Pora na Pola w Magazynie Usta

Pora na Pola w Magazynie Usta

Artykuł o Pora na Pola pojawił się w letnim wydaniu nowoczesnego magazynu kulturalno-kulinarnego Usta. Rozmawialiśmy o początkach działania naszego internetowego targu, patriotyzmie kulinarnym i pożytecznych następstwach trwającej pandemii.

Magazyn Usta w artykule „Z nimi raźniej” wskazuje, że obecna sytuacja na świecie znacząco wpłynęła na styl życia konsumentów i ich wybory. Mówi o zmieniającym się podejściu do pojęcia luksusu – o powrocie do tego, co lokalne i szczere. W rozmowie podjęliśmy wątek poszukiwania prawdziwego jedzenia i unikalnych smaków, które stało się życiową pasją i przerodziło w fundament działalności Pora na Pola. Wspominamy również o podstawowych zasadach patriotyzmu kulinarnego, czyli wspieraniu najmniejszych, lokalnych dostawców i oferowaniu im godnego wynagrodzenia za najwyższej jakości produkty. Zaufanie, jakim obdarzyli nas w pierwszej kolejności rolnicy, a niedługo później klienci, zaowocowało powstaniem prężnie rozwijającej się platformy, której misja idealnie wpisuje się w potrzeby współczesnego świata.

Cały artykuł możecie znaleźć w 26. numerze papierowego wydania Magazynu Usta oraz na ich stronie internetowej pod tym linkiem.

Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze