Fresano

Historia Fresano jest bardzo zwyczajna. Zwyczajni ludzie, choć nadzwyczajni w swojej pasji. Tworzący ciepłą atmosferę przyjaźni, w której jednak każdy zna swoje cele. Pasjonaci zdrowego odżywiania, lojalni wobec siebie i przekładający te wartości na klientów.
6 lat temu powołana do życia firma z prawie niezmienną załogą rozwija się bardzo stabilnie.
Klienci, którzy nam zaufali, stali się lojalnymi odbiorcami.
Towarzyszy nam od początku strategia współpracy tylko ze sklepami rodzinnymi, sklepami ekologicznymi, zielarskimi,
Szanujemy pracę naszych klientów, wspierając ich zapał w propagowaniu zdrowego odżywiania, całą energię wkładając w pozyskiwanie jak najlepszej jakości surowce.

Wyświetlanie wszystkich 20 wyników

Wyroby dostawcy:

Daktyle suszone bez pestki BIO 150 g

7,49 

Opis: daktyle suszone na słońcu, niesiarkowane, bez pestki. 

Składniki: daktyle suszone bez pestki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do musli, deserów, domowych wypieków, sałatek. Idealne jako samodzielna przekąska.

Cukier trzcinowy brązowy BIO 500 g

10,95 

Opis: cukier trzcinowy brązowy, nierafinowany, powstały z trzciny cukrowej. Ma charakterystyczną brązową barwę przypominającą bursztyn.

Składniki: cukier trzcinowy brązowy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: do deserów, wypieków oraz słodzenia ciepłych napojów.

Mango suszone BIO 100 g

12,83 

Opis: mango suszone o aromatycznym smaku i specyficznym zapachu.

Składniki: mango suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do płatków owsianych, deserów, sałatek, kompotów, domowych wypieków. Można również stosować do mięs. Idealne jako samodzielna przekąska.

Śliwki kalifornijskie suszone BIO 200 g

18,15 

Opis: suszone śliwki kalifornijskie bez pestek charakteryzujące się wyjątkowym smakiem i aromatem.

Składniki: śliwki kalifornijskie bez pestek suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do ciast, deserów, mięs, bigosu, pierogów. Można spożywać w formie kompotu. Idealne jako samodzielna przekąska.

Porzeczka czarna suszona BIO 100 g

8,64 

Opis: porzeczka czarna suszona o słodko-kwaśnym smaku.

Składniki: porzeczka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych i warzywnych, galaretek, dżemów, domowych wypieków, sosów. Idealna do herbaty.

Ryż czerwony BIO 400 g

9,51 

Opis: ryż czerwony o słodkim, orzechowym smaku. 

Składniki: ryż czerwony* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do sałatek, deserów oraz wykwintnych dań. Popularny w kuchni tajskiej i filipińskiej.

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Następnie gotować na małym ogniu od 35 do 40 min, w proporcji 2 części wody na 1 część ryżu.

Orzechy brazylijskie BIO 150 g

19,89 

Opis: orzechy brazylijskie o łagodnym, delikatnym smaku. 

Składniki: orzechy brazylijskie* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, musli, domowych wypieków oraz sałatek. Idealne jako samodzielna przekąska.

Ananas suszony BIO 100 g

19,17 

Opis: ananas suszony o słodkim, ciekawym smaku. 

Składniki: ananas suszony* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do płatków śniadaniowych, koktajli owocowych, kompotów, ciast. Idealny jako samodzielna przekąska.

Niedostępny
Zobacz więcej

Ryż jaśminowy biały BIO 500 g

11,96 

Opis: ryż jaśminowy biały o subtelnym aromacie kwiatów jaśminu. 

Składniki: ryż jaśminowy biały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do dań mięsnych, egzotycznych, sałatek, farszy, deserów. Popularny w kuchni tajskiej. 

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Następnie gotować na małym ogniu przez 25 min, w proporcji 2 części wody na 1 część ryżu.

Malina suszona BIO 100 g

21,61 

Opis: pyszny suszony owoc polskiej maliny o słodkim smaku. 

Składniki: malina suszona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych, domowych wypieków. Idealna na kompot, do herbaty, konfitur oraz dżemów.

Figi suszone BIO 150 g

9,94 

Opis: figi suszone na słońcu, niesiarkowane, o specyficznym słodkim smaku. 

Składniki: figi suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do płatków owsianych, deserów, sałatek, domowych wypieków. Można również stosować do mięs. Idealne jako samodzielna przekąska.

Płatki jaglane BIO 300 g

7,28 

Opis: płatki jaglane o łagodnym, przyjemnym smaku. Uzyskiwane z gniecionych ziaren prosa.

Składniki: płatki jaglane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do jogurtów, musli, owoców i deserów.

Sposób przygotowania: zagotować 500 ml wody lub mleka. Wsypać około 60 g płatków. Gotować ok. 2-3 minuty na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Płatki gryczane BIO 300 g

7,92 

Opis: płatki gryczane z gniecionych ziaren gryki.

Składniki: płatki gryczane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do jogurtów, musli, owoców i deserów. Można także dodawać do zup mlecznych, owocowych lub potraw mięsnych. Idealne do wypieku chleba gryczanego.

Sposób przygotowania: zagotować 500 ml wody lub mleka. Wsypać około 60 g płatków. Gotować ok. 3 min na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Quinoa biała BIO 500 g

14,69 

Opis: quinoa biała znana również jako komosa ryżowa.

Składniki: quinoa biała (komosa ryżowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako składnik zup oraz dodatek do sosów, warzyw, wypieków, a także deserów. Polecana jako doskonały zamiennik tradycyjnych kasz i makaronów.

Sposób przygotowania: przelać gorącą wodą na drobnym sicie. Następnie do 500 ml zagotowanej wody wsypać 200 g ziarna quinoa i gotować około 25 min. Solić pod koniec gotowania.

Kakao BIO 200 g

12,47 

Opis: kakao mocno odtłuszczone (zawiera 10-12 % tłuszczu kakaowego). 

Składniki: kakao* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: do polew, czekolady, napojów, cukierków, lodów oraz do wypieku ciast i ciasteczek.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1430 kJ / 342 kcal
Tłuszcz – 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6,5 g
Węglowodany – 14 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 24 g
Sól < 0,1 g

Cieciorka BIO 400 g

7,98 

Opis: cieciorka zwana również grochem włoskim o delikatnym i orzechowym smaku. 

Składniki: cieciorka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do zup, sosów, sałatek past, itp. Znana jako doskonały zamiennik mięsa. 

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez co najmniej 12 godzin. Następnie gotować w świeżej, nieosolonej wodzie, do miękkości. Solić dopiero pod koniec gotowania.

Soczewica czerwona BIO 400 g

6,92 

Opis: soczewica czerwona o lekko słodkim smaku.

Składniki: soczewica czerwona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do zup, past i potraw jednogarnkowych.

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Gotować na małym ogniu około 20 min, w proporcji 2 części wody na 1 część soczewicy.

Truskawka suszona BIO 50 g

16,49 

Opis: pyszny suszony owoc polskiej truskawki o słodko-kwaśnym smaku.

Składniki: truskawka suszona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych, domowych wypieków, herbaty. Idealna jako samodzielna przekąska.

Niedostępny
Zobacz więcej

Jagody Goji suszone BIO 250 g

24,21 

Opis: czerwone diamenty o delikatnym smaku. 

Składniki: jagody goji* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych i warzywnych. Idealne jako dodatek do herbaty, kompotów.

Uwaga: zalecane dzienne spożycie wynosi od 10 do 20 g. Kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci powinny zachować szczególną ostrożność.

Soczewica zielona BIO 400 g

9,22 

Opis: soczewica zielona o bardzo delikatnym smaku.

Składniki: soczewica zielona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do zup, sałatek, gulaszy i dań z warzyw. Znana jako doskonały zamiennik mięsa.

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez kilka godzin. Następnie gotować w świeżej, nieosolonej wodzie, około 20-30 min. Solić dopiero pod koniec gotowania.