Ogródek Dziadunia

Ogródek DziaduniaOgródek Dziadunia to rodzinna firma, która jest zlokalizowana w Wąsoszu Dolnym nad Wartą. Nowoczesne podejście Pani Katarzyny i jej męża Piotra uzupełniają się z tradycją i doświadczeniem prezentowanym przez jej tatę, czyli Dziadunia. W efekcie ich wyroby przyciągają czystym składem i świetnym smakiem oraz tradycyjnymi recepturami zamkniętymi w nowoczesnych formach. Szczególnie dumni są ze swoich syropów oraz Rarytasów Dziadunia. Poszczególne wyroby zdobyły wiele nagród „Doceń Polskie” oraz certyfikatów od Polskiej Izby Produktu Regionalnego. Od siebie mogę dodać, że robią świetne przetwory i dodatki (ketchupy).

Ogródek Dziadunia - Produkty

Zachęcamy do wyboru najwyższej jakości przetworów z owoców i warzyw jak: ketchup domowy, przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy, syropy malinowe czy truskawkowe, powidła ze śliwek, konfitury. Wszystko z naturalnych składników bez dodatku ulepszaczy. Prosty, którki skład dostępnych przetworów od dostawcy Ogródek Dziadunia to gwarancja rewelacyjnego smaku jak dawniej. Smak, który pamiętają nasi rodzice i dziadkowe.

Wyświetlanie wszystkich 34 wyników

Wyroby dostawcy:

Przecier pomidorowy – Pomidorowa Uczta

14,00 340 g

Przecier pomidorowy, w którym są tylko przetarte pomidory! Niby oczywiste, ale niespotykane. Nie ma soli, nie ma soku z cytryny – wreszcie to Ty możesz zdecydować, jak zbalansować swój przecier :). Doskonały jako podstawa zupy lub sosu do makaronu, gołąbków czy leczo.

Skład: pomidory 100%. Na wyprodukowanie 100 g przecieru zużyto 200 g świeżych pomidorów.

Koncentrat pomidorowy

4,46 190 g

Częściowo odparowany przecier pomidorowy z Ogródka Dziadunia – odpowiedni jako baza do zup czy sosów.

Skład: koncentrat pomidorowy 30%.

Ketchup łagodny – Aniołek Dziadunia

8,36 220 g

Ketchup o bardzo wysokiej zawartości przetartych pomidorów w wersji dla osób lubiących łagodny smak. Ketchup bez zagęszczaczy, więc konsystencja jest bardziej naturalna – trochę rzadsza niż ketchupów znanych z półek supermarketów.

Skład: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (71%), cebula, cukier, ocet spirytusowy 10%, sól, przyprawy, czosnek. Na wyprodukowanie 100 g ketchupu zużyto min. 210 g pomidorów.

Ketchup pikantny – Diabełek Dziadunia

8,09 220 g

Czysty w składzie ketchup z przecieru pomidorowego z idealnie zbalansowanymi dodatkami, które nadają mu ostry smak. Zdobywca Złotego Medalu Targów World Food Warsaw w 2016 roku. Po spróbowaniu bardzo szybko znika ze słoika :).

Skład: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (71%), cebula, cukier, ocet spirytusowy 10%, sól, przyprawy, czosnek. Na wyprodukowanie 100 g ketchupu zużyto min. 210 g pomidorów.

Syrop malinowy

17,84 315 g

Gęsty syrop o najprostszym i najlepszym składzie: tylko sok z wyciśniętych malin i cukier. Zrób swój pyszny malinowy napój! Nagrodzony w konkursie „Doceń Polskie” jako Top Produkt, zdobywca certyfikatu Jakość Tradycja.

Skład: sok wyciśnięty z malin (50%), cukier.

Buraczki tarte

5,25 370 ml

Ugotowane, obrane i przetarte buraki w słodko-słono-kwaśnej zalewie.

Skład: burak ćwikłowy, woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól.

