Mleczni Bracia
Jako Mleczni Bracia rozpoczęliśmy swoją działalność cztery lata temu. Zaczęliśmy od wprowadzenia na lokalny rynek świeżego, niepasteryzowanego napoju roślinnego o nazwie „Runo”. I tak we wrocławskich sklepach i restauracjach pojawiło się Runo kokosowe, konopne, słonecznikowe, migdałowe. Kolejnym krokiem było wprowadzenie Pestko, czyli pasty ze słonecznika, pestek dyni i natki pietruszki oraz Runa Probio, czyli napoju pro biotycznego zawierającego żywe kultury bakterii, odpowiedzialne za utrzymanie prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego.
Następnie nadszedł czas na roślinne Seryo, czyli bezmleczną alternatywę dla serów, która produkowana jest głównie na bazie słonecznika. W ofercie pojawiły się: Seryo kanapkowe o smaku naturalnym, wędzone, z dodatkiem suszonych pomidorów oraz z Pestko. Seryo doskonale nadają się nie tylko do smarowania pieczywa. Po zmieszaniu z odrobiną Runa lub wody mogą służyć za pyszne sosy. Idealnie nadają się także na pizzę lub do innych produktów pieczonych. Kolejną alternatywą jest Seryo sałatkowe wykonane ze słonecznika i kokosa, które doskonale nadaje się do urozmaicenia zielonych sałatek lub innych smakowitych potraw. Jest to idealne zastąpienie odzwierzęcego sera greckiego typu feta. Nasze produkty poleca dietetyk kliniczny Dr Hanna Stolińska-Fiedorowicz. Jesteśmy również współorganizatorem Vegan Word Festiwalu.
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.