Pan Sandacz

Pan Sandacz

Pan Dariusz, inaczej Pan Sandacz, pochodzi z Olsztyna i całe życie spędził z rybami, wie o nich wszystko, jest ekspertem z prawdziwego zdarzenia i mistrzem w tym, co robi. A wędzi ryby. Nad jeziorem, w niedużej wędzarni opalanej drewnem olchowym, z domieszką owocowego dla podkręcenia smaku. Ponadto jest smakoszem, świetnie gotuje, jego zupa rybna to majstersztyk, podobnie jak kotlety i inne wyroby. Jest współautorem książki: Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści. Książka ta w tym roku otrzymała jedno z najważniejszych wyróżnień w światowych kręgach kulinarnych.

W tym momencie nie mamy dostępnych produktów od tego dostawcy. Poznaj ofertę innych małych wytwórców i rzemieślników.

Alt Naturalnie, bezpośrednio od rolników i małych manufaktur Bez ich pasji nie byłoby naszego TARGU. Poznajcie kilku z nich. Od pierwszych 5 dostawców w 2017 roku nasza współpraca rozwinęła się dziś do ponad 90 rolników, ogrodników, hodowców czy rzemieślników i z tygodnia na tydzień rośnie!
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.