Cytrynki z imbirem i miodem

12,83 270 g

Plastry cytryny z dodatkiem imbiru i miodu zatopione w słodkim syropie. Dodanie jednego plastra cytryny i jednej – dwóch łyżeczek syropu wzbogaci smak herbaty, wody lub drinków.

Skład: cytryny 45%, cukier, woda, korzeń imbiru 5%, miód wielokwiatowy 3%.

Ketchup bardzo ostry – Piekielny Ognik

8,09 220 g

Pora na coś ostrego! Piekielny Ognik to ketchup z Ogródka Dziadunia wzbogacony płatkami chili! Dla osób, które chcą podkręcić smak swoich kanapek czy przekąsek.

Skład: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (70%), cebula, cukier, ocet spirytusowy 10%, przyprawy, płatki chili, sól, czosnek. Na wyprodukowanie 100 g ketchupu zużyto min. 205 g pomidorów.

Powidła śliwkowe bez cukru 

12,83 210 g

Tylko jeden składnik! W całym słoiczku są tylko śliwki węgierki. Ich cały smak i słodycz.

Skład: śliwki węgierki 100%Do wyprodukowania 100 g konfitury zużyto nie mniej niż 160 g śliwek.

Lemoniada Malinowa Bąbelkowa – malina z czystkiem

7,55 330 ml

Lemoniada malinowa z czystkiem zupełna nowość na rynku! Sok wyciśnięty z malin, woda, odrobina miodu i właściwości zdrowotne czystka- to wszystko masz w jednej butelce.

Skład: woda, sok wyciśnięty z malin (10%), miód wielokwiatowy, wywar z czystka (4%), dwutlenek węgla.

Konfitura z płatków róży – Różana mgiełka

12,61 240 g

Baaardzo słodka konfitura z płatków róży – uczta dla podniebienia. Łyżeczką konfitury możesz posłodzić herbatę lub inny gorący napój. Świetnie sprawdzi się jako nadzienie do Twoich wypieków.

Skład: cukier, płatki róży 20%, sok z cytryny.

Lemoniada Pigwowa Bąbelkowa – pigwa z miętą

7,55 330 ml

Lemoniada pigwowa – oto czyste orzeźwienie! Bez cukru, barwników, słodzików i konserwantów, czyli tylko samo zdrowie i smak!

Skład: woda, sok wyciśnięty z pigwy (9%), miód wielokwiatowy, wywar z mięty (4%), dwutlenek węgla

Lemoniada Porzeczkowa Bąbelkowa – porzeczka z jęczmieniem

7,55 330 ml

Szukasz orzeźwienia? Zamień słodkie napoje na lemoniadę ze świeżego soku z wodą i odrobiną miodu! Przemycasz dodatkowo porcję zdrowia i urody, bo dodaliśmy młody jęczmień, żeby było i pysznie i wartościowo.Kiedy masz ją zawsze przy sobie – w torebce, plecaku, w samochodzie – gasisz pragnienie i dbasz o zdrowie jednocześnie. Przekonasz się, że lemoniada Bąbelkowa Porzeczka to najlepszy towarzysz na całe lato.

Skład: woda, sok wyciśnięty z czarnej porzeczki (10%), miód wielokwiatowy, wywar z młodego jęczmienia (4%), dwutlenek węgla.

Czeko-miodo-śliwa

14,70 210 g

Konfitura śliwkowa z kakao słodzona miodem.

Skład: śliwka węgierka (77%), miód wielokwiatowy (14%), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9%).Do wyprodukowania 100 g konfitury zużyto nie mniej niż 80 g śliwek.

Syrop truskawkowy

14,18 315 g

Gęsty syrop o najprostszym i najlepszym składzie: tylko sok z wyciśniętych truskawek i cukier. Zrób swój pyszny truskawkowy napój!

Skład: sok wyciśnięty z truskawki 50%, cukier.

