Ekologiczne Gospodarstwo Albert Mrzygłód

Gospodarstwo ekologiczne Alberta Mrzygłoda.

Gospodarstwo ekologiczne Alberta Mrzygłoda działa już od 2004 roku w Skaratkach pod Rogóźnem na Mazowszu. Gospodarstwo przechodziło między trzema pokoleniami. Miłość do uprawy rośliny zaszczepił dziadek, a tata oraz mama Alberta podjęli decyzję, aby przejść na ekologię. Już przed certyfikatem byli całkowicie naturalni. Teraz uprawą roślin zajmuję się głównie syn – nasz dostawca.

To najwyższej jakości warzywa ekologiczne oraz owoce prosto z pola. W ofercie gospodarstwa znajdują się takie produkty jak marchew, pietruszka, seler, por, cukinia, cebula, ziemniaki, papryka czy pyszne i soczyste arbuzy oraz czereśnie w sezonie letnim.

Wyświetlanie wszystkich 9 wyników

Wyroby dostawcy:

Mini czosnek EKO

2,76 

Główka młodego, ekologicznego czosnku od Alberta Mrzygłoda. Intensywny aromat czosnku świetnie komponuje się z potrawami wielu kuchni, między innymi polskiej czy azjatyckiej. Codzienne spożywanie ząbka czosnku znakomicie wspiera odporność organizmu i wspomaga leczenie przeziębień.

Por EKO

5,51 

Ekologiczny por świeżo zebrany z grządki w gospodarstwie Alberta Mrzygłoda. Smaczny składnik sałatek, niezbędny do przygotowania aromatycznego bulionu i upieczenia popularnej tarty. Zawartość cennego prebiotyku – inuliny, która naturalnie pomaga odbudować prawidłową mikroflorę jelit sprawia, że zawsze jest pora na… pora.

Marchewka EKO

7,35  ok. 1 kg

Chrupiąca, młoda marchewka z gospodarstwa ekologicznego Alberta Mrzygłoda. Świetna na soki, do surówek i zup, smakuje pysznie pieczona w aromatycznych przyprawach w towarzystwie innych warzyw. Zawarte w marchewce witaminy i przeciwutleniacze korzystnie wpływają na wzrok oraz zdrowie i wygląd skóry.

Ziemniaki Denar EKO

7,35 1 kg

Pyszne ziemniaki odmiany Denar, uprawiane w gospodarstwie ekologicznym Alberta Mrzygłoda. Charakteryzują się delikatnie twardym, dość wilgotnym żółtym miąższem. Sprawdzają się przede wszystkim w sałatkach, również jako dodatek do dań mięsnych i sosów. Doskonałe na smakowite, chrupiące frytki.

Seler korzenny EKO

3,68 100 g

Aromatyczny seler korzenny od Alberta Mrzygłoda, uprawiany ekologicznie. Zawiera więcej witaminy C niż cytrusy, a zamknięte w nim olejki eteryczne usprawniają procesy trawienia. Niezastąpiony podczas gotowania treściwego rosołu, nadaje się również do przyrządzenia seleryby i podawania w surówkach. Dobrze komponuje się z jabłkami i orzechami.

Cebula biała EKO

9,19 1 kg

Biała cebula ekologiczna z gospodarstwa Alberta Mrzygłoda. Źródło witamin, minerałów i wyjątkowego smaku. Cebula opalana na ogniu doskonale podkręca aromat rosołu. Świetna zarówno do stworzenia szybkiej przekąski, np. cebularza, oryginalnego dania – cebul nadziewanych mięsem oraz klasycznej francuskiej zupy, podawanej z serem i grzankami.

Cebula czerwona EKO

9,19 1 kg

Cebula czerwona pochodząca z uprawy w gospodarstwie ekologicznym. Łagodniejsza w smaku niż odmiana biała, nie wyciska łez. Bogata w potas i witaminy C, E i z grupy B. Świetnie sprawdza się jako składnik sałatek oraz pizzy. Z czerwonej cebuli powstaną pyszne domowe konfitury, które będą aromatycznym dodatkiem do kanapek.

Papryka zielona mała EKO

9,19 1 kg

Małe zielone papryki uprawiane w gospodarstwie ekologicznym. Ich jedzenie dostarcza witamin – przede wszystkim kwasu foliowego, minerałów oraz przeciwutleniaczy. Zielona papryka, ze względu na intensywny aromat i smak, sprawdza się w daniach orientalnych, ratatouille, świetnie komponuje się z mięsem przyrządzanym na grillu, a także ryżem i kaszami.