Gospodarstwo Rolne Pani Danusi

Gospodarstwo Rolne Pani DanusiGospodarstwo Rolne Pani Danusi o łącznym obszarze 8,5 ha na którym znajdują się zboża i warzywa prowadzę od około 30 lat wraz z mężem i dziećmi. Jesteśmy kontynuatorami rodzinnej tradycji - warzywa na tej ziemi były uprawiane od pokoleń. Znajduje się ono we wsi Małachowice w gminie Ozorków gdzie jest dużo lasów i żyznych gleb. Ziemia nawożona jest naturalnym obornikiem pozyskiwanym od mojej trzody chlewnej i kur. Oprócz tego stosuję naturalne nawozy ze skrzypu, pokrzywy, czarnego bzu, chrzanu, perzu, mniszka lekarskiego, dzikiego jarmużu - wszystkiego co znajduje się na terenie mojego gospodarstwa.
Warzywa uprawiane przeze mnie dostały pozytywną opinię Państwowej Inspekcji Sanitarnej dzięki czemu mogły być dostarczane do szkoły i przedszkola w Ozorkowie do przygotowywania posiłków dla dzieci.

W uprawę warzyw wkładamy bardzo dużo serca i pracy - sadzenie, pielenie, zbieranie wykonujemy ręcznie. Z czystym sumieniem polecam wszystkim warzywa z gospodarstwa rolnego Pani Danusi. Tak wielkie zaangażowanie w cały proces pozyskiwania naturalnych i zdrowych warzyw zostanie z pewnością przez Ciebie docenione. W poniższej ofercie wszystkie warzywa od rolnika dostarczane są do największych miast jak Warszawa i innych na terenie całej Polski. Zachęcamy do zamawiania rewelacyjnych ziemniaków, włoszczyzny, cebuli, marchwi, selera, pietruszki, buraczków, kapusty i innych. Sok z marchwi z gospodarstwa rolnego Pani Danusi jest prawdziwą, naturalną bombą witaminową, wolną od szkodliwych składników.

Wyświetlanie wszystkich 20 wyników

Wyroby dostawcy:

Ziemniaki Lord od Pani Danusi

5,51 1 kg

Dostał złoty medal na Polagrze. Jest to ziemniak ogólnoużytkowy, nadaje się na kopytka, frytki, do sałatek oraz zup. Mają dużo potasu i są głównym źródłem sodu, magnezu, żelaza, cynku, fosforu, jodu i karotenu. Są to witaminy z grupy K,B1,B2,B6,C. Ziemniaki obniżają ciśnienie we krwi oraz magnez jest budulcem zębów i kości, poprawia przemianę materii, łagodzi stany zmęczenia i stres.

Marchew karotka od Pani Danusi

7,35 1 kg

Produkowali ją nasi dziadkowie. Marchew jest jednym z podstawowych warzyw w naszej diecie. Ceniony ze względu na zawartość karotenu i prowitaminy A. Oprócz karotenu zawierają wapń, fosfor, potas, magnez, żelazo oraz witaminy z grupy B,E,K i PP. Jedzenie marchwi pozytywnie działa na wzrok i odporność dzieci. Jest bardzo soczysta i słodka nadaje się na soki surówki i sałatki.

Por od Pani Danusi

5,51 1 szt.

Por należy do warzywa docenianych ze względu na właściwości odżywcze, zdrowotne lekkostrawne i odchudzające. Pory są niskokaloryczne ale zawierają właściwości odżywcze, witaminy z grupy A,C,E,B1,B2, ponadto zawiera białko, żelazo, i olejki eteryczne, działa bakteriobójczo i antybakteryjnie, pomaga przy niestrawnościach, zaparciach, również pomaga pozbyć się robaków w układzie pokarmowym. To niepozorne warzywo jest bardzo skutecznym afrodyzjakiem. I nadaje się na sałatki surówki oraz do zup.

Burak podłużny Opolski od Pani Danusi

7,35 1 kg

Jeden z najstarszych odmian. Bogaty w bardzo dużo witamin i minerałów, to cenny składnik farmaceutyczny oraz kosmetyczny. Buraki mają bardzo mało kalorii. sok z buraków podnosi ciśnienie i poziom tlenu oraz poleca się osobom cierpiącym na anemie ze względu na swoje właściwości, odkwaszają organizm z toksyn bardzo jest polecany podczas chemioterapii.

Cebula czerwona od Pani Danusi

7,35 1 kg

Czerwona cebula z gospodarstwa rolnego Pani Danusi. Tradycyjnie uprawiana w ziemi użyźnianej naturalnymi nawozami z ziół i obornika. Cebula czerwona to skarbnica niezbędnych witamin i minerałów. Wyrazista, a zarazem delikatna w smaku, idealna do przyrządzania sałatek i konfitur, pasuje do dań kuchni śródziemnomorskiej oraz potraw z grzybami.

