Kawa świeżo palona Brasilia Santos, ziarnista
34,10 zł250 gLekki aromat czekolady, delikatna w smaku i oczywiście świeżo palona.
Od Kaffa ETC możemy odebrać kawę świeżo paloną! Ich ambicją jest dostarczenie ziaren najwyższej jakości i maksymalne skrócenie czasu pomiędzy wypaleniem tych ziaren, a konsumpcją. Kawa do Zamawiającego dociera najczęściej w 7 – 14 dni od wypalenia w piecu Toper. Pan Rafał jest ekspertem w tym temacie i jednocześnie pasjonatem – to najlepsza gwarancja kontroli ziaren kawy i jakości wypalania po mistrzowsku. Kaffa ETC ma swój sklep stacjonarny na bazarze na Olkuskiej. Na uwagę zasługują wybrane wersje kawy dla osób zmagających się z nadwrażliwością i dolegliwościami układu pokarmowego. Z tego typu kaw usuwane są substancje drażniące w sposób naturalny – nie chemiczny. Ziarna kawy wystawiane są na działanie pary wodnej przez co sama kawa jest łagodna w smaku. W sklepie Pora na Pola kupisz również smakowe specjały od Kaffa ETC jak kawa czekoladowa, karmelowa, orzechowa i wiele innych. Proponowane kawy świeżo palone od Kaffa ETC posiadają niezwykle intensywny aromat i wspaniałe walory smakowe. Wierzymy, że każdy smakosz kawy znajdzie tutaj swoje ulubione smaki. Na specjalne życzenie kawa jest mielona. Zapraszamy więc do tej niezwykłej, kawowej przygody.
Wyświetlanie wszystkich 36 wyników
Lekki aromat czekolady, delikatna w smaku i oczywiście świeżo palona.
Kawa drobno mielona z wyraźną nutą karmelu.
Kawa niskodrażniąca jest polecana osobom, które muszą unikać lub mocno ograniczać kawę, ponieważ borykają się z nadwrażliwością i dolegliwościami przewodu pokarmowego. Z ziaren Kawy przed paleniem usuwane są substancje potencjalnie drażniące, co obniża kwaskowość Kawy, nadając jej gładszy smak. Proces ten jest realizowany poprzez wystawienie ziaren Kawy na działanie strumienia pary wodnej. Kawa jest bardziej delikatna przy zachowaniu pełnego, kwiatowo-słodkiego aromatu.
Do parzenia w filiżance – z wyczuwalnym aromatem i posmakiem czekoladowym – chyba nie muszę dodawać, że świetnie smakuje z kostką gorzkiej czekolady ;). Palona w piecu bębnowym renomowanej firmy Toper , podobnie jak inne Kawy od Kaffa ETC.
Idealna do parzenia w filiżance – z wyczuwalnym aromatem i posmakiem orzecha. Palona na sposób mistrzowski, podobnie jak inne Kawy od Kaffa ETC.
O San Escobar ostatnio jest znacznie ciszej, ale to wcale nie oznacza, że zaprzestano uprawiać tam dobre ziarna. 100% arabica, świeżo palona, odpowiednia do wszystkich typów parzenia.
Zmielona drobno mieszanka arabiki i robusty z delikatną, ale wyczuwalną nutą wanilii. Idealna się komponuje z sernikiem :).
W tej mieszance robusta odpowiada za moc i orzeźwienie, a arabica nadaje wrażeń smakowych, równoważąc moc robusty. W efekcie otrzymujemy kawę z wysoką intensywnością i wyraźnie zaznaczoną goryczką. Idealna do ekspresu ciśnieniowego, ale odpowiednia do wszystkich typów parzenia. Aromat kakao z nutą karmelu.
Najwyższą jakość kenijskich ziaren potwierdza Kenijska Komisja ds. Kawy nadając im oznaczenie AA. Aromat owoców i wina, lekka kwaskowość przełamana delikatną goryczką, a w efekcie odczucie mocnego naparu.
Mieszanka arabiki i robusty, drobno zmielona i wzbogacona aromatem kremu alkoholowego Irish Cream.
