Michał Szczęsny

Na co dzień zajmuję się cateringiem ze zdrową żywnością i serowarstwem. Moje dania i sery można spróbować na planach filmowych oraz w firmie Pora Na Pola. Podstawą do zrobienia sera jest zawsze ekologiczne mleko i brak jakichkolwiek barwników. W szczególności polecane produkty to sery ekologiczne dojrzewające, sery mozzarella, tradycyjne pasztety, swojskie pieczenie oraz najlepsze polskie sałatki jarzynowe.

W Pora na Pola rekomendujemy najlepszej jakości produkty dostawcy Michał Szczęsny. Poniżej dostępne ekologiczne jedzenie jest doceniane każdego dnia przez szerokie grono wielbicieli prawdziwych, naturalnych, nie oszukanych smaków. Pasja Pana Michała Szczęsnego w zakresie serowarstwa i tradycyjnego wędliniarstwa przekłada się na fantastyczny smak wyrobów. Catering Pana Michała poprzez sklep Poranapola.pl udostępnia wartościowe jedzenie z dostawą do domu.

Zachęcamy do zapoznania się poniższymi produktami o oczywiście zakupu dzięki czemu przypomnicie sobie tradycyjne smaki jak dawniej.

Wyświetlanie wszystkich 32 wyników

Wyroby dostawcy:

Mozzarella z mleka krowiego EKO

16,58 200 g

Mozzarella ręcznie wyrabiania z pełnotłustego niepasteryzowanego krowiego mleka ekologicznego.

Skład: Mleko świeże EKO, sok z cytryny, podpuszczka, sól jodowana.

Ser dojrzewający Dziurawiec z mleka krowiego EKO

24,76 300 g

Ser dziurawiec, ser dojrzewający od 2 do 3 miesięcy z mleka krowiego EKO niepasteryzowanego, dzięki czemu zawiera naturalne wapno. Skórka powstaje z nacierania oliwą extra virgin i jest jadalna.

Skład: Mleko krowie niepasteryzowane EKO, Bakterie starterowe mezofilne, podpuszczka, oliwa extra virgin, sól niejodowana serowarska.

Ser z mleka krowiego EKO dojrzewający EM MENTALER

26,40 300 g

SER EM MENTALER- jest to ser wyrabiany ręcznie, dojrzewający 3-4 miesiące z mleka krowiego niepasteryzowanego, dzięki czemu zawiera naturalne wapno. Ser posiada naturalną jadalną skórkę. Bez dodatków barwników czy chlorku wapnia. Dojrzewa w temperaturze 18-20 stopni C w parafinie.

Skład: Mleko świeże niepasteryzowane ekologiczne, kultury bakteryjne (mezofilne-termofilne, PB LYO), podpuszczka, oliwa extra virgin, sól niejodowana.

Pasztet z indyka

20,44 400 g

Pasztet z indyka to wyborny główny składnik na chrupiącą kromkę chleba ze świeżym wiejskim masełkiem. Polecamy każdemu kto chce spróbować indyka w takim właśnie wydaniu!

Skład: udziec z indyka 80%, podgardle wieprzowe 10%, grzyby suszone koźlak, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, gałka muszkatołowa , śmietana, jaja, bułka, bułka tarta, marchew, korzeń pietruszki.

Ser z mleka krowiego EKO młody typu gouda

23,09 300 g

Ser Młoda Gouda to ser dojrzewający 1 miesiąc, zawierający mleko ekologiczne niepasteryzowane zachowujące naturalny wapń.

Skład: Mleko świeże niepasteryzowane, kultury bakteryjne MSO, sól niejodowana, podpuszczka, oliwa extra virgin.

Wolno pieczona szynka

28,41 400 g

Każdy z nas ma ochotę na kanapki z szynką z prawdziwego zdarzenia. Genialnym pomysłem będzie właśnie wolno pieczona szynka.

Skład: szynka wieprzowa, czosnek, rozmaryn, sól, pieprz, liść laurowy.

Śledzik w oleju z cebulą

24,26 300 g

Tradycyjny śledzik z cebulką w oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia.

Skład: filety śledziowe, olej rzepakowy pierwszego tłoczenia, cebula, pieprz.

