Kozicowe

Przywracamy tradycyjny i  naturalny napój pochodzący z Kurpiowszczyzny – Kozicowe, które było znane i lubiane jeszcze w XIX w. również na Kaszubach, Warmii, Mazurach i  Podlasiu oraz w takich miastach jak: Warszawa, Kraków, Poznań, Sochaczew czy Szczecin.

Wyświetlanie wszystkich 2 wyników

Wyroby dostawcy:

Kozicowe

10,15 

Kozicowe to bezalkoholowy, tradycyjny napój kurpiowski, produkowany z naturalnych składników (owoce jałowca, drożdże piwowarskie), które zawierają wiele witamin oraz aminokwasów. Doskonale gasi pragnienie i orzeźwia. Produkcja oparta jest o naturalny proces fermentacji. Produkt pasteryzowany. Walory tego trunku zostały docenione przez dr Teofila Cieisielskiego, który w swojej książce pt. „Miodosytnictwo” wydanej w 1892 r. pisał: „piwo zaprawione chmielem i jałowcem jest w smaku bardzo miłe, zdrowe i ma wielkie podobieństwo do piwa Grodziskiego(…)”. Schłodzone Kozicowe najlepiej smakuje w upalne dni.

Składniki: woda, owoce jałowca, cukier, chmiel, drożdże

Niedostępny
Zobacz więcej

Kozicowe – 2 butelki w zestawie prezentowym

19,07 

Kozicowe to bezalkoholowy, tradycyjny napój kurpiowski, produkowany z naturalnych składników (owoce jałowca, drożdże piwowarskie), które zawierają wiele witamin oraz aminokwasów. Doskonale gasi pragnienie i orzeźwia. Produkcja oparta jest o naturalny proces fermentacji. Produkt pasteryzowany. Walory tego trunku zostały docenione przez dr Teofila Cieisielskiego, który w swojej książce pt. „Miodosytnictwo” wydanej w 1892 r. pisał: „piwo zaprawione chmielem i jałowcem jest w smaku bardzo miłe, zdrowe i ma wielkie podobieństwo do piwa Grodziskiego(…)”. Schłodzone Kozicowe najlepiej smakuje w upalne dni.

Składniki: woda, owoce jałowca, cukier, chmiel, drożdże