Mieszanka arabiki i robusty, drobno zmielona i wzbogacona aromatem wiśni.
Kawy z prowincji Sidamo w Etiopii to Kawy z plantacji wyżynnych (wysokość 1200 m n.p.m.). Charakteryzują się aromatem kwiatowym, wyczuć można również orzech i gorzką czekoladę. Łagodna, o stonowanej kwasowości. Idealna do orzeźwiających kaw z dodatkami, mrożonych czy typu Mokka. Świeżo palona.
Ziarno pochodzi z Nowej Gwinei, z małej plantacji w dolinie Lamari na wysokości ok. 2300 m n.p.m. Intensywność smaku jest oceniana jako średnia, kwaskowość lekko zaznaczona, a najpierw czuć bardzo mocny aromat owocowy.
Kawa trudno dostępna w Polsce, pochodząca z plantacji wysokogórskiej w prowincji Kamonyi. Charakteryzuje się wysoką, jasną kwaskowością, aromatem owoców cytrusowych, cynamonu, orzechów, czekolady – w posmaku nuty karmelu. Daje napar mocny, wyrazisty i niepowtarzalny. Czysta i zdecydowana konsystencja. Ze względu na ograniczone zbiory – edycja limitowana. Posiada tytuły Cup of Excellence (kawowy Oscar), uzyskała ponad 87 punktów. Ziarna zielone zbierane ręcznie, myte w wodzie źródlanej (washed coffee) i suszone na słońcu. Kawa palona na sposób mistrzowski, nieprzemysłowo, w piecu bębnowym firmy Toper.
Kawa dla smakoszy ze względu na wysoką intensywność z wyraźnie zaznaczoną kwasowością. Aromat czekolady, kakao i karmelu. Świeżo palona.
Ethiopia Yirgacheffe – klasyka dla smakoszy. Plantacje wyżynne (powyżej 1200 m) znajdują się w prowincjach Harrar, Yirachette, Gjimmah i Sidamo. Są częściowo zacienione, zbiór i selekcja ziarna odbywa się ręcznie a obróbka na mokro (washed coffee). Ziarno jest suszone na słońcu. Kawy z prowincji Sidamo charakteryzuje aromat kwiatowy i korzenny oraz czysty smak o nutach kwiatowych. W aromacie znajdujemy także orzech i gorzką czekoladę. Posmak orzeźwiający, doskonały również do kaw mrożonych lub typu Mokka. Idealna równowaga kwaskowości i goryczki, długie body. Kawa palona na sposób mistrzowski, nieprzemysłowo, w piecu bębnowym firmy Toper.
Espresso Gold Blend no.2 to doskonała mieszanka kawy do espresso w proporcjach 30% – Robusta India Cherry AA i 70% – Arabica Brasilia Santos. Mieszanka daje mocny napar kawowy z duża ilością cremy. Świetna na dobry początek dnia.
Espresso Platinum Blend no.2 to wyborna mieszanka świeżo palonych kaw z 3 kontynentów: mocna Kenya AA z Afryki, wytrawna Guatemala SHB z Ameryki i aromatyczna Papua Lamari z Azji. Wyjątkowa mieszanka selekcjonowanych arabic. Kawa dla wymagających, świetne proporcje, gęsta crema, czysta przyjemność.
Tanzania Kilimangaro – Afryka Wschodnia, Tanzania, małe plantacje na zboczach gór Kilimangaro i Meru oraz w okolicach jeziora Tanganika, o powierzchni od 0,5 do 2 ha, położone na wysokości 1400 – 1800 m n.p.m. Dojrzewaniu kawowców sprzyja łagodny klimat okołorównikowy o średnich temperaturach 23 – 27 stopni C oraz bogata w minerały gleba powulkaniczna. Kawa palona na sposób mistrzowski, nieprzemysłowo, w piecu bębnowym firmy Toper.
Cuba Sierra Maestra – kawa pochodzi z wschodnich rejonów Kuby, regionu Sierra Maestra. Małe rodzinne plantacje są położone na wysokości od 600 do 1800 m n.p.m., zbiór ręczny, gleba bogata w próchnicę, unikalny mikroklimat sprzyjający wzrostowi kawowców; brak stosowania nawozów sztucznych, ok. 4000 ha upraw posiada certyfikat kaw organicznych.
