Farmy Roztocza

Zapraszamy w podróż w czasie i powrót do smaków dzieciństwa, tam, gdzie królują niezapomniany nastrój i familijna atmosfera. Rozsmakuj się w żywności EKO, m.in.: szynce, żeberkach, karkówce, schabie, golonce, ale i białej kiełbasie czy równie pysznych, sprężystych, soczystych parówkach Farmerkach czy Roztoczankach.

Od 1991 roku Farmy Roztocza trzymają się tego, co dla nas wszystkich – świadomych konsumentów ważne, wdrażając 4 główne kierunki rozwoju: jakość, bezpieczeństwo, tradycję i nowoczesność.

Posiadany Certyfikat Zgodności Ekologicznej jest gwarancją, że używane są tylko produkty nieprzetworzone i pochodzące z wiadomych źródeł, a tradycyjne receptury i sprawdzone przepisy z okolic Księżpola na Roztoczu prowadzą wprost do skojarzeń się z niedzielnymi obiadami u babci.

Zamawiając produkt ekologiczny, kupujesz certyfikowany, najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska, został wytworzony w oparciu o metodę rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producenta, ale przede wszystkim rolników, ponieważ smak mięs i wędlin zaczyna się już w miejscu, skąd pochodzi surowiec, tj. z czystych i ekologicznych terenów, wyłącznie od sprawdzonych, lokalnych dostawców.

Żywność Farm Roztocza wytwarzana jest w zrównoważonym systemie ekologicznym, transparentnie. Dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Zwierzęta pochodzą z gospodarstw, w których mają odpowiednio przystosowane wolne wybiegi, a składniki GMO są niedozwolone do ich karmienia.

Proponujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju, stanowiąc alternatywę dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Wszak powinniśmy korzystać z zasobów naturalnych w taki sposób, aby w przyszłości mogły mieć z nich pożytek kolejne pokolenia.

W nieodległym czasie zamierzamy rozszerzyć gamę produktów EKO Farm Roztocza o różnego rodzaju regionalne przetwory i wędliny. Oczekujemy na Wasze opinie o produktach nowego dostawcy. Smacznego!

Wyświetlanie wszystkich 25 wyników

Wyroby dostawcy:

Parówki farmerki EKO

10,88 250 g

Bezwzględnie uczciwe parówki od Farm Roztocza, przyrządzone wyłącznie z ekologicznego mięsa wieprzowego oraz przypraw, dzięki czemu bezpiecznie można podawać je dzieciom. Mają jędrną, sprężystą konsystencję i dobrze znoszą nawet dłuższe gotowanie, choć równie pyszne są pieczone lub jedzone na zimno.

Biała kiełbasa EKO

14,82 300 g

Domowa biała kiełbasa, wyrabiana na Roztoczu według tradycyjnej, lokalnej receptury. W jej składzie znajduje się wyłącznie mięso zwierząt hodowanych na wolnym wybiegu i ekologiczne przyprawy. Obowiązkowy składnik żuru i białego barszczu, znakomicie smakuje także grillowana.

Schab wieprzowy bez kości EKO

30,16 500 g

Ekologiczny roztoczański schab z przetwórni z Księżpola, korzystającej wyłącznie z surowców rolnictwa ekologicznego. Z wieprzowego schabu powstaną pożywne kotlety, pieczenie, zrazy, a także własnej roboty wędliny, np. o intensywnym zapachu czosnku i majeranku lub z pikantnymi przyprawami.

Żeberka wieprzowe paski EKO

29,90 500 g

Ekologiczne żeberka z wolnych, roztoczańskich wybiegów. Pieczone lub grillowane w glazurze z jabłek i miodu warto podać z kluskami śląskimi albo własnej roboty pieczywem czosnkowym. Wędzone zajmują zaszczytne miejsce w góralskiej recepturze na kwaśnicę i są fenomenalne z sosem z rumu i coli.

Grillowa kaszanka farmerska EKO

10,48 300 g

Parzona kaszanka przygotowana z ekologicznego mięsa wieprzowego, ta z Farm Roztocza zawiera kaszę gryczaną. Na grillu najlepiej przygotować ją zawiniętą w folię aluminiową, po upieczeniu bardzo smaczna jest z karmelizowaną cebulką, chutneyem lub konfiturą paprykową.

„Lubię kaszankę, szczególnie zestawioną ze słodko-ostrymi konfiturami, ta będzie gwiazdą na kolejnym majówkowym grillu” ~ Agata

Grillowe kiełbaski EKO

15,88 300 g

Białe, parzone mini-kiełbaski, nadadzą się do przygotowania hot-dogów z grilla, tak jak wszystkie produkty z Farm Roztocza, ten również jest bardzo dobrze doprawiony.

„Dzieciaki były zachwycone, idealna kiełbaska dla malucha, dorośli jedli po 2- 3 na głowę, bo też im smakowały”. ~ Róża

Golonka wieprzowa EKO

19,85 500 g

Przepisów na wyśmienitą golonkę najlepiej szukać w kuchni śląskiej. To nie tylko pełna smaku pieczeń, podawana z kapustą i ziemniakami (lub tradycyjną ciapkapustą!) czy karmelizowaną cebulą i pieczywem… Golonkę wieprzową znaleźć można też w zupach – kwaśnicy i kapuśniaku.

Karczek wieprzowy bez kości EKO

29,90 500 g

Wieprzowa karkówka z roztoczańskiej wsi to niezaprzeczalny grillowy klasyk. Smak ekologicznego karczku, marynowanego w aromatycznych przyprawach, a następnie grillowanego w plastrach lub w formie szaszłyka z warzywami, podanego z domowym sosem, przypadnie do gustu każdemu zjadaczowi mięsa.

Słodka polędwiczka wieprzowa EKO

32,99 500 g

Słodkie polędwiczki wieprzowe od Farm Roztocza, pochodzące od lokalnych dostawców prowadzących gospodarstwa ekologiczne. Szlachetne mięso jest wyjątkowo soczyste, kruche i delikatne, dlatego najlepiej smakuje z lekkimi dodatkami – grillowanymi warzywami lub duszonymi pieczarkami.

Karczek wieprzowy bez kości EKO

59,80 1 kg

Karkówka wieprzowa od lokalnych rolników z czystego Roztocza. Mięso, które smakuje wyśmienicie w wielu smakach – w grzybowo-paprykowym sosie cygańskim, w glazurze z czerwonej cebuli i żurawiny, a także… po prostu w pięciu smakach, czyli w wydaniu wprost z kuchni chińskiej.

Grillowa karkówka EKO

20,11 300 g

Karkówka ekologiczna w plastrach, w czerwonej marynacie, dzięki dodatkowi cukru mięso ładnie się karmelizuje podczas grillowania, bardzo dobrze doprawiona, mimo to łagodna w smaku.

„To super, że mogłem zjeść klasyczne grillowe mięso w wersji eko” ~ Agata

Żeberka wieprzowe paski EKO

59,80 1 kg

Wieprzowe żeberka to bardzo wszechstronne mięso. Praktycznie we wszystkich kuchniach świata używa się składników, które idealnie korespondują właśnie z żeberkami. Grillowane są świetne w sosie BBQ lub meksykańskiej salsie, pieczone – po koreańsku, a duszone – po portugalsku, czyli w pomarańczach.

Schab wieprzowy bez kości EKO

60,33 1 kg

Znany i uwielbiany przez kultywujących polską tradycję kulinarną mięsożerców – schab wieprzowy, najlepszy na domowe kotlety, serwowane z młodymi ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty. Równie pyszny jako pieczeń ze śliwką lub w miodowej glazurze z wędzoną papryką.

Grillowy boczek EKO

19,05 300 g

Plastry ekologicznego boczku w intensywnie czerwonej, ziołowej marynacie, dodatek cukru eko powoduje, że mięso ładnie karmelizuje się podczas pieczenia na ruszcie.

„Tłuściutki, dobrze doprawiony, nie wyobrażam sobie grilla bez boczku. Tutaj zero roboty. Gotowiec z dobrego eko mięsa” ~Róża

Boczek wieprzowy bez kości EKO

28,52 500 g

Pora na boczek z Książpola! Z pokrojonego w plastry boczku można przygotować ekologiczny bekon lub wykorzystać go do owijania rozmaitych smakołyków, warzyw, serów, a nawet owoców. Pieczony w całości jest zacnym sposobem na danie obiadowe, które po ostygnięciu zmienia się w domową wędlinę.

Golonka wieprzowa EKO

39,69 1 kg

Golonka z roztoczańskiej wsi, czyli absolutna klasyka kuchni polskiej, w szczególności śląskiej. Tradycyjnie podawana pieczona, na kapuście z grzybami, z dodatkiem ziemniaków. Mistrzowsko smakuje przyrządzana po bawarsku – w sam raz do piwa i… meczu. Wieprzową golonkę można również grillować.

Łopatka wieprzowa bez kości EKO

25,14 500 g

Łopatka wieprzowa nadaje się, mówiąc łopatologicznie – do wszystkiego! Można piec ją, wędzić, peklować i dusić, mielić na kotlety lub mięso do sosu, przyrządzić z niej gulasze i zrazy, a nawet własne, domowe kiełbasy. Smakowita z grzybami, suszonymi pomidorami, duszoną cebulą oraz feerią rozmaitych warzyw.

Słodka polędwiczka wieprzowa EKO

65,97 1 kg

Roztoczańskie słodkie polędwiczki wieprzowe z ekologicznych farm dbających o dobrostan zwierząt. Kruche, soczyste mięso można zapiekać, smażyć i dusić. Polędwiczki podane z łagodnym sosem kurkowym, koperkowym lub miodowo-musztardowym będą wprost rozpływać się w ustach.

Grillowe paluchy farmerskie EKO

15,88 300 g

Mini paluchy z ekologicznego, mielonego mięsa wieprzowego, produkt zawiera cukier bio, dzięki czemu pięknie się karmelizuje podczas grillowania. Wyborne u boku grillowanych warzyw i zielonej sałaty.

„Przed obróbką wyglądały niepozornie, po ugrillowaniu okazały się być gwiazdą wieczoru, doskonałe są, gdy się je macza w sosie jogurtowym”. ~ Agata

Szynka wieprzowa bez kości EKO

27,52 500 g

Naturalna szynka wieprzowa od Farm Roztocza. Tradycyjnie wykorzystywana do smażenia sznycli i zdecydowanie warta większej uwagi (i odwagi!) w kuchni – genialnie smakuje pieczona w cytrusach lub marynacie miodowo-śliwkowej, a także duszona w sosie czekoladowym z gorgonzolą.

Boczek wieprzowy bez kości EKO

57,05 1 kg

Boczek wieprzowy to marka sama w sobie – pokrojony w cienkie plastry i usmażony na suchej patelni staje się fantastycznym, chrupiącym bekonem. Bardzo dobry jest grillowany lub pieczony, uprzednio natarty chili i majerankiem, a z miodem lub curry smakuje nietypowo, ale równie pysznie.

Łopatka wieprzowa bez kości EKO

50,27 1 kg

Łopatka, która sama wędruje na widelec! Odpowiednio przyrządzona, pieczona w majeranku, kminku i cząbrze, jest tak smaczna, że momentalnie znika z talerza. Ekologiczna łopatka wieprzowa jest znakomita także do peklowania, wędzenia oraz na kotlety – uzyskamy z niej wyjątkowo soczyste mielone mięso.

Biodrówka wieprzowa EKO

30,57 1 kg

Biodrówka, czyli przednia część odcinka krzyżowego tuszy wieprzowej, może oznaczać tylko jedno – delikatne, soczyste mięso o przyjemnym smaku, bardzo uniwersalne. Z ekologicznej biodrówki powstaną pachnące ziołami pieczenie, pożywne gulasze, duszone zrazy myśliwskie oraz sznycle.

Biodrówka wieprzowa EKO

15,29 500 g

Biodrówka wieprzowa z Księżpola na Roztoczu, certyfikowana ekologicznie. Delikatne mięso z tej części tuszy ma wiele kulinarnych zastosowań. Pyszne jako pieczeń – w towarzystwie cebuli i papryki, jako sznycel w chrupiącej panierce, podany tradycyjnie z ziemniakami i surówką, lub w formie zrazów.

Szynka wieprzowa bez kości EKO

55,04 1 kg

Szynka wieprzowa jakości… roztoczańskiej farmy – z mięsa zwierząt żyjących na czystych terenach, na wolnym wybiegu, karmionych naturalnie. Pieczona z ekologicznymi przyprawami stworzy aromatyczny dodatek do kanapek. Dobra do przyrządzania bitek i nadziewanych warzywami roladek.