Cytrynki z rumem

12,61 270 g

Plastry cytryny zatopione w słodkim syropie z dodatkiem rumu. Dodanie jednego plastra cytryny i jednej – dwóch łyżeczek syropu wzbogaci smak herbaty, wody lub drinków. Świetnie pasuje jeszcze z miętą, melisą, zielonym ogórkiem czy miodem.

Skład: cytryny (50)%, cukier, woda, rum (3%)

Syrop z pigwy

17,84 315 g

Wyciśnięty sok z pigwy i cukier to połączenie do osłodzenia herbaty czy jako dodatek do deserów.

Skład: sok wyciśnięty z pigwy 50%, cukier.

Syrop z kwiatu czarnego bzu

15,20 315 g

Syrop uzyskany z cukru i wywaru składającego się z wody, kwiatu czarnego bzu oraz soku z cytryny.

Skład: cukier, wywar (woda, kwiat czarnego bzu 13%, sok z cytryny).

Cytrynki z miętą

12,83 270 g

Plastry cytryny z dodatkiem mięty zatopione w słodkim syropie. Dodanie jednego plastra cytryny i jednej – dwóch łyżeczek syropu wzbogaci smak herbaty, wody lub drinków. Można użyć również do przygotowania potraw, zwłaszcza do drobiu i ryb lub wszędzie tam, gdzie uznasz to za stosowne :).

Skład: cytryny (48,5%), wywar (cukier, woda, mięta suszona), mięta świeża 1,5%

Sos paprykowo-pomidorowy – Ognisty Duet

8,09 220 g

Sos paprykowo – pomidorowy z płatkami chili – propozycja dla osób lubiących ostrzejsze smaki. Jeśli unikasz cukru to się świetnie składa, bo tu go nie ma – sos słodzony jest miodem i octem jabłkowym. Odpowiedni jako sos do ciepłych dań, do bigosu, gołąbków czy leczo, ale również do kanapek – jak ketchup.

Skład: Papryka (43%), przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (35%), miód wielokwiatowy, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, płatki chili, czosnek, przyprawy, sól himalajska.

Koncentrat barszczu czerwonego

10,51 300 ml

Świeży, skoncentrowany sok z buraków ćwikłowych, nieco tylko doprawiony do smaku.Baza do domowego, prawdziwego czerwonego barszczu.

Skład: zagęszczony sok z buraka ćwikłowego (75%), woda, sól, przyprawy.

Konfitura z żurawiny – Żurawinowy frykas

12,61 240 g

Dobra zarówno do wytrawnych potraw, pieczonych mięs, pasztetów, jak i na słodko – do deserów, ciast i innych wypieków. Prosto z Ogródka Dziadunia.

Skład: żurawina, cukier. Do wyprodukowania konfitury zużyto nie mniej niż 75 g żurawiny.

Syrop korzenny z miodem

16,80 315 g

Rozgrzewający, idealny na zimowe wieczory.

Skład: cukier, wywar (woda, korzeń imbiru, sok z cytryny, laski cynamonu, goździki), miód wielokwiatowy 5% Do wyprodukowania 1 kg zużyto co najmniej 185 g przypraw korzennych.

Konfitura z jarzębiny – Jarzębinowy frykas

12,61 240 g

Bardzo oryginalna kompozycja smakowa z Ogródka Dziadunia :). Zastosowań dla tej konfitury jest wiele, ale najlepsza jest jako dodatek do pieczonego mięsa. Wyrób uzyskany z uprzednio przemrożonych owoców jarzębiny.

Skład: jarzębina, cukier. Do wyprodukowania konfitury zużyto nie mniej niż 70 g jarzębiny.

Cytrynki z żurawiną

12,61 270 g

Plastry cytryny zanurzone w słodkim syropie z dodatkiem owoców żurawiny. Świetnie sprawdzą się dodane do napojów zimnych i gorących. Podkreślą smak deserów, ciast, lodów, a także koktajli i drinków.

Skład: cytryny (47%), cukier, woda, żurawina (3%).

