Ekologiczne Gospodarstwo Albert Mrzygłód

Gospodarstwo ekologiczne Alberta Mrzygłoda.

Gospodarstwo ekologiczne Alberta Mrzygłoda działa już od 2004 roku w Skaratkach pod Rogóźnem na Mazowszu. Gospodarstwo przechodziło między trzema pokoleniami. Miłość do uprawy rośliny zaszczepił dziadek, a tata oraz mama Alberta podjęli decyzję, aby przejść na ekologię. Już przed certyfikatem byli całkowicie naturalni. Teraz uprawą roślin zajmuję się głównie syn – nasz dostawca.

To najwyższej jakości warzywa ekologiczne oraz owoce prosto z pola. W ofercie gospodarstwa znajdują się takie produkty jak marchew, pietruszka, seler, por, cukinia, cebula, ziemniaki, papryka czy pyszne i soczyste arbuzy oraz czereśnie w sezonie letnim.

Wyświetlanie wszystkich 4 wyników

Wyroby dostawcy:

Marchewka EKO

9,19 1 kg

Chrupiąca, młoda marchewka z gospodarstwa ekologicznego Alberta Mrzygłoda. Świetna na soki, do surówek i zup, smakuje pysznie pieczona w aromatycznych przyprawach w towarzystwie innych warzyw. Zawarte w marchewce witaminy i przeciwutleniacze korzystnie wpływają na wzrok oraz zdrowie i wygląd skóry.

Młody szczypior EKO

7,35 100 g / pęczek

Ekologiczny szczypior od Alberta Mrzygłoda w kuchni wypada zacnie w wielu połączeniach – między innymi jako dodatek śniadaniowy i zwieńczenie wszelkich dań azjatyckich. Jędrne, młode pęczki bardzo smaczne są też po ugrillowaniu. W smaku młody szczypior delikatniejszy jest od cebuli, poza tym nie skłania do płaczu.

Cebula biała EKO

11,03 1 kg

Biała cebula ekologiczna z gospodarstwa Alberta Mrzygłoda. Źródło witamin, minerałów i wyjątkowego smaku. Cebula opalana na ogniu doskonale podkręca aromat rosołu. Świetna zarówno do stworzenia szybkiej przekąski, np. cebularza, oryginalnego dania – cebul nadziewanych mięsem oraz klasycznej francuskiej zupy, podawanej z serem i grzankami.