wydawnictwa Agora opracował system “kreatywnego wykorzystania produktów, często niesłusznie nazywanych odpadami". Na co dzień ponadto wciela się w rolę konsultanta kulinarnego, projektuje karty koktajli oraz prowadzi swoją działalność cateringową. Od 2020 otworzył własną manufakturę produkcji żywności „This Is Smoke by J.J. Karewicz”, gdzie wytwarza dania gotowe technikami bbq.

"Receptury, które mi towarzyszą, opracowywałem przez lata, przerabiając niezliczone ilości materiału, by w końcu podjąć decyzję o wypuszczeniu ich na światło dzienne. Moje jedzenie to przede wszystkim znakomity produkt, który swój najwyższy potencjał smakowy zyskuje, gdy spotyka się tresowanym przeze mnie dymem. Masz teraz możliwość skosztować moich wyrobów, a jak ich spróbujesz, to z pewnością zapytasz: co sprawia, że to jest tak obłędne? Odpowiem: This is smoke." - Julian Karewicz

Wyświetlanie wszystkich 8 wyników

Wyroby dostawcy:

Pastrami

39,06 200 g

Pastrami – długo peklowany mostek wołowy, obficie natarty suchymi ziołami następnie wędzony 8-10 godzin w drzewie liściastym. Znakomity na zimne i gorące kanapki zwłaszcza z dodatkiem musztardy rosyjskiej z wędzonymi jabłkami.

Skład: mostek wołowy z solanki (sól, peklosól, cukier brązowy, czosnek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca, chilli) sucha wcierka (sól, pieprz, musztarda, kolendra, czosnek suszony, słodka papryka ) (krojone, pakowane vacum).

Pulled pork

35,81 300 g

Pulled pork – to szarpana łopatka wieprzowa. Marynowana w suchych przyprawach przez dobę, a następnie okadzana dymem z drzew liściastych low and slow przez kolejne 8-10 godzin. Po upieczeniu łopatka jest ręcznie dzielona na włókna i podlewana domowym jabłkowo-miodowym winegretem. Polecam serwować ją z dodatkiem mojego kimchi sław w kanapce lub saute.

Skład: łopatka wieprzowa, papryka, sól, pieprz, czosnek suszony, suszona cebula, winegret (ocet jabłkowy, cukier brązowy, liść laurowy, ziele angielskie, cebula, czosnek) (pakowane vacum).

Wędzony keczup

20,09 230 ml

Wędzony keczup – długo wędzone pomidory pelati, zmiksowane z karmelizowaną w miodzie cebulą. Znakomite jako dodatek do burgerów, kiełbasy lub jako guilty pleasure podczas nocnych wypadów do lodówki.

Skład: pomidory, cebula, czosnek, ocet, sól, miód, pieprz.

Pikle z ogórków i wędzonego habanero

22,60 330 ml

Pikle z ogórków i wędzonego habanero – klasyka amerykańskich przekąsek do grilla w piekielnie ostrym wydaniu. Świetnie sprawdzą się do potraw z grilla zwłaszcza jako dodatek do burgerów.

Skład: ogórki, czosnek, ocet, sól, cukier, wędzone habanero.

Wędzony majonez

20,09 230 ml

Wędzony majonez – majonez z oleju słonecznikowego wędzonego w drzewie jabłoni, przyprawiony domowym winegretem na bazie ziela angielskiego, liści laurowych i cebuli. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla, ale prawdę powiedziawszy, nie ma rzeczy, której nie można z nim zjeść.

Skład: jajka, olej słonecznikowy wędzony, ocet, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, sól.

Kimchi-sław

25,11 330 ml

Kimchi-sław – fuzja dwóch kulinarnych kultur. Sałatka z lekko kiszonej kapusty czerwonej z wędzonym majonezem i przyprawami piernikowymi. Doskonały dodatek do pulled porka.

Skład: podkiszana kapusta czerwona, majonez wędzony (ocet, sól, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, wędzony olej, jajka), przyprawa piernikowa (cynamon, goździk, imbir, gałka muszkatołowa).

Majonez premium – na bażancich jajkach

28,46 230 ml

Majonez premium – na bażancich jajkach. Prosty majonez na bażancich jajkach z wolnowybiegowej fermy. Bezcukrowy, choć pełen naturalnej słodyczy pozyskanej poprzez ekstrakcję ziół i warzyw.

Skład: bażancie jaja, ocet, olej słonecznikowy, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, sól, sok z cytryny.