Sałatka jarzynowa

21,45 300 g

Tradycyjna polska sałatka najpopularniejsza w polskich domach, czyli sałatka jarzynowa jedyna w swoim rodzaju!

Skład: ziemniaki, ogórek kiszony, jajka, marchew, ,kukurydza, por, musztarda, jabłka, majonez,sól ,pieprz,groszek.

Wolno pieczona karkówka

26,21 400 g

Nie ma co się oszukiwać, ale taka pieczeń to coś wybitnego! Coś co sprawdza się na każdą okazję. Urodziny, imieniny lub po prostu kolacja. W każdym przypadku doskonała na kanapkę lub jako plasterek pysznej przystawki. Miękka, soczysta i aromatyczna. Polecamy!

Skład: karkówka wieprzowa, czosnek, liść laurowy, majeranek, musztarda dijon, sól, pieprz.

Ser z mleka krowiego EKO dojrzewający Piwosz

29,70 300 g

Piwosz jest serem dojrzewającym od 4 do 5 miesięcy. Produkowany jest z mleka pełnotłustego niepasteryzowanego . Nacierany jest przez miesiąc piwem pszennym oraz po miesiącu przez 3 dni jest smarowany oliwą extra virgin. Dzięki takiej technice powstaje w pełni jadalna złocista skórka. Ser nie zawiera żadnych toksyn oraz składników grupy E.

Skład: Mleko świeże niepasteryzowane EKO, kultury bakteryjne startowe mezofilne grupy sera gouda i pleśniowego (bez pleśni), podpuszczka, sól niejodowana serowarska, oliwa extra virgin, piwo pszenne.

Ser Czarnuszek typu gouda dojrzewający 3 miesiące

30,32 300 g

Ser Czarnuszek typu gouda dojrzewający 3 miesiące. Do wytworzenia sera z czarnuszką użyto mleka świeżego, niepasteryzowanego, posiadającego naturalne wapno.

Skład: mleko EKO świeże niepasteryzowane, czarnuszka, podpuszczka, kultury bakteryjne MSO, sól, oliwa extra vergine z oliwek

Wolno pieczona rolada z boczku

27,20 400 g

Pieczona rolada z boczku to doskonały zamiennik zwyczajnej wędliny, który warto wprowadzić do swojego codziennego menu. Aromatyczna i soczysta. Można pokroić w cienkie plastry i położyć na świeży chlebek lub w grubsze plastry, polać sosem i podać do obiadu. Pyszności!

Skład: boczek surowy bez skóry i kości, papryką ostra w proszku, majeranek, czosnek, sól, pieprz, liść laurowy.

Schab pieczony

31,01 400 g

Soczysty schab pieczony w aromatycznych przyprawach. Majeranek i musztarda tworzą na jego powierzchni apetyczną skórkę, która sprawia, że schab jest wyrazisty i niepowtarzalny w smaku. Tradycyjny wyrób dobrze znany w polskiej kuchni. W sam raz na kanapkę, odpowiedni na śniadanie i kolację, na co dzień i na wyjątkowe okazje.

Ser Fieno typu Pecorino

32,05 200 g

Ser Fieno typu Pecorino Jest to ser typu kruchego z ekologicznego mleka krowiego. Ser przez 2 tygodnie po wyjęciu z formy jest nacierany oliwą. Następnie dojrzewa przez 9 miesięcy w sianie.

Skład: mleko ekologiczne krowie, bakterie startowe PG, podpuszczka, sól, oliwa extra virgin.

Sałatka ryżowo krewetkowa

29,83 300 g

Sałatka ryżowo-krewetkowa. Idealna pozycja dla miłośników krewetek.

Skład: Sklad: ryż basmatti, krewetki Black Tiger 16/20, ogórek świeży, cebulka prażona, cebula dymka, sos chilli, majonez, sos ostrygowy, sos sojowy, świeża kolendra, sok z limonki.

Pieczony udziec z indyka

27,55 300 g

Udziec z indyka pieczony przez Michała Szczęsnego. Natarty naturalnymi przyprawami, majerankiem i czosnkiem, pieczony udziec to prosty sposób na obiad i najlepsza metoda na zdrową kanapkę. Bogate w witaminy i minerały, ekologiczne mięso z indyka jest polecane przez dietetyków ze względu na niską zawartość tłuszczu.

