Sano Makarony domowe
Firma „SANO Makarony Domowe” zajmuje się produkcją makaronów z ręcznie wybijanych jaj kury zielononóżki. Jaja użyte do produkcji charakteryzują się od 30% - 50% mniejszą zawartością cholesterolu i są źródłem aminokwasów, minerałów i witamin. Makaron Sano jest bez konserwantów i sztucznych barwników. Barwa produktu uzyskana jest wyłącznie z naturalnych składników użytych do produkcji. Właśnie dzięki temu zapewniany jest niepowtarzalny smak i konsystencja domowego makaronu. BIOSANO to mała rodzinna firma, która znajduje się w niewielkiej wsi Zawady położonej w gminie Bełchatów w woj. Łódzkim. Istnieje od 2017 roku. Zakład produkcyjny posiada wdrożony system bezpieczeństwa żywności HACCP, co gwarantuje jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produktów.
„BIO SANO” MAKARONY EKOLOGICZNE„Jesteśmy jednym z nielicznych producentów na polskim rynku, produkujących certyfikowane makarony ekologiczne. Do produkcji naszych makaronów używamy wyłącznie surowców pochodzących z atestowanych upraw ekologicznych. Naszym celem jest produkcja najwyższej jakości, dlatego nasze makarony przechodzą długotrwały proces suszenia w niskiej temperaturze, co pozwala zachować niezmienione właściwości odżywcze. Są smaczne i wyjątkowe, a każda sztuka została zapakowana ręcznie.” BIOSANO Marcin Boniecki, Zawady 41c, 97-400 Bełchatów www.makaronydomowe.pl Certyfikat EKO: PL-EKO-07-19901
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.