Gospodarstwo rolne Michał Sznajder

Gospodarstwo rolne Michał SznajderSpecjalnością gospodarstwa rolnego są niepasteryzowane kiszone ogórki, kapusta, buraczki oraz  soki z kiszonych warzyw. Do kiszenia wykorzystywane są warzywa wyłącznie z własnych upraw. Kiszenie odbywa się naturalnie, bez chemicznych dodatków i sezonowo, czyli zaraz po zbiorach. Powolny, samoczynny proces kiszenia to właśnie sekret pysznego smaku i wartości zdrowotnych ich kiszonek. Gospodarstwo należy do międzynarodowej sieci Dziedzictwo Kulinarne, a ich wyroby zostały wyróżnione znakiem Dolina Baryczy Poleca.

Wyświetlanie wszystkich 16 wyników

Wyroby dostawcy:

Ogórki kiszone

12,59 420 g

Pyszne i kruche, tradycyjnie kiszone ogórki, pochodzące z upraw gospodarstwa rolnego w Dolinie Baryczy. Przygotowywane według receptur opracowanych przez dziadka Pana Sznajdera. Powstają powoli, w pełni naturalnie, bez dodatku octu, cukru i konserwantów.

Kapusta kiszona

10,92 700 g

Specjalność Gospodarstwa Rolnego Michała Sznajdera. Kapusta zebrana z własnych upraw jesienią, kiszona powoli i naturalnie, zgodnie z recepturami przekazywanymi z pokolenia na pokolenie. Bez konserwantów, cukru czy octu.

Buraczki kiszone tarte

9,33 300 g

Buraczki kiszone jesienią, zaraz po zebraniu, w gospodarstwie rolnym Michała Sznajdera. Receptura ich przygotowania jest prosta, tradycyjna, nie stosuje się dodatków: cukru, octu, ani konserwantów, a jedynie podkreślający smak czosnek.

Kapusta kiszona czerwona

10,92 500 g

Kapusta od Państwa Sznajder jest kiszona wyłącznie z kapusty z własnych upraw, z użyciem soli kamiennej z kopalni w Kłodawie. W efekcie jest to pyszna kiszonka o wyjątkowym smaku i kruchości, w dodatku niepasteryzowana, dzięki czemu zachowuje najwięcej bakterii probiotycznych.

Kalafior kiszony

11,27 300 g

Kalafior kiszony pochodzący z upraw w Dolinie Baryczy, według tradycyjnych receptur stosowanych w rodzinie Pana Sznajdera od niemal 70 lat. Fermentowany naturalnie, bez sztucznych dodatków, octu ani cukru.

Ogórki kiszone tarte

9,07 300 g

Ogórki uprawiane w Dolinie Baryczy na Dolnym Śląsku, kiszone latem, zaraz po zbiorach. Prosty proces fermentacji, opierający się jedynie na naturalnych składnikach, pozwala otrzymać kruche kiszone ogórki o wyrazistym smaku.

Sałatka na ostro z kiszonych ogórków

11,47 300 g

Wyśmienita sałatka z ogórków kiszonych, ciętych w nieregularne plastry z dodatkiem kiszonej cebuli, tym razem w wersji na ostro z pikantną papryczką. Ogórki są kiszone metodą tradycyjną, latem zaraz po zbiorach. Do produkcji kiszonych ogórków używamy własnych ogórków, czosnku, kopru i soli kamiennej (z Kopalni w Kłodawie), dzięki czemu jest to naturalny, bardzo zdrowy produkt o wyjątkowym smaku i kruchości.

Buraczki kiszone carpaccio

11,29 300 g

KIMCHI – słowo, które elektryzuje wszystkich fanów kiszonek. Zapraszamy do spróbowania wersji kimchi przygotowanej przez Sznajderów, tym razem głównym składnikiem będą cienko krojone mocno kiszone plasterki buraka. A do tego kiszona czarna rzepa oraz marchewka z delikatną nutką imbiru. Całość przyprawiona ostrą papryczką tworzy idealną kompozycję smaków. Polecamy! Świetnie nadaje się jako dodatek do dania głównego, ale również jako samodzielna przekąska. Kimchi, jak wszystkie pozostałe nasze kiszonki jest niepasteryzowane.

Zakwas z kiszonej kapusty

16,49 750 ml

Kapusta ma istotne właściwości przeciwbakteryjne, chroni przed infekcjami, przeziębieniami, kaszlem i grypą. Stymuluje odporność organizmu i produkcję przeciwciał. Oczyszcza organizm z toksyn i działa odkażająco.

Ogórki kiszone kostka

9,07 300 g

Ogórki kiszone latem, według tradycyjnych receptur, przez małe, rodzinne Gospodarstwo Rolne M. Sznajdera. Pasja i doświadczenie owocują tworzeniem pysznych kiszonek, wykonanych z uprawianych w gospodarstwie, wyłącznie naturalnych składników.