Burak ćwikłowy od Pani Danusi

7,35 1 kg

Czerwona kula nasiona Polskie. Buraki są skarbnicą składników mineralnych takich jak magnez, fosfor, żelazo, mangan, miedz, potas, cynk oraz witaminy B6 czyli kwasu foliowego, witaminę C, B2 i B6, obniża ciśnienie krwi, zmniejszając ryzyko choroby anemii. Korzenie buraka czerwonego wykorzystuje się do soków, mrożonek, zup z ćwikły a także naturalnych barwników.

Pietruszka Berlińska od Pani Danusi

12,86 1 kg

Nasiona wyprodukowane w Polsce. Uprawiana była w starożytności jako roślina ozdobna, lecznicza i jadalna. Korzenie pietruszki zawierają cukry, białko, witaminę C i prowitaminę A, sole mineralne i żelaza. Jest stosowana w leczeniu astmy, wzdęć i problemów z nerkami, prostatą, reumatyzmem oraz dolegliwościami wątrobowymi. Nadaję się do sałatek, surówek i zup.

Seler od Pani Danusi

11,03 1 kg

Seler jest to jedno z najstarszych warzyw na świecie. Jest źródłem witaminy C,B,E. Spośród warzyw korzeniowych seler zawiera najwięcej fosforu, ale dostarcza także wapnia, cynku, potasu, magnezu i żelaza. Seler jest produktem odchudzającym oraz chroni przed nowotworami. Nadaje się na surówki, sałatki i zupy.

Kapusta czerwona od Pani Danusi

22,51 3,5 kg

Zawarte w kapuście czerwonej antocyjany wykazują działanie przeciw zapalnie i zapobiegają chorobom serca. Kapusta czerwona ma bogactwo witamin i składników mineralnych potasu siarki wapna fosforu sodu i magnezu. Ma więcej witaminy C od białej kapusty. Wspiera organizm w zwalczaniu anemii, działa antyalergicznie. W czerwonej kapuście siarka pływa pozytywnie na stan skóry włosów i paznokci. Polecane są na surówki i sałatki.

Kapusta włoska od Pani Danusi

18,38 2,5 kg

Jest zdrowa i niskokaloryczna ma dużo witamin i soli mineralnych oraz ma dużo błonnika, cukrów, białka i tłuszczów. Kapusta włoska ma właściwości przeciwzapalne. Warto polecać dzieciom i młodzieży ponieważ dobrze wpływa na układ kostny. Polecana jest na surówki sałatki oraz na gołąbki.

Pietruszka Berlińska od Pani Danusi

7,35 500 g

Nasiona wyprodukowane w Polsce. Uprawiana była w starożytności jako roślina ozdobna, lecznicza i jadalna. Korzenie pietruszki zawierają cukry, białko, witaminę C i prowitaminę A, sole mineralne i żelaza. Nadaję się do sałatek, surówek i zup.

 

Kapusta biała od Pani Danusi

22,97 5 kg

Nasiona produkowane w Polsce. Jest odmianą idealną do kiszenia, gotowania na bigos, oraz gołąbki można przyrządzać z nich surówki sałatki. Kapusta biała jest uboga w kalorie, bogata w błonnik, może być wykorzystywana w diecie. W białej kapuście znajdziemy witaminy A,B1,B2 i C, a także wapń, magnez czy fosfor. Wspomaga odporność oraz pomaga wydalać z organizmu szkodliwe toksyny.

Kapusta czerwona od Pani Danusi

16,08 2,5 kg

Zawarte w kapuście czerwonej antocyjany wykazują działanie przeciw zapalnie i zapobiegają chorobom serca. Kapusta czerwona ma bogactwo witamin i składników mineralnych potasu siarki wapna fosforu sodu i magnezu. Ma więcej witaminy C od białej kapusty. Wspiera organizm w zwalczaniu anemii, działa antyalergicznie. W czerwonej kapuście siarka pływa pozytywnie na stan skory włosów i paznokci. Polecane są na surówki i sałatki.

Kapusta biała od Pani Danusi

13,78 3 kg

Nasiona produkowane w Polsce. Jest odmianą idealną do kiszenia, gotowania na bigos, oraz gołąbki można przyrządzać z nich surówki sałatki. Kapusta biała jest uboga w kalorie, bogata w błonnik, może być wykorzystywana w diecie. W białej kapuście znajdziemy witaminy A,B1,B2 i C, a także wapń, magnez czy fosfor. Wspomaga odporność oraz pomaga wydalać z organizmu szkodliwe toksyny.

Kapusta włoska od Pani Danusi

25,73 3,5 kg

Jest zdrowa i niskokaloryczna ma dużo witamin i soli mineralnych oraz ma dużo błonnika, cukrów, białka i tłuszczów. Kapusta włoska ma właściwości przeciwzapalne. Warto polecać dzieciom i młodzieży, ponieważ dobrze wpływa na układ kostny. Polecana jest na surówki sałatki oraz na gołąbki.