Gospodarstwo rolne Michał Sznajder

Gospodarstwo rolne Michał SznajderSpecjalnością gospodarstwa rolnego są niepasteryzowane kiszone ogórki, kapusta, buraczki oraz  soki z kiszonych warzyw. Do kiszenia wykorzystywane są warzywa wyłącznie z własnych upraw. Kiszenie odbywa się naturalnie, bez chemicznych dodatków i sezonowo, czyli zaraz po zbiorach. Powolny, samoczynny proces kiszenia to właśnie sekret pysznego smaku i wartości zdrowotnych ich kiszonek. Gospodarstwo należy do międzynarodowej sieci Dziedzictwo Kulinarne, a ich wyroby zostały wyróżnione znakiem Dolina Baryczy Poleca.

Wyświetlanie wszystkich 12 wyników

Wyroby dostawcy:

Ogórki kiszone

12,02 

Pyszne i kruche, tradycyjnie kiszone ogórki, pochodzące z upraw gospodarstwa rolnego w Dolinie Baryczy. Przygotowywane według receptur opracowanych przez dziadka Pana Sznajdera. Powstają powoli, w pełni naturalnie, bez dodatku octu, cukru i konserwantów.

Skład: ogórki, woda, sól kamienna, czosnek, koper.

Kapusta kiszona

10,43 

Specjalność Gospodarstwa Rolnego Michała Sznajdera. Kapusta zebrana z własnych upraw jesienią, kiszona powoli i naturalnie, zgodnie z recepturami przekazywanymi z pokolenia na pokolenie. Bez konserwantów, cukru czy octu.

Skład: kapusta, sól kamienna, marchew.

Sok z kiszonego buraka

6,06 

Sok z kiszonych buraków jest szczególnie wskazany w celu wzmocnienia organizmu.

Skład: buraki, woda, sól kamienna, czosnek.

Sok z kapusty kiszonej

6,06 

Picie soku z kapusty kiszonej ma pozytywny wpływ na nasz organizm. Zawarte w soku bakterie probiotyczne regulują pracę jelit i przemianę materii.

Skład: sok z kapusty kiszonej 100% (kapusta, sól kamienna).

Buraczki kiszone tarte

8,91 

Buraczki kiszone jesienią, zaraz po zebraniu, w gospodarstwie rolnym Michała Sznajdera. Receptura ich przygotowania jest prosta, tradycyjna, nie stosuje się dodatków: cukru, octu, ani konserwantów, a jedynie podkreślający smak czosnek.

Skład: buraczki, woda, sól kamienna, czosnek.

Sok z kiszonego ogórka

6,06 

Niepasteryzowany sok z kiszonych ogorków z gospodarstwa rolnego M. Sznajder z Doliny Baryczy.

Skład: sok z kiszonego ogórka 100%.

Rzodkiewka kiszona

12,13 

Rzodkiewka kiszona w rodzinnym gospodarstwie na Dolnym Śląsku, naturalnie, bez sztucznych dodatków, cukru i octu. Dzięki powolnemu procesowi fermentacji jest wyjątkowo krucha, a smak podkreślony czosnkiem i koprem bardziej wyrazisty.

Skład: rzodkiewka, woda, sól kamienna, czosnek, koper.

Czosnek kiszony

15,32 

Czosnek kiszony z Doliny Baryczy to wyrób z gospodarstwa rolnego M. Sznajder.

Zakwas z kiszonego buraka 750 ml

16,20 

Zakwas z kiszonych buraków od Państwa Sznajder.

Jest szczególnie wskazany w celu wzmocnienia organizmu.

Skład: buraki, woda, sól kamienna, czosnek.

Kapusta kiszona czerwona

10,43 

Kapusta od Państwa Sznajder jest kiszona wyłącznie z kapusty z własnych upraw, z użyciem soli kamiennej z kopalni w Kłodawie. W efekcie jest to pyszna kiszonka o wyjątkowym smaku i kruchości, w dodatku niepasteryzowana, dzięki czemu zachowuje najwięcej bakterii probiotycznych.

Skład: kapusta, sól kamienna.

Sok z kapusty kiszonej czerwonej

6,06 

Picie soku z kapusty kiszonej ma pozytywny wpływ na nasz organizm. Zawarte w soku bakterie probiotyczne regulują pracę jelit i przemianę materii.

Skład: sok z kapusty kiszonej czerwonej 100% (kapusta, sól kamienna).

Niedostępny
Zobacz więcej

Ogórki kiszone tarte

8,91 

Ogórki uprawiane w Dolinie Baryczy na Dolnym Śląsku, kiszone latem, zaraz po zbiorach. Prosty proces fermentacji, opierający się jedynie na naturalnych składnikach, pozwala otrzymać kruche kiszone ogórki o wyrazistym smaku.

Skład: ogórki, woda, sól kamienna, czosnek, koper.