Boczland

Jesteśmy gospodarstwem rolnym powstałym w 2008roku. Podstawą naszej działalności są grzyby jadalne tj. boczniak i shiitake oraz ich przetwory: grzyby marynowane, suszone a nawet kiszone. Od samego początku szczególną uwagę przykładamy do starannej uprawy pozbawionej chemicznych dodatków i ulepszaczy. Pieczołowicie dbamy o wysoką jakość naszych produktów tak, aby mogły zachwycać wyglądem, smakiem jak również bogactwem składników mineralnych, witamin i mikroelementów. Uprawa grzybów jest naszą pasją, dlatego pragniemy szerzyć wiedzę i przekonanie na temat ich prozdrowotnych właściwości. Spośród licznych pozytywnych aspektów spożywania grzybów zaznaczamy, iż są bogatym źródłem wartościowego białka, soli mineralnych oraz znacznych ilości witamin z grupy B.

Wyświetlanie wszystkich 5 wyników

Wyroby dostawcy:

Boczniaki 250 g

6,10 

Boczniak ostrygowaty jest polecany diabetykom gdyż zmniejsza poziom cukru we krwi. Jego pozytywne właściwości obniżające poziom złego cholesterolu mogą być zbawienne dla osób na diecie antycholesterolowej.

Termin przydatności do spożycia: 7 dni

Shiitake 250 g

15,70 

Shiitake czyli twardziak jadalny w medycynie chińskiej określany jest mianem “eliksiru życia “. Grzyby te zalicza się do żywności funkcjonalnej gdyż posiadają potwierdzony wieloma badaniami naukowymi, pozytywny wpływ na zdrowie człowieka. Shiitake działają bakteriobójczo, przeciwwirusowo i przeciwnowotworowo –  wzmacniając układ odpornościowy. Stanowią cenne źródło aminokwasów oraz wielu związków bio aktywnych. Owocniki tego grzyba są również składnikiem wielu kosmetyków o działaniu odmładzającym.

Termin przydatności do spożycia: 7 dni

Boczniak marynowany 320 ml

23,47 
Boczniaki z własnej hodowli marynowane w gospodarstwie Boczland. 
 
Termin przydatności 6 miesięcy. 
Składniki : boczniaki, woda, ocet, cebula, cukier, sól, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz.

 

Niedostępny
Zobacz więcej

Shiitake suszone 100 g

36,80 

Shiitake suszone czyli twardziak jadalny w medycynie chińskiej określany jest mianem “eliksiru życia “. Grzyby te zalicza się do żywności funkcjonalnej gdyż posiadają potwierdzony wieloma badaniami naukowymi, pozytywny wpływ na zdrowie człowieka. Shiitake działają bakteriobójczo, przeciwwirusowo i przeciwnowotworowo –  wzmacniając układ odpornościowy. Stanowią cenne źródło aminokwasów oraz wielu związków bio aktywnych. Owocniki tego grzyba są również składnikiem wielu kosmetyków o działaniu odmładzającym.

Termin przydatności : 6 miesięcy 
Składniki : grzyby shiitake.

Shiitake marynowany 320 ml

28,16 
Marynowane shiitake z uprawy Pana Daniela z gospodarstwa Boczland. 
 
Termin przydatności 6 miesięcy. 
Składniki : grzyby shiitake, woda, ocet, cebula, cukier, sól, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz.