Joanka

Joanka, producentka jedno odmianowych soków jabłkowych. Pochodzi z Ziemięcina na południu Mazowsza, gdzie na ziemi rodziców prowadzi sad wiśniowy. Zakręcona na punkcie jabłek, odmianoznawstwa, przetwórstwa owoców i warzyw. Lubi dobrze zjeść i lubi karmić ludzi. Kolejny raz wyróżniona w międzynarodowym przewodniku Gault & Milleau (najlepsze restauracje, hotele i producenci).

Totalna wieśniara. Szlaja się po okolicznych sadach, gdzie wynajduje ciekawe, stare odmiany jabłek i przywozi je do Warszawy.
Spróbujcie co dla nas tym razem przygotowała.
Ps. Wszystko w jakości bio certyfikowanej, że hej!
PL-EKO-06

Wyświetlanie wszystkich 11 wyników

Wyroby dostawcy:

Jabłka Ligol EKO

13,78 1 kg

Odmiana deserowa. Skórka twarda, z czasem samoczynnie pokrywa się naturalną błyszczącą warstwą. Miąższ owocu jest kremowy, bardzo jędrny, soczysty.

Śliwka węgierka (mała) BIO

16,54 1 kg

Małe śliwki węgierki ekologiczne, dostarczane przez Joankę z Ziemięcina. Śliwki węgierki to pyszna i zdrowa przekąska. Są pełne antyoksydantów, a dzięki wysokiej zawartości błonnika korzystnie wpływają na pracę układu pokarmowego. Świetne do jedzenia na surowo, nadziewania pierogów, pieczenia ciast i robienia przetworów.

Jabłko Rajka EKO

13,78 1 kg

Jabłka odmiany Rajka, certyfikowane bio, od Joanki z Mazowsza. Jabłka o soczystym, słodkim miąższu z nutką kwaskowatości. Aromatyczne, ze skórką pokrytą jasnoczerwonym rumieńcem i naturalnym woskiem. Odmiana idealna na przetwory – do domowej produkcji soków, dżemów oraz kompotów.

Gruszka faworytka EKO

13,78 1 kg

Bio gruszki odmiany Faworytka, dojrzewające na Mazowszu, certyfikowane. Duże i soczyste, czerwono-zielone owoce, o słodkim smaku z nutami winnymi i intensywnym aromacie. Nadają się do jedzenia na surowo i przygotowywania deserów. Najlepiej smakują karmelizowane w naturalnym miodzie, z dodatkiem lodów i świeżej mięty.