Brasilia Yellow Bourbon – dla smakoszy (gourmet).
Guatemala SHB Huahuatenango – dla smakoszy. Kawa z plantacji położonych na wysokości około 2000 m n.p.m. Zbierana ręcznie, myta (washed coffee) w krystalicznie czystej wodzie i suszona na słońcu. Aromat kakao, nuty karmelu, wina, czekolady, orzechów, korzenny i kwiatowy. Konsystencja gęsta, pełna, wyrazista. Intensywna kwaskowość. Kawa palona na sposób mistrzowski, nieprzemysłowo, w piecu bębnowym firmy Toper.
Rodzaj: ziarnista, wysokogórska (ok. 1400 m n.p.m.); metoda obróbki: mokra. Pochodzenie: Azja. Profil smakowy:- aromat: owoce suszone, głównie śliwka- kwaskowość/goryczka: niska/średnia- konsystencja: wyrazista i długotrwała- posmak: słodki, łagodny, bogaty, wyrazisty, niepowtarzalny- wyważenie: dobra równowaga wszystkich elementów smakowych (kwaskowość, goryczka, aromat). Odcień palenia: średni (brown).
Rodzaj: ziarnista, wysokogórska (ok. 2300 m n.p.m.); metoda obróbki: mokra. Pochodzenie: Meksyk.
Kawy bezkofeinowe smakują dokładnie tak samo jak ich odpowiedniki zawierające kofeinę.Kawę bezkofeinową przygotowuje się dokładnie w ten sam sposób, jak zwykłą kawę. Szczególnie zalecana jest dla osób z nadciśnieniem lub innymi problemami układu krążenia. Została stworzona dla ludzi, którzy pragną cieszyć się smakiem i aromatem kawy, przy jednoczesnym ograniczeniu jej działań stymulujących.
“Colombia Excelso – excelso w nazwie tej wysokogatunkowej kawy pochodzi od słowa excelsior – “”wspaniały””. Aromat gorzkiej czekolady i orzecha w połączeniu z delikatną kwasowością czarnych porzeczek i słodkich owoców. Zawiera wysoką zawartość kofeiny. Kawa palona na sposób mistrzowski, nieprzemysłowo, w piecu bębnowym firmy Toper.”
Kawa niskodrażniąca jest polecana osobom, które muszą unikać lub mocno ograniczać kawę, ponieważ borykają się z nadwrażliwością i dolegliwościami przewodu pokarmowego. Z ziaren Kawy przed paleniem usuwane są substancje potencjalnie drażniące, co obniża kwaskowość Kawy, nadając jej gładszy smak. Proces ten jest realizowany poprzez wystawienie ziaren Kawy na działanie strumienia pary wodnej. Kawa jest bardziej delikatna przy zachowaniu pełnego, kwiatowo-słodkiego aromatu.
Lekki aromat czekolady, delikatna w smaku i oczywiście świeżo palona.
Ziarno pochodzi z Nowej Gwinei, z małej plantacji w dolinie Lamari na wysokości ok. 2300 m n.p.m. Intensywność smaku jest oceniana jako średnia, kwaskowość lekko zaznaczona, a najpierw czuć bardzo mocny aromat owocowy.
Rodzaj: mielona, wysokogórska (ok. 2300 m n.p.m.); metoda obróbki: mokra. Pochodzenie: Meksyk.
Najwyższą jakość kenijskich ziaren potwierdza Kenijska Komisja ds. Kawy nadając im oznaczenie AA. Aromat owoców i wina, lekka kwaskowość przełamana delikatną goryczką, a w efekcie odczucie mocnego naparu.
Rodzaj: mielona, wysokogórska (ok. 1400 m n.p.m.); metoda obróbki: mokra. Pochodzenie: Azja. Profil smakowy:- aromat: owoce suszone, głównie śliwka- kwaskowość/goryczka: niska/średnia- konsystencja: wyrazista i długotrwała- posmak: słodki, łagodny, bogaty, wyrazisty, niepowtarzalny- wyważenie: dobra równowaga wszystkich elementów smakowych (kwaskowość, goryczka, aromat). Odcień palenia: średni (brown).