Skład: udziec z indyka, sól, pieprz, majeranek, czosnek.

Sałatka śledziowo-serowa

24,26 300 g

Sałatka przyrządzona przez Michała Szczęsnego z ziemniaków, sera żółtego własnej produkcji i przepysznych filetów śledziowych. Wykonana ze świeżych, ekologicznych składników jest wyjątkowo pożywna. Z powodzeniem zastąpi posiłek, sprawdzi się jako danie śniadaniowe lub szybki lunch w ciągu dnia.

Skład: ziemniaki, marchew, jaja, majonez, ser żółty, filety śledziowe, cebula, sól, pieprz.

Śledzik w śmietanie

25,12 300 g

Swojskie filety śledziowe w śmietanie, z dodatkiem jabłek i ogórków konserwowych, przygotowywane przez Michała Szczęsnego. Dobrze znana przekąska, skomponowana z ekologicznych składników, sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i podczas okolicznościowych przyjęć.

Skład: filety śledziowe, cebula, ogórek konserwowy, jabłka, śmietana kwaśna, pieprz, sól, sok z cytryny, majonez.

Libańska sałatka z kaszy bulgur

23,09 300 g

Bardzo lekka i orzeźwiająca libańska sałatka z kaszy bulgur.

Skład: kasza bulgur, natka pietruszki, pomidor, ogórek zielony, kolendra, sól, pieprz, sok z cytryny, oliwa extra virgin.

Sałatka makaronowa

21,45 300 g

Kolorowa o sycąca sałatka makaronowa.

Skład: makaron farfalle, czerwona papryka, kukurydza, ogórek kiszony, szczypiorek, sól, pieprz, majonez, szynka.

Sałatka z Pęczaku z warzywami i orzechami włoskimi

20,79 300 g

Wykwintna sałatka w klimacie śródziemnomorskim, z kaszą pęczak, suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi. Sałatka z kuchni Michała Szczęsnego, stworzona z najwyższej jakości naturalnych warzyw. Rewelacyjne źródło zdrowych tłuszczy, witamin oraz wspomagającego trawienie błonnika.

Skład: Skład. Kasza pęczak, suszone pomidory, świeży szpinak, natka pietruszki, orzechy włoskie, oliwa extra vergine, miód, musztarda, sok z cytryny.

Sałatka z kaszy kuskus perłowej

19,92 300 g

Pyszna sałatka z kaszy kuskus perłowej, z rukolą, serem feta i dwoma rodzajami pomidorów – koktajlowymi i suszonymi. Przygotowana w kuchni Michała Szczęsnego, może stanowić samodzielny posiłek, idealnie wpisuje się w niezwykle zdrową dietę śródziemnomorską. Dostarcza niezbędnych kwasów tłuszczowych oraz błonnika.

Skład: kasza kuskus perłowa, pomidorki koktajlowe, rukola, zielone oliwki, oliwa extra vergin z suszonych pomidorów, ser feta, sól, pieprz, suszone pomidory.

Tajska sałatka z kaszy bulgur z warzywami

20,79 300 g

Tajska sałatka z kaszy bulgur z kalafiorem, doprawiona aromatycznym sosem sojowym, świeżym chili i oliwą sezamową. Przyrządzona przez Michała Szczęsnego dla wielbicieli wyrazistych smaków. Świetny sposób na wygodny lunch – w sam raz do zabrania do pracy, jest jednocześnie lekka i sycąca.

Skład: kasza bulgur, kalafior, cukinia, rzodkiewka, szczypiorek, chilli świeże, kolendra, sos sojowy, oliwa sezamowa, sok z cytryny, ogórek świeży.

Salaka z kaszy kuskus z warzywami

19,92 300 g

Sycąca sałatka z kaszy kuskus, świeżych warzyw i sera feta, czyli znakomity posiłek w klimacie śródziemnomorskim, przygotowany przez Michała Szczęsnego. Sprawdzi się jako naturalna przekąska w ciągu dnia lub lekki, pożywny obiad – dostarczy białka, zdrowych tłuszczy oraz mnóstwa witamin i składników mineralnych.

Skład: kasza kuskus, suszone pomidory, ser feta, oliwki, rukola ogórek zielony, pomidory cherry, sól, pieprz.