Cukiernia Strzałkowscy
Założona w 1945 roku przez Kazimierza Strzałkowskiego na warszawskiej Pradze. Początki firmy nie były łatwe, gdyż wynajęty lokal przy ul. Kawęczyńskiej 4 wymagał przystosowania zarówno do produkcji, jak i sprzedaży wyrobów cukierniczych. W krótkim czasie właściciel dokonał modernizacji lokalu, aby spełniał wszystkie wymogi jakościowe. Cukiernia zaczęła cieszyć się dużym powodzeniem wśród klientów, dostarczając swoje wyroby zarówno do pobliskich przedszkoli, szkół, bazarków czy nawet sklepów spożywczych. Z biegiem lat do Kazimierza dołączyli jego dwaj synowie: Tomasz i Krzysztof, tworząc tym samym rodzinną firmę funkcjonującą w oparciu o głęboko zakorzenioną tradycję. Obecnie cukiernia oferuje produkty wysokiej jakości, których produkcja bazuje tylko i wyłącznie na naturalnych składnikach oraz dobrze sprawdzonych recepturach. Do wyrobów nie są dodawane żadne konserwanty i ulepszacze, co wpływa na ich niepowtarzalny smak. Specjalnością cukierni są faworki, torty, zarówno tradycyjne, jak i artystyczne. Cukiernia jest w stanie zrealizować nawet najbardziej wymagające zamówienia klientów, przewyższając ich oczekiwania. Misja cukierni: „Naszym celem jest nie tylko zaspokojenie potrzeb i oczekiwań, ale wywołanie uśmiechu na twarzy każdego klienta i tym samym sprawienie, aby taki klient powrócił do nas”.
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.