Sano Makarony domowe

Sano Makarony DomoweFirma „SANO Makarony Domowe” zajmuje się produkcją makaronów z ręcznie wybijanych jaj kury zielononóżki. Jaja użyte do produkcji charakteryzują się od 30% - 50% mniejszą zawartością cholesterolu i są źródłem aminokwasów, minerałów i witamin. Makaron Sano jest bez konserwantów i sztucznych barwników. Barwa produktu uzyskana jest wyłącznie z naturalnych składników użytych do produkcji. Właśnie dzięki temu zapewniany jest niepowtarzalny smak i konsystencja domowego makaronu. BIOSANO to mała rodzinna firma, która znajduje się w niewielkiej wsi Zawady położonej w gminie Bełchatów w woj. Łódzkim. Istnieje od 2017 roku. Zakład produkcyjny posiada wdrożony system bezpieczeństwa żywności HACCP, co gwarantuje jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produktów.

„BIO SANO” MAKARONY EKOLOGICZNE

„Jesteśmy jednym z nielicznych producentów na polskim rynku, produkujących certyfikowane makarony ekologiczne. Do produkcji naszych makaronów używamy wyłącznie surowców pochodzących z atestowanych upraw ekologicznych. Naszym celem jest produkcja najwyższej jakości, dlatego nasze makarony przechodzą długotrwały proces suszenia w niskiej temperaturze, co pozwala zachować niezmienione właściwości odżywcze. Są smaczne i wyjątkowe, a każda sztuka została zapakowana ręcznie.”

BIOSANO Marcin Boniecki, Zawady 41c, 97-400 Bełchatów www.makaronydomowe.pl

Certyfikat EKO: PL-EKO-07-19901

Wyświetlanie wszystkich 11 wyników

Wyroby dostawcy:

Makaron Orkiszowy Świderek EKO 300 g

9,39 

Składniki: mąka orkiszowa*, typ 650, woda

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Do 1 L gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 3-6 minut od czasu do czasu mieszając.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna – 1305 kJ / 331 kcal
Tłuszcz – 2,30 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,35 g
Węglowodany – 69,00 g
W tym cukry – 6,00 g
Białko – 14,50 g
Błonnik – 10,20 g
Sól – 0,006 g

Makaron Orkiszowy Razowy Świderek EKO 300 g

9,05 

Składniki: mąka orkiszowa razowa*, graham 1850, woda

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Do 1 L gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 3-6 minut od czasu do czasu mieszając.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna– 1302kJ / 330 kcal
Tłuszcz – 2,30 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,35 g
Węglowodany – 69,00 g
W tym cukry – 6,00 g
Białko – 14,50 g
Błonnik – 10,20 g
Sól – 0,006 g

Makaron Żytni Świderek EKO 300 g

5,88 

Składniki: mąka żytnia*, typ 720, woda

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Do 1 L gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 3-6 minut od czasu do czasu mieszając.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna– 1320 kJ / 338 kcal
Tłuszcz – 1,40 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,18 g
Węglowodany – 70,00 g
W tym cukry – 1,10 g
Białko – 9,50 g
Błonnik – 11,00 g
Sól – 0,002 g

 

Makaron Orkiszowy Razowy Wstążka EKO 300 g

9,05 

Składniki: mąka orkiszowa razowa*, graham 1850, woda

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Do 1 L gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 3-6 minut od czasu do czasu mieszając.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna– 1302kJ / 330 kcal
Tłuszcz – 2,30 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,35 g
Węglowodany – 69,00 g
W tym cukry – 6,00 g
Białko – 14,50 g
Błonnik – 10,20 g
Sól – 0,006 g

Makaron Orkiszowy Wstążka EKO 300 g

9,39 

Składniki: mąka orkiszowa*, typ 650, woda

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Do 1 L gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 3-6 minut od czasu do czasu mieszając.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna – 1305 kJ / 331 kcal
Tłuszcz – 2,30 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,35 g
Węglowodany – 69,00 g
W tym cukry – 6,00 g
Białko – 14,50 g
Błonnik – 10,20 g
Sól – 0,006 g

 

Makaron Żytni Pełnoziarnisty Wstążka EKO 300 g

5,52 

Składniki: mąka żytnia pełnoziarnista*, typ 2000, woda

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Do 1 L gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 3-6 minut od czasu do czasu mieszając.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna – 1320 kJ / 340kcal
Tłuszcz – 1,40 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,18 g
Węglowodany – 70 g
W tym cukry – 1,10 g
Białko – 10,00 g
Błonnik – 11,00 g
Sól – 0,002 g

Makaron Żytni Wstążka EKO 300 g

5,88 

Składniki: mąka żytnia*, typ 720, woda

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Do 1 L gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 3-6 minut od czasu do czasu mieszając.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna– 1320 kJ / 338 kcal
Tłuszcz – 1,40 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,18 g
Węglowodany – 70,00 g
W tym cukry – 1,10 g
Białko – 9,50 g
Błonnik – 11,00 g
Sól – 0,002 g