Syrop – złocisty mniszek

16,80 315 g

Syrop uzyskany z cukru trzcinowego i wywaru składającego się z wody, kwiatu mniszka lekarskiego oraz soku z cytryny. Użyj do wszystkiego, co Twoja wyobraźnia Ci podpowiada!

Skład: cukier trzcinowy, wywar (woda, kwiat mniszka lekarskiego (40%), sok z cytryny).

Kakaowa Finezja – Pomarańcza z kakao

12,83 230 g

Przetarta pomarańcza, kakao, wanilia i cynamon – czujesz to? Nawet nie mów, że nie chcesz spróbować. Produkt pasteryzowany.

Skład: pomarańcza, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (1,5%), wanilia strąk, cynamon laska. Do wyprodukowania 100 g naszej konfitury zużywamy nie mniej niż 75 g pomarańczy.

Cytrynki z czarnym bzem

12,61 270 g

Plastry cytryny w słodkim syropie z dodatkiem owocu czarnego bzu. Świetnie sprawdzą się w napojach zimnych i gorących, deserach, ciastach, a także drinkach czy koktajlach.

Skład: cytryny (48,5%), cukier, woda, czarny bez (1,5%).

Cytrynki z cynamonem

12,61 270 g

Plasterki cytryny zanurzone w słodkim syropie z pachnącym cynamonem.Dodaj je do gorącego napoju: herbaty, soku, piwa, wina i ciesz się aromatycznym, pysznym smakiem. Produkt pasteryzowany.

Skład: cytryny (49%), cukier, woda, laska cynamonu (1%).

Ocet spirytusowy 10%

5,18 500 ml

W tradycyjnej kuchni polskiej używany jako przyprawa zakwaszająca do sałatek, zup, dań rybnych, a przede wszystkim marynat np. z ogórków, papryki, grzybów, śledzi. Stosuje się go także w kosmetyce i jako naturalny środek odkażający podczas sprzątania czy zmiękczający do prania. Ocet dodaje się również podczas pieczenia np. oponek z serem czy też pączków, dzięki czemu pochłaniają mniej tłuszczu i są smaczniejsze.Ocet spirytusowy powstaje w wyniku fermentacji octowej spirytusu.

Jeżynowa Poezja – Syrop z jeżyny

14,18 315 g

W pełni naturalny syrop z owoców jeżyny z cukrem. Bez zbędnych konserwantów, barwników, aromatów. Tak jak dawniej. Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Produkt pasteryzowany.

Skład: sok wyciśnięty z jeżyny (50%), cukier (50%).

Porzeczkowa Poezja – Syrop z czarnej porzeczki

12,61 315 g

Porzeczkowa Poezja syrop z czarnej porzeczki, naturalny syrop otrzymany z soku z czarnej porzeczki oraz cukru, nierozcieńczany wodą, bez żadnych konserwantów, barwników, aromatów. Bardzo zdrowy i wartościowy syrop, autorski przepis z rodzinnej manufaktury. Produkt pasteryzowany.

Skład: sok wyciśnięty z czarnej porzeczki (50%), cukier. Na wyprodukowanie 100 g syropu zużyto co najmniej 75g czarnej porzeczki

Aroniowa Poezja – Syrop z aronii

12,61 315 g

Świeże owoce aronii, które pod wpływem cukru oddają swój sok. Kwaśny, aromatyczny, wartościowy -najlepszy! Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Produkt pasteryzowany.

Skład: sok wyciśnięty z aronii (50%), cukier (50%).Do wyprodukowania 100 g naszego syropu zużywamy nie mniej niż 95 g aronii.

Żurawinowa Poezja – Syrop z żurawiny

16,80 315 g

Syrop z żurawiny jest świetny do picia z wodą, lodem, ale też do deserów, lodów, a nawet drinków. Warto go mieć zawsze pod ręką, ponieważ jest nie tylko pyszny, ale i zdrowy.

Skład: sok wyciśnięty z żurawiny (50%), cukier (50%).Do wyprodukowania 100 g naszego syropu zużywamy nie mniej niż 70 g żurawiny.