Guatemala SHB Huahuatenango – dla smakoszy. Kawa z plantacji położonych na wysokości około 2000 m n.p.m. Zbierana ręcznie, myta (washed coffee) w krystalicznie czystej wodzie i suszona na słońcu. Aromat kakao, nuty karmelu, wina, czekolady, orzechów, korzenny i kwiatowy. Konsystencja gęsta, pełna, wyrazista. Intensywna kwaskowość. Kawa palona na sposób mistrzowski, nieprzemysłowo, w piecu bębnowym firmy Toper.
Ethiopia Yirgacheffe – klasyka dla smakoszy. Plantacje wyżynne (powyżej 1200 m) znajdują się w prowincjach Harrar, Yirachette, Gjimmah i Sidamo. Są częściowo zacienione, zbiór i selekcja ziarna odbywa się ręcznie a obróbka na mokro (washed coffee). Ziarno jest suszone na słońcu. Kawy z prowincji Sidamo charakteryzuje aromat kwiatowy i korzenny oraz czysty smak o nutach kwiatowych. W aromacie znajdujemy także orzech i gorzką czekoladę. Posmak orzeźwiający, doskonały również do kaw mrożonych lub typu Mokka. Idealna równowaga kwaskowości i goryczki, długie body. Kawa palona na sposób mistrzowski, nieprzemysłowo, w piecu bębnowym firmy Toper.
Kawy z prowincji Sidamo w Etiopii to Kawy z plantacji wyżynnych (wysokość 1200 m n.p.m.). Charakteryzują się aromatem kwiatowym, wyczuć można również orzech i gorzką czekoladę. Łagodna, o stonowanej kwasowości. Idealna do orzeźwiających kaw z dodatkami, mrożonych czy typu Mokka. Świeżo palona.
Brasilia Yellow Bourbon – dla smakoszy (gourmet).
Dziękujemy. Możesz wybierać spośród setek wyrobów dostępnych na portalu.
Zadbamy o jakość - produkty wymagające utrzymania niskiej temperatury zostaną zabezpieczone termicznie. Paczkę nadamy w środę, najczęściej dotrze w czwartek w godzinach pracy kuriera DPD lub InPost. Zamówienia przyjmujemy do wtorku do godz. 9:00.
OK, rozumiem
Dziękujemy. Możesz wybierać spośród setek wyrobów dostępnych na portalu. Nie martw się o jakość - paczka powinna dotrzeć do Ciebie zabezpieczona termicznie w tym samym dniu, w którym została przez nas skompletowana :).
Dostawy do Twojej miejscowości są planowane na czwartki w godzinach 18 - 22, a zamówienia przyjmujemy do wtorku do godz. 9:00.
OK, rozumiem
Dziękujemy. Wszystkie wyroby są dostępne do zamawiania w Twojej okolicy. Nie martw się o świeżość - kontrolujemy temperaturę w transporcie, a paczka dotrze do Ciebie maksymalnie w kilka godzin od jej skompletowania.
Dostawy realizujemy w środy i czwartki w godzinach 18 - 22, a zamówienia przyjmujemy do wtorku do godz. 9:00.
OK, rozumiem
Podaj swój kod pocztowy, abyśmy mogli pokazać Ci wyroby dostępne w Twoim regionie :)
Wprowadzono niepoprawny kod pocztowy. Wprowadź kod pocztowy w formacie XX-XXX.
Zapisz
Dostawa pod Twój adres realizowana jest za pośrednictwem firmy kurierskiej. Opłata dodatkowa wynika z konieczności dodatkowego zabezpieczenia przesyłki (zarówno termiczne jak i mechaniczne).
Zamknij
Niektóre produkty na targu należy zamawiać wcześniej ze względu na dłuższy proces przygotowania lub na rytm pracy naszych dostawców. Produkty na targu są przygotowywane pod zamówienie według tradycyjnych (i bardziej czasochłonnych) metod.
Zamknij